-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Για τα regal racer το μόνο που έχω διαβάσει είναι αυτό: http://mymx5.gr/forum/index.php?topic=9 ... #msg129054Δεν ξέρω τι διάβασες αλλά έχω πάει βόλτα Δίονυσο & Πεντέλη με αυτά και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχεις ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΣΗ. Βεντούζα λέμε. Ωραίο λαστιχάκι αλλά έχει πολύ θόρυβο κύλισης και στο βρεγμένο δεν είναι μεν επικίνδυνο αλλά δεν είναι και στο περιβάλλον του. Θυμίζουν σε χάραξη τα Yokohama.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για τα regal racer το μόνο που έχω διαβάσει είναι αυτό: http://mymx5.gr/forum/index.php?topic=9 ... #msg129054
Θελει εγγραφη.
oops, αντιγράφω:
Κωνσταντινε,πεταξε τα αμεσως..
Ειχα αγορασει πριν δυο χρονια στο αμαξι μου δυο Regal racer και τα ειχα βαλει μπροστα.Φαινοταν τιμιο λαστιχακι για τα λεφτα του αλλα τιποτα το ιδιαιτερο, δεν σου εδινε την αίσθηση της βεντουζας,μεχρι που αρχισαν οι βροχες.... Το λαστιχο απλα κανει πατιναζ.Ειναι επικίνδυνο.
Μια βροχερη μερα ειχα παει Αγιο Νικολαου (ο vidias ειχε δει το αμαξι μου εκει) στον γυρισμο κανανε εργα στη εθνικη και ειχαν φτιαξει παρακαμψη. Παω να παρω την παρακαμψη με 90 χλμ και ελαφριές κινήσεις και το αμαξι απλα πηγε ευθεια.Ουτε με ειδοποίησε ουτε τιποτα.Ευτηχως που ηταν δρομος μπροστα μου και οχι κανενας γκρεμος. Απο τοτε καθε που εβρεχε τσαρουχωνα τα φρενα να δω σε ποιο επιπεδο ειναι η προσφυση τους μονο και μονο για ψυχολιγικους λογους. Τωρα τα εχω βγαλει απο μπροστα και τα εχω βαλει πισωΜετα το περσιτατικο δεν ξαναπιεσα ποτε σε βροχη αλλα καθε φορα που πιεζα τα φρενα για να τσεκαρω την προσφυση τους στο βρεγμενο (δεν εχω abs) γλιστραγε σχετικα ευκολα. Φαντασου εβαλα τα ψιλολιωσιμενα λαστιχα που φορουσα πισω,μπροστα και ειδα μεγαλη διαφορα.
Τωρα με τα regal πισω οταν βρεχει δεν ισιώνει καθολου -
Aφού είναι σχεδόν σεμι, αν δεν το έχει αντιληφθεί καλύτερα να μην ξαναοδηγήσει. Ηλεος ...
-
Και επειδή είναι σχεδόν σέμι δεν πρέπει να στρίβουν;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Και επειδή είναι σχεδόν σέμι δεν πρέπει να στρίβουν;στην βροχή?? ποιο σεμι στρίβει στην βροχή??
-
Γιατί είναι αυτό semi;
-
Δεν ξέρω, ξέρω ότι κατασκευάζεται σε εργοστάσια της dunlop από ότι διαβάζω στα ιντερνετς.
Ξαναδες χάραξη ,
anyway δεν με ενδιαφέρει ως ελαστικό ούτως ή άλλως. Παμ'παρακατ'
-
Κάτι σαν τα parada που είναι 2 κατηγορίες κάτω από semi. Ακόμη και τα AD08 δεν είναι semi.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
200Ε παραπάνω για κάτι που θα το κρατήσεις τουλάχιστον 2 χρόνια είναι πολλά;
Λάθος προτεραιότητες έχετε κάποιοι.Δεν είναι κατ' ανάγκη θέμα προτεραιοτήτων. Με τη σημερινή κατάσταση, όχι 200, αλλά ούτε 50 ευρώ δεν περισσεύουν σε πολύ κόσμο. Είστε τυχεροί όσοι δεν το έχετε νιώσει ακόμα στο πετσί σας και μακάρι να μην το νιώσετε.
Εγώ πάντως επέλεξα να αφήσω σε χειρότερη κατάσταση άλλα πράγματα στο αμάξι για να έχω λάστιχα και φρένα έτσι ώστε την κρίσιμη στιγμή να μην πέσω πάνω σου ή πάνω σε κανέναν άλλον.
Μήπως πρέπει να υποχρεώσουμε τους πάντες να βάλουν ημισλίκ. Αλήθεια πόσοι από αυτούς που προτείνουν τις ακριβές μάρκες φοράνε ημισλίκ;; Που αποδεδειγμένα κρατάνε πολύ καλύτερα, φρενάρουν πολύ καλύτερα και στις κοινές βροχές τα πάνε μια χαρά... Βάζουν την ζωή τους σε δεύτερη μοίρα, κάτω από μερικά ψωροευρώ που θα πρέπει να δίνουν τουλάχιστον κάθε χρόνο (τα ημισλικ φθείρονται πιο γρήγορα αν τα εκμεταλλεύεσαι);;
Αν σου φαίνεται το ίδιο λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
θα αλλάξω τα πολυφορεμένα Toyo proxes T1R.Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από το ελαστικό μιας και το έχω επιλέξει 2 φορές.Συνολικά και τα τις** 2 τετράδες **έχω κάνει ~130000χλμ.
Εβαλες ενα παραπανω μηδενικο ετσι;
Τα μηδενικά είναι όλα σωστά. Έχω κάνει 60.000χλμ με την 1η τετράδα και άλλα 70.000χλμ με αυτά που έχω.Θα τα βγάλω μία φώτο αν θέλετε να τα δείτε τώρα που θα τα αλλάξω. Τα περισσότερα είναι στην εθνική και το αυτοκίνητο όταν δεν δουλεύει είναι σε κλειστό γκαράζ.
-
ε τότε εντάξει. έτσι εξηγείται.
-
Ο χρήστης fabil έγραψε:
θα αλλάξω τα πολυφορεμένα Toyo proxes T1R.Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από το ελαστικό μιας και το έχω επιλέξει 2 φορές.Συνολικά και τα τις** 2 τετράδες **έχω κάνει ~130000χλμ.
Τα μηδενικά είναι όλα σωστά. Έχω κάνει 60.000χλμ με την 1η τετράδα και άλλα 70.000χλμ με αυτά που έχω.Θα τα βγάλω μία φώτο αν θέλετε να τα δείτε τώρα που θα τα αλλάξω. Τα περισσότερα είναι στην εθνική και το αυτοκίνητο όταν δεν δουλεύει είναι σε κλειστό γκαράζ.
φανταζομαι οτι τα χλμ αυτα εχουν γινει σε 4-5 χρονια περιπου.......ετσι;;;
μηπως εισαι λιγο επικυνδινος;;;;; -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Για τα regal racer το μόνο που έχω διαβάσει είναι αυτό: http://mymx5.gr/forum/index.php?topic=9 ... #msg129054
Δεν ξέρω τι διάβασες αλλά έχω πάει βόλτα Δίονυσο & Πεντέλη με αυτά και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχεις ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΣΗ. Βεντούζα λέμε. Ωραίο λαστιχάκι αλλά έχει πολύ θόρυβο κύλισης και στο βρεγμένο δεν είναι μεν επικίνδυνο αλλά δεν είναι και στο περιβάλλον του. Θυμίζουν σε χάραξη τα Yokohama.
τα είχα στο ίμπιζα αυτά τα λάστιχα για κανα 50χλδ χλμ.
Πολύ καλή πρόσφυση σε οικονομική τιμή, ενώ δεν φαγώνονται κ τρομερά, όπως ίσως θα περίμενε κάποιος
γενικά συμφωνά απόλυτα με αυτά που λες. όντως το μόνο αρνητικό είναι ο θόρυβος στην εθνική συγκριτικά με άλλα λάστιχα. στην βροχή δεν είχε τύχει να υδρολισθήσουν πάντως, ακόμα κ στο τέλος της ζωής τους.
Εγώ κινουμαι πολύ στην εθνική γιαυτό δεν τα ξαναέβαλα+ ότι το 50αρι προφίλ με κούρασε ενώ 'ταλαιπώρησε' κ το αμάξι . Σε ορεινές διαδρομές όμως, δυστυχώς τα κλεμπερ που έβαλα είναι αρκετά πιο πίσω σε πρόσφυση -
από το skodaclub
Η άποψη που έχω σχηματίσει από δική μου οδήγηση και από χρήστες πελάτες μου είναι:
- Έχει μεγάλη χιλιομετρική απόδοση, παρ' όλο που είναι σχετικά μαλακό
- Βγάζει αρκετό θόρυβο, ο οποίος άλλους τους ενοχλεί και άλλους όχι.
- Οι επιδόσεις του στο στεγνό οδόστρωμα είναι πολύ κοντά σ' αυτές των πρωτοκλασάτων λάστιχων. Και εννοώ σε όλους τους τομείς (φρένο, κρατήματα, στροφιλίκια)
- Ζεσταίνεται αρκετά γρήγορα για χρήση εντός πόλης (ή τουλάχιστον γρηγορότερα από ένα RE050A για παράδειγμα). Σε ταξίδι ούτως ή άλλως όλα τα λάστιχα ζεσταίνοντε γρήγορα.
- Στη γλίτσα που ακολουθεί την πρώτη βροχή συμπεριφέρεται σαν slick.
- Στο βρεγμένο (όχι λιμνάζοντα) οδόστρωμα η συμπεριφορά του είναι πάνω από το μέσον.
- Στο λιμνάζων οδόστρωμα δείχνει τάση για εύκολη υδρολίσθηση σε μεγάλες ταχύτητες
Αυτές είναι οι προσωπικές μου εκτιμήσεις.Τώρα βέβαια, το Νο.7 ήρθε να μου το ανατρέψει το test που έκαναν οι οδηγοί του BURN OUT.Αυτοί ισχυρίζοντε ότι στο νερό έβαλε 'από κάτω' πρώτες φίρμες.Τι να σου πω, είμαι περίεργος να διαβάσω και τα γραπτά τους συμπεράσματα.Το σίγουρο πάντως είναι ένα.Το SP RACER, δεν είναι ένα λάστιχο το οποίο το φοβάμαι.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Του να βάλεις no name λάστιχο που δεν το ξέρει ούτε η μάνα του και κοστίζει μισή τιμή από τα καλά; Όχι μωρέ, δεν βλέπω κάτι περίεργο στην υπόθεση......μου που το περίεργο?
προφανώς οι άνθρωποι βγάζουν τα μισά κέρδη από τους άλλους... είναι και πιο τίμιοι με το λάστιχο που φτιάχνουνε και έτσι είναι και πιο τίμια η βροχή μαζί τους, όταν βλέπουν αυτοκίνητο που τα φοράει, σταματάει η νεροποντή και αφήνει το λάστιχο ανέπαφο...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
φανταζομαι οτι τα χλμ αυτα εχουν γινει σε 4-5 χρονια περιπου.......ετσι;;;
μηπως εισαι λιγο επικυνδινος;;;;;Και τα 2 σετ τα έχω 5,5 χρόνια. 2,5 χρόνια το πρώτο και 3 αυτό που έχω.
Όσο για το σχόλιο θα κάνω οτι δεν καταλαβαίνω.
-
Το κακό ειναι οτι και το ΚΤΕΟ και η αστυνομια κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Το κακό ειναι οτι και το ΚΤΕΟ και η αστυνομια κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν.δηλαδή?
-
Αν γινόταν σωστός έλεγχος στα ΚΤΕΟ, λάστιχα με 70000 χλμ δε θα περνούσαν.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αν γινόταν σωστός έλεγχος στα ΚΤΕΟ, λάστιχα με 70000 χλμ δε θα περνούσαν.αν το ελαστικό δεν έχει φτάσει στα ελάχιστα όρια που ορίζει ο κατασκευαστής του όσο αναφορά την φθορά του (το ύψος του 'παπουτσιού' που λένε να είναι κάτω από αυτό που έχει σημαδέψει ο κατασκευαστής πάνω στο λάστιχο), τότε δεν υπάρχει περίπτωση να σε κόψουν.
Αλλά ακόμα και έτσι, νομίζω ότι δε σε κόβουν. Σου κάνουν επίπληξη όπου πρέπει την επόμενη φορά (του ελέγχου, δηλαδή σε 2 έτη) να έχεις φτιάξει το πρόβλημα (δηλαδή να έχεις αλλάξει λάστιχα που αν δεν το έχεις κάνει είσαι τελείως χάρος ).
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]