Ο χρήστης G60 έγραψε:
Για παράδειγμα τα Toyota που κατασκευάζονται στην Τουρκία είναι χειρότερης ποιότητας από αυτά της Ιαπωνίας;
ναι
Ίσως επειδή παράγει ένα φθηνό μοντέλο εκεί, το Auris. Η Honda βγάζει το Civic σε Κίνα και Τουρκία. Έχει άλλη ποιότητα απ' τα Civic που βγαίνουν στις ΗΠΑ και στον Καναδά; Θέλω να πιστεύω πως όχι.
To τι θέλει να πιστεύει ο καθένας εξαρτάται από το κατά πόσο θέλει να καλύψει τον εγωισμό του.
Παρομοίως πολλές εταιρίες πληροφορικής βγάζουν ηλεκτρονικά σε εργοστάσια της Κίνας. Τουλάχιστον στις ηλεκτρονικές συσκευές φαίνεται η ανωτερότητα των ξένων που παράγονται στην Κίνα σε σχέση με τα Κινέζικης ιδιοκτησίας.
Πιάσε στα χέρια σου μια φωτογραφική μηχανή made in china και μια της ίδιας εταιρίας made in japan κι έλα να τα ξαναπούμε.
Η Kodak Z712 IS που έχω Made in China είναι. Την έχω αρκετά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Εδώ --> http://www.panoramio.com/user/costas-athan αρκετές φωτογραφίες που έχω ανεβάσει, όλες από τη συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή.
Η GoPro HD HERO2 Made in China είναι. Ούτε με αυτή έχω κανένα πρόβλημα. Εδώ βίντεο --> http://www.youtube.com/user/CostasAthan/videos που έχω ανεβάσει τραβηγμένα με τη συγκεκριμένη κάμερα. Χρησιμοποιείται από διάφορες αγωνιστικές ομάδες και σε επαγγελματικές βιντεοσκοπήσεις.
Η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών πληροφορικής πάντως παράγουν τα προϊόντα τους στην Κίνα και δύσκολα θα βρεις κάτι να έχει κατασκευαστεί στις ΗΠΑ. Και το laptop από το οποίο γράφω τώρα Sony είναι, αλλά γράφει Made in China, όχι Made in Japan. Και αν ανοίξεις έναν πύργο PC, δύσκολα θα βρεις motherboard ή κάποια άλλη κάρτα που δεν έχει κατασκευαστεί Κίνα ή σε κάποια άλλη παρόμοιου επιπέδου ασιατική χώρα.
Και δε σταματάω εδώ. Τα Dunlop Sp Sport 2050M που φοράει το αυτοκίνητο μου έχουν φθαρεί υπέρμετρα μόλις σε 25000 χλμ και έχουν ξεραθεί. Έχω ανεβάσει φωτογραφίες σε αυτό το thread λίγο καιρό πριν. Γράφουν Made in Japan από τη Sumitomo Rubber Industries. Να συμπεράνω από αυτό το γεγονός ότι όλα τα Made in Japan ελαστικά είναι για πέταμα;
Και το ερώτημα που έθεσα παραμένει. Το Made in China Civic είναι διαφορετικό από το Made in USA; Δηλαδή δηλώνονται πολλά περισσότερα προβλήματα για το συναρμολογημένο στην Κίνα από αυτό των ΗΠΑ;