-
Ο χρήστης nikolas74 έγραψε:
καλησπερα κι απο μενα. πιανοντας 65000 χλμ με το ιδιο λαστιχο potenza RE050A ειπα να τ αλλαξω. παρηγγειλα το toyo R1R με 750 ευρω. δεν τα βρηκα στο 195/55/16 και το χτυπησα σε 205/50/16. θα εχω καποιο προβλημα με τη διασταση; γνωριζετε το καινουριο λαστιχο κανεις;
Φίλε δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω σε συμφέρει να πας σε 205/55/16 που είναι φθηνότερο κι αν θέλεις οπωσδήποτε toyo, πάρε το T1R. Τα έχει ο αδερφός μου στο xsara του 1600 16v και είναι πολύ ευχαριστημένος...
Το Τ1R δεν ειναι λαστιχο, ειναι μπαλονι!
-
μιλαω σοβαροτατα, εφτασα 65000 χλμ με τα συγκεκριμενα.οι αυλακωσεις εχουν μεινει στο μισο απ το αρχικο βαθος τους.εχει αρχισει να ξεφλουδιζει η ακρη του πελματος. βεβαια οπτικα δεν το πολυκαταλαβαινεις,επειδη το επλενα καθε 4 μερες και εριχνα και σπρευ γυαλισματος στα λαστιχα. το χειμωνα φετος με 40000 χλμ ηταν σαφες οτι αρχισαν να χανουν σε προσφυση, σε βροχινο οδοστρωμα το ABS ενεργοποιουνταν συχνα. το R1R απλα το βρηκα στο ιντερνετ,ακουσα οτι ζεσταινεται ευκολα και το επελεξα. τιμη στο φυλλαδιο της toyo ηταν 1200 ευρω,αλλα με παραγγελια του λαστιχα απ εξω το πηρα 750. το περιμενω τεταρτη-πεμπτη. προτιμησα να μην περιμενω να φυγει το καλοκαιρι,αφου 4 λαστιχαδες μου ειπαν οτι τα εκαψα τα POTENZA μου...
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Μαλλον τα εχει μπερδεψει ο φιλος.
65000 ΧΛΜ με αυτα τα λαστιχα, δεν βγαινουν με τιποτα.Έκανα με 2 σετ (RE050 και RE050A) 80 και 90 χιλιάδες χιλιόμετρα αντίστοιχα. Τα τωρινά (S001) έχουν ήδη 50 χιλ. χλμ. Αυτής της κατηγορίας λάστιχα έχουν τα καλά και τα κακά τους. Μέχρι τις 50 χιλ χλμ περίπου και ως το 2ο καλοκαίρι είναι καλά όταν ζεσταθούν. Το κακό είναι ότι με 100 στην ευθεία δεν ζεσταίνονται, ιδίως με συνθήκες 5 κελσίου, ψιλόβροχο, λασπογλίτσα απο το τρακτέρ/αγροτικό που βγήκε απο το χωράφι κτλ.
Το καλό είναι οτι όταν υπάρχουν οι συνθήκες για να δουλέψουν, δουλεύουν και πολύ καλά. Το κακό είναι ότι για το 80% των μετακινήσεων είναι επαρκή, για το 15% γαμάτα και για το άλλο 5% γάματα (τα ποσοστά καθαρά για παράδειγμα, απο δική μου χρήση/εμπειρία)
Για το τελευταίο 5% που περιλαμβάνει χιονισμένο κατσικοχώρι καλό είναι να υπάρχει και κανένα νίβα η κάτι παρόμοιο.Για να συνοψίσω, μάλλον τελευταία φορά που βάζω λάστιχα τέτοιας κατηγορίας. Σε άλλη χώρα που τα λάστιχα τρώγονται ή σε αυτοκίνητο καθαρά για στρίψιμο ευχαρίστως να ξαναέβαζα. Αλλά τα πετάω κάθε φορά όχι απο φθορά αλλά από dry rotting. Με κάτι στο πιο touring πιστεύω ότι θα χάσεις κάτι απο το 15% των μετακινήσεων για την βόλτα. Θα κερδίσεις όμως πολλά στο 80% των μετακινήσεων σε μη ιδανικές συνθήκες.
Α, και για να μην πέσει κανένας έξυπνος και πει 'τι λες ρε φιλλλλάρα, δεν βγαίνουν τόσα χλμ με αυτά τα λάστιχα' έχω να σημειώσω τα εξής:
α) Κάνω πολλές μετακινήσεις σε επαρχιακό δρόμο με επιφάνεια γυαλί και χωρίς extreme επιταχύνσεις (μόνο στον κάθετο άξονα λόγω χαντακιών )
β) Κάντε ένα πειραματάκι: 50 χιλιόμετρα Εγνατίας και παρατηρούμε το χρώμα του λάστιχου. 50 χιλιόμετρα autostrada και παρατηρούμε πάλι. Πάντως τα πρώτα 500 στην Ελλάδα μετά από autostrada πάντα τα λάστιχα κρατάνε καλύτερα. -
τα 050 με το Α ή χωρίς ειναι σχετικα ακριβά ελαστικά, θορυβώδη, αργουν να ζεσταθούν, με σχετικά μαλακή γομα και οταν ειναι ζεστά τρώγονται ευκολα.
ποιος ο λόγος να φοράς τετοια ελαστικά και να το παίζεις Φιλέας Φογκ;;
πολύ καλη επιλογή εκανες και με τα S001. να υποθεσω έχεις λαστιχά 'φιλαράκι' ε;
-
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
Μαλλον τα εχει μπερδεψει ο φιλος.
65000 ΧΛΜ με αυτα τα λαστιχα, δεν βγαινουν με τιποτα.Έκανα με 2 σετ (RE050 και RE050A) 80 και 90 χιλιάδες χιλιόμετρα αντίστοιχα. Τα τωρινά (S001) έχουν ήδη 50 χιλ. χλμ. Αυτής της κατηγορίας λάστιχα έχουν τα καλά και τα κακά τους. Μέχρι τις 50 χιλ χλμ περίπου και ως το 2ο καλοκαίρι είναι καλά όταν ζεσταθούν. Το κακό είναι ότι με 100 στην ευθεία δεν ζεσταίνονται, ιδίως με συνθήκες 5 κελσίου, ψιλόβροχο, λασπογλίτσα απο το τρακτέρ/αγροτικό που βγήκε απο το χωράφι κτλ.
Το καλό είναι οτι όταν υπάρχουν οι συνθήκες για να δουλέψουν, δουλεύουν και πολύ καλά. Το κακό είναι ότι για το 80% των μετακινήσεων είναι επαρκή, για το 15% γαμάτα και για το άλλο 5% γάματα (τα ποσοστά καθαρά για παράδειγμα, απο δική μου χρήση/εμπειρία)
Για το τελευταίο 5% που περιλαμβάνει χιονισμένο κατσικοχώρι καλό είναι να υπάρχει και κανένα νίβα η κάτι παρόμοιο.Για να συνοψίσω, μάλλον τελευταία φορά που βάζω λάστιχα τέτοιας κατηγορίας. Σε άλλη χώρα που τα λάστιχα τρώγονται ή σε αυτοκίνητο καθαρά για στρίψιμο ευχαρίστως να ξαναέβαζα. Αλλά τα πετάω κάθε φορά όχι απο φθορά αλλά από dry rotting. Με κάτι στο πιο touring πιστεύω ότι θα χάσεις κάτι απο το 15% των μετακινήσεων για την βόλτα. Θα κερδίσεις όμως πολλά στο 80% των μετακινήσεων σε μη ιδανικές συνθήκες.
Α, και για να μην πέσει κανένας έξυπνος και πει 'τι λες ρε φιλλλλάρα, δεν βγαίνουν τόσα χλμ με αυτά τα λάστιχα' έχω να σημειώσω τα εξής:
α) Κάνω πολλές μετακινήσεις σε επαρχιακό δρόμο με επιφάνεια γυαλί και χωρίς extreme επιταχύνσεις (μόνο στον κάθετο άξονα λόγω χαντακιών )
β) Κάντε ένα πειραματάκι: 50 χιλιόμετρα Εγνατίας και παρατηρούμε το χρώμα του λάστιχου. 50 χιλιόμετρα autostrada και παρατηρούμε πάλι. Πάντως τα πρώτα 500 στην Ελλάδα μετά από autostrada πάντα τα λάστιχα κρατάνε καλύτερα.γιατι αλλαζεις λαστιχα τοσο συχνα;;;;;;;ουτε 100 χιλιαδες χλμ δεν γραφουν
επικυνδινος!!!!! -
αμα στειλω τον πεθερο στα praktiker να βαλει λαστιχα, δοσεις/πιστοτικη κανουνε;
(και τα λαστιχα ελπιζω να μην ειναι τιποτα Β διαλογης) -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
γιατι αλλαζεις λαστιχα τοσο συχνα;;;;;;;ουτε 100 χιλιαδες χλμ δεν γραφουν
επικυνδινος!!!!!Κάτσε απο πίσω μου με το άτος, να φρενάρω εγώ ο 'επικυνδινος' και να δούμε άμα με καβαλήσεις. Θέλει και βάψιμο ο προφυλακτήρας >τα 050 με το Α ή χωρίς ειναι σχετικα ακριβά ελαστικά, θορυβώδη, αργουν να ζεσταθούν, με σχετικά μαλακή γομα και οταν ειναι ζεστά τρώγονται ευκολα.
ποιος ο λόγος να φοράς τετοια ελαστικά και να το παίζεις Φιλέας Φογκ;;
πολύ καλη επιλογή εκανες και με τα S001. να υποθεσω έχεις λαστιχά 'φιλαράκι' ε;
Δεν το παίζω Φιλέας Φογκ, μάλλον κάτι στο νίντζα θα έλεγα
Με το λαστιχά συνεργάζομαι χρόνια για βαριά οχήματα, άμα περίμενε από τα επιβατικά μου να τα κονομήσει θα ήμασταν μαλωμένοι τώρα -
για να φρεναρεις πρεπει πρωτα να εχεις λαστιχα ΕΣΥ..........
-
Μιλάμε -αν κατάλαβα καλά- για ημισλίκ που χρησιμοποιούνται μόνο σε χαλαρές μετακινησεις το καταχείμωνο και βγάζουν πάνω από 50.000 χλμ?
Με αυτή τη χρήση και τα energy πολλά σας είναι. Όχι μόνο πάει χαράμι το λάστιχο, κρίμα και άδικο τελείως, αλλά εν δυνάμει ειναι και επικίνδυνο, καθώς εκεί που θα σας πεταχτεί ένα παιδάκι στο στενό δε θα φρενάρετε ποτέ, γιατί δε θα έχει ζεσταθεί ποτέ.
Σας το έχουν πει με τρόπο εδώ μέσα, αλλά άμα κοιτάει το δάχτυλο ο άνθρωπος αντί για το φεγγάρι... -
Έτσι, 100 αυτομαστιγώματα γιατί είναι μη ενδεικνυόμενα λάστιχα. Ούτε καν energy μας αξίζει, κανένα ling long loveyoulong time και αυτό με διαρροή και κάθε πρωί φούσκωμα με τρόμπα ποδηλάτου. Έτσι για να στρώνουμε χαρακτήρα. Άκου εκεί θράσος να βάλει UHP λάστιχο... αλήτες
Οι holier than thou συνφορουμίτες να μας πούνε καθε πότε να αλλάζουμε λάστιχα και πόση ώρα αφήνουν την ηλεκτρική κουβέρτα πάνω πριν πάνε για τσιγάρα. Επίσης καλό θα ήταν να ενημερωνόμαστε για το πότε να βάζουμε την τετράδα με τα χειμερινά πάνω, επειδή ενδέχεται κάποιο πρωί η θερμοκρασία να πέσει στους 6,8 κελσίου.
Παρακαλούνται επίσης να μην πάνε σε κανένα χωριό και δούνε ντατσούνα χωρίς ABS και με λάστιχο εκτός Continental, Bridgestone, Michelin γιατί το εγκεφαλικό δεν το γλιτώνουν
Ρε έχουμε ξεφύγει εδώ μέσα λέμεεε
-
σε ποιό ποδι εισαι;
-
Στο δεύτερο
-
χαμηλά;
-
Ρε επαγγελματία Χρήστο ΣΒ,περιμένεις να ποστάρω για να πείς τη λακαμία σου;Και δε σου επιτρέπω να λες ότι παραπληροφορώ το κόσμο!!Επιτρέπεται,λαστιχάς (όπως νομίζεις ότι είσαι) να πικάρεις τον άλλον που σου λέει ότι έχει 50 και 60 και 70Κ με τα 050Α;Άν κάνει ταξίδια;Δέ γίνονται;Το ότι δε γουστάρεις τα Bridge,το έχουμε καταλάβει.......Απλώς,για άλλη μία φορά παρουσιάζεις το επίπ[εδο των γνώσεων σου για τα λάστιχα......
ΥΓ.Άν θές να 'σπρώξεις' κάνα Marshall,Apollo,Marangoni κλπ,τουλάχιστον κάντο πιό διακριτικά!Όσο για το άν παίζει ρόλο η χώρα παραγωγής στη τιμή;...........πάρε κανα-δύο λαστιχάδες(κανονικούς) τηλ......ανώνυμα,είναι εύκολο ξέρεις!!!!
ΥΓ2.Εσένα,μπορεί να στα δίνουν μία τιμή...... -
Πάντως τα 050Α έχουν γενικώς αντοχή. Με τα δικά μου έβγαλα 35.000κμ και 5 χρόνια. Ήταν σε κλειστό γκαράζ βέβαια.
Πάντως αν και είχαν ακόμα ψωμί, είχαν σκληρύνει αρκετά και είχε πέσει σημαντικά η απόδοσή τους.
-
ρε παιδες τα 050Α τα φοραγε το 6αρι μου απο μαμα και τα αλλαξα στην 4ετια με 40κατι χιλιαδες χλμ. .......τα λαστιχα ηταν τελειωμενα και επικινδυνα και μιλαμε τωρα για 2πλασια χλμ;;;;;;;;;βγηκε ο χαρος παγανια........
-
Αμφιβάλει κανείς πως με τα 050Α κάνοντας 80-20(εθνική ή Α.Ο-πόλη),κάνεις 60-70 ή και 80Κ;Εννοείται πως θα έχουν αρχίσει να ξερένονται.....Bridge είναι.....Άλλο το ένα και άλλο το άλλο....
-
Ο χρήστης PACMAN7 έγραψε:
παω με 100 σταθερα καθημερινα στη δουλεια πηγαιν-ελα 100 χλμ σε δρομο με ευθειες. ειπα ν αλλαξω με κατι πιο μαλακο γιατι το χειμωνα τα προηγουμενα δε ζεσταινονταν με τιποτα,ετσι κατεληξα στο R1Rτο r1r διαλεξες για αυτα που ζητας??θελεις να βγαλεις και χιλιομετρα..
ρωτας αν εκανες καλη επιλογη με τα λαστιχα σου??οχι..δεν εκανες
εδωσες 750 για 205/50/16 που ειναι οσο κοστιζουν 2 τετραδες 195/55/16λες οτι οδηγεις σε δρομο ευθυ με 100 χλμ..ειναι σαν να κανεις ερωτηση απλως για να την κανεις..δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο σου..με συγχωρεις αν ειμαι κουτος
δηλαδη δεν υπηρχαν αλλα ελαστικα να διαλεξεις?
με ποιο κριτηριο διαλεξες αυτα??ξερεις τι αγορασες??αν οδηγεις ετσι θα γλυστρησεις σιγουρα και θα νομιζεις πως φταινε τα λαστιχα τα οποια ειναι και top..και ουτε τι αυτοκινητο οδηγεις μας ειπες
-
Εσύ τώρα γίνεσαι ελιτιστής και ξερόλας. Άσε μας ρε φίλε που θα μας την πεις για τα λάστιχα που διαλέξαμε, αφού είπαμε, βγάζουν 80 Κ χλμ, άρα είναι ασφαλή. Αυτοί που τα χρησιμοποιούν για στρίψιμο (τσ-τσ-τσ, άκου στρίψιμο με τα ημισλίκ) δεν έχουν ιδέα τι λένε.
-
Εντάξει, ο φίλος δεν ήξερε και διάλεξε ότι πιο λάθος μπορούσε να διαλέξει. Μας το είπε όμως και νομίζω ότι χρέος μας είναι να τον βοηθήσουμε και όχι να τον λοιδορήσουμε.
Εγώ προτείνω να ακυρώσει την παραγγελία όσο προλαβαίνει και να μας πει τι αυτοκίνητο έχει και τι άλλη χρήση κάνει για να του προτείνουμε κάτι άλλο.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]