-
εχει περασει κανεις λαστιχα στην βουλγαρια...?? ψαχνω για 195/50r15
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Λάστιχο με +10% απόσταση φρεναρίσματος και δεν είναι κακό;;;;; Αναφέρομαι στα οικολογικά...Αυτή τη γενίκευση τη βασίζεις σε κάποια τεστ ή απλά είναι μια εκτίμησή σου;
-
Σε όσα τεστ έχω δει τα οικολογικά ελαστικά πατώνουν στο φρενάρισμα.
-
Δεν ξερω αν τα michelin energy ειναι οικολογικα η οχι αλλα εχω μεινει ευχαριστημενος χρονια τωρα απο το κρατημα τους και ιδιαιτερα στο υγρο οδοστρωμα φρεναρεις και δεν γλιστρανε απεναντιας με καποιες αλλες εταιριες γνωστες που στον δευτερο χρονο η γομα τους 'ξεραινεται' και ας εχει 5-6mm πελμα γλιστρανε
-
Πήγαινα καρφωτός να αλλάξω αυτή τη βδομάδα τα sportcontact2 4ετίας μου με vredestein ultrac cento, διασταση 205/55/16, αλλά πληροφορήθηκα ότι έρχεται σύντομα σε ~1 μήνα το PremiumContact5 το οποίο φαίνεται να έχει κορυφαία χαρακτηριστικά
-
δοκιμασα και δοκιμαζω αυτες τις μερες, στην spider τα Federal 595RS-R σε 225.45.17.
οχι κλασσικο λαστιχο, 'τυπου' semislick. εντυπωσεις : πολυ καλο λαστιχο,ερχεται πανευκολα στη σωστη θερμοκρασια, grip τρομερο και πιθανως ανωτερο των p zero nero , σχετικα ησυχο για τον τυπο του (πιο ησυχο απο goodyear F1, regal Racer, Toyo T1R), και γενικα πολυ καλο λαστιχο με εξαιρετικο handling και αποκριση στο turn in. δεν εχω δοκιμασει σε βροχη, παντως στο στεγνο και γενικοτερα,μεχρι στιγμης, συναγωνιζεται με τα pzero nero στη συνολικη βαθμολογια, στο προσωπικο μου...chart.επισης, στην gtv , σε ιδια διασταση εχω τα Falken FK 452. Τουριστάδικο λαστιχο γενικως, παντου καλο, με μονη ενσταση την προσφυση σε βρεγμενο και το acqua planning. Στεγνο-φρενα-handling πολυ καλο για τετοιας τυπολογιας λαστιχο, αλλά στο βρεγμενο υστερει. οχι σε πλευρικη προσφυση, αλλά σε ολα τα υπολοιπα.
στην Βarchetta, εχω τα pzero nero. τρομερο τιμονι, εξαιρετικο grip, πλευρικη προσφυση αψογη, φρενα αψογα, δεν εχω καποιο μειονεκτημα να αναφερω.
φθορες κτλ, δεν λαμβανω υποψην καθοτι κανουν ολα μου τα αμαξια λιγα χλμ το χρονο ωστε να αξιολογησω το θεμα αυτο. -
Αν σκεφτείς ότι τα Nero είναι full πολιτικά, τα semis Federal είναι epic fail αν είναι περίπου στα ίδια...
-
να γινω λιγο πιο συγκεκριμενος.
τα αυτοκινητα, ειναι alfa spider 1.8 t.s, Alfa Gtv V6 TB, και Fiat Barchetta 1.8 (16' 205/45).
με τον ορο 'δοκιμαζω', εννοω πως εχω αγορασει τα 595RS-R και τα εχω ζανταρει σε εφεδρικες 17αρες, με σκοπο να τα φορεσω στην Gtv στις Σερρες, σε επικειμενο td του theitalianjob.gr. ως τοτε, τα φορεσα στην spider, προκειμενου να δοκιμασω, στρωσω, και γενικα να τα μαθω , με δευτερο σκοπο, το να βγαλω ενα πορισμα ωστε αν ειναι οκ και για πολιτικη χρηση να τα ξαναπαρω για την spider ως πολιτικα.
απο εκει και περα, τα federal αυτα, δεν ειναι semis, ειναι 'και καλα' semis. Κανονικα Semis Federal ειναι τα FZ-01, τα οποια κανουν 2-3sec διαφορα στο 1μιση λεπτο απο τα 595, κατα κοινη ομολογια μετα απο δοκιμες (οχι δικες μου).
τα 595 κατ'επεκταση, ειναι αμιγως πολιτικο λαστιχο, με σχετικα καλη τιμη για οσα προσφερει (373ευρω στην πορτα μου, απο Πολωνια, με dot 11/11).
To 'συναγωνιζεται με το pzero στο δικο μου προσωπικο chart', βασιζεται στην παραπανω διευκρινηση. πολιτικα αμφοτερα, με σπορτιφ προεκτασεις. Χανει σε δευτερευουσες λεπτομερειες το 595, οπως, θορυβος κυλισης,φιλικοτητα, αποσβεση , κερδιζει ομως σε grip , αμεσοτητα τιμονιου και γενικα σε οτιδηποτε high performance του ζητηθει. συνολικα ομως, ειναι στα ιδια. για μενα. σε καθαρα οδηγικα-σπορ κριτηρια, υπερεχει αρκετα (το 595). -
Conti Sport Conatact 5 ή Michelin Pilot Sport 3 ?
(500 € τα Κόντι και 550 € τα Μισελέν σε 225/45/17) -
Σε 17άρια αλλά ασύμμετρα, περίπου 2500χλμ με τα SC5 και σε ίδια διάσταση περί τα 10000χλμ με PS3, με κλειστά μάτια για τα Conti! Από την πρώτη στροφή, μέχρι πορεία σε ταχείας τα Conti φαίνονται καλύτερη επιλογή! Σε CLK και Sportcoupe αντίστοιχα (σχεδόν ίδια αυτοκίνητα δλδ) το τιμόνι έχει σαφώς καλύτερη αισθηση και είναι σχετικά πιο αθόρυβα!
Για φθορά δεν μπορώ να σου πω και σε βρεγμένο δεν τα έχω πατήσει τα 5άρια για να έχω άποψη αλλά σίγουρα δεν θα ανησυχούσα! Γλυτώνεις και το 50άρικο -
Thanks
Οποτε παω για Κοντι , εχω ακουσει επισης οτι τα MIchelin PS3 ειναι αρκετα ¨ευαισθητα¨ για τους ¨δρομους¨ που εχουμε στην Ελλαδα. Πχ μπορουν να πεταξουν ευκολα βυζι σε λακουβες κλπ! -
και τα conti μια απο τα ιδια με τα μισελεν..........ισως τα 2 πιο ευαισθητα λαστιχα για τους καροδρομους μας
-
Αν δεν κεντράρεις λακκούβες πατώντας γκάζι, δεν έχεις πρόβλημα.
-
Γενικά είμαι υπέρ το δέον προσεκτικός με τις λακκούβες (slalom mode on)
-
Εγώ πάντως, που ποτέ δεν το πρόσεξα ιδιαίτερα το θέμα λακούβα, δεν είχα κανένα πρόβλημα ποτέ με βυζιά και λοιπά μέρη του γυναικείου σώματος... Εντάξει, δεν παίρνω φόρα να πέσω στη λακούβα, αλλά δεν κάνω και σλάλομ...
-
Εγω παλι τη μοναδικη φορα που το επαθα ηταν με τα κουτσουρα τα Goodyear οποτε το 'κανουν βυζια' τα μισελεν ακουγεται σαν τα γαλλικα που 'χαλανε' ( )
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μετά από 3,5 χρόνια είναι ΟΚ. Κι έχουν φάει και 3 βουλκανιζατέρ από καρφιά.
Γουρλής είσαι.
Οι γύφτουλες οι οικοδόμοι που διώχνουν τα χώματα με τη μάνικα και σπρώχνουν στο δρόμο ό,τι να 'ναι φταίνε. Αλλά τι να τους πω; Ότι το καρφί είναι δικό τους;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εγώ πάντως, που ποτέ δεν το πρόσεξα ιδιαίτερα το θέμα λακούβα, δεν είχα κανένα πρόβλημα ποτέ με βυζιά και λοιπά μέρη του γυναικείου σώματος... Εντάξει, δεν παίρνω φόρα να πέσω στη λακούβα, αλλά δεν κάνω και σλάλομ...Εσύ είσαι Γάλλος , ρώτα κι εμάς
Περι βουλκανιζατερ , τα πρώτα χρόνια άλλαζα και ξαναέβαζα hankook ( πολύ καλό κράτημα , γρήγορη φθορά-γλύγορος οδηγός ) αλλά είχα αρκετά συχνά 'θέμα' . Το ποτήρι ξεχείλισε όταν την έπαθα από πετραδάκι που καρφώθηκε κάπου ανάμεσα στα αυλάκια του πέλματος. Μετά το σχόλια του λαστιχά ' πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράμα (χάλι) ' τα hankook δεν ξαναφορέθηκαν και ωω Θεοί εκεί που είχα κατα μέσο όρο 1 κλατάρισμα το χρόνο , έχουν περάσει 7 χρόνια και δεν έχω κανένα. Αλλά έχω φορέσει ακριβά (για την κατηγορία του κουβά μου) conti μετά pirelli και ξανά conti ( αφου τα pirelli ήταν ΑΘΛΙΑ στο βρεγμένο) .
Συμπέρασμα (δική μου εμπειρία) , σοβαρή-ακριβή σε σχέση με τον ανταγωνισμό εταιρεία= λιγότερες πιθανότητες για κλατάρισμα-λάστιχο. -
πλεον η hankook ειναι απο τις ακριβοτερες!!!
παντως δεν νομιζω ενα επωνυμο-ακριβο λαστιχο να διωχνει τα καρφια
ουτε οτι τα του ''σωρου'' τρυπανε ευκολοτερα,αμα ειναι να σου κατσει.....θα κατσει! -
Ένα ακριβό μπορεί να μη διώχνει καρφιά, θα έχει όμως μεγαλύτερη αντοχή αν συναντήσει-πατήσει κάτι μυτερό .
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]