-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Παντως εχω παρατηρησει διαφορα μεταξυ των Premium Contact & Premium Contact 2, υπερ του παλαιοτερου μοντελου.
Εχεις κανεις αντιστοιχη αποψη ή ειναι ιδεα μου?Στο 206 η βασική διαφορά είναι ότι το 1 έκανε αρκετά περισσότερο θόρυβο. Το 2 ήταν αρκετά βελτιωμένο σε θόρυβο κρατώντας τα καλά του πρώτου (πρόσφυση - κράτημα στο βρεγμένο = ) και βελτιώνοντας αισθητά και τις επιδόσεις στο στεγνό.
Οι PremiumContaκηδες γιατί δε δοκιμάζετε το νέο PremiumContact 5?
Εχει βγει? Καποιος μου ειπε απο Απριλη θα βγει...
Ωραία, πάνω στην ώρα για την αλλαγή στη Νίτσα!
Παρεπιπτόντως, δηλώνω σφόδρα απογοητευμένος από τα ελαστικά της Michelin...
Αρχίζοντας με τα primacy που φοράει από το εργοστάσιο η Νίτσα (που πλέον σπινάρει ασταμάτητα παντού... είναι πολλά τα άτια... ) και τα οποία έχω οδηγήσει και σε Α3 με τις ίδιες κακές εντυπώσεις και δυστυχώς η κακή εικόνα ισχύει και για τα exalto που έχω στο 206. Με 15.000χλμ τα λάστιχα μπορούν να χαρακτηριστούν σαπούνια... Τα pc2 είχαν σαφώς καλύτερο κράτημα με 30.000χλμ... Τα exalto ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ στο στεγνό (ακόμα και σε συνθήκες παγετώνα τα ρημάδια κρατούσαν), αλλά για 10.000χλμ. Παραδόξως έχει βελτιωθεί ένα κλικ το κράτημα στο βρεγμένο (στην αρχή ήταν σαν να οδηγάς σε πάγο, πλέον κάτι κάνει...).
Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναβάλω Michelin, αποκλειστικά λόγω μικρής διάρκειας...
Κρατάω μία πισινή, μέχρι εφαρμογής μίας συμβουλής ενός γνωστού μου ( ) που μου είπε να πάω να τα σκίσω λίγο να φύγει το 'γυαλισμένο' πάνω τμήμα και να βγει η καλή γόμα...
Markvag η δική μου ''νίτσα'' 1.6 vti (2/2010) με τα μαμίσια primacy hp με 46500 περίπου χλμ στο ενεργητικό της, συμπεριφέρεται μια χαρά. Όλα τα λάστιχα έχουν ομοιόμορφη φθορά και υπάρχει ακόμα ωφέλιμο πέλμα...
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ FORUM ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ (FORD FOCUS 2002 ΜΟΝΤΕΛΟ) ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ.. ΤΩΡΑ ΦΟΡΑΩ ΤΑ bridgestone turanza ΣΕ 195/65/15 ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΠΑΛΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ michelin..
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ.. ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΝΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ..
-
Υποθέτω εννοείς τα Turanza ER300. Καλό είναι να λες το πλήρες όνομα και ακόμα καλύτερα να περιλάβεις και τον δείκτη ταχύτητας πχ H, V, W, Y...
Για να βοηθήσεις όποιον μπορεί να θέλει να σου προτείνει κάτι θα μπορούσες να έλεγες τι σου άρεσε και τι όχι από τα λάστιχα που έχεις και τι περιμένεις από τα επόμενα. Τι έχει πιο μεγάλη σημασία για σένα και τι ειδικές ανάγκες έχεις. Πως οδηγάς κλπ. -
Ο χρήστης pan-pan έγραψε:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ FORUM ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ (FORD FOCUS 2002 ΜΟΝΤΕΛΟ) ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ.. ΤΩΡΑ ΦΟΡΑΩ ΤΑ bridgestone turanza ΣΕ 195/65/15 ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΠΑΛΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ michelin..
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ.. ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΝΩ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ..
αν δεν ψαχνεσαι για την συμπεριφορα του λαστιχου στα ορια του και θες απλα ενα λαστιχο για 2-3 χρονακια πας στον φθηνοτερο λαστιχα της περιοχης σου και βαζεις το φθηνοτερο ΕΠΩΝΥΜΟ ελαστικο που εχει.......
εδω ο καθενας θα σου πει τη δικη του αποψη και ακρη δεν θα βγαλεις -
Ο λαστιχάς συνήθως πάντως ΔΕΝ θα δώσει αντικειμενική και ανιδιοτελή άποψη...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο λαστιχάς συνήθως πάντως ΔΕΝ θα δώσει αντικειμενική και ανιδιοτελή άποψη...πες τα άγιε χρυσόστομε... σχεδόν ποτέ δεν δίνουν ανιδιοτελείς συμβουλές και σχεδόν πάντα σε κλέβουν....
-
προσωπική ιστορία: πάω με τα ολοκαίνουργια P Zero στο R και μου λέει ο Παχύ... 'εεε, καλά είναι, νταξει, άμα σου αρέσουν, κανά εξάμηνο θα αντέξουν - μετά έλα να μας πεις πως πιάνουν... ενώ τα μιτσιλιν... '
λέω εγώ: τα μιτσιλίν είναι καλά και αυτά και αν θυμάστε κύριε Παχ... 'σας είχα ζητήσει ευγενικά να με ενημερώσετε όταν και άμα βγεί στην δική μου διάσταση γιατί αυτά ήθελα να βάλω αλλά δεν με πήρατε ποτέ...', ' εεε, εντάξει τώρα, διάλεξες' λέει αυτός... -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
προσωπική ιστορία: πάω με τα ολοκαίνουργια P Zero στο R και μου λέει ο Παχύ... 'εεε, καλά είναι, νταξει, άμα σου αρέσουν, κανά εξάμηνο θα αντέξουν - μετά έλα να μας πεις πως πιάνουν... ενώ τα μιτσιλιν... '
λέω εγώ: τα μιτσιλίν είναι καλά και αυτά και αν θυμάστε κύριε Παχ... 'σας είχα ζητήσει ευγενικά να με ενημερώσετε όταν και άμα βγεί στην δική μου διάσταση γιατί αυτά ήθελα να βάλω αλλά δεν με πήρατε ποτέ...', ' εεε, εντάξει τώρα, διάλεξες' λέει αυτός...Ποια michelin εψαχνες Κωνσταντινε?
-
Τα ένερτζυ.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Τα ένερτζυ.Τα καλυτερα δηλαδη!
-
Ναι, απο αυτα που προτιμας να ψοφησεις παρα να τα βαλεις σε κανα σοβαρο αμαξι!
Vel, παντα ενημερωνουν, ετσι ειναι σχεδον ολοι... Κι οχι μονο για τα ελαστικα, αλλα για ολα τα θεματα.
Λες και δεν θελουν να πουλησουν ενα πραγμα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο λαστιχάς συνήθως πάντως ΔΕΝ θα δώσει αντικειμενική και ανιδιοτελή άποψη...στανταρακι.....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο λαστιχάς συνήθως πάντως ΔΕΝ θα δώσει αντικειμενική και ανιδιοτελή άποψη...Στο εμποριο ελαστικων και γενικοτερα στο εμποριο παντως τυπου,υπαρχει το προσωπικο οικονομικο συμφερον,που σημαινει οτι θα προσπαθησω να σου πουλησω αυτο που εγω θελω προσπαθωντας οσο γινεται το προιον να πλησιαζει τις προδιαγραφες που ζητας.
Εαν καποιος μου ζητησει ενα μαλακο λαστιχο θα του προτεινω ενα μαλακο λαστιχο συμφωνα με το κερδος που θα εχω και βεβαια δεν ειμαι κανας αλητης να του δωσω ντουβαρια αντι για λαστιχα.
Εαν καποιος μου ζητησει σκληρο λαστιχο δεν θα του προτεινω continetal και ας εχω κερδος απτα συγκεκριμενα,θα του προτεινω καποιο αλλο αρκει να μπορω να εχω καποιο κερδος.
Υπαρχουν παρα πολλες μαρκες ελαστικων και οπως καταλαβαινεις ειναι αδυνατον να τις εμπορευεσαι ολες,θα διαλεξεις καποιες και μαυτες θα δουλεψεις.
Η αντικειμενικη αποψη θα ειχε νοημα αν ο πελατης εβαζε και το χερι στην τσεπη αντι να ζηταει να αγορασει χρυσαφι σε τιμη χαλκου.Ιδιαιτερα δε,αν ζηταει και δωρεαν ευθυγραμμιση ,οχι μονο αντικειμενικη αποψη δεν θα παρει αλλα μαλλον θα αποχωρησει απτο καταστημα συνεχιζοντας την αναζητηση ιεροδουλων.
Λαστιχα πουλαμε ,δεν περνουμε πιπες. -
Γεια σας παιδιά. Φοράω τα dunlop sp 01 ,διάσταση 195/55/16 87T σε Α150. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να τα αλλάξω μετά απο 5.5 χρόνια και 51000 χλμ παρόλο που ακόμα κρατάνε καλά. Οδήγηση χαλαρή λόγω παιδιών και κυρίως στην πόλη. Προτάσεις?
-
Ο χρήστης metro έγραψε:
Γεια σας παιδιά. Φοράω τα dunlop sp 01 ,διάσταση 195/55/16 87T σε Α150. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να τα αλλάξω μετά απο 5.5 χρόνια και 51000 χλμ παρόλο που ακόμα κρατάνε καλά. Οδήγηση χαλαρή λόγω παιδιών και κυρίως στην πόλη. Προτάσεις?Τα συγκεκριμενα δεν ξερω αν συνεχιζουν να βγαινουν σαυτην την διασταση ,οσο παει και λιγοστευουν οι διαστασεις για τον συγκεκριμενο τυπο,παντως υπαρχουν και τα sp fastresponse που ειναι πιο καινουριο μοντελο ,λιγοτερο σπορ αλλα και παλι θα σε ικανοποιησουν αφου λες οτι κινησαι στην πολη με χαλαρους ρυθμους.
Επισης κοιτα και σε continetal-michelin. -
Απο θεμα αντοχης ελαστικων σε πεζοδρομια-λακουβες γενικα σκληρη χρηση,ποσο ευκολα πεταν βυζια-σπανε-χαλαει σκελετος, και απο αυτα που εχω δοκιμασει εδω και 15 χρονια στα αυτοκινητα μου, η σειρα απο το χειροτερο προς το καλυτερο ειναι η εξης:
DUNLOP
GOODYEAR
MICHELIN
CONTINENTAL
TOYO
BRIDGESTONE
YOKOHAMA -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Ο λαστιχάς συνήθως πάντως ΔΕΝ θα δώσει αντικειμενική και ανιδιοτελή άποψη...
Στο εμποριο ελαστικων και γενικοτερα στο εμποριο παντως τυπου,υπαρχει το προσωπικο οικονομικο συμφερον,που σημαινει οτι θα προσπαθησω να σου πουλησω αυτο που εγω θελω προσπαθωντας οσο γινεται το προιον να πλησιαζει τις προδιαγραφες που ζητας.
Εαν καποιος μου ζητησει ενα μαλακο λαστιχο θα του προτεινω ενα μαλακο λαστιχο συμφωνα με το κερδος που θα εχω και βεβαια δεν ειμαι κανας αλητης να του δωσω ντουβαρια αντι για λαστιχα.
Εαν καποιος μου ζητησει σκληρο λαστιχο δεν θα του προτεινω continetal και ας εχω κερδος απτα συγκεκριμενα,θα του προτεινω καποιο αλλο αρκει να μπορω να εχω καποιο κερδος.
Υπαρχουν παρα πολλες μαρκες ελαστικων και οπως καταλαβαινεις ειναι αδυνατον να τις εμπορευεσαι ολες,θα διαλεξεις καποιες και μαυτες θα δουλεψεις.
Η αντικειμενικη αποψη θα ειχε νοημα αν ο πελατης εβαζε και το χερι στην τσεπη αντι να ζηταει να αγορασει χρυσαφι σε τιμη χαλκου.Ιδιαιτερα δε,αν ζηταει και δωρεαν ευθυγραμμιση ,οχι μονο αντικειμενικη αποψη δεν θα παρει αλλα μαλλον θα αποχωρησει απτο καταστημα συνεχιζοντας την αναζητηση ιεροδουλων.
Λαστιχα πουλαμε ,δεν περνουμε πιπες.ειπε καποιος οτι δεν πουλατε λαστιχα;;;
οχι ομως και 1000% κερδος!!!!ουτε εμεις περνουμε πιτες...... -
ΧρηστοςΣ8, οι περισσότεροι συναδελφοι σου προτείνουν απλά αυτό που τους αφήνει μεγαλύτερο κέρδος, ασχέτως απαιτήσεων. Πατάνε φυσικά πάνω στην άγνοια των περισσότερων οδηγών. Κλασικό παράδειγμα, πριν από 2 χρόνια έψαχνα τα exalto 2 σε 205/55/16 και υπήρχε έλλειψη στην Θεσσαλονίκη. Πήγα πρώτα σε 4 λαστιχαδες οι οποίοι δεν τα είχαν και μου πρότειναν εντελώς άκυρες εναλλακτικές (μέχρι και saver άκουσα, για όνομα). O 5ος που τα είχε δεν μου πρότεινε εναλλακτική γιατί με άκουσε αποφασισμένο, μάλιστα σχολίασε κως ξέρω ακριβώς τι θέλω. Να πω και να είχαν βάση αυτά που λένε, να πάει στο καλό...
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ΧρηστοςΣ8, οι περισσότεροι συναδελφοι σου προτείνουν απλά αυτό που τους αφήνει μεγαλύτερο κέρδος, ασχέτως απαιτήσεων. Πατάνε φυσικά πάνω στην άγνοια των περισσότερων οδηγών. Κλασικό παράδειγμα, πριν από 2 χρόνια έψαχνα τα exalto 2 σε 205/55/16 και υπήρχε έλλειψη στην Θεσσαλονίκη. Πήγα πρώτα σε 4 λαστιχαδες οι οποίοι δεν τα είχαν και μου πρότειναν εντελώς άκυρες εναλλακτικές (μέχρι και saver άκουσα, για όνομα). O 5ος που τα είχε δεν μου πρότεινε εναλλακτική γιατί με άκουσε αποφασισμένο, μάλιστα σχολίασε κως ξέρω ακριβώς τι θέλω. Να πω και να είχαν βάση αυτά που λένε, να πάει στο καλό...Sent from my GNex using smoke signals.
Για αυτό πρέπει να βρεις σωστό επαγγελματία και να συνεννοείστε με ματιές μόνο! Ο δικός μου με το που μπαίνω στο μαγαζί μου λέει: 'Για Σέρρες ή για Πετροκέρασα αυτή τη φορά Ίλαρχε;'
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πατάνε φυσικά πάνω στην άγνοια των περισσότερων οδηγών.Οι περισσότεροι οδηγοί λόγω άγνοιας δεν ξέρουν τι θέλουν. Επίσης, δεν μπορούν να αντιληφθούν διαφορές ανάμεσα σε δυο διαφορετικά καινούργια ελαστικά. Έρχεται η κ. Λούλα για λάστιχα στο Atos της. Τι να της πει ο λαστιχάς; Ότι το τάδε λάστιχο έχει χαμηλή αντίσταση κύλισης, αλλά ίσως μαγουλιάζει λίγο στις στροφές, ότι έχει περισσότερο θόρυβο από το δείνα κλπ.; Η κ. Λούλα δε θέλει να ξέρει τι σημαίνουν όλα αυτά! Δικαίωμά της!
Έτσι λοιπόν ο λαστιχάς καλείται να 'σπρώξει' τον πελάτη προς μια επιλογή. Ποια όμως; αυτή με την καλύτερη οικονομία; με το καλύτερο κράτημα στο βρεγμένο; με το χαμηλότερο θόρυβο; με την καλύτερη άνεση; Δεδομένου ότι ο μέσος οδηγός δεν έχει καμιά διάθεση ή γνώση για να ασχοληθεί με τέτοια διλήμματα, θεωρώ θεμιτό να προτείνει ο λαστιχάς κάτι αξιοπρεπές, που να του αφήνει το μέγιστο κέρδος. Και αξιοπρεπή θεωρώ όλα τα λάστιχα των γνωστών εταιρειών και των θυγατρικών τους.
Εμένα άλλα είναι που με ενοχλούν σε κάποιους λαστιχάδες: π.χ. να το παίζουν ξερόλες ενώ πετάνε συνεχείς βλακείες, να είναι απρόσεκτοι και αρπακόλες στη δουλειά, αναιδείς, να σε κοιτάνε στις τσέπες αντί στα μάτια κ.λπ.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]