-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Καλημέρα και καλή χρονιά
Έχω ένα Hyundai i10 1.2 και θέλω να αλλάξω λάστιχα (φοράει 165/60/14). Ο συνοικιακός λαστιχάς μού μίλησε για Firestone στα 290 ευρώ και για Bridgestone στα 260. Θα ήθελα τη γνώμη σας τόσο για τα συγκεκριμένα ελαστικά όσο και για τις τιμές τους. Εάν πάω σε κάποιο άλλο, μη συνοικιακό μαγαζί (Αθήνα μένω) θα βρω κάποια αξιόλογη διαφορά προς τα κάτω; (ένας φίλος μού είπε ότι στον Άγιο Δημήτριο είναι φτηνότερα από τον προαναφερθέντα λαστιχά της γειτονιάς μας, αλλά δεν ξέρω κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί εκεί)
Το θέμα είναι ότι μεθαύριο Πέμπτη φεύγω ταξίδι και θέλω να τα αλλάξω πριν φύγω, οπότε ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε γρήγορη απάντηση!
Καλημέρα και χρόνια πολλά.Κυριαζής-Ν.Χαλκηδόνα,Bridge B371 270ευρώ και Firestone MHAN 250 ευρώ και τα δύο κομπλέ..
Λογικό η θυγατρική να είναι πιο φθηνή από την 'μαμά' εταιρεία.Ευχαριστώ για την απάντηση. Όταν λες κομπλέ, εννοείς ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση; Αν ναι, δεν ξέρω αν τα περιλαμβάνει και ο 'δικός μου', έπρεπε να ρωτήσω. Ομολογώ ότι είμαι άσχετος, αλλά διαβάζοντας στο νετ καταλαβαίνω ότι η ζυγοστάθμιση είναι απαραίτητη όταν αλλάζεις λάστιχα, άρα λογικά θα πρέπει να περιλαμβάνεται στην τιμή. Εγώ όμως θέλω να κάνω και ευθυγράμμιση, γιατί πριν λίγες μέρες 'βρήκε' ο μπρος αριστερά σε νησίδα...
Συμφωνώ και συμπληρώνω..
Καλό θα είναι ,όταν έχουμε ολοκαίνουρια ελαστικά να αποφεύγουμε τα ταξίδια..(εννοώ χωρίς να'χουμε κάνει τα 'απαραίτητα' χλμ.)Δηλαδή εγώ που φεύγω την Πέμπτη, είναι καλύτερα να μην τα αλλάξω τώρα; Κάπου διάβασα ότι θέλουν 200-300 χλμ. και σκέφτηκα ότι με το πηγαινέλα στη δουλειά αύριο-μεθαύριο και μέχρι να φτάσω στην Πάτρα με προσοχή θα έχει φύγει η ολισθηρή επίστρωση...
ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Επίσης, δεν κατάλαβα ποια είναι η θυγατρική και ποια η 'μαμά' εταιρεία. Ο Κυριαζής είναι μια ιδέα ακριβότερος στα Bridgestone και 40 ευρώ φτηνότερος στα Firestone...
-
'Ξάδερφε' iant,μόλις κάνεις κάποια χλμ.,πές μας εντυπώσεις.Εγώ,μετά από 2Κ με τα Cinturato P7 έχω να πώ τα καλύτερα.Πολύ πολύ άνετα(ειδικά για εμάς),αθόρυβα και πολύ καλά τόσο στο στεγνό,αλλά και στο βρεγμένο...Εντάξει, 'αδερφέ'! 'Ξαδέρφια' είμαστε με τους m6, m2!
-
Σκέφτομαι επίσης τα [b]NOKIAN V[/b] και τα VREDESTEIN SPORTRAC3 τα οποία έχουν διαπρέψει σε τεστ του εξωτερικού σε θέσεις ανώτερες από pirelli, michelin ή continental. (Τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα οι δοκιμές γίνονται σε πίστες)
Αν όντως είναι τόσο καλά, [b]γιατί να μην εξοικονομήσω χρήματα[/b]
Τα [b]Nokian H[/b] 205/55/16 έβαλα με 355 € ... Λογικά το [b]V[/b] θα είναι πιο ακριβό..
Τα NOKIAN V στην ιδια διασταση τα βρηκα 330€ αν θυμάμαι καλά.
Μάλλον εκεί θα καταλήξω αλλά λίγο αργότερα (Τέλη, ΔΕΗ, ασφάλεια ) -
stathis_k εννοώ με ζυγοστάθμιση,βαλβίδες καινούριες και ροπόκλειδο.Άν θες και άζωτο.Το 'λογικά' δεν υπάρχει,ρώτησέ το οπωσδήποτε.Η μαμά εταιρεία είναι η bridge.Θα σου πρότεινα πάντως,να κάνεις κάποια χλμ.πρίν το ταξίδι(για να 'κάτσει'το ελαστικό που λέμε).Επίσης,αν έχεις τρέμουλο στα 800-1000χλμ.ξαναπάς για ζυγοστάθμιση.Ευθυγράμμιση να κάνεις,αν δείς ότι φεύγει το αμάξι από την ευθεία του με κεντραρισμένο τιμόνι.(Συνήθως εκεί περίπου,στα 1000χλμ)
-
iant,τί αδέρφια τί ξαδέρφια εν πάσει περιπτώσει μια 'οικογένεια'....
-
iant,τί αδέρφια τί ξαδέρφια εν πάσει περιπτώσει μια 'οικογένεια'....Σωστός!
-
'Ξάδερφε' iant,μόλις κάνεις κάποια χλμ.,πές μας εντυπώσεις.Εγώ,μετά από 2Κ με τα Cinturato P7 έχω να πώ τα καλύτερα.Πολύ πολύ άνετα(ειδικά για εμάς),αθόρυβα και πολύ καλά τόσο στο στεγνό,αλλά και στο βρεγμένο...Ξαδέλφια, είμαι και΄γω εδω
touring the m3 1.6 αν δεν κάνω λάθος 205/55/16 δεν έχεις; πόσο κόστισαν τα Cinturato P7;
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
'Ξάδερφε' iant,μόλις κάνεις κάποια χλμ.,πές μας εντυπώσεις.Εγώ,μετά από 2Κ με τα Cinturato P7 έχω να πώ τα καλύτερα.Πολύ πολύ άνετα(ειδικά για εμάς),αθόρυβα και πολύ καλά τόσο στο στεγνό,αλλά και στο βρεγμένο...
Ξαδέλφια, είμαι και΄γω εδω
touring the m3 1.6 αν δεν κάνω λάθος 205/55/16 δεν έχεις; πόσο κόστισαν τα Cinturato P7;
350 κομπλέ με άζωτο σεV.Με 18 μήνες ή 20Κ εγγύηση ολική.35ηεβδ. του 11...260 ΑΑ Α.Made in italy...Κυριαζής γάρ.
ΥΓ.Τα έβαλα τέλος Νοέμβρη.. -
'Ξάδερφε' iant,μόλις κάνεις κάποια χλμ.,πές μας εντυπώσεις.Εγώ,μετά από 2Κ με τα Cinturato P7 έχω να πώ τα καλύτερα.Πολύ πολύ άνετα(ειδικά για εμάς),αθόρυβα και πολύ καλά τόσο στο στεγνό,αλλά και στο βρεγμένο...
Ξαδέλφια, είμαι και΄γω εδω
350 κομπλέ με άζωτο σεV.Με 18 μήνες ή 20Κ εγγύηση ολική.35ηεβδ. του 11...260 ΑΑ Α.Made in italy...Κυριαζής γάρ.
ΥΓ.Τα έβαλα τέλος Νοέμβρη..Ευχαριστω
-
Αν και έχει ξανασυζητηθεί, το **camskill ** έχει αυξήσει τα μεταφορικά για Ελλάδα κατά 40€ στη τετράδα, απο τον περασμένο Μάιο.
Τσεκάροντας το site όμως, διαπίστωσα ότι στη Βουλγαρία, τα έξοδα είναι 50% λιγότερο. Το ίδιο ισχύει για Ουγγαρία-Ισπανία κλπ, αλλά για αυτές θεωρώ ότι είναι μικρότερη η απόσταση.
Μάλλον μας κάναν εγγραφή στη κατάσταση του ΔΝΤ ακόμα και οι 'λαστιχάδες'.Το χειρότερο βέβαια είναι, ότι ακόμα και έτσι, οι τελικές τιμές του site παραμένουν 15-20% φθηνότερες απο την Ελληνική αγορά, ενώ πρίν έφταναν άνετα το 25%, ακόμα και μετά τα έξοδα τοποθέτησης.
Oι δικοί μας λαστιχάδες φαίνεται ότι συνεχίζουν να 'ψωνίζουν απο σβέρκο' και για αυτό παραμένουν σημαντικά ακριβότεροι.
Μυαλό δεν βάζουμε -
Δημήτρη, το camskill, αν υπολογίσεις και τα περαστικά, σε πληθώρα ελαστικών και διαστάσεων που έχω τσεκάρει δεν αξίζει, πλέον. Ακόμα και σε μεγάλες (17') διαστάσεις.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αν και έχει ξανασυζητηθεί, το **camskill ** έχει αυξήσει τα μεταφορικά για Ελλάδα κατά 40€ στη τετράδα, απο τον περασμένο Μάιο.
Τσεκάροντας το site όμως, διαπίστωσα ότι στη Βουλγαρία, τα έξοδα είναι 50% λιγότερο. Το ίδιο ισχύει για Ουγγαρία-Ισπανία κλπ, αλλά για αυτές θεωρώ ότι είναι μικρότερη η απόσταση.
Μάλλον μας κάναν εγγραφή στη κατάσταση του ΔΝΤ ακόμα και οι 'λαστιχάδες'.Το χειρότερο βέβαια είναι, ότι ακόμα και έτσι, οι τελικές τιμές του site παραμένουν 15-20% φθηνότερες απο την Ελληνική αγορά, ενώ πρίν έφταναν άνετα το 25%, ακόμα και μετά τα έξοδα τοποθέτησης.
Oι δικοί μας λαστιχάδες φαίνεται ότι συνεχίζουν να 'ψωνίζουν απο σβέρκο' και για αυτό παραμένουν σημαντικά ακριβότεροι.
Μυαλό δεν βάζουμεΦιλε μου μαλλον δεν γνωριζεις πως δουλευει η αγορα .
Εμεις οι λαστιχαδες αγοραζουμε απο τις αντιπροσωποιες εδω στην Ελλαδα,εχουμε τους καταλογους και μεσα απαυτους πουλαμε αναλογα την εκπτωση που εχουμε.Η εκπτωση δεν ειναι ιδια σε ολους τους λαστιχαδες και εξαρταται απο τα κομματια που πουλαμε ,οσα περισσοτερα τοσο μεγαλυτερη η εκπτωση.Το ιδο ακριβως ισχυει και με την camskill αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση μιλαμε για εναν χονδρεμπορο και οχι για καταστημα που θα κανει τοποθετηση -ζυγοσταθμιση και οπως καταλαβαινεις ειναι αδυνατο να τον ανταγωνιστει ενας ελληνας λαστιχας.
Αν θελεις να κανεις καπου παραπονα ,καντα στις αντιπροσωποιες εδω που αυξανουν συνεχως τις τιμες παρα την κριση.
Ελπιζω τωρα να καταλαβες γιατι πουλαμε ακριβοτερα απο την camskill. -
Τα έξοδα τοποθέτησης τα έβαλα, εννοείται.
Πχ: σε συγκεκριμένο τύπο (για το SMART), η **τελική διαφορά είναι απο 20-35€ **στα 310-325€ περίπου/ανάλογα τον έμπορο, αφού απο camskill στην πόρτα σου είναι 260€ + 30 τοποθέτηση.
Τη σήμερον ημέρα και αυτά μετράνε !Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
.....
Εμεις οι λαστιχαδες αγοραζουμε απο τις αντιπροσωποιες εδω στην Ελλαδα,εχουμε τους καταλογους και μεσα απαυτους πουλαμε αναλογα την εκπτωση που εχουμε......
Αν θελεις να κανεις καπου παραπονα ,καντα στις αντιπροσωποιες εδω που αυξανουν συνεχως τις τιμες παρα την κριση.Μικρό παιδί δεν είμαι, ξέρω ότι παίζει έτσι η αγορά. Και βέβαια ο 'εισαγωγέας έχει το μαχαίρι' και κόβει το καρπούζι.
Πέστε τα λοιπόν στους εισαγωγείς εσείς παιδιά, γιατί κάποιοι 'εμείς', θα συνεχίσουμε να παίρνουμε απ΄αλλού , ακόμα και αν η διαφορά γίνει 10€ στα 300€, 'για το γ@μwτο ρε γ@μwτο '
Και ειλικρινά θυμώνω αλλά και λυπάμαι που το λέω! -
Εμεις τους τα λεμε ,η απαντηση που παιρνουμε ειναι οτι ακριβαινουν απο τα εργοστασια παραγωγης.
Αυτο που δεν ξερουμε ειναι, ποια τα ποσοστα κερδους των αντιπροσωπων εδω. -
Τώρα, τα είπαμε και οι δυό μας όλα!
-
Προσωπικά θεωρώ κρίμα, για τα 10-20 και ακόμα περισσότερα - σε λογικά πλαίσια, εννοείται - ευρώ, να μη στηρίξω τις όποιες ντόπιες επιχειρήσεις εμπλέκονται. Λαστιχά, Αντιπρόσωπο κτλ...
Δε νομίζω ότι θα σωθεί κανείς με τα 20 ευρώ απ' τα λάστιχα, ενώ αντίθετα κάποιος - καθ' υπερβολή, αλλά έτσι είναι - θα χάσει τη δουλειά του, σταδιακά, στις προαναφερθείσες επιχειρήσεις.
-
τελευταιες μερες του μηνα ακομα και το 20αευρο ειναι ολοκληρη περιουσια για καποιους...
Απο κει και περα
αντιστρεφοντας αυτο που ειπες ας κοψουν οι λαστιχαδες ( και δεν εννοω μονο τα βουλκανιζατερ αλλα ολο το κυκλωμα απο τον εισαγωγεα πχ ) αυτο το 20αευρο 'αφου δεν θα σωθει κανενας με αυτο'Αν δε σωνεται ο καταναλωτης με τετοιο ποσο φανταζομαι οτι για τις επιχειρησεις θα ειναι ακομα πιο ευκολο...
( Προφανως και δεν εχω σκοπό 'να σου την πω' ετσι?? )
-
Δεν ξέρω κανέναν με οικονομικά προβλήματα, πάντως, να ψωνίζει από camskill.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Δεν ξέρω κανέναν με οικονομικά προβλήματα, πάντως, να ψωνίζει από camskill.Δεν καταλαβαινω πως το εννοεις..... Αν μου ερχετε φτυνοτερα??????
-
Επειδή ανέφερες ότι '...ακομα και το 20αευρο ειναι ολοκληρη περιουσια για καποιους'.
Κι εγώ έχω ψωνίσει από camskill, αρκετές φορές, για 'μένα και άλλους. Δεν είμαι κατά. Αλλά το έκανα όταν τα λάστιχα είχαν π.χ. εδώ 300παρά και από εκεί - υπολογίζοντας και περαστικά - 200και κάτι, ή, αντίστοιχα, 600 και 400κάτι...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]