-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Δεν ξέρω κανέναν με οικονομικά προβλήματα, πάντως, να ψωνίζει από camskill.Καλέ μου φίλε , σωστά τα λές. Αφού οι έχοντες οικονομικά προβλήματα .... δεν αλλάζουν κάν λάστιχα!
(Και λίγο χιουμοράκι δεν βλάπτει, ε? ) -
Το 20€ στα 700€ που έχουν τα λάστιχα απο το ένα μου αυτοκίνητο, είναι κλάιν.
Το 20€ από το fiatάκι που τα άλλαξα με 200€ είναι το 10% της τιμής.Από την άλλη και στο θέμα με το ebay, τα ίδια λέγαμε.
Αν με 60€(με τα μεταφορικά), αγοράζω παπούτσια των 140-150€ του φυσικού καταστήματος, τότε είναι στρεβλή η αγορά. Και αν δεν κοπεί η μαγκιά αυτουνού που θησαυρίζει(να δεχτώ ότι είναι ο εισαγωγέας), τότε θα συνεχίζω να αγοράζω από net.Λάστιχα δεν αγόρασα ποτέ από το internet, γιατί δε συμφωνώ να τα πάρω από αλλού και να τα περάσω αλλού. Σαν να πάω στο εστιατόριο με την μπριζόλα μου.
-
Φοβερά πετυχημένο παράδειγμα.
-
Ναι οκ ισως δεν το ειπα καλα
ενα 20αευρω διαφορά που θα σου μεινει στη τσεπη... κι ας ειναι απο οπου να ειναι...
κι οσοι δεν εχουν λεφτα πιστεψε με βρησκουν τροπο με λιγα χρηματα να βολεφτουν - ας ειναι καλα οι λαστιχαδες που αν περασει ενα ΚΑΛΟ μεταχειρισμενο δεν το πετανε...
-
Προσωπικά θεωρώ κρίμα, για τα 10-20 και ακόμα περισσότερα - σε λογικά πλαίσια, εννοείται - ευρώ, να μη στηρίξω τις όποιες ντόπιες επιχειρήσεις εμπλέκονται. Λαστιχά, Αντιπρόσωπο κτλ...Δε νομίζω ότι θα σωθεί κανείς με τα 20 ευρώ απ' τα λάστιχα, ενώ αντίθετα κάποιος - καθ' υπερβολή, αλλά έτσι είναι - θα χάσει τη δουλειά του, σταδιακά, στις προαναφερθείσες επιχειρήσεις.
Συμφωνώ και επαυξάνω.Και στο κάτω κάτω της γραφής,για αυτό το20άρι-30άρι 'πάνε' οι λαστιχάδες
α)Βλέπεις τί παίρνεις(όχι γουρούνι στο σακί)
β)Υποστηρίζεις το ντόπιο...και τις περισσότερες φορές το συνοικιακό(πράγμα που αξίζει περισσότερο στούς καιρούς που ζούμε και περνάμε)
γ)κακά τα ψέματα,σε μια στραβή.....κομματάκι δύσκολο να 'μπαλώσεις'(ή ότι άλλο) ένα λάστιχο.......διαδικτυακά...... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
γιατί δε συμφωνώ να τα πάρω από αλλού και να τα περάσω αλλού. Σαν να πάω στο εστιατόριο με την μπριζόλα μου.Σεβαστες αποψεις του καθενός αναμφισβητητα...
Κουβεντα κανουμε -
Φοβερά πετυχημένο παράδειγμα.Το να πας σε κατάστημα που πουλάει και τοποθετεί λάστιχα, με τα δικά σου ελαστικά εμένα μου κάνει το ίδιο. Ίδια γυφτιά.
Το καλοκαίρι πολλοί ταβερνούχοι μου έλεγαν για άτομα που πήγαιναν με τα κρέατα-ψάρια τους. Πλήρωναν κουβέρ-σαλάτες-ψηστικά.... -
Σαν να θές να 'πηδήσεις' και να πάρεις τη γκόμενα να πάτε σε μπουρδ^%#^#%.
Για να μήν πληρώσεις..... -
@ kyr80
Κυριάκο, και τα 30€ για την τοποθέτηση που θα του δώσω, λεφτά είναι για μιά δουλειά με κόστος πχ 5€ (πχ: οι βαλβίδες), και θα πάρει στο κατάστημα 30 λεπτά εργασίας.
Τέτοιες συζητήσεις ίσως να μην τις κάναμε πριν 2-3 χρόνια, αλλά σήμερα, λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν !Α, και μην μου πείς ότι δεν έχεις ακούσει για ταβέρνες (σε μικροχωριά βέβαια) που τους πάς πχ το αρνί, αυτές στο ψήνουν και τρώς με την παρέα σου πληρώνοντας τα 'ψηστικά' και τα λοιπά 'μπινελίκια' που θα φάτε .
Αν το μαγαζί βάραγε μύγες, απο τα 0€, καλά είναι και τα 50€ αντί για 100€ που θα έβγαζε.Τέσπα. Καλά νά 'μαστε, να 'χουμε ακόμη - έστω και έτσι - να πληρώνουμε!
-
Στο παραδειγμα σου - που ειναι λογικό - εχω την εναλλακτική να τα ψησω και σπιτι μου
τοτε ο ταβεριαρης θα χασει ΚΑΙ αυτα τα 'συμπληρωματικά'.. τον συμφαιρει???Ομως τα λαστιχα δεν μπορω να τα βαλω μονος μου.. και του ΠΛΗΡΩΝΩ τα 'περαστικά' θελω να πω για την εργασια που προσφερει πληρωνεται δε την κανει τσαμπα.
Ακομα και σε πολλά συνεργεια ξερω οτι χωρις καμια αντιρηση τοποθετουν τα υλικά που τους φερει ο πελατης, αγορασμενα με παρομοιο τροπο.
Δυστυχως οι εποχες για κουβαρνταλικια εχουν περασει... εχοντας χασει μεγαλο μερος του μισθου μου...
-
@ fokion sportage : 'Μαζί τα γράφαμε' !!!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
@ fokion sportage : 'Μαζί τα γράφαμε' !!!Οντως!!!
-
Δεν είναι θέμα αν τον συμφέρει. Προφανώς οτιδήποτε άνω του μηδενός είναι προτιμώτερο. Απλά αν το κάνουν όλοι, τότε θα κλείσει. Και δεν θα έχεις που να τοποθετήσεις τα λάστιχα που θα αγοράσεις από το νετ. όπως θα κλείσει και η ταβέρνα με τον ίδιο τρόπο, αλλά εκεί θα το μαγειρεύεις σπίτι σου.
Μιλάμε για λογικές διαφορές πάντα. -
Για να μην το κλεισει οπως σωστα λες θα πρεπει κι αυτος κι ΟΠΟΙΟΙ εμπλεκονται γιατι δεν φταιει ο βουλκανιζατερας μονο, να 'μαζευτουν' οπως 'μαζευτηκα' ηθελα δεν ηθελα κι εγω, 'Η να αυξησουν τις αυλες παροχες ( που δεν τους εχουν αμεσο κοστος δηλαδη ) ωστε να γινουν συνολικά συμφαιρότεροι.
Απο την αλλη οπως ειπα και πιο πριν, τα μεταχειρισμενα που πουλανε - σε λογικές τιμες - ειναι καθαρό κερδος...
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αν και έχει ξανασυζητηθεί, το **camskill ** έχει αυξήσει τα μεταφορικά για Ελλάδα κατά 40€ στη τετράδα, απο τον περασμένο Μάιο.
Τσεκάροντας το site όμως, διαπίστωσα ότι στη Βουλγαρία, τα έξοδα είναι 50% λιγότερο. Το ίδιο ισχύει για Ουγγαρία-Ισπανία κλπ, αλλά για αυτές θεωρώ ότι είναι μικρότερη η απόσταση.
Μάλλον μας κάναν εγγραφή στη κατάσταση του ΔΝΤ ακόμα και οι 'λαστιχάδες'.Το χειρότερο βέβαια είναι, ότι ακόμα και έτσι, οι τελικές τιμές του site παραμένουν 15-20% φθηνότερες απο την Ελληνική αγορά, ενώ πρίν έφταναν άνετα το 25%, ακόμα και μετά τα έξοδα τοποθέτησης.
Oι δικοί μας λαστιχάδες φαίνεται ότι συνεχίζουν να 'ψωνίζουν απο σβέρκο' και για αυτό παραμένουν σημαντικά ακριβότεροι.
Μυαλό δεν βάζουμεΠάντως τα δικα μου τα βρήκα σημαντικά φθηνότερα στην Ελληνική αγορα απο το camskill. Πανακριβοι χωρίς λόγο οι Εγγλεζοι.
Προτιμώ να δώσω τα χρήματα σε κάποιον μεροκαματιαρη έλληνα λαστιχά...κι ας τα πληρώσω 100 ευρω επάνω.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αν και έχει ξανασυζητηθεί, το **camskill ** έχει αυξήσει τα μεταφορικά για Ελλάδα κατά 40€ στη τετράδα, απο τον περασμένο Μάιο.
Τσεκάροντας το site όμως, διαπίστωσα ότι στη Βουλγαρία, τα έξοδα είναι 50% λιγότερο. Το ίδιο ισχύει για Ουγγαρία-Ισπανία κλπ, αλλά για αυτές θεωρώ ότι είναι μικρότερη η απόσταση.
Μάλλον μας κάναν εγγραφή στη κατάσταση του ΔΝΤ ακόμα και οι 'λαστιχάδες'.Το χειρότερο βέβαια είναι, ότι ακόμα και έτσι, οι τελικές τιμές του site παραμένουν 15-20% φθηνότερες απο την Ελληνική αγορά, ενώ πρίν έφταναν άνετα το 25%, ακόμα και μετά τα έξοδα τοποθέτησης.
Oι δικοί μας λαστιχάδες φαίνεται ότι συνεχίζουν να 'ψωνίζουν απο σβέρκο' και για αυτό παραμένουν σημαντικά ακριβότεροι.
Μυαλό δεν βάζουμεΠάντως τα δικα μου τα βρήκα σημαντικά φθηνότερα στην Ελληνική αγορα απο το camskill. Πανακριβοι χωρίς λόγο οι Εγγλεζοι.
Προτιμώ να δώσω τα χρήματα σε κάποιον μεροκαματιαρη έλληνα λαστιχά...κι ας τα πληρώσω 100 ευρω επάνω.
Από τη στιγμή που η διαφορά είναι από μικρή ως μηδενική, δεν βλέπω γιατί να ταλαιπωρηθώ με ίντερνετ, πληρωμές μέσω κάρτας, κουβάλημα ελαστικών ως τον λαστιχά και όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε την περίπτωση λάθους (π.χ. να σου στείλουν λάθος ή παλιά λάστιχα). Πας απλά στον λαστιχά σου και σε μισή ώρα φεύγεις με καινούρια παπουτσάκια, όμορφα και εύκολα!
-
Ολα τα βουλκανιζατερ εχουν ριξει τις τιμες παιδια,και οσοι δεν τις εριξαν απλα δεν πουλανε.
Υπαρχουν μαγαζια που ειναι χρεωμενα μεχρι τον λαιμο και πουλανε το στοκ σε τιμες χαμηλωτερες του ανταγωνισμου κανοντας κακο στο επαγγελμα.Δεν γινεται να πουλας φθηνοτερα αποτι φαινεται στο τιμολογιο ,ειναι παρανομο, αλλα αυτοι το κανουν για λογους επιβιωσης.Παντως αμα μπουμε στην λογικη ,αγοραζουμε απτο εξωτερικο γιατι ειναι φθηνοτερα ,σιγα σιγα θα κλεισουν ολες οι επιχειρησεις στην ελλαδα ,θα μεταφερουμε τα λεφτα μας στο εξωτερικο και αυτο ειναι κατι που δεν το θελει κανεις.
Στο κατω κατω της γραφης εαν δεν μπορεις να αγορασεις το ταδε επωνυμο λαστιχο ,αγορασε καποιο αλλο φθηνοτερο .
Μα θα μου πει καποιος οτι ειναι θεμα ασφαλειας στον δρομο ,ενταξει να το δεχτω αν και δεν υπαρχουν τοσο μεγαλες διαφορες .
Μα και το EVO ΙΧ ή μια Μ3 ειναι παρα πολυ καλα απο αποψη ενεργητικης ασφαλειας ,πηρες ομως κατι πιο φθηνο επειδη δεν σε επαιρνε οικονομικα.
Χαιρομαι ομως οταν βλεπω ανθρωπους που στηριζουν την γειτονια τους. -
Πάντως παιδιά να πω κάτι?
Είμαστε ένα ΤΟΣΟ μεγάλο αυτοκινητιστικό φόρουμ, με ΤΟΣΟΥΣ πολλούς που ψάχνουν διάφορα πράγματα και στη συγκεκριμένη περίπτωση ελαστικά...γιατί δεν κάνουμε κάποια συμφωνία με έναν λαστιχά για καλές και ειδικές τιμές μόνο για τα μέλη?
Και σε αυτόν θα δώσουμε τρελή δουλειά, έτσι θα έχει μια συνεχή και σταθερή πελατεία...και εμείς θα είμαστε κερδισμένοι από τις καλές τιμές.
Για παράδειγμα τα λάστιχα που έκλεισα, τα βρήκα 30% κάτω από οποιονδήποτε άλλο λαστιχά, γιατί έκανε ειδική τιμή για κάποιο φόρουμ.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Μα και το EVO ΙΧ ή μια Μ3 ειναι παρα πολυ καλα απο αποψη ενεργητικης ασφαλειας ,πηρες ομως κατι πιο φθηνο επειδη δεν σε επαιρνε οικονομικα.
Τα τόσο ακραία παραδείγματα δε νομίζω οτι στηρίζουν την όποια επιχειρηματολογία...
Αλλο να μιλαμε για διαφορα 60000 ευρω που στοιχιζει παραπανω μια Μ3 απο το δικο μου αμαξι για παραδειγμα και αλλο να μιλαμε για 200 -300 ευρω διαφορα αναμεσα σε διαφορετικης αποδοσης ελαστικα...
Τελος παντων ολοι πρπεπει να προσαρμοστουμε στα νεα οικονομικα δεδομενα,ειτε το θελουμε ειτε οχι.Αναγκαστικα τα ελληνικα μαγαζια πρεπει να προσαρμοσουν τις τιμες και να σκεφτουν και τον ανταγωνισμο. -
Πριν 3 χρόνια, μετέφερα μεγάλη κατάθεση (300.000€ + σε ετήσια προθεσμιακή), απο τράπεζα που την είχα για 3 συναπτά έτη, σε άλλη, για διαφορά ετήσιου επιτοκίου 25 €.
Όποιος θέλει να 'δουλέψει' μαζί μου, καλώς.
Είμαι μ@λ@κ@ς? Μπορεί , αλλά αυτός είμαι. Τέλος.Edit: Δεν αμφιβάλω, ότι υπάρχουν αρκετοί πιο 'ξύπνιοι' απο μένα, και σε κάποιες περιπτώσεις με πιάσαν 'Κώτσο'.
Αλλά όχι σε περιπτώσεις καταφανέστατες και ήδη εν γνώσει μου .
Συναλλασσόμενοι είμαστε κύριοι, δεν παίζουμε μπαρμπούτι !
ΕΝD , if any.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]