-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Διάσταση; Πάντως σκληρότερα από τα 050 δε νομίζω πως θα είναι...
Εμπρός: 225/40 R 18
Πίσω: 255/35 R 18Το θέμα είναι τι αντοχή έχουν στις λακούβες, γιατί τα 050Α με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο. Έχω πέσει σε κάτι τρελές λακούβες και η ζάντα επέζησε.
γιατι τοσο μεγαλο πισω;;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Διάσταση; Πάντως σκληρότερα από τα 050 δε νομίζω πως θα είναι...
Εμπρός: 225/40 R 18
Πίσω: 255/35 R 18Το θέμα είναι τι αντοχή έχουν στις λακούβες, γιατί τα 050Α με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο. Έχω πέσει σε κάτι τρελές λακούβες και η ζάντα επέζησε.
γιατι τοσο μεγαλο πισω;;
Γιατί οι ζάντες μου είναι 8.5άρες πίσω (και 8άρες μπροστά). Αυτές τις διαστάσεις φοράει το M-Pack.
-
αντιστοιχα λαστιχα σε μη runflat? ποσο το μαλι?
-
αντιστοιχα λαστιχα σε μη runflat? ποσο το μαλι?Γύρω στα 700-800€, αναλόγως το μαγαζί και την μάρκα. Ίσως και φθηνότερα.
Εγώ RFT δεν θα έβαζα με τίποτε. Είναι ήδη πολύ σκληρό το αυτοκίνητο λόγω ανάρτησης, τα πιο μαλακά συμβατικά βοηθάνε πολύ τόσο την κύλιση, όσο και το κράτημα.
Την έλλειψη ρεζέρβας την έλυσα με το ContiComfortKit.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γύρω στα 700-800€, αναλόγως το μαγαζί και την μάρκα. Ίσως και φθηνότερα.
Εγώ RFT δεν θα έβαζα με τίποτε. Είναι ήδη πολύ σκληρό το αυτοκίνητο λόγω ανάρτησης, τα πιο μαλακά συμβατικά βοηθάνε πολύ τόσο την κύλιση, όσο και το κράτημα.
+1 τοτε.... ΧΑΛΑΡΑ
-
αντιστοιχα λαστιχα σε μη runflat? ποσο το μαλι?10%-15% κάτω περίπου, αλλά είναι out of the question
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γύρω στα 700-800€, αναλόγως το μαγαζί και την μάρκα. Ίσως και φθηνότερα.
Προσωπικά έχω εντελώς διαφορετική άποψη.
Γιατί?
Γιατί ο αφρός δε κάνει απολύτως τίποτα αν σκιστεί το λάστιχο, που θα σκιστεί επειδή η ζάντα θα λειτουργήσει σαν ξυράφι και για ένα λάστιχο θα φωνάξεις την οδική. Επίσης δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα από το να σκάσει το πίσω λάστιχο πάνω από τα 100κμ.
Και για τις δυο περιπτώσεις, έχω προσωπική εμπειρία. Αφενός μεν, έσκασαν και τα δυο δεξιά λάστιχα στην 1 από κάποιο καρφί και σκίστηκε το λάστιχο και με ακινητοποίησε (περίμενα 45 λεπτά την οδική να το φορτώσει) και αφετέρου δε, φίλος με 320i Ε93 έπαθε λάστιχο στα 140 επάνω σε στροφή και ευτυχώς που είχε RFT...αλλιώς
Οπότε...προσωπικά προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ώστε να μη χρειαστεί να ακινητοποιηθώ πουθενά, σε κανένα βουνό, σε καμιά παραλία, σε καμιά περίεργη και απομακρυσμένη διαδρομή, σε καμιά ζέστη, κρύο, χιόνι ή βροχή.
RFT και έχω το κεφάλι μου ήσυχο κι ας είναι πιο σκληρά κι ας κοπανάνε.
Με την 1 πριν, ήμουν μέσα στο άγχος μη συμβεί τίποτα και μείνω στην άκρη του δρόμου από λάστιχο.
-
Σιγά βρε Νίκο, 100 χρόνια τα αυτοκίνητα είχαν κανονικά λάστιχα. Δεν είδα να παθαίνει κανείς τίποτα. Βέβαια η έλλειψη ρεζέρβας είναι μεγάλη σε καθημερινό αυτοκίνητο (αν ήταν supercar αλλάζει). Πιστεύω όμως ότι δύσκολα θα διαλυθεί το λάστιχο και θα ακινητοποιηθείς. Με ένα κιτ είσαι καλυμμένος στο 99% των περιπτώσεων.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
10%-15% κάτω περίπου, αλλά είναι out of the question
Μάλλον δεν έχεις κάνει καλά την έρευνά σου! Οι τιμές για τα συμβατικά , είναι πολύ πιο χαμηλές. Ένα ζευγάρι 225/40/18 κάνει λίγο πάνω από 300€ και μιλάω για επώνυμα, Pirelli, Conti, Michelin κλπ κλπ.
Εντάξει, τα 255/35/18 θα είναι ακριβότερα, αλλά και πάλι, είσαι ΠΟΛΥ κάτω από 1000άρικο.Για μένα, το δέλεαρ δεν είναι μόνον η τιμή (που τέτοιους καιρούς, εννοείται πως είναι και αυτή! ), αλλά η άνεση και το κράτημα. Καμία σχέση.
Την επικινδυνότητα, δεν την καταλαβαίνω... Αν πάθεις λάστιχο πάνω στην στροφή, δεν θα έχεις κλατάρισμα, και αν έχεις κλατάρισμα, δεν σε σώζει ούτε το RFT!
Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που έχουν συμβατικά, είναι...κινητοί χάροι δηλαδή;
Εγώ θα μείνω στα συμβατικά (ούτως ή άλλως, δεν βλέπω να την κυκλοφορώ του χρόνου, θα περιμένει... καλύτερες μέρες, αλλά κουβέντα να γίνεται... ).
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σιγά βρε Νίκο, 100 χρόνια τα αυτοκίνητα είχαν κανονικά λάστιχα. Δεν είδα να παθαίνει κανείς τίποτα. Βέβαια η έλλειψη ρεζέρβας είναι μεγάλη σε καθημερινό αυτοκίνητο (αν ήταν supercar αλλάζει). Πιστεύω όμως ότι δύσκολα θα διαλυθεί το λάστιχο και θα ακινητοποιηθείς. Με ένα κιτ είσαι καλυμμένος στο 99% των περιπτώσεων.Καλά μην είσαι απόλυτος. Έχουν γίνει ατυχήματα από σκασμένο ελαστικό και σίγουρα προσφέρει μια επιπλέον ασφάλεια. Μη μου πεις όχι.
Το θέμα δεν είναι εκεί. Είναι ότι σε περίπτωση που το λάστιχο διαλυθεί (που μπορεί, έστω και σε πολύ μικρή πιθανότητα να συμβεί αυτό, άλλωστε κάθε πότε παθαίνεις λάστιχο) δεν μένεις στην άκρη του δρόμου περιμένοντας να στο φορτώσουν.
Ναι, είναι και πιο ακριβό και λιγότερο άνετο (είχα συμβατικά ) αλλά την ασφάλεια που προσφέρει, τη βάζω πάνω απ'όλα.
Κι επειδή είχα το κιτ και μου έκατσε η περίπτωση, να σε ενημερώσω ότι ΔΕΝ με κάλυψε...εκτός αν έπεσα στο 1%.
Το έγραψα και πριν...έχω καεί και δε το ξαναρισκάρω.
Για μένα, το δέλεαρ δεν είναι μόνον η τιμή (που τέτοιους καιρούς, εννοείται πως είναι και αυτή! ), αλλά η άνεση και το κράτημα. Καμία σχέση.
Την επικινδυνότητα, δεν την καταλαβαίνω... Αν πάθεις λάστιχο πάνω στην στροφή, δεν θα έχεις κλατάρισμα, και αν έχεις κλατάρισμα, δεν σε σώζει ούτε το RFT!
Άνεση ναι...αλλά σε κράτημα οι διαφορές είναι ανύπαρκτες.
Στην 1 σου με τα RFT bridge πριν και τα goodyear μετά δεν υπήρχαν διαφορές. Σε άνεση ναι...καμία σχέση, αλλά το παράπονο που είχα είναι ότι με τα συμβατικά το τιμόνι έχει λίιιγο πιο ασαφές αίσθηση.
Τέσπα...αυτά είναι γούστα και προτιμήσεις. Προσωπικά δεν τα αλλάζω τα rft.
Food for thought:
-
Για τα ραν-φλατ ας μην εκφρασθω καλύτερα (έχω οδηγήσει με αυτά και χωρίς αυτά): Καταστρέφουν και την ανεση (ποιος τη χέζει) ΚΑΙ το κράτημα κυρίως, βγάζοντας αδιάβαστη και την καλύτερη ανάρτηση, και ακυρώνοντας τις κατά τα άλλα 'οδηγοκεντρικές' επιλογές της Μπεμβέ (όπως, μηδαμινοί χώροι επιβατών, ώστε να έρθει ο κινητήρας τέρμα πίσω, χάριν ζυγίσματος 50/50).
Θα ήταν (τα ρανφλατ) μια επιλογή απείρως πιο ταιριαστή σε Μερσεντέ ή σε Άουντι...Όταν μπαίνει κανείς στα κάλλη (της οδήγησης), τι είναι ο πόνος (της οδικής βοήθειας προς αλλαγή ελαστικού)
Άλλο (άσχετο): τα Pilot Sport 3 της Michelin έχουν σχέση με τα Pilot Super Sport της ίδιας εταιρείας (άλλαξε τελευταία στιγμή η ονομασία τους;) ή είναι άλλα λάστιχα;
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Άλλο (άσχετο): τα Pilot Sport 3 της Michelin έχουν σχέση με τα Pilot Super Sport της ίδιας εταιρείας (άλλαξε τελευταία στιγμή η ονομασία τους;) ή είναι άλλα λάστιχα;
Απ'οτι ελεγαν τα παιδια εδω viewtopic.php?f=6&t=35915&p=2141073#p2141073 ειναι διαφορετικα
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Άλλο (άσχετο): τα Pilot Sport 3 της Michelin έχουν σχέση με τα Pilot Super Sport της ίδιας εταιρείας (άλλαξε τελευταία στιγμή η ονομασία τους;) ή είναι άλλα λάστιχα;Αν έχω καταλάβει καλά, τα pilot sport 3 αποτελούν συνδυασμό exalto2 και pilotsport2, περισσότερο προς το πρώτο και με πράσινο χαρακτήρα ( ).
Τα super sport είναι πιο hardcore.
-
Thanks guys
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Για τα ραν-φλατ ας μην εκφρασθω καλύτερα (έχω οδηγήσει με αυτά και χωρίς αυτά): Καταστρέφουν και την ανεση (ποιος τη χέζει) ΚΑΙ το κράτημα κυρίως, βγάζοντας αδιάβαστη και την καλύτερη ανάρτηση, και ακυρώνοντας τις κατά τα άλλα 'οδηγοκεντρικές' επιλογές της Μπεμβέ (όπως, μηδαμινοί χώροι επιβατών, ώστε να έρθει ο κινητήρας τέρμα πίσω, χάριν ζυγίσματος 50/50).Καλως τον!
Να το πω διαφορετικα. Τα δυο ελαστικα που δοκιμασα (potenza re050a rft και goodyear f1 asymetrico) στην 1 δεν ειχαν τοσο δραματικες διαφορες. Δε ξερω αν εφταιγε το ελαστικο, αλλα ακομα και με το συμβατικο re050a δεν ειδα τοσο μεγαλες διαφορες.
Απλα το θεμα ειναι οτι η γκαμα των συμβατικων ειναι σαφως πλουσιοτερη και με καλυτερες επιλογες οσον αφορα τη διαφορετικη γομα (κ συνεπως καλυτερο κρατημα) ελαστικων.
Ο μονοδρομος στα rft που λεγεται re050a ειναι σκληρα κ αργουν να ζεσταθουν, ή μαλλον υποθετω οτι θελουν αυτοκινητο πανω απο 1400 κιλα για να ζεσταθουν, γιατι ανακαλυψα οτι στο si ζεσταινονται πιο γρηγορα απ´οτι στην 1 πριν.
Τεσπα, το κρατημα του si ειναι ηδη κορυφαιο κ για πιο οριακες συνθηκες εχω αλλο εργαλειο, οποτε πανω-πανω στη λιστα μου βαζω την ασφαλεια. Ισως αν δεν την ειχα πατησει παλαιοτερα με τα συμβατικα να τα εβαζα τωρα, αλλα το παθημα μου εγινε μαθημα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ποιά η άποψή σας για τα Pirelli P Zero RFT?
Διαβάζω στα διάφορα φόρα του εξωτερικού ότι είναι πιο μαλακά και πιο άνετα από τα bridge και στο tirerack γράφει ότι ζεσταίνονται πιο γρήγορα επειδή:
P Zero Run Flat tires feature a special silica and carbon black tread compound that proves competent during the first few miles of driving when the tire is still cold, as well as provides consistent performance throughout the tire's life.
Είναι 3η γενιάς RFT και μια γενιά μπροστά από τα bridge.
Σε συγκριτικό τα P Zero RFT βγαίνουν καλύτερα: http://www.tirerack.com/tires/tests/tes ... p?ttid=98&
Λέω να πάω σ'αυτά.
Καμιά άποψη για τα συγκεκριμένα ελαστικά?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν έχω καταλάβει καλά, τα pilot sport 3 αποτελούν συνδυασμό exalto2 και pilotsport2, περισσότερο προς το πρώτο και με πράσινο χαρακτήρα ( ).
Τα super sport είναι πιο hardcore.
έχεις καταλάβει αν θα αντικαταστήσουν τα εξάλτο ή αν θα περιμενουμε εξαλτο3;
γιατί βλέπω να τελειώνουν τα καλά 15άρια σε λίγο καιρό αν είναι να καβατζώσουμε καμιά τετράδα εξάλτο2, αλά hunter
-
Με κατατρώει μια σκέψη και θα ήθελα γνώμες. Αυτή τη στιγμή φοράω Continental SportContact 2 με λίγα μεν χιλιόμετρα (25.000) αλλά είναι 4 χρόνια πάνω στο αυτοκίνητο. Τα λάστιχα έχουν ξεραθεί αρκετά, λόγω και του ζμπορ της κατασκευής τους μάλλον δεν κάνουν για πάνω από 3 χρόνια χρήσης, και δείχνουν σημάδια 'δυσφορίας' (μικρογλιστρήματα) όταν στρίψεις λίγο απότομα το τιμόνι.
Σε 3 μήνες θα φύγω για περίπου 1 χρόνο και το αυτοκίνητο θα μείνει σχεδόν ακίνητο για αυτό το διάστημα. Από την άλλη, μέσα σε αυτούς τους 3 μήνες προβλέπονται κάποια ταξιδάκια και υπολογίζω να γράψει γύρω στα 1.500 χιλιόμετρα ακόμα το αυτοκίνητο, σε εθνικές οδούς.
Θα τα αλλάζατε άμεσα χωρίς δεύτερη σκέψη; Θα οδηγούσατε κοτούλα για τα χλμ αυτά ώστε να μην πάει χαμένος ο 1 χρόνος που θα μείνουν μετά στάσιμα;
-
Έχω την αμυδρά εντύπωση πως με τα λίγα αυτά ταξιδάκια θα αναθαρρήσουν για λίγο ακόμα. Και σε καμιά περίπτωση δεν αξίζει να βάλεις καινούργια που θα μείνουν αναξιοποίητα, αλλά και θα φθαρούν, αυτόν τον ένα χρόνο, λόγω, ακριβώς, της ακινησίας τους. Αν όμως ψυχολογικά δεν αισθάνεσαι εντάξει να ταξιδέψεις με αυτά, βρες φτηνά μεταχειρισμένα - προφανώς νεότερα και όχι ξερά - και βάλε, γι' αυτά τα λίγα ταξίδια και για τον επόμενο χρόνο. Γενικώς βρίσκεις, από ανθρώπους που αλλάζουν διάσταση και αλλάζουν νωρίς λάστιχα.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Έχω την αμυδρά εντύπωση πως με τα λίγα αυτά ταξιδάκια θα αναθαρρήσουν για λίγο ακόμα. Και σε καμιά περίπτωση δεν αξίζει να βάλεις καινούργια που θα μείνουν αναξιοποίητα, αλλά και θα φθαρούν, αυτόν τον ένα χρόνο, λόγω, ακριβώς, της ακινησίας τους. Αν όμως ψυχολογικά δεν αισθάνεσαι εντάξει να ταξιδέψεις με αυτά, βρες φτηνά μεταχειρισμένα - προφανώς νεότερα και όχι ξερά - και βάλε, γι' αυτά τα λίγα ταξίδια και για τον επόμενο χρόνο. Γενικώς βρίσκεις, από ανθρώπους που αλλάζουν διάσταση και αλλάζουν νωρίς λάστιχα.Έχεις ένα δίκιο όπως το θέτεις. Αυτό που φοβάμαι με τα μεταχειρισμένα είναι μήπως βγουν χειρότερα κι απ τα δικά μου που τουλάχιστον δεν έχουν κοπανηθεί/δεν έχουν καρούμπαλα etc, αν και θα το ψάξω στην περίπτωση που μπω στη διαδικασία να τα αλλάξω. Είναι τελείως κρίμα καινούρια λάστιχα να μείνουν αχρησιμοποίητα για 1 χρόνο.
Προς το παρόν θα πηγαίνω κοτούλα
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]