-
Δεν ξέρω αν είναι σε σωστό θέμα,αλλά έχω μια ερώτηση προς τους γνωρίζοντες.
Ένα από τα 4 ελαστικά,το δεξιό εμπρός (Dunlop Sp fast response) έχει σε 2 σημεία 2 καρούμπαλα,από χτύπημα σε πεζοδρόμιο,όπως μου είπε ο μηχανικός.Μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα με την ασφάλεια του;Πρέπει να το αλλάξω;Αν βάλω καινούριο ίδιας μάρκας και μοντέλου,θα επηρεαστεί ιδιαίτερα η συμπεριφορά του αυτοκινήτου;Τα ελαστικά δεν έχουν 'φαγωθεί' αλλά σίγουρα δεν θα είναι όπως το νέο. -
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Δεν ξέρω αν είναι σε σωστό θέμα,αλλά έχω μια ερώτηση προς τους γνωρίζοντες.
Ένα από τα 4 ελαστικά,το δεξιό εμπρός (Dunlop Sp fast response) έχει σε 2 σημεία 2 καρούμπαλα,από χτύπημα σε πεζοδρόμιο,όπως μου είπε ο μηχανικός.Μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα με την ασφάλεια του;Πρέπει να το αλλάξω;Αν βάλω καινούριο ίδιας μάρκας και μοντέλου,θα επηρεαστεί ιδιαίτερα η συμπεριφορά του αυτοκινήτου;Τα ελαστικά δεν έχουν 'φαγωθεί' αλλά σίγουρα δεν θα είναι όπως το νέο.Τα καρούμπαλα σαφώς και επηρεάζουν την απόδοση του ελαστικού, συνεπώς και την ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου. Αν το ελαστικό χάσει τη γεωμετρία του, αποκλείεται να λειτουργεί φυσιολογικά.
Στη θέση σου θα το άλλαζα οπωσδήποτε. Αν έχεις λίγα χλμ συνολικά και με τεράστια επιφύλαξη, θα μπορούσες να αλλάξεις μόνο τα μπροστινά, αλλιώς όλο το σετ. Γενικά δεν είμαι της άποψης να αλλάζεις μόνο τα μπροστινά, σίγουρα όμως σε καμία περίπτωση μόνο το ένα!
-
Τα καρούμπαλα είναι στο μάγουλο του ελαστικού και όχι στο πέλμα,αν έχει κάποια σημασία ο προσδιορισμός θέσης.
-
Τα καρούμπαλα είναι στο μάγουλο του ελαστικού και όχι στο πέλμα,αν έχει κάποια σημασία ο προσδιορισμός θέσης.Εχουν τραυματιστει τα λινα.
-
Τελικά άλλαξα το 1 λάστιχο που είχε πρόβλημα,και έφερα τα πίσω μπροστά.
Σε 10.000χλμ θα τα αλλάξω όλα...
65€ έφυγαν πρωί πρωί... -
65€ έφυγαν πρωί πρωί...Δλδ τώρα έχεις ένα ολοκαίνουργιο και ένα φθαρμένο στον πίσω άξονα και δύο μέτρια φθαρμένα εμπρός; Τι αυτοκίνητο έχεις;
-
Μπορεί κανείς να μου εξηγήσει με 2-3 λόγια τί προσέχουμε όταν θέλουμε να αγοράσουμε ζάντες ώστε να ταιριάζουν?
Έχω ένα polo 6n mk3 κ θέλω να πάρω 2ο σετ μεταχειρισμένα ζαντολάστιχα. Βλέπω πως ορισμένοι στις αγγελίες έχουν διαφορετικές τιμές σε offset κτλ.
πχ 4,5Jx13
κ 5 ½ x 13' ET43, όπου ΕΤ πρέπει να είναι το offset (Einpresstiefe)?
Τί πρέπει να προσέξω ώστε να ταιριάζουν κ να μη χτυπούν οι ρόδες σε θόλο?
Το 4χ100 έχει να κάνει με τις βίδες? (4 βίδες με διάμετρο κύκλου 100mm?) -
offset (ET43) αλλά και φάρδος (το 4,5J=4,5 ίντσες) όσον αφορά τον θόλο.
Επίσης θέλεις ίδιο καρέ (100) και ίδιο αριθμό μπουλονιών (4).
-
Βλέπω ζάντες με φάρδος 5,5΄ και 4,5' που ταιριάζουν σε πόλο 6N κ τα δύο.
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWAX:IT
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWAX:IT
Το πρώτο με μικρότερο φάρδος απλώς παίρνει στενότερο λάστιχο, πχ 155mm φάρδος αντί 175mm? -
Τι πλάτος ελαστικού θέλεις να βάλεις;
Γενικά ναι, οι στενότερες ζάντες έχουν μικρότερο μέγιστο φάρδος ελαστικού.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι πλάτος ελαστικού θέλεις να βάλεις;Γενικά ναι, οι στενότερες ζάντες έχουν μικρότερο μέγιστο φάρδος ελαστικού.
175/65/13 ή 165/70/13. Ένα από τα 2. Σε αυτές που φορώ τώρα κ δεν ξέρω τα μεγέθη τους, είχα 175/65/13 κ στα χειμερινά έβαλα 165/70/13 χωρίς να βρίσκω σε θόλους.
-
Αν έχεις κανονική ρεζέρβα, δες τι γράφει εκείνη για το φάρδος της.
Πάρε τις φθηνότερες, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν έχεις κανονική ρεζέρβα, δες τι γράφει εκείνη για το φάρδος της.Πάρε τις φθηνότερες, εφόσον είναι σε καλή κατάσταση.
ρεζέρβα δυστυχώς έχω μικρή.
αυτές σκέφτομαι να αγοράσω, είναι η πρώτη μου επιλογή.
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... K:MEWAX:ITΈχουν κ λάστιχα πάνω, όσο αντέξουν. Τη βλέπω γυναίκα την πωλήτρια, φαντάζομαι τις ζάντες θα τις έχει δουλέψει 6 μήνες τον χρόνο.
-
Aν είναι ίσιες και δεν έχουν σκουριάσει (πολύ), τσίμπα τες.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aν είναι ίσιες και δεν έχουν σκουριάσει (πολύ), τσίμπα τες.η πάνω πάνω καλή φαίνεται. Για τις 2 ζάντες κάτω στη στοίβα φοβάμαι λιγάκι γιατί δεν φαίνεται τίποτα
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
65€ έφυγαν πρωί πρωί...Δλδ τώρα έχεις ένα ολοκαίνουργιο και ένα φθαρμένο στον πίσω άξονα και δύο μέτρια φθαρμένα εμπρός; Τι αυτοκίνητο έχεις;
Peugeot 307 1400cc 8v 75hp
Για ένα λάστιχο δε θα άλλαζα με καμία δύναμη και τα 4.Σκέψου να μου συνέβαινε αυτό έχοντας 5000χλμ,θα έπρεπε να δαπανήσω άλλα 300€ για να τα αλλάξω.Θεωρώ την ασφάλεια το Α και το Ω αλλά δεν πρέπει να φθάνουμε στην υπερβολή.Τα χρήματα δεν τα βρίσκω στο δρόμο,και άλλωστε η χρήση του αυτοκινήτου είναι καθαρά μεταφορική και δεν κάνω 'ταρζανιές' στο δρόμο.Για 10.000χλμ,εκεί που στην Α.Ο πήγαινα με 120-130 (πριν 1 εβδομάδα είχα πιάσει 150 στο δρόμο προς Καλαμάτα,με το λάστιχο να έχει το καρούμπαλο...) θα πηγαίνω τώρα 90χαω.Το φθαρμένο δεν είναι slick.Εχει πολύ 'ψωμί' ακόμα. -
Δε διαφωνώ και οπωσδήποτε εσύ γνωρίζεις τη χρήση του αυτοκινήτου σου. Απλώς στη θέση σου θα επέλεγα μάλλον να βάλω δύο νέα φρέσκα ελαστικά εμπρός. Τώρα το νέο ελαστικό πρακτικά θα χαραμιστεί στον πίσω άξονα. Ο λαστιχάς που σου πρότεινε κάτι τέτοιο σκέφτηκε πως εφόσον έχουν ακόμα ψωμί, ας είναι τουλάχιστον ομοιόμορφα κατανεμημένα στον εμπρός άξονα. σίγουρα έχει μια λογική.... Από την άλλη δε θα σου πρότεινα σε καμία περίπτωση να κάνεις τα ελαστικά μπρος-πίσω στο μέλλον (καλά εγώ επιλέγω να μην το κάνω ούτως ή άλλως...)
-
Βασικά καλύτερα τα πιο φρέσκα πίσω...
-
Αν έβαζα 2 νέα ελαστικά στον μπροστά άξονα,όταν θα ερχόταν η ώρα να αγοράσω νέα να αντικαταστήσω τα πίσω,θα είχα πρόβλημα.Αν αγόραζα μόνο 2 για τον πίσω άξονα,μπροστά θα είχαν 10.000χλμ.Αν αγόραζα 4αδα,καινούρια λάστιχα θα πήγαιναν για πέταμα (μάλλον κάποιος θα τα αγόραζε έναντι 20-30€ από τον λαστιχά...).Τώρα μόλις έρθει η ώρα να αλλάξω τα λάστιχα,αυτό που έβαλα σήμερα θα το κάνω ρεζέρβα,και θα πάρω μια εξ ολοκλήρου νέα 4αδα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βασικά καλύτερα τα πιο φρέσκα πίσω...Πουρκουά;;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]