-
Στα Τεστ της Adac τα πήγανε καλύτερα απο τα Energy. Εγώ θα έλεγα να τα κοιτάξεις
-
δείκτης φθοράς ο ίδιος?
να τα κοιτάξω τότε
-
Ενεργολάστιχο είναι. Κάπου εκει θα παίζει.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
θέλω λάστιχο που να μου βγάλει ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ χιλιόμετρα, δεν θέλω σε δυο χρονια να ξανακοιτάω για λάστιχα...
Προβλήματα με προσφυση κλπ οπως ξέρετε δεν έχουμε εδώ γι αυτό είπα για τα μισελιν που έχω προσωπική πείρα ότι αντέχουνΕμένα μου φαίνονται μια χαρά επιλογή τα EnergySaver για την περίπτωσή σου: είναι Undestructable, θα βγάλεις και 100Κ χλμ αν χρειατεί και επιπλέον, έχοντας άθλια πρόσφυση, θα είναι και οικονομικά στα ταξίδια σου.
Η επόμενη επιλογή είναι να βάλεις κάνα άλλο που θα σου δίνει και εγγύηση αντικατάστασης αν πάθει κάτι: πχ τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα δίνει η Pirelli.
Τα EnergySaver ειναι τα πρωτα σε πωλησεις στην ευρωπη,αντεχουν αρκετα χιλιομετρα . Με την οικονομια που σου κανουν στα καυσιμα ,σου κανουν δωρο ενα λαστιχο σε βαθος χρονου .
Εχουν πολυ ωραιο περπατημα στον δρομο και κρατανε αρκετα καλα σε σχεση με τις προδιαγραφες τους.Τα Pirelli κι αυτα αντεχουν ,βγαζουν πολλα χιλιομετρα αλλα γενικα ειναι κατωτερα λαστιχα απτα Μισελεν.
Ολες οι εταιριες πρσφερουν εγγυηση σε περιπτωση ελλατωματικου ελαστικου ,η Pirelli δινει επιπλεον και για ζημια που προηλθε απο καποιο ατυχημα ,τρυπημα η σκισιμο.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Eπειδή τα έχω και τα δύο (Michelin Energy Saver και VREDESTEIN* ) , πέραν του θορύβου που είναι ελάχιστα υψηλότερος στα δεύτερα, την ίδια απόδοση έχουν σε στεγνό (καλή-με λίγο πιό καλό το VRED) και σε βρεγμένο (μέτρια και κάτω και τα δύο).
Η αντοχή τους (φθορά) είναι ίδια, κάτω απο την ίδια (ήπια) οδηγική συμπεριφορά.
EDIT: *ΗiTRACΗ VREDESTEIN πουληθηκε σε μια ρωσικη εταιρια,ασχετα ομως μαυτο, ηταν παντα ακριβη.
-
Ντρίφτερ βάλε 195/50/15, εγγυημένα πιο φθηνό!
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Βαλε τα Goodyear Eagle F1 Asymmetric και ξεχνα τα toyo.
Τι λένε αυτά σε σχέση με τα directional F1?
Είναι τουλάχιστον πιο ανθεκτικά ως κατασκευή? Τα άλλα θυμάμαι πετούσαν καρούμπαλα για πλάκα....Ολα τα Goodyear ειναι ανθεκτικα,απο κει και περα επειδη αυτα εχουν αρκετα χαμηλο προφιλ,σε συνδιασμο με τους ελληνικους δρομους ,τα καρουμπαλα και τα κοψιματα ειναι μερικες φορες αναποφευκτα αν συμβει το μοιραιο.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ντρίφτερ βάλε 195/50/15, εγγυημένα πιο φθηνό!Λαθος διασταση,βγαινει εκτος προδιαγραφων και μαλλον δεν περναει ΚΤΕΟ.
-
dbekos, τα Vredestein ήρθαν από camskill που λέγαμε; Ευχαριστημένος από τη διαδικασία;
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Ντρίφτερ βάλε 195/50/15, εγγυημένα πιο φθηνό!
Λαθος διασταση,βγαινει εκτος προδιαγραφων και μαλλον δεν περναει ΚΤΕΟ.
1ον, ήταν αστείο
2ον, ναι στο αυστηρό ελληνικό κτεό δεν περνάει. -
Eπειδή τα έχω και τα δύο (Michelin Energy Saver και VREDESTEIN* ) , πέραν του θορύβου που είναι ελάχιστα υψηλότερος στα δεύτερα, την ίδια απόδοση έχουν σε στεγνό (καλή-με λίγο πιό καλό το VRED) και σε βρεγμένο (μέτρια και κάτω και τα δύο).
Η αντοχή τους (φθορά) είναι ίδια, κάτω απο την ίδια (ήπια) οδηγική συμπεριφορά.
EDIT: *ΗiTRACΗ VREDESTEIN πουληθηκε σε μια ρωσικη εταιρια,ασχετα ομως μαυτο, ηταν παντα ακριβη.
Στο ελλάντα ναι, σε άλλες πολιτισμένες χώρες ήταν στην κατηγορία 'budget' (τα περισσότερο οικογενειακά της τουλάχιστον...) .
Και επί τη ευκαιρία, δοκιμές ADAC στις διαστάσεις 175/65/14 Τ και 195/65/15 V.
-
Αλλοι δρομοι στο ελλαντα(το σωστο ειναι ΕΛΛΑΔΑ ή καλυτερα ΕΛΛΑΣ)και αλλοι στο Γ' Ράιχ.
Τα τεστ δεν τα εχω σε υποληψη ,ακομα και στις πολυ, μα παρα πολυ πολιτισμενες χωρες , το λαδωμα υπαρχει,βλεπε SIEMENS.Θα προτεινα στον φιλο που ενδιαφερεται τα Continetal ,αλλα ειπε ο ιδιος οτι θελει λαστιχα με μεγαλη διαρκεια ζωης.
-
Αλλοι δρομοι στο ελλαντα(το σωστο ειναι ΕΛΛΑΔΑ ή καλυτερα ΕΛΛΑΣ)και αλλοι στο Γ' Ράιχ.
Τα τεστ δεν τα εχω σε υποληψη ,ακομα και στις πολυ, μα παρα πολυ πολιτισμενες χωρες , το λαδωμα υπαρχει,βλεπε SIEMENS.Θα προτεινα στον φιλο που ενδιαφερεται τα Continetal ,αλλα ειπε ο ιδιος οτι θελει λαστιχα με μεγαλη διαρκεια ζωης.
Δεν μπορείς να φανταστείς τι εισάγει το ΕΛ-ΛΑΝΤΑ από το 'ράιχ' ...
Ακόμα και τα Conti, που ο ίδιος προτείνεις ...
Αλήθεια, τι έχεις σε υπόληψη; Γιατί και εγώ Conti έχω 3 σχεδόν χρόνια, αν και ο λαστιχάς μου ήταν 'ντανλοπάς' και ήθελε να μου πασάρει τα δικά του . -
Χαιρω πολυ.Λες να μην ηξερα τι προελευσης ειναι τα Continetal ;
Και τα Ντανλοπ καλα λαστιχα ειναι,δεν θα εχανες αμα τα εβαζες αντι των Κοντινεταλ.
Τον τελευταιο καιρο , η ζητηση για ελαστικα Continetal εχει πεσει αρκετα . -
Χαιρω πολυ.Λες να μην ηξερα τι προελευσης ειναι τα Continetal ;Και τα Ντανλοπ καλα λαστιχα ειναι,δεν θα εχανες αμα τα εβαζες αντι των Κοντινεταλ.
Τον τελευταιο καιρο , η ζητηση για ελαστικα Continetal εχει πεσει αρκετα .βασικα πλεον, αμα δε φανουν τα λινα, σχεδον κανενας δεν αλλαζει λαστιχα
-
Η ζητηση εχει πεσει γενικα,ο κοσμος δεν αλλαζει λαστιχα οπως παλιοτερα ,γιατι ειναι στριμωγμενος οικονομικα.
Καθε μερα ομως ερχονται και μου ζητανε Μισελεν , αυτος που θα αλλαξει λαστιχα θα τα προτιμησει εστω και αν ειναι ακριβοτερα ,μερικα ευρω παραπανω σε βαθος χρονου δεν ειναι πολλα λεφτα. -
Η ζητηση εχει πεσει γενικα,ο κοσμος δεν αλλαζει λαστιχα οπως παλιοτερα ,γιατι ειναι στριμωγμενος οικονομικα.
Καθε μερα ομως ερχονται και μου ζητανε Μισελεν , αυτος που θα αλλαξει λαστιχα θα τα προτιμησει εστω και αν ειναι ακριβοτερα ,μερικα ευρω παραπανω σε βαθος χρονου δεν ειναι πολλα λεφτα.Κι εγώ έτσι θεωρούσα πως γίνεται, αλλά σήμερα που ήμουν στο βουλκανιζατέρ για μια ευθυγράμμιση, κάποιος έβαλε σε Corsa σε διάσταση 195/50/15, την πιο δημοφιλή της αγοράς δηλαδή, λάστιχα μάρκας... Tigar!
Πρώτη φορά τα είδα τα εν λόγω, made in Serbia έλεγαν.
Κόστος (στο συγκεκριμένο μαγαζί τουλάχιστον, που δεν είναι από τα φθηνότερα, ούτε από τα ακριβότερα της περιοχής) 250€, όταν τα Michelin τα έχει 300€. Η διαφορά λοιπόν του καλύτερου, από το παγκοσμίως άγνωστο, 50€ και εντούτοις...
-
Καθε μερα ομως ερχονται και μου ζητανε Μισελεν , αυτος που θα αλλαξει λαστιχα θα τα προτιμησει εστω και αν ειναι ακριβοτερα ,μερικα ευρω παραπανω σε βαθος χρονου δεν ειναι πολλα λεφτα.Αν είναι καλύτερο γιατί όχι
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κόστος (στο συγκεκριμένο μαγαζί τουλάχιστον, που δεν είναι από τα φθηνότερα, ούτε από τα ακριβότερα της περιοχής) 250€, όταν τα Michelin τα έχει 300€. Η διαφορά λοιπόν του καλύτερου, από το παγκοσμίως άγνωστο, 50€ και εντούτοις...
Η Tigar είναι θυγατρική της Michelin, ό,τι περίπου είναι η Sava για τη GoodYear ή η Barum για την Continental. Πάντως όντως η οικονομική κρίση έχει ευνοήσει τις 'budget' μάρκες, όποιος έχει τη 'λόξα' να κοιτάζει τα λάστιχα των παρκαρισμένων αυτοκινήτων το γνωρίζει πολύ καλά!
-
Οπως και να χει 250 ευρω για Tigar ειναι πολλα λεφτα ,απτην στιγμη μαλιστα που τα Sava ειναι ακριβοτερα στον καταλογο και δεν πιανουν σε λιανικη τιμη ,πανω απο 220 ευρω.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]