-
Γεια χαρα σε ολους!
Με αφορμη οτι πλησιαζει η ωρα αλλαγης ελαστικων -κοντευω τα 50000 χλμ και πλησιαζει φθινοπωρο- και δεδομενου μιας εκπτωσης που κανει η ΤΟΥΟ σκεφτομαι να τοποθετησω τον συγκεκριμενω τυπο ελαστικου.Τα 2 πραγματα που θελω να σας ρωτησω ειναι:
1ον: Αν καποιος απο εσας εδω εχει τοποθετησει τα συγκεκριμενα ελαστικα και να μου πει τις εντυπωσεις και
2ον:Το αυτοκινητο μου -HYUNDAI i30 1.4- φοραει τωρα τα KUMHO KH15 σε διασταση 185/65 R15 και στα σχεδον 2 χρονια που με συντροφευει δεν μπορω να πω οτι περα του θορυβου κυλισης και της συμπεριφορας στο βρεγμενο οτι εχει κατι αλλο αρνητικο.Και καλα φρεναρει και καλα στριβει και αντοχη εχει.Και στην τελικη αν το βρω και αυτο φτηνα σχεδον στην τιμη των ΤΟΥΟ (265€ η 4αδα) θα ξαναβαλω την ιδια μαρκα και τυπο.Αλλα σκεφτομαι επισης ασχετα με ποια μαρκα ελαστικων τοποθετησω να αλλαξω και την διασταση σε 195/60 R15 με ιδιους δεικτες βαρους και ταχυτητας απλα να 'δειξει' λιγο στο ματι μου.Σε προγραμμα διαστασεων που συγκρινα το δινει 1% πιο 'κοντο' σε σχεση με την τωρινη διασταση και το πλατος της ζαντας μου ειναι 5,5 ιντσες πραγμα που ειναι μεσα στα ορια της επιθυμητης διαστασης (195/60 R15) .Εσεις τι λετε ποια θα ειναι τα υπερ και τα κατα σε αυτη την διαφορα διαστασης;
ΤΕΛΟΣ !!!! -
Η διαφορά από λάστιχο σε λάστιχο είναι μεγαλύτερη από την οποιαδήποτε διαφορά θα ένιωθες με μόνη μεταβολή της συγκεκριμένη της διάστασης.
Δεν θα έλεγα ότι θα δείξει στο μάτι σου... πρακτικά δεν θα δείς τίποτα με το μάτι σου! (ισχύει κι εδώ το προηγούμενο περί διαφορών από λάστιχο σε λάστιχο).
Συνιστάται η αλλαγή αφού πας σε πιο συνηθισμένη διάσταση άρα πιο πολλά μοντέλα και καλύτερες τιμές.
Μάλλον είσαι εύκολος πελάτης με μέτριες απαιτήσεις σε όλους τους τομείς οπότε ίσως ό,τι και να βάλεις να σε ικανοποιήσει αφού θα είναι καινούργιο. Αν όμως έχεις κάποιες ειδικές απαιτήσεις ή τρόπο οδήγησης ας τα αναφέρεις και θα σου γίνουν οι ανάλογες ειδικές προτάσεις. -
Αν η ζάντα σου είναι σίγουρα 5,5 μείνε στο 185/65. To 195 μπαίνει μεν, αλλά οριακότατα, εγώ θα το απέφευγα.
-
Ξέρει κανείς το PremiumContact2 τι βάθος πέλματος έχει καινούριο;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ξέρει κανείς το PremiumContact2 τι βάθος πέλματος έχει καινούριο;Μαλλον 8 χιλιοστα,όσο τα περισσοτερα καλοκαιρινα λαστιχα
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ξέρει κανείς το PremiumContact2 τι βάθος πέλματος έχει καινούριο;
Μαλλον 8 χιλιοστα,όσο τα περισσοτερα καλοκαιρινα λαστιχα
Ναι, τόσα έχει, το είχα πριν εγώ αυτό το ελαστικό...
-
Σκέφτομαι κι εγώ την αλλαγή ελαστικών σε Toyo, λόγω προσφοράς. Με απασχολούν 2 πράγματα:
- Σε 195/55/R15 για Citroen Xsara 1,6 ποιο μοντέλο πρέπει να βάλω; Αυτοί στην ιστοσελίδα τους έχουν 3-4 σε αυτή τη διάσταση.
- Τα έχει βάλει κανείς για να έχει άποψη; Ένα τεστ της Adac που βρήκα τα θάβει κυριολεκτικά.
Ναι, να γλιτώσουμε 90 ευρώ, αλλά όχι σε βάρος της ζωής μας.
Αν κανείς ξέρει, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Η έκπτωση με τα κουπόνια είναι επί των τιμών καταλόγου της Toyo. Μήπως η διαφορά είναι αρκετά μικρότερη σε σχέση με την τιμή που θα μας έδινε ο βουλκανιζατεράς; Έχω αυτή την αίσθηση, χωρίς να είμαι και σίγουρος...
-
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Σκέφτομαι κι εγώ την αλλαγή ελαστικών σε Toyo, λόγω προσφοράς. Με απασχολούν 2 πράγματα:- Σε 195/55/R15 για Citroen Xsara 1,6 ποιο μοντέλο πρέπει να βάλω; Αυτοί στην ιστοσελίδα τους έχουν 3-4 σε αυτή τη διάσταση.
- Τα έχει βάλει κανείς για να έχει άποψη; Ένα τεστ της Adac που βρήκα τα θάβει κυριολεκτικά.
Μόνο τα T1-R, και μάλιστα σε δείκτη V, πρέπει να βγαίνουν στην διάστασή σου ...
90 ευρώ για πόσα χρόνια;. Αν αλλάζεις κάθε 4ετία, προτίμησε μάλλον κάτι καλύτερο !! -
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Σκέφτομαι κι εγώ την αλλαγή ελαστικών σε Toyo, λόγω προσφοράς. Με απασχολούν 2 πράγματα:- Σε 195/55/R15 για Citroen Xsara 1,6 ποιο μοντέλο πρέπει να βάλω; Αυτοί στην ιστοσελίδα τους έχουν 3-4 σε αυτή τη διάσταση.
αν θές να γλυτώσεις λεφτά και τη ζωή σου πάρε λεωφορείο
αν ενδιαφέρεσαι για τη ζωή σου βάλε οτι καλύτερο υπάρχει σε λάστιχα
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Σκέφτομαι κι εγώ την αλλαγή ελαστικών σε Toyo, λόγω προσφοράς. Με απασχολούν 2 πράγματα:
- Σε 195/55/R15 για Citroen Xsara 1,6 ποιο μοντέλο πρέπει να βάλω; Αυτοί στην ιστοσελίδα τους έχουν 3-4 σε αυτή τη διάσταση.
αν θές να γλυτώσεις λεφτά και τη ζωή σου πάρε λεωφορείο
αν ενδιαφέρεσαι για τη ζωή σου βάλε οτι καλύτερο υπάρχει σε λάστιχα
J.marr, σε βρίσκω πολύ φιλοσοφημένο. Ωραίος Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
-
Τα ελαστικά μου έχουν φτάσει πλέον τις 7500χλμ με μικτή χρήση. Στην πόλη τα δύο μπροστινά δεν πιστεύω ότι έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ περισσότερο από τα δύο πίσω (έχω μόλις δύο σπινιαρίσματα σε ανηφορικούς δρόμους και... μισό φρενάρισμα πανικού από τα 60χαώ). Να βάλω τα εμπρός πίσω ή δε χρειάζεται; Σκεφτόμουν να το κάνω τώρα αυτό και άλλη μία φορά στα επόμενα 7500χλμ και μετά να μείνουν ως έχουν έως ότου έρθει η ώρα να αντικατασταθούν.
-
Το φθινοπωρο θα αλλαξω ελαστικα σε ενα Hyundai Accent 1.3(2006) και σε ενα Fiat Punto HGT (2001).
Και τα δυο εχουν ελαστικα διαστασεων 195/50/15.Για το Punto θελω καποια με σκληρα πλαινα και καλο κρατημα σε αποτομη οδηγηση, για το Accent καποια με μαλακα πλαινα.
Με μια προχειρη ερευνα εχω καταληξει στα Bridgestone Turanza για το Punto, με 250 ευρω η τετραδα.
Για το Accent εχω βρει Michelin Exalto, με 290, αλλα θα ηθελα κατι φθηνοτερο.
Δεν θελω τυπου Michelin Energy, διοτι εχω διαβασει πως για να πετυχουν μειωση καταναλωσης εχουν και μειωμενο κρατημα.Αποψεις/προτασεις;
-
..και γιατί άνοιξες νέο θέμα όταν υπάρχει αυτό??
ΥΓ: Προβλέπω κλείδωμα ASAP
-
yokohama parada spec2 για το punto
toyo t1r για το accent
ολα μαζι στη πορτα με 412€ απο camskill και καμια 40ρα για τοποθετηση.
(τα εχω δοκιμασει κ τα 2 σε αυτη τη διασταση) -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Τα ελαστικά μου έχουν φτάσει πλέον τις 7500χλμ με μικτή χρήση. Στην πόλη τα δύο μπροστινά δεν πιστεύω ότι έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ περισσότερο από τα δύο πίσω (έχω μόλις δύο σπινιαρίσματα σε ανηφορικούς δρόμους και... μισό φρενάρισμα πανικού από τα 60χαώ). Να βάλω τα εμπρός πίσω ή δε χρειάζεται; Σκεφτόμουν να το κάνω τώρα αυτό και άλλη μία φορά στα επόμενα 7500χλμ και μετά να μείνουν ως έχουν έως ότου έρθει η ώρα να αντικατασταθούν.Αλλαγή μπροστά πίσω μην κάνεις τώρα γιατί έρχεται το Φθινόπωρο με βροχές. Η πιό κατάλληλη εποχή για αυτό είναι η Ανοιξη, πάντα στα 10-15Κ χλμ να κάνεις μια αλλαγή
Το φθινοπωρο θα αλλαξω ελαστικα σε ενα Hyundai Accent 1.3(2006) και σε ενα Fiat Punto HGT (2001).
Και τα δυο εχουν ελαστικα διαστασεων 195/50/15.Για το Punto θελω καποια με σκληρα πλαινα και καλο κρατημα σε αποτομη οδηγηση, για το Accent καποια με μαλακα πλαινα.
Με μια προχειρη ερευνα εχω καταληξει στα Bridgestone Turanza για το Punto, με 250 ευρω η τετραδα.
Για το Accent εχω βρει Michelin Exalto, με 290, αλλα θα ηθελα κατι φθηνοτερο.
Δεν θελω τυπου Michelin Energy, διοτι εχω διαβασει πως για να πετυχουν μειωση καταναλωσης εχουν και μειωμενο κρατημα.Αποψεις/προτασεις;
Premiumcontact2 ή Energy saver για το Accent και Bridgestone (Turanza ή άν βγαίνει Potenza) για το Punto. Τα περί Parada για το Punto ή τα T1R για το Accent είναι αστεία πράγματα
-
Γιατι αστεια τα παραντα για το πουντο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι αστεια τα παραντα για το πουντο;Για μένα το Parada είναι too much, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια αλλά είναι 'ψιλοαγωνιστικό' λάστιχο
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Γιατι αστεια τα παραντα για το πουντο;
Για μένα το Parada είναι too much, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια αλλά είναι 'ψιλοαγωνιστικό' λάστιχο
Το σκεφτομουν να τα βαλω πριν 2 χρονια περιπου στο πουντο αλλα δεν το προχωρησα γιατι το αμαξι το οδηγαει πλεον η μητερα μου οποτε και τα εξαλτο2 ειναι καλα .Ισως τα βαλω στην μπαρκετα καποια στιγμη,ιδια ισχυ και λιγο περισσοτερο βαρος(+50 κιλα) απο το πουντο.
Εχω μια ιδιαιτερη συμπαθεια στη γιοκοχαμα -
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Γιατί δεν βάζεις 50άρι προφίλ; Είναι αρκετά πιο φθηνά.
Κι εγώ στο 206 είχα 195/55/15 και έλεγα ότι με το 50άρι θα έχει διαφορά σε άνεση, κτλ... Τελικά τπτ... Μόνο ένα απειροελάχιστο κλικ πιο άμεσο τιμόνι... Ουσιαστικά καμία διαφορά, ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο στην οδήγηση. Μόνη διαφορά ότι μένουν περισσότερα € στο πορτοφόλι...
Εγώ στο 206 τα Premium Contact τα φοράω εδώ και καιρό (1 τετράδα στο premium contact και στη 2η τετράδα premium contact 2), με πολύ καλές εντυπώσεις, άρα στο προτείνω. Πάντως άμα της ΤΟΥΟ είναι καλά σφύρα το κατά 'δω, γιατί όλο και ψήνομαι να δοκιμάσω κάτι άλλο (εχθρός του καλού το καλύτερο).
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]