-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Michelin είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου....Εγώ Michelin έβαζα για πολλά χρόνια μέχρι που με ενθουσίασαν τα Continental
Και οι δύο πιστεύω ότι έναι κορυφαίες εταιρίες.
Πάντως προς το παρόν με έχει κερδίσει (και τον γυιό μου) η δεύτερη. -
Γνώμες από κατόχους που φόρεσαν ContiPremiumContact 3 σε διάσταση 225/45/17
Πότε βγήκε PremiumContact3;
Ουπς....λάθος
Sport ήθελα να γράψω.Tα έχει φίλος σε slk με 18' και το μόνο αρνητικό τους είναι η γρήγορη φθορά.
-
Βγαίνοντας από το Carrefour έριξα μια ματιά στις τιμές των ελαστικών, 78,2 ευρώ το ένα 185/60-14 για Bridgestone ER300 ή Michelin Energy Saver πολλά δεν είναι;;
-
Παιδιά όταν λέτε 'γρήγορη φθορά' σε τι αριθμό χιλιομέτρων αναφέρεστε?
Μη βρεθώ να αλλάζω λάστιχα ανά .....εξάμηνο!
Και κυρίως , υπό τι συνθήκες επέρχεται αυτή η φθορά? -
Μη βρεθώ να αλλάζω λάστιχα ανά .....εξάμηνο!
Και κυρίως , υπό τι συνθήκες επέρχεται αυτή η φθορά?Στον ένα χρόνο και περίπου 20κ νομίζω είχε χάσει μεγάλο μέρος της γόμας, ιδιαίτερα πίσω.
-
... υπό τι συνθήκες επέρχεται αυτή η φθορά?Καλό θα ήταν να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, όπως το εννοεί ο καθένας για να δούμε και κατά πόσο εννοούμε το ίδιο πράμα.
Γενικά θα θεωρούσα σαν κάτω και πάνω όρια φυσιολογικής διάρκειας (είτε φθοράς πέλματος είτε ξήρανσης αυτού) τα 2-3 χρόνια και τα 30-45000 χλμ. Οπότε ένα λάστιχο που με κανονική χρήση στον 1,5 χρόνο ή στα 25000χλμ γλυστράει λέω ότι φθείρεται γρήγορα κλπ.
Ποια είναι η κανονική χρήση; Εδώ σηκώνει πιο πολλή συζήτηση. Γιατί ακόμα και χρήση ήσυχη, πολιτισμένη, ταξιδιάρικη σε αυτοκίνητο 1500κιλών θα προκαλέσει μεγαλύτερη/ταχύτερη φθορά από ότι η ίδια χρήση σε αυτοκίνητο 1100 κιλών. Και μερικά λάστιχα είναι σαφώς πιο ευαίσθητα από άλλα στο βάρος ενώ άλλα είναι πιο ευαίσθητα στην σκληρότητα της χρήσης κοκ. Σε κάθε περίπτωση γλυστρήματα (κωλιές, μούρες) σημαίνουν φθορά ελαστικών επιπλέον των χλμ οπότε αν περιλαμβάνονται και τέτοια είναι ακόμα πιο δύσκολο να γίνουν συγκρίσεις. Καλή άσφαλτος και μεγάλες ταχύτητες φθείρουν το πέλμα. Χωματόδρομοι το ίδιο. Κακή ευθυγράμμιση μπορεί να είναι υπεύθυνη για ταχεία φθορά όπως και η μη αλλαγή μπρος πίσω.
Στην κανονική χρήση (Ελλάδας) θεωρώ ότι περιλαμβάνεται από χαλαρή ως ζωηρή χρήση σε πόλη με μέτριες ταχύτητες και χωρίς σπιναρίσματα (λόγω ηλεκτρονικών), μερικά ταξίδια σε εθνική και επαρχιακή οδό με λογικές ταχύτητες (όριο +20), κανένας χωματόδρομος και λίγοι κανιβαλισμοί (γλυστρήματα, φρεναρίσματα κλπ). Αν κάποιος ξεφεύγει από αυτό το προφίλ προς το αγριότερο τότε δεν κάνει κανονική χρήση στα μάτια μου. -
Εγώ αυτά τα 15000 χλμ τα έχω κάνει στην εθνική με πολύ υψηλές ταχύτητες και σε επαρχιακούς δρόμους κινουμενος γρήγορα. Στην πόλη σχεδόν καθόλου.
Την φθορα που ανέφερα την κοίταξα στα πίσω αλλά δεν είναι εμφανής στα δικά μου.
Βέβαια δεν κινούμαι χωρίς ESP ούτε κάνω σπινιαρίσματα, ντριφτ κλπ.(εντάξει, κατά συνήθεια εννοώ)
Αρα εγώ απ ότι φαίνεται δεν είμαι λαστιχοφάγος ούτε με τα Continental. -
Η δική μου εμπειρία , στα 31000+ με τα F1 δείχνει ότι πλέον τα λάστιχα είναι στα όριά τους (άντε να βγάλουν 5-6000 χιλιόμετρα ακόμα φυλαγμένα).
Δρόμους πόλης πάτησαν για πολύ λίγο , το 98% των διαδρομών ήταν σε ΕΟ και επαρχιακούς δρόμους με τσιμπιμένες ταχύτητες. Σε γενικές γραμμές καλά τα πήγαν αλλά τα βρήκα κάπως μέτρια σε βρεγμένο οδόστρωμα.
Αρα μιλάμε για επιλογή μεταξύ των SportContact3 και PilotSport3.... -
Τα Pirelli γιατί τα έβγαλες εκτός;
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Βγαίνοντας από το Carrefour έριξα μια ματιά στις τιμές των ελαστικών, 78,2 ευρώ το ένα 185/60-14 για Bridgestone ER300 ή Michelin Energy Saver πολλά δεν είναι;;Είναι πολλά. Με 290 ευρώ έβαλα Exalto στην ίδια διάσταση στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2008. Τώρα θα μου πεις εδώ έφτασε να πωλείται το Johnnie Walker στο σούπερ μάρκετ 17 ευρώ με όλα τα καπέλα που έχει πάρει σε δυο χρόνια, τα λάστιχα δε θα ανέβαιναν ένα πενηντάρικο;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα Pirelli γιατί τα έβγαλες εκτός;Για να μην τρέχω και σε δεύτερο κατάστημα ελαστικών!
Τα δυο πρώτα τα βρίσκω υπό την ιδια στέγη -
Εάν θέλεις και σου είναι φυσικα ευκολο θα μπορούσες να μετρήσεις με το πισω μερος ενός παχυμέτρου ή με το μετράκι που μετράνε το βάθος του πέλματος, σε ένα καινούριο sportContact3, να μετρήσω και εγώ τα πίσω δικά μου που έχουν κάνει 15000χλμ γιά να βγάλεις περίπου συμπέρασμα πόσο περίπου θα κρατήσουν
Υπολογίζοντας τα 3mm πέλματος, που δίνει ή εταιρία ώς μινιμουμ όριο ασφαλείας για το βάθος του αυλακιού -
Κοτάζω και τις τιμές....
http://e-elastika.gr/p.Elastiko-Michelin-225-45-17-91Y-94-W-XL-PILOT-SPORT-3-elastiko-gia-epivatika-314-678-265273.177709.html
http://e-elastika.gr/p.Elastiko-Continental-225-45-17-91-W-Y-ContiSportContact-3-kodikos-kapr-8741.65132.html
http://e-elastika.gr/p.Elastiko-Pirelli-225-45-17-91W-MO-PZERO-ROSSO-elastiko-gia-epivatika-1504100-1852300-1630300.196810.html -
Μετά και την προτροπή φίλων από εδώ, πήγα σε continental premium contact 2. Η καλύτερη τιμή που βρήκα για 195/60/15 ήταν 320 κομπλέ (στα υπόλοιπα μαγαζιά ήταν από 350-380!):
http://shop-karlis.skroutzstore.gr/p.El ... 11385.html
Τα παιδιά ήταν φιλικά και εξυπηρετικά.
Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις -
Περιμένουμε εντυπώσεις!
-
Μελοι του forum σας χαιρετω.Ειμαι κατοχος ενος ford s max 2.0 και εδω και μερικες ωρες ενος μεταχειρισμενου(με οτι αυτο συνεπαγεται )nissan micra 1000 cc.OI λογοι αγορας ενος δευτερου αυτοκινητου μικρου κυβισμου ειναι πιστευω αυτονοητοι(ειναι?)και αυτο το καταλαβα οταν σημερα πηρα το αυτοκινητο απο την μαντρα και αλλαξα τα ελαστικα του.(φορουσε στα 4 ελαστικα 3 διαφορετικες μαρκες-δεν θυμαμαι τι μαρκα ηταν η ρεζερβα του)Επελεξα ενα ελαστικο με γνωμονα μονο την χαμηλη τιμη του(210 ευρω η τετραδα)αλλα μετα την τοποθετηση τους ειδα διαβαζοντας οτι ειναι και μια καλη εταιρεια η KLEBER.(δεν θυμαμαι αυτη την στιγμη ποιο μοντελο φορεσα ουτε καν την διασταση τους)Βεβαια μετα την τοποθετηση τους πηγα σπιτι απευθειας και δεν μπορω να πω αν με αρεσανε η οχι.Παρολα αυτα ο λογος που σας γραφω ειναι οτι πρεπει να αλλαξω λαστιχα και στο ford το οποιο φοραει 225/50/17.ΟΙ τιμες σε σχεση με το Micra ειναι αντιστροφα αναλογες με το ονομα του και κυμαινονται απο 750 εως 800 ευρω.Αρα μιλαμε για ενα σεβαστο ποσο και αν σας πω οτι το s-max χρησιμοποιειται συχνα ως επταθεσιο(ειμαι τριτεκνος + πατερα + αδελφο η + πεθερο, πεθερα---ναι ειμαι μια κλασσικη ελληνικη οικογενεια και πολυ το χαιρομαι αυτο)τοτε το αυτοκινητο των 1500 + κιλων με ολους τους επιβαινοντες φτανει συχνα το βαρος των 2000 κιλων.Εδω θα χρειαστω την βοηθεια σας.Τι λαστιχο να επιλεξω.Εξαιτιας της αγορας του μικρου το θηριο θα χρησιμοποιειται σχεδον μονο για ταξιδια.Φοραει αυτη την στιγμη τα primacy λαστιχο που μονο στην αρχη οταν ηταν καινουργιο με ενθουσιασε(βεβαια απο την μερα που πηρα το αυτοκινητο εκανα σχεδον 50,000 χλμ και θελω να τα αλλαξω πριν μπει ο χειμωνας)Ευχαριστω για την αναγνωση του μηνυνατος και περιμενω την βοηθεια σας.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Βγαίνοντας από το Carrefour έριξα μια ματιά στις τιμές των ελαστικών, 78,2 ευρώ το ένα 185/60-14 για Bridgestone ER300 ή Michelin Energy Saver πολλά δεν είναι;;Στην ίδια διάσταση έβαλα τα PE2 σε Getz με 300€ τοποθετημένα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα Pirelli γιατί τα έβγαλες εκτός;Και τα brigdestone Re050 ?
-
πού μπορώ να βρω άμεσα bridgestone 165/55/15 ? σε μερικούς που ρώτησα δεν υπάρχει κάτι διαθέσιμο
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πού μπορώ να βρω άμεσα bridgestone 165/55/15 ? σε μερικούς που ρώτησα δεν υπάρχει κάτι διαθέσιμοΚουλή διάσταση.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]