-
Το θέμα είναι να βρεις σοβαρό λαστιχά αγαπητέ Πάνο...
Από την εμπειρία μου στην Θεσσαλονίκη πχ, σωστός επαγγελματίας είναι μόνο ένας
Όλοι οι άλλοι είναι πάρε τον έναν και βάρα τον άλλον...Ιταλάκια είπαμε, τα καινούρια πίσω. Η ενστικτώδης αντίδραση των περισσοτέρων να αφήσουν γκάζι σε στιγμή μαλακίας είναι περισσότερο αποτελεσματική σε περίπτωση που χάσεις τα μούτρα παρά τον κώλο.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Τα παλιά μπρός και τα καινούργια πίσω ανεξαρτήτως πισωκίνησης ή προσθιοκίνησης
τα καινουρια βαζουμε μπροστα για να εχουμε τιμονι φρενο και τα παλια πισω.
Το σωστο ειναι να τα βαλεις χιαστι...δηλαδη το εμπρος αριστερα να μπει πισω δεξια,αντιστοιχα και το αλλο,απλα δεν γινεται ευκολα γιατι πρεπει να ξεζανταριστουν τα λαστιχα για να μπουν σωστα..
-
καλα εσεις βαλτε τα παλια μπροστα
εiστε τυχεροι που οδηγητε αμαξι με abs αλλιως δεν θα λεγατε τετοια πραγματα. -
Τo abs τι σχέση έχει; Αλλά ακόμα και έτσι, τα παλιά μπροστά σε φρενάρισμα έντονο τουλάχιστον θα μπλοκάρουν αρκετά δυσκολότερα από το να τα είχες πίσω. Άρα, άτοπο πάλι αυτό που λες.
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Το σωστο ειναι να τα βαλεις χιαστι...δηλαδη το εμπρος αριστερα να μπει πισω δεξια,αντιστοιχα και το αλλο,απλα δεν γινεται ευκολα γιατι πρεπει να ξεζανταριστουν τα λαστιχα για να μπουν σωστα..
Αν δεν κάνω λάθος απογορεύεται δια ροπάλου στα ράντιαλ αυτό που λές
Το καινούργιο πίσω παλιά μπροστά το συνιστούν ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές ελαστικων. Το λέω για τον Ιταλάκια που πάει πάντα με το βιβλίο στο χέρι όταν μιλαμε για συντήρηση -
καλα εσεις βαλτε τα παλια μπροστα
εiστε τυχεροι που οδηγητε αμαξι με abs αλλιως δεν θα λεγατε τετοια πραγματα.Δεν εχει ABS το πολο
Αν δεν κάνω λάθος απογορεύεται δια ροπάλου στα ράντιαλ αυτό που λές
Το καινούργιο πίσω παλιά μπροστά το συνιστούν ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές ελαστικων. Το λέω για τον Ιταλάκια που πάει πάντα με το βιβλίο στο χέρι όταν μιλαμε για συντήρησηΚαλα θα αλλαξω την αλλη εβδομαδα να ησυχασω...
-
δεν με ενδιαφερουν τα φουμαρα που λενε οι κατασκευαστες ελαστικων.
αμα την ωρα που οδηγω πεταχτει ενας πεζος με τα καινουρια λαστιχα μπροστα θα φρεναρω καλυτερα με τα παλια μπορει και να τον πατησω η να τον στειλω στον αλλον κοσμο.το ξερω οτι με τα παλια πισω δεν θα κραταει τοσο καλα ο κωλος αλλα ενταξει σε μια εποχη που ολα τα αυτοκινητα ειναι υποστροφικα, ενα φθαρμενο μπροστα λαστιχο τα κανει ακομα πιο υποστροφικα.
-
δεν με ενδιαφερουν τα φουμαρα που λενε οι κατασκευαστες ελαστικων.
αμα την ωρα που οδηγω πεταχτει ενας πεζος με τα καινουρια λαστιχα μπροστα θα φρεναρω καλυτερα με τα παλια μπορει και να τον πατησω η να τον στειλω στον αλλον κοσμο.το ξερω οτι με τα παλια πισω δεν θα κραταει τοσο καλα ο κωλος αλλα ενταξει σε μια εποχη που ολα τα αυτοκινητα ειναι υποστροφικα, ενα φθαρμενο μπροστα λαστιχο τα κανει ακομα πιο υποστροφικα.
εγινε
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Η μία λύση είναι όπως γράφεις να αλλάξεις τα δύο και να βάλεις τα παλιά πίσω εφόσον είσαι προσθιόκινητος.Τεράστιο λάθος, τα παληά εμπρός και τα καινούργια πίσω στα προσθιοκίνητα, τη μούρη την ελέγχεις, το πίσω μέρος όχι.
Κανένα σοβαρό βουλκανιζατέρ δε θα βάλει τα καινούργια εμπρός και τα παληά πίσω.
κατσε γιατι με μπερδεψες τωρα! Αν για παραδειγμα βαλω 4 καινουρια σε ενα προσθιοκινητο μετα απο 20,25000 χλμ δεν θα παω τα μπροστα πισω και τα πισω μπροστα για να εχω πιο 'καλα' λαστιχα μπροστα? Τουλαχιστον τρεις παλιοι και καλοι λαστιχαδες αυτο λενε. Αν δεν το κανεις στα 35000 περιπου θα εχεις 2 αχρηστα μπροστινα και 2 μετρια πισω. Εκτος αυτου σιγουρα με φθαρμενα πισω εχεις προβλημα υπερστροφης αλλα και με δυο φυαρμενα μπροστα δεν εχεις προβ΄λημα στο φρεναρισμα στην ευθεια οταν το μεγαλυτερο ποσοστο του φρενου ειναι μπροστα? Εγω παντως αυτο παρατηρησα στην πραξη οταν κυκλοφορουσα αρκετο καιρο με φθαρμενα μπροστα και μετα για αλλο τοσο καιρο με μετρια μπροστα και εντελως φαλακρα πισω(δειτε λιγο πισω με τι ημουν πισω. Πιο κατω απο το δεικτη φθορας.), ο κωλος αλανιαρης σαν τις τζανιφερ λοπεζ στις στροφες αλλα τουλαχιστον ειχα καλυτερο φρενο και αξιοπρεπες κρατημα. Σιγουρα το πισω 'κατευθυνει' το αυτοκινητο υπο συνθηκες αλλα ειδικα σε αστικες συνθηκες θελεις καλο φρεναρισμα (νομιζω τουλαχιστον).
Εγω γενικα θεωρω απο σκεψη και εμπειρια οτι στα προσθιοκινητα επιτρεπεται αυτη η μικρη παρατυπια του μπροστα πισω καθως κερδιζεις χωρις ιδιαιτερο κινδυνο πολλα χλμ(αρκει να μην ειναι φαλακρα τελειως τα πισω) και στα πισωκινητα δεν εχει ιδιαιτερη λογικη καθως χωρις καγκουριες υπαρχει μια αναλογια στη φθορα των μπροστα πισω οποτε στα πισωκινητα αλλαζουμε κατευθειαν τετραδα (εκτος και αν ειμαστε καυτες φαναριων).
-
Αν τα λάστιχα κάνουν κύκλους σε λογικά διαστήματα , πχ αν 10κ χλμ αν τα τρώς πολύ, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν έχεις μεγάλες διαφορές σε φθορά και ηλικία μπρος πίσω αποκτάς ένα πολύ ευαίσθητο πίσω μέρος το οποίο ειδικά σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Το ιδιο ισχύει και για το χιονολάστιχα μόνο στον άξονα κίνησης
-
Τώρα συμφωνώ απόλυτα !
Για αυτό πριν πρότεινα τα νέα μπροστά ώστε να επέλθει μια 'ισορροπία' στη φθορά σε 10-15.000 χλμ αφού μιλάμε για προσθιοκίνητο. Πέρα από αυτό το πρότεινα (αλλά δεν ήμουν σαφής ) ώστε το μεταχειρισμένο λάστιχο που θα βρει να είναι πίσω καθώς μπορεί να είναι λίγο πιο ταλαιπωρημένο από αυτά που θα κρατήσει. Να μην το έχει στο τιμόνι του δηλαδή.
-
Λοιπόν εβαλα 2 καινούργια conti sc3 μπροστα.. 271€ η λυπητερή.. καλα νομίζω
τα εβαλα μπροστα καθως μετρησε για μενα αυτο που ειπε ο ιταλακιας.. καλυτερα ενα φρεναρισμα πανικου στη πολη να με κρατησει παρα κατι αλλο.. αλλωστε γενικα στις στροφες μπαίνω φυλαγμενα και δίνω γκαζι στην εξοδο οπότε δε το φοβάμαι και τοσο απο θεμα κρατηματος.
επιπλεον ο λαστιχας που τα κοιτάξαμε τα πίσω είχαν πολυ ψωμι και μου πρότεινε το σεπτεμβρη να παω να βαλω καινουργια sc3 μπροστα και τα μπροστα να τα παμε πισω.. εγω ισως το κάνω αυτό νωρίτερα! ο λόγος?
γενικα εμεινα ενθουσιασμένος απο τα sc3 σε σχεση με τα 050Α.. ταιριάζουν γάντι στο μπραβο.. επιτέλους απόκτησα την πληροφόρηση που μου ελειπε και το αμάξι 'διαβάζει' το δρόμο..ξέρω βέβαια πως πρέπει να τα προσέχω περισσότερο απο τα 050Α και πως θα κρατήσουν λιγότερο αλλα ουδεν καλο αμιγές κακου..
κριμας πάντως που δεν υπάρχει βενζίνη και συγκρατήθηκα και δε πατησα το σπορ πρόγραμμα..
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
τα εβαλα μπροστα καθως μετρησε για μενα αυτο που ειπε ο ιταλακιας.. καλυτερα ενα φρεναρισμα πανικου στη πολη να με κρατησει παρα κατι αλλο.. αλλωστε γενικα στις στροφες μπαίνω φυλαγμενα και δίνω γκαζι στην εξοδο οπότε δε το φοβάμαι και τοσο απο θεμα κρατηματος.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
σε καταλαβαίνω! μεχρι και γω απόρησα με τον εαυτό μου..
-
το αμάξι σου νομίζω έχει ηλεκτρονικές νταντάδες οπότε δεν θα έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα
-
Πάντως οι Γερμανοί της ADAC λένε τα καινούρια λάστιχα πίσω, για το λόγο ότι το μπροστινό μέρος ελέγχεται ευκολότερα.
-
Κατά βάση είχε δίκιο όμως!
(Που είσαι Ιταλάκια, θα σου στείλω με π.μ. το λογαριασμό της οφσορ μου για να στείλεις το έμβασμα! )
Και για να επανέλθω στο θέμα, νομίζω ότι και χωρίς ηλεκτρονικούς προστάτες το να πας στα 15-20.000 χλμ τα σαφώς περισσότερο φθαρμένα μπροστινά ελαστικά πίσω και να φέρεις τα σχεδόν καινούρια πίσω ελαστικά (σε ένα προσθιοκίνητο) μπροστά ΔΕΝ θεωρώ ότι δημιουργεί κινδύνους σοβαρούς για νορμάλ χρήση του αυτοκινήτου. Νομίζω ότι αυτό γίνεται δεκαετίες τώρα. Αν τώρα κάποιος θέλει να κυνηγήσει κανά Ραλί σε κανά στροφιλίκι εε τότε σίγουρα ο πισινός του θα είναι ασυμμάζευτος σαν της Σακίρας!
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Κατά βάση είχε δίκιο όμως!(Που είσαι Ιταλάκια, θα σου στείλω με π.μ. το λογαριασμό της οφσορ μου για να στείλεις το έμβασμα! )
ο italakias μίλησε
η εΜπιστήμη σηκώνει τα πόδια ψηλά
-
Λοιπόν, final update στο θέμα μου με τα ελαστικά... Είχαμε μείνει καλά μου παιδιά στο ότι ρωτούσα τιμές και....ευτυχώς δεν τα είχα βάλει! Γιατί την Καθαρή Δευτέρα, βρήκα το αυτοκίνητο με τρύπια και τα 4 λάστιχα!
Ευτυχώς έχω το ContiComfortKit, που στην προκειμένη περίπτωση αποδείχτηκε καλύτερο από ρεζέρβα. Τα φούσκωσα (θέλει κάνα 5λεπτο το καθένα...) και πήγα την βόλτα μου και δεν μου χάλασε άλλο η μέρα...
Σήμερα πήγα στον Κυριαζή στα Πατήσια (Ν. Χαλκηδόνα λέει, αλλά είναι πολύ κοντά στην Βικέλα στα Κ. Πατήσια, όποιος πάει από Κηφισσό, να βγει στην έξοδο προς Λιοσίων και Πατήσια, και όχι στην επόμενη της Αχαρνών που βγήκα εγώ και έκανα κύκλο... ) για να το φτιάξω το έρμο, μιας και από την Δευτέρα καθόταν με τα 4 λάστιχα 'πλάκα' και έκανα την δουλειά μου με την Lancia...
Εκεί αποδείχτηκε πως είχαν ...σουβλίσει ΚΑΙ τα 4 λάστιχα, κάνοντας μια μικρή τρυπούλα στο πλάι, χωρίς να αντιλαμβάνομαι και τον λόγο να πω την αλήθεια... Κανονικά παρκαρισμένος ήμουν, στην ίδια θέση έχω παρκάρει άπειρες φορές μιας και είναι μπροστά από το σπίτι μου, δεν έκλεινα ούτε εμπόδιζα κανέναν... Ελπίζω πως ήταν μέσα στην μ@λακία των Αποκριών και πως το έκανε κάποιος πιτσιρικάς για να παίξει ( ). Παίζει βέβαια να ήταν και κάποιος κατάσκοπος από το SkodaΚλούμπ, που μου τα έχουν μαζεμένα και αποφάσισαν να με εκδικηθούν (άσε που με τα λεφτά που έδωσα έπαιρνα Skoda TSI που θα μαμούσε κι εγώ επειδή είμαι ψωνάρα και αδερφάρα πήρα την BMW...). Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα: αντί για τα λάστιχα να ξεσπάσει στο χρώμα ή να είχα...προλάβει να τ' αλλάξω και τώρα να έχω μπαλωμένα δύο καινούρια λάστιχα....
Τα πίσω είχαν λιώσει πια και πετάχτηκαν, τα δύο μπροστά ήταν σε καλή κατάσταση, τα μπάλωσε εκεί ένας καλός άνθρωπος , μου είπε όμως γενικά να προσέχω, γιατί είναι μπάλωμα στο προφίλ και με το δικό μου χαμηλό προφίλ δεν είναι ότι καλύτερο...Τοποθετήθηκαν πίσω πάντως, για να μην δέχονται πλευρικές καταπονήσεις όσο είναι δυνατόν...
Μπροστά μπήκαν 2 Pirelli Pzero Rosso, ενώ πλήρωσα 275€ για τα καινουρια και άλλα 25€ για την υπόλοιπη μανούρα και την επισκευή των παλιών (τα οποία τους έφαγαν και τον περισσότερο χρόνο, γιατί ήταν δύσκολο μπάλωμα, παιδεύτηκε ώρα ο άνθρωπος... ).
Γενικά, πολύ ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση, την συμπεριφορά και τις τιμές. Την επόμενη φορά, ασυζητητί στον Κυριαζή, ακόμη κι αν δεν υπάρχει σημαντική διαφορά σε τιμή από τους κοντινούς.
Θετικότατη εντύπωση, το ροπόκλειδο για το σφίξιμο όλων των βιδών μετά, αλλά και το τσεκάρισμα των συνιστώμενων πιέσεων από τον κατασκευαστή για να φουσκώσουν τα λάστιχα. Τα είδα πρώτη φορά αυτά και πραγματικά σε κερδίζει αυτή η συμπεριφορά, σε σχέση με τους άλλους που ....ξέρουν πάντα αυτοί καλύτερα!
Εντυπώσεις, προφανώς και δεν μπορώ να έχω ακόμη, θα τσεκάρω τις πιέσεις, νομίζω πως έχουν βάλει λίγο παραπάνω αέρα από αυτό που είχε πριν, θα το τσεκάρω μέσα στο ΣΚ στην γειτονιά που έχει ένας ένα ηλεκτρονικό μπαρόμετρο... Αυτό που δεν μου άρεσε σε πρώτη ματιά στα Pirelli, είναι το πολύ μικρό rim protector που έχουν σε σχέση με τα Eagle Asymmetric τουλάχιστον... Πάντως η τιμή ήταν πολύ καλή, μένει να τα δούμε και στο δρόμο.
-
Οι 2 μπροστά ζάντες χτυπημένες εσωτερικά με το ένα λάστιχο να έχει πετάξει αυγό, τα Goodyear F1 μετά από 15000km κάνουν τόσο θόρυβο που με έχουν ζαλίσει οπότε έδεσε το γλυκό και πάμε για άλλα!
Καλά χρυσά λάστιχα, όλοι μου έλεγαν για το πόσο σκληρά λάστιχα είναι αλλά δεν φανταζόμουν ότι είναι τόσο τραγικά θορυβώδη! Και το κουφό είναι ότι από την μια στιγμή στην άλλη άρχισαν οι μελωδίες!Καταρχάς είμαι σε αναζήτηση, καλού, σωστού μάστορα στη Θεσ/νίκη για να φτιάξω τις ζάντες (ίσιωμα,βάψιμο) και έπειτα 4άδα (225/40/ZR18 & 255/35/ZR18) μισελένια PS3! Γύρω στο 800άρι και πιο χαμηλά θα ήταν καλά να τα βρώ!
Στη Θεσσαλονίκη κάνα καλο μαγαζί έχουμε;
Εφόσον τα παραγγείλω online θα χρειαστεί κάποιος να τα βάλει, στον Καλπάκη φυσικά δεν ξαναπάω γιατί μου τις είχαν κάνει μ@μάτες με ωραίες γρατζουνιές περιμετρικά, καλλιτέχνες τα παιδιά!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]