-
Ρώτησα τον λαστιχά μου και για τα premiumcontact2. Μου είπε όμως να προτιμίσω τα energy saver επειδή είναι πιο σύγχρονο ελαστικό κτλ. την τετράδα των michelin μου την δίνει κατά΄5 ευρώ φθηνότερα.
Τι λέτε να κάνω; -
Τα εξαλτο σε 185/60 τα απέκλεισες;
-
Τα continental υπάρχουν και σε 175 και λέω να μείνω σε αυτή την διάσταση με 185 λογικό είναι να αναιβεί και η κατανάλωση και είμαι φοιτητής είναι περιορισμένα τα χρήματα.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Τα continental υπάρχουν και σε 175 και λέω να μείνω σε αυτή την διάσταση με 185 λογικό είναι να αναιβεί και η κατανάλωση και είμαι φοιτητής είναι περιορισμένα τα χρήματα.Conti Premium 2 σε 185/60 από εμένα. Πόσο παραπάνω νομίζεις δηλαδή πως θα κάψει?
Αν δεν κάνω λάθος και τα EcoContact 3 έχουν πάρει καλές κριτικές στη διάσταση 175/65/14 και δείκτη ταχύτητας Τ.
Πάντως η τελική επιλογή είναι δική σου. -
Ρώτησα τον λαστιχά μου και για τα premiumcontact2. Μου είπε όμως να προτιμίσω τα energy saver επειδή είναι πιο σύγχρονο ελαστικό κτλ. την τετράδα των michelin μου την δίνει κατά΄5 ευρώ φθηνότερα.
Τι λέτε να κάνω;Προσωπικά δεν αλλάζω τα conti εύκολα. Πολύ καλό λάστιχο σε όλα και παντούν (είμαι στην 3η 4άδα μου στο 206, διάσταση 195/50/15). Δεν πιστεύω να συγκρίνεται με τα saver... Αν και με προβληματίζει το τεστ των 4Τ...
Όσο για την κατανάλωση, στο 206 1,6 110ps με όχι ιδιαίτερα ελαφρύ πόδι στους επαρχιακούς (θα έλεγα... ), έχω καιρό να δω κατανάλωση πάνω από 7 lt/100km...
Άρα η προσωπική μου συμβουλή είναι τα conti.
Τις προάλλες μιλούσα με τον λαστιχά μου (που είναι και συνεργάτης στη δουλειά) και μου εξήγησε 1-2 πραγματάκια για το πως κάποιος λαστιχάς σου προτείνει ένα λάστιχο επειδή 'είναι καλό'... Όταν εγώ τον ρωτούσα το τάδε είναι καλό; Αυτός μου έλεγε 'Φεύγει (=πουλάει) πολύ, τι να σου πω...'. ή 'Δεν φεύγει'... Άποψη μου εξέφρασε μόνο για λάστιχα που είχε βάλει ο ίδιος στο αμάξι του και μόνο για τις διαστάσεις που είχε δοκιμάσει!
Συμβουλή από λαστιχά ποτέ, εκτός αν τον εμπιστεύεσαι πάρα πάρα πολύ.
-
Νομιζω πως εχει φτασει και μενα ο καιρος να αλλαξω παπουτσακια.Φοραω p zero nero 205/40/17.
Εχω ενα Φιεστα ΣΤ αρκετα βελτιωμενο και θα θελα ενα λαστιχο που να παρεχει προσφυση και κρατημα (τι πρωτοτυπο ε )
Σκεφτομουν για λυση Paranda,Potenza RE070,Good year assymetric..Τα χει δοκιμασει κανεις?
Επισης αν θα ηθελα να αλλαξω διασταση ,δλδ 215 ή 225 το προφιλ πρεπει να αλλαξει και αυτο?
Μαμα φοραγε 195/45/16
Τωρα ειμαι 205/40/17
Οποτε πρεπει να παω 215/35/17??Αν μεινω σε 40αρι χαλαει το βημα πολυ?Σας ευχαριστω.
-
Καταρχήν έχεις χαλάσει ήδη το βήμα!!! Τα 195/45-16 έχουν διάμετρο 581,9 χιλιοστά ενώ τα 205/40-17 έχουν 595,8!!! Αν πας σε 215/35-17 έχουν 582,3 χιλιοστά διάμετρο οπότε ποιο κοντά στην αρχική σου. Δεν ξέρω όμως αν οι ζάντες σου δέχονται ποιο πλατύ ελαστικό ή αν οι θόλοι σου τα χωράνε. Καλό είναι να το κοιτάξεις πριν προχωρήσεις σε αλλαγή.
-
Οποτε ποια θα ηταν η σωστη μεταβαση απο 16αρα σε 17αρα χωρις να χαλασει το βημα?Γιατι ο λαστιχας (!) μου το ειχε προτεινει αυτο.Αν παω σε 215/40/17 ειναι πολυ λαθος?
-
Πάντως όλοι οι λαστιχάδες πολύ γλύψιμο για αυτά τα michelin energy saver πήγα και σε κάποιον άλλο να δω τιμή για τα conti και άρχίζει μήπως σκέφτηκες και τα saver τα οποία θεωρώ καλύτερα τα conti χαλάνε εύκολα απο πεζοδρόμια κτλ κτλ κτλ.
Του λέω μα τα premiumcontact δεν είναι ανώτερη κατηγορία από τα saver; Αντιστοιχο του saver δεν είναι το ecocontact;
Μα όχι saver είναι κατηγορία παραπάνωΤέλος πάντων κάτι ακόμη που θέλω να ρωτήσω είναι τι σημένει ακριβώς το Ε στις διαστάσεις που δίνει η continental στο site της (175/65R14 82T TL E)
έχει επεξήγηση
Ε = optimized rolling resistance
τι ακριβώς είναι αυτό;
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ξαναασχοληθεί και πολύ με το θέμα. -
Πάρα πολύ λάθος το 215/40-17 έχει 603,8 χιλιοστά διάμετρο. Πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με την αρχική σου 581,9!!!
Η ποιο κοντινή διάσταση είναι 205/35-17 με 575,3 χιλιοστά ή 515/35-17 όπως σου προείπα με 582,3. Υποθέτω ότι το αυτοκίνητο σου έχει επαρκή δύναμη να τα διαχειριστεί και τα δυο. Αν οι θόλοι σου είναι οκ μπορείς να βάλεις και τα δυο. Για μένα καλύτερη είναι η 205/35-17. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Πάρα πολύ λάθος το 215/40-17 έχει 603,8 χιλιοστά διάμετρο. Πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με την αρχική σου 581,9!!!
Η ποιο κοντινή διάσταση είναι 205/35-17 με 575,3 χιλιοστά ή 515/35-17 όπως σου προείπα με 582,3. Υποθέτω ότι το αυτοκίνητο σου έχει επαρκή δύναμη να τα διαχειριστεί και τα δυο. Αν οι θόλοι σου είναι οκ μπορείς να βάλεις και τα δυο. Για μένα καλύτερη είναι η 205/35-17.Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες φιλε μου.Εχει αρκετη δυναμη ναι.Για μαρκα μηπως εχει δοκιμασει τις παραπανω που ανεφερα?
-
Δεν έχω προσωπική εμπειρία και δεν θέλω να μεταφέρω απόψεις άλλων ή απλά φήμες. πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποιος φίλος που τα έχει δοκιμάσει να σου πει με σιγουριά.
-
Πάντως όλοι οι λαστιχάδες πολύ γλύψιμο για αυτά τα michelin energy saver πήγα και σε κάποιον άλλο να δω τιμή για τα conti και άρχίζει μήπως σκέφτηκες και τα saver τα οποία θεωρώ καλύτερα τα conti χαλάνε εύκολα απο πεζοδρόμια κτλ κτλ κτλ.
Του λέω μα τα premiumcontact δεν είναι ανώτερη κατηγορία από τα saver; Αντιστοιχο του saver δεν είναι το ecocontact;
Μα όχι saver είναι κατηγορία παραπάνωΤέλος πάντων κάτι ακόμη που θέλω να ρωτήσω είναι τι σημένει ακριβώς το Ε στις διαστάσεις που δίνει η continental στο site της (175/65R14 82T TL E)
έχει επεξήγηση
τι ακριβώς είναι αυτό;
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ξαναασχοληθεί και πολύ με το θέμα.Bελτιωμένη αντίσταση κύλισης, δλδ μικρότερη σε σχέση με παλαιότερα και άρα βελτιωμένες καταναλώσεις.
Πάντως αν η οικονομία δεν είναι προτεραιότητα και αν θες λάστιχο με κορυφαίο κράτημα κοίτα τα Exalto σε 60αρι προφίλ και δεν θα μετανοιώσεις πιστεύω. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
έχει επεξήγηση
τι ακριβώς είναι αυτό;
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ξαναασχοληθεί και πολύ με το θέμα.Bελτιωμένη αντίσταση κύλισης, δλδ μικρότερη σε σχέση με παλαιότερα και άρα βελτιωμένες καταναλώσεις.
Πάντως αν η οικονομία δεν είναι προτεραιότητα και αν θες λάστιχο με κορυφαίο κράτημα κοίτα τα Exalto σε 60αρι προφίλ και δεν θα μετανοιώσεις πιστεύω.Ok αύριο θα ρωτήσω τιμές και για τα exalto να δω τι παίζει από τιμές. Συνεχίζω να φοβάμαι μην αναίβει η κατανάλωση πάντως σε 185 πλάτος.
Το manual δεν αναφέρει πιέσεις για 185 η ίδια πίεση μπαίνει; -
α τα conti χαλάνε εύκολα απο πεζοδρόμια κτλ κτλ κτλ.Δοκιμασμένο πολλές φορές από εμένα, δεν ισχύει...
Μα όχι saver είναι κατηγορία παραπάνωΔεν ξέρω πάνω ή κάτω, απλά τα έχεις δίκιο. Τα saver είναι στην ίδια κατηγορία με τα eco contact και τα exalto με τα premium contact.
Αθάνατοι λαστιχάδες...
-
Mια πάνω από τα premium είναι
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Mια πάνω από τα premium είναιEdit mod mirage
-
λαστιχα 165/65/14
για clio 2 phase 1
αυτα φορουσε και
μανισια.
τι να επιλεξω;toyo;
michelin;
pirelli;
και ποιο μοντελο;τι γινεται με τα μισελεν
το ιδιο
λαστχο το βρισκεις
μιση τιμη, κατασκευη τουρκια,
τα δοκιμασε κανεις; -
Καλησπέρα,
Έχω ένα Honda Jazz (2006) και στα τέλη Σεπτέμβρη προσανατολίζομαι να αλλάξω για πρώτη φορά λάστιχα, αυτή τη στιγμή έχουν 40.000 km και θα έχουν κλείσει περίπου 3,5 χρόνια.
Ψάχνω να βρω λάστιχα όσο το δυνατό πιο αθόρυβα στις ίδιες προδιαγραφές με τα πρώτα (175/65/R14), τι θα μου πρoτείνατε;
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης miaris έγραψε:
Καλησπέρα,
Έχω ένα Honda Jazz (2006) και στα τέλη Σεπτέμβρη προσανατολίζομαι να αλλάξω για πρώτη φορά λάστιχα, αυτή τη στιγμή έχουν 40.000 km και θα έχουν κλείσει περίπου 3,5 χρόνια.
Ψάχνω να βρω λάστιχα όσο το δυνατό πιο αθόρυβα στις ίδιες προδιαγραφές με τα πρώτα (175/65/R14), τι θα μου πρoτείνατε;
Ευχαριστώ.Καλησπέρα.
Ρίξε μια ματιά στην προηγούμενη σελίδα του παρόντος θέματος, κάτι έχει συζητηθεί σχετικά με την επιλογή στη διάστασή σου. Πιο συγκεκριμένα θα ήταν καλύτερα ,αν στρεφόσουν στην 185/60/r14 (μεγαλύτερη ποικιλία ελαστικών).
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]