-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Το ονομαστικό πλάτος των ελαστικών δεν λέει τίποτε, πολλά 205/xx/xx που έψαξα τα spec είναι 225mm, όπως και πολλά 195/xx/xx είναι 205mm ακόμη και 211mm, επίσεις ρόλο παίζει και ο σχεδιασμός του πέλματος (κορώνα) με άλλα λόγια το πλάτος το βρίσκεις μόνο από τα spec του κατασκευαστή που δυστυχώς αυτό αναφέρεται συνήθως μόνο στα U.S.A και αυστραλιανά sites,όταν ψαχνόμουν για λάστιχα στο σαιτ της ΤΟΥΟ τα έχει όλα αυτά για κάθε διάσταση και στα 225/45/17 που έβαλα το πλάτος είναι ακριβώς 225,ενω σε άλλα 225αρια ήταν αρκετά μεγαλύτερο.
http://www.toyotire.gr/tire/pattern/proxes-cf2 στις προδιαγραφές δείτε. -
Καλησπέρα σε όλους.
Ζητώ βοήθεια για επιλογή ελαστικών για το αυτοκινητο μου, το οποίο είναι fiat grande punto 1.4 16v 95hp (2008 μοντέλο)Η fiat για τις 16' ζάντες προτείνει ελαστικο διαστάσεων 195/55 r16.
Ζητώ όσο πιο οικονομικό αλλά και αξιόπιστο ελαστικό γίνεται, στις παραπάνω διαστάσεις.
Κάνω 7,000-8,000 χλμ ανα έτος και το 80% γίνεται εντος πόλης, όλα τα χλμ αποκλειστικά σε άσφαλτο.
Ταχύτητες μεγάλες δεν αναπτύσσω, παρα μόνο στην εθνική μερικές φορές στα 150-160 για να ξεκαπνίζει το αυτοκίνητο.Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα σας βοηθήσει για να προτείνετε ελαστικό, ρωτήστε με, μήπως καταλήξω κάπου γιατί
δεν είμαι σχετικός με το θέμα.Ευχαριστώ.
-
Δεν ξέρω πως μπορώ να κάνω edit το προηγούμενο Post μου, θέλω να προσθέσω μερικές επιλογές μετά απο ψάξιμο σε εταιρείες ελαστικών.
Michelin Energy Saver + 87H Continental ContiPremiumContact 5 87H Goodyear EfficientGrip Performance 87H Dunlop Sport BluResponse 87H Pirelli Cinturato P1 Verde 87H Bridgestone Turanza T001 87H Bridgestone Ecopia EP150 87V Toyo Proxes CF2 87H BFGoodrich g-Grip 87H Falken Ziex ZE914 Ecorun 87V Uniroyal RainSport 3 87H Yokohama BluEarth-A AE50 87H
Απο ψάξιμο σε διαδικτυακά καταστήματα τα πιο φθηνά είναι τα Falken & Toyo ακολουθούμενα απο τα uniroyal & yokohama.
Θα παω σε 3-4 λαστιχάδες να πάρω τιμές και απόψεις αλλά θα ήθελα να έχω κατασταλάξει σε 3-4 επιλογές.
-
@ FGP
Στο post που θες πατάς το κουμπί ΕΠΕΞ/ΣΙΑ και γράφεις.
Toyo Proxes CF2 (~280€) -
Ο χρήστης FGP έγραψε:
Δεν ξέρω πως μπορώ να κάνω edit το προηγούμενο Post μου, θέλω να προσθέσω μερικές επιλογές μετά απο ψάξιμο σε εταιρείες ελαστικών.Michelin Energy Saver + 87H
Continental ContiPremiumContact 5 87H
Goodyear EfficientGrip Performance 87H
Dunlop Sport BluResponse 87H
Pirelli Cinturato P1 Verde 87H
Bridgestone Turanza T001 87H
Bridgestone Ecopia EP150 87V
Toyo Proxes CF2 87H
BFGoodrich g-Grip 87H
Falken Ziex ZE914 Ecorun 87V
Uniroyal RainSport 3 87H
Yokohama BluEarth-A AE50 87H> >Απο ψάξιμο σε διαδικτυακά καταστήματα τα πιο φθηνά είναι τα Falken & Toyo ακολουθούμενα απο τα uniroyal & yokohama. > >Θα παω σε 3-4 λαστιχάδες να πάρω τιμές και απόψεις αλλά θα ήθελα να έχω κατασταλάξει σε 3-4 επιλογές. Falken και toyo εξαιρετικες επιλογες,με διαφορετικο ομως προσανατολισμο. Τα μεν πρωτα ειναι πιο σκληρα και με σπορ προσανατολισμο,τα δε δευτερα πιο μαλακα και αθορυβα για ποιοτικοτερη κυλιση. Εσυ αποφασιζεις....
-
@ vasvo & GGAB
Ευχαριστώ για την συμβουλή, θα πάω σε βουλκανιζατέρ να πάρω τιμές και απόψεις για Toyo, Falken και Uniroyal,
με πρώτη επιλογή τα Toyo.Άλλη μια ερώτηση έχω.
Το βιβλίο του κατασκευαστή για 16' ζάντες προτείνει ελαστικά διαστάσεων 195/55.
Όλα τα 'tyre finder' των εταιρειών ελαστικών, προτείνουν 195/55 στην επιλογή ζάντας 16'
Το αυτοκίνητο τώρα φοράει 205/55 απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη (Continental SportContact 2)Ο άνθρωπος μου είχε πει, όταν είχα αγοράσει το αυτοκίνητο, οτι κανονικά η Fiat προτείνει 195/55 αλλά τα 205/55 ήταν
πιο φθηνά και για αυτό τα προτίμησε.Κοιτάζω και εγω τώρα τιμές και όντως τα 205/55 είναι αρκετά πιο φθηνά.
Θέλω να ακολουθήσω τις οδηγίες του κατασκευαστή και να βάλω 195/55 ωστόσο αν βρω μεγάλη διαφορά τιμης στα
205/55 να τα προτιμήσω?
Απο οταν αγόρασα το αυτοκίνητο φοράει 205/55 και δεν έχω εικόνα πως θα πηγαίνει με τα 195/55 γιατί δεν έχω μέτρο
σύγκρισης. -
GGAB , 106S16 , W202 AMG σας ευχαριστω , ποτε δεν ειχε παει το μυαλο μου οτι το νουμερο 215 ειναι οτι ναναι , παντα πιστευα οτι ειναι το πλατος του πελματος που ερχεται σε επαφη με τον δρομο . και ηθελα να παω σε στενοτερα ελαστικα , πηρα 215 να μην ξεφυγω απο το νουμερο που προτεινει ο κατασκευαστης αλλα πηγα εκ των πραγματων σε στενοτερα.
δεν καταλαβαινω γιατι δεν υποχρεωνονται να γραφουν το ακριβες πλατος πελματος καθως εχει καθοριστικη σημασια .
ετσι τωρα μπορω να παω στην δημοφιλη και φτηνη κατηγορια 205/55/16 και να μην ειμαι στενοτερος απο τα 215 που φοραω , ισως να ειμαι και φαρδυτερος . τι να πω αβυσσος η ψυχη των λαστιχαδων. -
Σωστά για τα 205/55 αρκεί η μεταβολή να μην υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο 3%
http://www.1010tires.com/Tools/Tire-Size-Calculator -
επισης φανταζομαι το βαθος των αυλακωσεων θα ποικιλει , νομιζω ο μεσος ορος πρεπει να ειναι στα 8mm αν και εχω δει κινεζικα με 6mm και μου ειχε κανει εντυπωση .
παρτε και ενα σαιτ γερμανικο και συγκρινετε τιμες απο μπατιρογερμανους με λαρτζοελληνες. http://www.reifen.de/ -
Ο χρήστης FGP έγραψε:
@ vasvo & GGABΕυχαριστώ για την συμβουλή, θα πάω σε βουλκανιζατέρ να πάρω τιμές και απόψεις για Toyo, Falken και Uniroyal,
με πρώτη επιλογή τα Toyo.Άλλη μια ερώτηση έχω.
Το βιβλίο του κατασκευαστή για 16' ζάντες προτείνει ελαστικά διαστάσεων 195/55.
Όλα τα 'tyre finder' των εταιρειών ελαστικών, προτείνουν 195/55 στην επιλογή ζάντας 16'
Το αυτοκίνητο τώρα φοράει 205/55 απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη (Continental SportContact 2)Ο άνθρωπος μου είχε πει, όταν είχα αγοράσει το αυτοκίνητο, οτι κανονικά η Fiat προτείνει 195/55 αλλά τα 205/55 ήταν
πιο φθηνά και για αυτό τα προτίμησε.Κοιτάζω και εγω τώρα τιμές και όντως τα 205/55 είναι αρκετά πιο φθηνά.
Θέλω να ακολουθήσω τις οδηγίες του κατασκευαστή και να βάλω 195/55 ωστόσο αν βρω μεγάλη διαφορά τιμης στα
205/55 να τα προτιμήσω?
Απο οταν αγόρασα το αυτοκίνητο φοράει 205/55 και δεν έχω εικόνα πως θα πηγαίνει με τα 195/55 γιατί δεν έχω μέτρο
σύγκρισης.Η αποκληση σου ειναι μολις +1,7% οποτε αν η χρηματικη διαφορα ειναι μεγαλη .....μενεις στο 205.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
GGAB , 106S16 , W202 AMG σας ευχαριστω , ποτε δεν ειχε παει το μυαλο μου οτι το νουμερο 215 ειναι οτι ναναι , παντα πιστευα οτι ειναι το πλατος του πελματος που ερχεται σε επαφη με τον δρομο . και ηθελα να παω σε στενοτερα ελαστικα , πηρα 215 να μην ξεφυγω απο το νουμερο που προτεινει ο κατασκευαστης αλλα πηγα εκ των πραγματων σε στενοτερα.
δεν καταλαβαινω γιατι δεν υποχρεωνονται να γραφουν το ακριβες πλατος πελματος καθως εχει καθοριστικη σημασια .
ετσι τωρα μπορω να παω στην δημοφιλη και φτηνη κατηγορια 205/55/16 και να μην ειμαι στενοτερος απο τα 215 που φοραω , ισως να ειμαι και φαρδυτερος . τι να πω αβυσσος η ψυχη των λαστιχαδων.Κι όμως το καραγκιοζιλικι αυτο συμβαινει.....σε διασταση 225/45/17 τα re002 μου φαινονται πιο στενα από τα κοντι που ειχε το αμαξι.Βεβαια εκει που γινεται της ποπης είναι στις μηχανες αλλα μιλαμε και για διαφορετικα ελαστικα με κορωνα.
-
υποτίθεται οτι το πέλμα είναι σε χιλιοστά του μετρικού συστήματος πχ 205
το προφίλ είναι το % πχ 55 του πέλματος........αν λοιπόν το 205 δεν είναι 205 αλλά 201 ή 212 τότε και το προφίλ είναι διαφορετικό απο ενα άλλο 55αρι!!!!!
κατα τ'άλλα προσπαθούμε να μην χαλάσουμε το βήμα του κατασκευαστή στην αλλαγή ελαστικών
ευτυχώς η διάμετρος της ζάντας δεν επιρρεάζεται ή και αυτό ελέγχεται;;; -
Εγώ τελικά έβαλα τα Falken sincera. Έχω κάνει περίπου 500km, μια χαρά φαίνονται. Ήθελα να ρωτήσω, πρέπει οπωσδήποτε να πάω για ευθυγράμμιση; Το αμάξι πάει ευθεία, δεν έχω κάποιο εμφανές θέμα.
-
Όχι, δεν χρειάζεται ευθυγράμμιση κάθε φορά που γίνεται αλλαγή ελαστικών
-
Ο χρήστης planetman έγραψε:
Εγώ τελικά έβαλα τα Falken sincera. Έχω κάνει περίπου 500km, μια χαρά φαίνονται. Ήθελα να ρωτήσω, πρέπει οπωσδήποτε να πάω για ευθυγράμμιση; Το αμάξι πάει ευθεία, δεν έχω κάποιο εμφανές θέμα.Δεν κανεις ευθυγραμμιση ,αφου εισαι ενταξει.........ομως πιθανον να χρειαστεις αργοτερα ζυγοσταθμιση. Το βλεπεις αν εχεις τρεμουλο περι τα 120 ......
-
Τα ελαστικά δεν έχουν καμιά σχέση με τον υπόλοιπο μηχανισμό του αυτοκινήτου.
Το δικό μου αυτοκίνητο έχει για εναν μήνα μόνιμα αναμμένο το λαμπάκι για χαμηλή πίεση των ελαστικών. Τα λάστιχα έδειχναν φουσκωμένα κανονικά, πήγα και στον λαστιχά τα βρήκε όλα εντάξει με την κανονική πίεση αλλά όταν πήγα το αυτοκίνητο για Service βρήκαν οτι στο ένα λάστιχο είχε μπει μια πρόκα. -
Μα ζυγοστάθμιση μου έκανε, δεν έχω καθόλου τρέμουλο ακόμη και πάνω από 120. Όσον αφορά την ευθυγράμμιση, ρωτάω επειδή κυρίως αν δεν πατάνε σωστά, θα φαγωθούν ανομοιόμορφα.
-
Μα ζυγοστάθμιση μου έκανε, δεν έχω καθόλου τρέμουλο ακόμη και πάνω από 120. Όσον αφορά την ευθυγράμμιση, ρωτάω επειδή κυρίως αν δεν πατάνε σωστά, θα φαγωθούν ανομοιόμορφα.Εγραψα 'πιθανον' επειδη με τον καιρο βρισκουν το πατημα τους και την τελικη θεση τους πανω στη ζαντα. Ειναι δωρεαν στο λαστιχα που τα εβαλες.........
-
Μα ζυγοστάθμιση μου έκανε, δεν έχω καθόλου τρέμουλο ακόμη και πάνω από 120. Όσον αφορά την ευθυγράμμιση, ρωτάω επειδή κυρίως αν δεν πατάνε σωστά, θα φαγωθούν ανομοιόμορφα.Αυτο που λες ισχυει, αλλα αν τα παλιά λαστιχα που έβγαλες δεν είχαν αν ομοιόμορφη φθορά και το αυτοκινητο σου δεν τραβάει δεξιά η αριστερά δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος να πληρώσεις και ευθυγράμμιση κατα την γνώμη μου.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Μα ζυγοστάθμιση μου έκανε, δεν έχω καθόλου τρέμουλο ακόμη και πάνω από 120. Όσον αφορά την ευθυγράμμιση, ρωτάω επειδή κυρίως αν δεν πατάνε σωστά, θα φαγωθούν ανομοιόμορφα.
Αυτο που λες ισχυει, αλλα αν τα παλιά λαστιχα που έβγαλες δεν είχαν αν ομοιόμορφη φθορά και το αυτοκινητο σου δεν τραβάει δεξιά η αριστερά δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος να πληρώσεις και ευθυγράμμιση κατα την γνώμη μου.
Δεν ειναι μονο αν τρώγονται τα ελαστικα...εχει να κανει και με την γενικοτερη συμπεριφορά του οχήματος.Η φθορα των σινεμπλοκ π.χ. θα εχει ως αποτέλεσμα διαφορετικες τιμες σύγκλισης αποκλισης,καμπερ(αν ρυθμιζει).
Αν δεν υπαρχουν απαιτησεις από το αυτοκινητο όμως δν χρειαζεται ευθυγραμμιση όπως λες.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]