-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδια χτυπησα το μπροστα αριστερο ελαστικο σημερα(στο ibiza) σε ενα πεζοδρομιο...Εχουν γινει 3 σχετικα μικρου μεγεθους κοψιματα στο πλαΐνο ,στα 2 απο αυτα εχουν φανει τα λινά δυστυχως...Παω για καινουριο λαστιχο.
Που λετε να βαλω το καινουριο?Πισω ή μπροστα?Εχω 15000 χμ με τα λαστιχα .Conti PC2...Ρώτησε σε βουλκανιζατέρ μήπως δεν έπαθε μεγάλη ζημιά και φτιάχνεται. Μου φτιάξανε λάστιχο (15ευρώ) και δεν φαίνεται τίποτε.
15.000 χλμ είναι λίγα. Αν δεν έχουν μεγάλη διαφορά σε φθορά, βάλε τα καλά μπροστά.
Αλλιώς βάλε τα καλά πίσω και προγραμμάτισε αλλαγή για τα μπροστινά. -
Πηγα σε βουλκανιζατερ και μου ειπαν οτι επειδη φαινονται τα λινά ,το λαστιχο δεν ειναι ασφαλες.Μου ειπε οτι για παραδειγμα αν περασω απο λακουβα μπορει να σκασει αποτομα ...
Τι λετε ισχυει?
Βασικα σε τετοιο θεμα δε θελω να κανω τσιγκουνιες.Λετε να βαλω 2 καινουρια? -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Εκεί όπου λέει 70 πας με 120+ και όπου λέει 80 πας 140+....
Καλή άσφαλτος, προσοχή όμως στα σιδεράκια που χωρίζουν ασφάλτινες πλάκες και στα χαλικάκια κοντά στο διαχωριστικό.......
Όσο για τις σιδερένιες ενώσεις στις γέφυρες, είναι όντως ψιλοπαγίδα στα πολλά ΚΜ (εκείνα στις στροφές φυσικά).Ω ναί,
ειδικά στην δεξιά (σχεδόν πέταλο) κατηφορική της γέφυρας (κατεύθυνση προς Ξάνθη)
(sorry για το off topic) -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Πηγα σε βουλκανιζατερ και μου ειπαν οτι επειδη φαινονται τα λινά ,το λαστιχο δεν ειναι ασφαλες.Μου ειπε οτι για παραδειγμα αν περασω απο λακουβα μπορει να σκασει αποτομα ...
Τι λετε ισχυει?
Βασικα σε τετοιο θεμα δε θελω να κανω τσιγκουνιες.Λετε να βαλω 2 καινουρια?Θα το έφτιαχναν;
Το κράτησαν για μια μέρα και όταν το πήρα δεν φαινόταν σχεδόν τίποτε στο πλάι (που ήταν η ζημιά).
Βέβαια κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. -
Καλησπέρα κ καλές γιορτές, αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος, θέλω ελαστικά 195 R14C για αγροτικό, περισσότερο για χώμα. Μπορείτε να προτείνεται κάτι?
-
Ο χρήστης css03027 έγραψε:
Καλησπέρα κ καλές γιορτές, αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος, θέλω ελαστικά 195 R14C για αγροτικό, περισσότερο για χώμα. Μπορείτε να προτείνεται κάτι?viewtopic.php?f=10&t=16504
δεν το βάζεις εκεί καλύτερα ??
-
έβαλα λάστιχα winter σε ένα S3 δεύτερης γενιάς... της Pirelli το Snowsport... Θα επιστρέψω με εμπειρίες.
-
Μόνο μην το πηγαίνεις τάπα γιατί θα φαγωθούν
-
δεν θα προλαβουν να φαγωθουν γιατι θα φυγουν τα κομματια στους δρομους.
-
Καλημέρα,
Με 1 μήνα στην Ελλάδα πατήσαμε και το πρώτο καρφί και μάλιστα στην Εγνατία Οδό....
Στη διαδρομή προς Θεσνίκη, αμέσως μετά την Καβάλα άναψε η ένδειξη στο ταμπλώ και κατεβαίνοντας να δω ποιο είναι (22:00 το βράδυ) δεν μπορούσα να καταλάβω ποιό ήταν, όλα φουσκωμένα φαινόντουσαν.......οδήγηση άλλα 35ΚΜ με 100Km/h και στο βενζινάδικο που βρήκα τα κοίταξα, ήταν το εμπρός αριστερό, καμία ένδειξη στο τιμόνι, τελικά τα RunFlat σωτήρια.....έβαλα 2,7bar στο συγκεκριμένο και έκανα άλλα 70KM οδηγώντας κανονικά-γρήγορα.
Την επομένη μέρα (Πέμπτη) επίσκεψη στον φίλο λαστιχά, βρήκε καρφί 2cm και το έβγαλε. Μετά έβαλε αυτοκόλλητο στην εσωτερική πλευρά, το κόλλησε με ειδική κόλλα και σε 10' έτοιμος.....κόστος 10€...
Σήμερα δοκιμή στην Εγνατία ξανά με πάρα πολλά ΚΜ, πάει καλά....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
και έκαψε λίγο, μη το ξεχνάμε
και στη γερμανία έχει υπαλλήλους που μαζεύουν τα καρφιά απ τους δρόμους -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
και στη γερμανία έχει υπαλλήλους που μαζεύουν τα καρφιά απ τους δρόμουςedit mod
-
Δεν ξέρω ποια θεωρείται η συνήθης κανονική τιμή για Michelin Energy Saver φρέσκα σε 185/60-14 αλλά με ενδιάμεσο συγγενή που δεν θέλησε προμήθεια από τον βουλκανιζατερά γνωστός μου έδωσε μόνο 200 ευρώ. Επειδή μου φαίνεται μικρή η τιμή το λέω για να ξέρουμε τα περιθώρια που έχουν...
-
τυπικές τιμές για 185/60-14 είναι:
Cinturato P6/Energy Saver/PremiumContact2 κ.λπ. γύρω στα 250
Uniroyal/Goodrich/Yokohama/Toyo κ.λπ. 230-240
Budget λάστιχα τύπου Courier/Sava/Barum στα 200 ευρώ.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
και στη γερμανία έχει υπαλλήλους που μαζεύουν τα καρφιά απ τους δρόμουςΠροφανώς και στην Εγνατία Οδό κατοικοεδρεύουν ζουλιάρηδες βενζινοκίνητοι που πετάνε καρφιά! Στην Γερμανία, ξέρουν κι αγοράζουν μόνο diesel!
Περιττό να αναφέρω πως σε τέτοια σαμποτάζ λόγω επαγγέλματος έχω βάλει κι εγώ το χέρι μου, μαζί με άλλους ομοιοπαθείς (κάτοχοι BMW, βενζινοκίνητης και ωιμέ, τετρακύλινδρης...).... Προσοχή, όσοι με diesel περνάτε από νομό Ιωαννίνων....
Πρόκειται για ειδικά εξελιγμένα καρφιά που μόλις μυρίσουν diesel , γυρνάνε ανάποδα και ΤΣΟΥΥΥΥΥΠΠΠΠ, πάρτο κάτω το RunFlat! Και μου στέλνει σήμα στο κινητό πως πέτυχε στόχο!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
και στη γερμανία έχει υπαλλήλους που μαζεύουν τα καρφιά απ τους δρόμουςΠροφανώς και στην Εγνατία Οδό κατοικοεδρεύουν ζουλιάρηδες βενζινοκίνητοι που πετάνε καρφιά! Στην Γερμανία, ξέρουν κι αγοράζουν μόνο diesel!
Περιττό να αναφέρω πως σε τέτοια σαμποτάζ λόγω επαγγέλματος έχω βάλει κι εγώ το χέρι μου, μαζί με άλλους ομοιοπαθείς (κάτοχοι BMW, βενζινοκίνητης και ωιμέ, τετρακύλινδρης...).... Προσοχή, όσοι με diesel περνάτε από νομό Ιωαννίνων....
Πρόκειται για ειδικά εξελιγμένα καρφιά που μόλις μυρίσουν diesel , γυρνάνε ανάποδα και ΤΣΟΥΥΥΥΥΠΠΠΠ, πάρτο κάτω το RunFlat! Και μου στέλνει σήμα στο κινητό πως πέτυχε στόχο!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...τιμή για Michelin Energy Saver φρέσκα σε 185/60-14 γνωστός μου έδωσε μόνο 200 ευρώ. Επειδή μου φαίνεται μικρή η τιμή το λέω για να ξέρουμε τα περιθώρια που έχουν...τυπικές τιμές για 185/60-14 είναι: Cinturato P6/Energy Saver/PremiumContact2 κ.λπ. γύρω στα 250
Μιλάμε δηλαδή για 20% επιπλέον έκπτωση... Άρα όντως είναι καλή η τιμή και όντως υπάρχουν περιθώρια....
-
Τι ελαστικό διάστασης 175/70/R13 προτείνετε για παππού με Golf 1600cc 75hp του '91 που κάνει όλη την διαδρομή (ευθεία, κλειστή στροφή, ανοιχτή στροφή) με μια σταθερή ταχύτητα και με άστοχα φρεναρίσματα (πχ κορυφή στροφής)?
Θέλω να τα κάνω δώρο.
-
Χαχαχα, δεν του κάνεις δώρο καλύτερα καμιά εικόνα Παναγιάς να έχει στο ντουλαπάκι;
Δεν θα δει διαφορές ο παππούλης ότι κι αν του βάλεις από γνωστές μάρκες όπως Pirelli (Cinturato P4), Michelin (Energy), Continental (EcoContact3), Bridgestone (B250), Yokohama (A.Drive), Uniroyal (RainExpert)...
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Χαχαχα, δεν του κάνεις δώρο καλύτερα καμιά εικόνα Παναγιάς να έχει στο ντουλαπάκι;
...sorry φίλε αλλά δεν κρατήθηκα
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]