-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ειδικός και στα λάστιχα, αλλά και στην εγκληματολογία ο GGAB!Δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος στα λαστιχα,ουτε εγκληματολογος........αρκει να εχεις λιγο μυαλο στο κεφαλι!
-
Το κύριο μου ερώτημα ειναι έχω λάστιχα Bridgestone Turanza 4μιση χρόνων αλλά με μόλις 11.000 χλμ, χωρίς να έχει ζήτημα φθοράς το πέλμα η να έχει ξεραθεί το λάστιχο,επίσης δεν έχει κανένα πρόβλημα στην καθημερινή οδήγηση, εγώ λέω να το κρατήσω και άλλο, η άποψη σας;
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το κύριο μου ερώτημα ειναι έχω λάστιχα Bridgestone Turanza 4μιση χρόνων αλλά με μόλις 11.000 χλμ, χωρίς να έχει ζήτημα φθοράς το πέλμα η να έχει ξεραθεί το λάστιχο,επίσης δεν έχει κανένα πρόβλημα στην καθημερινή οδήγηση, εγώ λέω να το κρατήσω και άλλο, η άποψη σας;Προφανως και ναι αφου δεν εχει ξεραθει.
-
Το κύριο μου ερώτημα ειναι έχω λάστιχα Bridgestone Turanza 4μιση χρόνων αλλά με μόλις 11.000 χλμ, χωρίς να έχει ζήτημα φθοράς το πέλμα η να έχει ξεραθεί το λάστιχο,επίσης δεν έχει κανένα πρόβλημα στην καθημερινή οδήγηση, εγώ λέω να το κρατήσω και άλλο, η άποψη σας;Δοκιμασε τα, ο μόνος τρόπος, με προσοχή πάντα!
-
Ενταξει αν κανεις συντηρητικη οδηγηση οπως εγω τωρα που εχουν παλιωσει τα λαστιχα οκ γιατι οχι............. Αμα ομως φιλε μπαινεις σε στροφες και τρεχεις σαν τρελος σε βρεγμενο δρομο σα κατι αλλους, βαλε αλλα ........
-
Μια χαρά πανε τα λάστιχα στο καθημερινό,απο εκεί και πέρα δεν ξέρω αν αυτό θα ισχύσει και σε τυχόν οριακή κατάσταση κάτι που δεν υπάρχει και περίπτωση να το μάθω αν δεν συμβεί καθότι χλωμό το βλέπω να πάω σε πίστα να τα δοκιμάσω.
-
Δεν χρειάζεται να πας σε πίστα. Μια γρήγορη στροφοδιαδρομή κοντά στο σπίτι σου θα σου δείξει πολλά και επίσης θα αναζωογονήσει τα λάστιχα καθώς θα φύγει η ξερή γόμα και θα βγει η μαλακή από κάτω. Όποιος έχει μπει σε πίστα το έχει διαπιστώσει ότι τα λάστιχα μετά ξανανιώνουν!
-
Θα μου δείξει πολλά αλλά αλλα ελπίζω να μην τα δώ όλα . Lol
-
γιατι παιζει πιστουλα τσαμπε πουθενα να παω να τα ανανεωσω ολα μου?
-
Τσαμπέ; Για χαζούς τους περνάς; Τελευταία φορά που μπήκα στις Σέρρες κόστιζε €70 η συμμετοχή. Κι άλλο ένα 100άρικο βενζίνες για όλη τη μέρα.
-
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Συγνώμη, αλλά με τόσες πίστες και στροφές δεν μπορώ να μην το θυμηθώΣιγουρα εφυγε ολη η ξερη γομα........
-
Πάντως έψαξα το ζήτημα ( διάρκεια ζωής ελαστικών) σε πολα σάιτ και το ρεζουμε ειναι:
- Στα 10 χρόνια ασυζητητί πέταμα.
- Βάση πόλων κατασκευαστών αυτοκινήτων πέταμα στα 6 χρόνια.
- Μεταξύ 6 και 10 χρόνων δεν υπάρχει δυνατότητα αξιόπιστης αξιολόγησης του ελαστικου, η εξωτερική του καλή κατάσταση δεν συνεπάγεται ασφαλή λειτουργία ( άρα η λογική λέει πέταμα).
-
Εδώ είναι Ελλάδα......ότι λάστιχο και να βάλουμε,μετά το τρίτο καλοκαίρι θέλει αλλαγή!! (...βάσει χλμ,η γόμα θα 'πεί' πότε πρέπει να αλλάξουμε )....
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Εδώ είναι Ελλάδα......ότι λάστιχο και να βάλουμε,μετά το τρίτο καλοκαίρι θέλει αλλαγή!!
η είσαι λαστιχας η ο λαστιχας σου σε δουλεύει εάν θεωρείς ότι το λάστιχο πρέπει να αλλάζει ανεξαρτήτως φθοράς στα 3 χρόνια
(...βάσει χλμ,η γόμα θα 'πεί' πότε πρέπει να αλλάξουμε )....προφανώς συζητάμε για ελαστικό με λίγα χλμ και χωρίς φθορά στο πέλμα του η άλλες ορατές φθορές.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Εδώ είναι Ελλάδα......ότι λάστιχο και να βάλουμε,μετά το τρίτο καλοκαίρι θέλει αλλαγή!! (...βάσει χλμ,η γόμα θα 'πεί' πότε πρέπει να αλλάξουμε )....Γεια σου ρε Αντωνη..........αντε δωσε αβαντα και τον 4ο χρονο.......
Βλεπεις η κριση ξαφνικα διπλασιασε τα χρονια αντοχης και η μισελεν με τα υπερλαστιχα της δινει εως και 10!!!!!!
Δυστυχως κυκλοφορουν αναμεσα μας.... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εδώ είναι Ελλάδα......ότι λάστιχο και να βάλουμε,μετά το τρίτο καλοκαίρι θέλει αλλαγή!! (...βάσει χλμ,η γόμα θα 'πεί' πότε πρέπει να αλλάξουμε )....
Γεια σου ρε Αντωνη..........αντε δωσε αβαντα και τον 4ο χρονο.......
Βλεπεις η κριση ξαφνικα διπλασιασε τα χρονια αντοχης και η μισελεν με τα υπερλαστιχα της δινει εως και 10!!!!!!
Δυστυχως κυκλοφορουν αναμεσα μας....Δεν μας δείχνεις και εμάς απο κάποια επίσημη πηγή και όχι απο τον βαγγο τον βουλκανιζατερα ότι τα λάστιχα θέλουν πέταμα στα 4 χρόνια ακόμα και αν δεν έχει φθορα
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Δυστυχως κυκλοφορουν αναμεσα μας....Δυστυχώς πρέπει να το χοντρύνουμε λίγο γιατί έχει ξεφύγει η κατάσταση:
*Πάει κάποιος στο γιατρό κι εκεί που περίμενε όλο αγωνία, ρωτάει έναν άλλον ασθενή:
- 'Ρε φίλε, λες να γίνω καλά;'
- 'Τι έχεις;', του λέει ο άλλος.
- 'H π**τσα μου είναι πράσινη!'
- 'Ναι ρε;', του απαντάει ο άλλος, 'Μην ανησυχείς. Και η δικιά μου που ήταν κόκκινη θεραπεύτηκε αμέσως.'
Μπαίνει λοιπόν μέσα στο ιατρείο, τον εξετάζει ο γιατρός και του λέει: - 'Είστε πολύ σοβαρά.'
- 'Μα τι σοβαρά γιατρέ; Εδώ ο άλλος που την είχε κόκκινη έγινε αμέσως καλά.'
- 'Ακου να δεις αγόρι μου', του λέει ο γιατρός, 'άλλο κόκκινη απ
το κραγιόν κι άλλο πράσινη απ
τη μούχλα.'*
-
Δυστυχως κυκλοφορουν αναμεσα μας....Δεν μας δείχνεις και εμάς απο κάποια επίσημη πηγή και όχι απο τον βαγγο τον βουλκανιζατερα ότι τα λάστιχα θέλουν πέταμα στα 4 χρόνια ακόμα και αν δεν έχει φθορα
ποιός Βάγγος και π@π@ριές!!!έχω την κρίση και πλέον την εμπειρία να καταλαβαίνω οτι το πολύ μετά απο 4 χρόνια και 40Κ χλμ περίπου τα λάστιχα,τουλάχιστον στην Ελλάδα,είναι για τις ψαρόβαρκες......
Εσύ ψάξε για μελέτες και επιστήμονες τύπου μισελέν! -
Φιλαράκι μετά απο 40.000 χλμ και σε 6 μήνες να τα έχεις κανεί τα λάστιχα θέλουν αλλαγη κατα 90%.
Όμως δεν διαβάζεις τι γράφω , τα δικά μου έχουν 11.000 χλμ
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]