-
Ο χρήστης tacos έγραψε:
Που μπορω να δω τις επιλογες σχετικα με τις διαστασεις των ελαστικων σε πιθανη αλλαγη διαστασης?Στο διαδίκτυο.....
Οι διαφορες μεταξυ sc3 & sc5 ποιες ειναι?
..το 5άρι,έχει ακόμα πιο μαλακό πλαινό....
@cson...
Το αμαξι βασικα ειναι φιλου μου που οδηγαω και γω αρκετα συχνα. Θα βαλει τα sc3 γιατι με κρυο ελαστικο το hankook που ηδη φοραει χαζογλιστραει και ανετα προκαλει χαζο-ατυχημα. Θα μπουν σε μια βδομαδα και θα φυγει το αμαξι για Κρητη οπου προβλεπεται πολυ ξυλο. Θα σας πω εντυπωσεις....λοιπόν,αφού θα κατέβει και κάτω......Conti όπως και δήποτε(τί 3..τί 5),για να γνωρίσεις τους δρόμους τσι!!!!!
-
Ο χρήστης tacos έγραψε:
Που μπορω να δω τις επιλογες σχετικα με τις διαστασεις των ελαστικων σε πιθανη αλλαγη διαστασης?Στο 'αδελφό' περιοδικό Bild.gr έχει πρόγραμμα που σου δείχνει τις διαφορές %. Δες το στην κορυφή της σελίδας.
-
Ο χρήστης tacos έγραψε:
Που μπορω να δω τις επιλογες σχετικα με τις διαστασεις των ελαστικων σε πιθανη αλλαγη διαστασης?Έλαα....
http://www.kouki.co.uk/utilities/visual ... calculatorγια πάρτη σου λέμε.....
http://www.rimsntires.com/specspro.jsp -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
225/40/18, όχι κάτι ιδιαίτερα θορυβώδες, συμπεριφορά στο βρεγμένο αρκετά σημαντική. Φθορά δεν με νοιάζει ιδιαίτερα. Σκεφτόμουν για ps3 σε πρώτη φάση. Τα pilot super sport βλέπω είναι χειρότερα στο βρεγμένο, αξίζουν όμως;Advan Sport V105S;
Μεγειες το 46αρι να πουμε; Εκει που εισαι θες σκληρό λάστιχο σε sidewalls. Πιρελλια, Μπριτζε η Γιοκο λοιπον αλλα οχι σουπερπορτ πελμα γιατι θα τα αλλάζεις καθε χρονο. Απο βροχη εχεις να φοβάσαι μονο την υδρολισθηση. Νορμαλ γλυστρα δεν υπαρχει ευκολα στο εκει sand paper.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οκ καταλαβα το 050 ειναι λαστιχαρα οταν ζεσταθει. Κρυο ομως κατανταει επικυνδυνο? Το αμαξι οπως ειπα χρησιμοποιειται και καθημερινα χωρις γκαζωματα. Μπορει να ανταπεξελθει το 050 εκει?Εγώ 'κρύος' δεν ένιωσα ποτέ ανασφάλεια με το 050 πάντως. Βέβαια μιλάω για μπροστόβαρο αμάξι με κακή (οκ μη ιδανική) αναλογία βάρους μπρος πίσω, σε διάσταση 195 / 45 / 16 84V βγαίνει (αν κ κακά τα ψέματα όλα τα λάστιχα τα ζέσταινε σχετικά εύκολα, και τα 80V ιδίως σε σημείο πυρετού ) (Μου έρχεται στο μυαλό οτι κρύα τα P zero nero ήταν λιγότερο αποδοτικά από τα 050)
Στην πόλη το χειμώνα πατούσα 3 μέτρα νωρίτερα φρένο.
:2cents:
Επίσης βαριέμαι quote, κάπου διάβασα type r και sc3. Ισοδύναμο ταίριασμα του Mr Marcus με τη Gina Gerson. Μη τυχόν....
Βασικά ό,τι πει ο ποπολάρος, συμφωνώ
-
Μετα απο προτροπή συγγενικού μου προσώπου που έχει αλλάξει 2 ζευγάρια, βρήκα σε τιμή σουπερ τη διασταση μου 205/55/16 τα AVON ZV5 στα 260 ευρω περασμένα και με ευθυγραμμιση. Εγγλέζικο λαστιχάκι με εγγύηση 1 χρόνο ή 15,000 και φορέθηκαν. Τα reviews που διάβαζα απο το εξωτερικό ήταν εξαιρετικά και δεν το σκέφτηκα και πολύ για να πω την αλήθεια. Δεν υπήρχε άλλωστε περίπτωση να βγάλω καλοκαίρι με τα ER300, ήταν πλέον πάνω απο επικύνδινα μετα απο 45.000 χλμ. Τα avon είναι καινούργια ακόμα, αλλά το αμάξι δείχνει να αποροφά καλύτερα τις λακούβες της πόλης και φυσικά μια και είναι καινούργια εμπνέουν πολυ μεγαλύτερη ασφάλεια και έτσι είναι. Πηγαίνοντας παρα εξω σε δρόμους με στροφές και καυτή πλέον άσφαλτο εντυπωσιάστηκα. Ωραίο βεντουζάρισμα και σταθερό στρίψιμο. Πιο μαλακό φυσικό απο το μπριτζε γι αυτό και η αμεσότητα του τιμονιου δεν είναι ίδια με πριν. Εντάξει θα μου πεις καινούργια είναι. Το ξέρω αυτό μας έλειπε. Είμαι όμως απο εκείνους που τα λάστιχα τα κρατάνε 2 καλοκαίρια και 2 χειμώνες, οπότε νομίζω πως τόσο θα μου βγάλουν θέλω να πιστεύω με ασφάλεια.
Επειδή είναι οικονομικό λαστιχάκι και οι καιροί είναι δύσκολοι εως τραγικοί και ξέρω οτι πολυς κόσμος διαβάζει και ψάχνεται για να γλυτώσει οτι μπορεί, όπως και γω άλλωστε θα κρατάω συνεχώς ενήμερους για τη πορεία τους στο χρόνο. Ο άλλος λόγος είναι οτι σε διαφορα ελληνικα φορουμ είδα οτι έχουν προταθεί αλλά δεν υπήρχαν τεκμηριωμένες γνώμες.
Παρατήρησα οτι με 34 Psi που προτείνει ο κατασκευαστής στο leon τα μπροστινά δείχνουν ένα ένα μαγούλιασμα. Μόλις διάβασα απο φορουμ του εξωτερικού οτι τα avon δουλέυυν σε ψηλότερες πιέσεις, ίσως (ή μάλλον σίγουρα) εκει να οφείλεται και η μειωμένη αμεσότητα του τιμονιού.
-
έχω διαβάσει πολλές διφορούμενες απόψεις για τα avon.....οι περοσσότερες με αρνητικά σχόλια
-
Τι να πω φίλε μου. Δεν θα κάτσω να παίξω, αν δω μετα απο λίγα χιλιόμετρα αλλαγη στην απόδοση τους θα τα πετάξω. Ο γαμπρός μου πάντως φοράει το ZV3 που βγαίνει στη διασταση του δυομιση χρόνια τώρα και μου λέει βάλτα με χίλια, πολυ ευχαριστημένος. Είδωμεν, είπα εδω θα μαι και θα ενημερώνω.
-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Τι να πω φίλε μου. Δεν θα κάτσω να παίξω, αν δω μετα απο λίγα χιλιόμετρα αλλαγη στην απόδοση τους θα τα πετάξω. Ο γαμπρός μου πάντως φοράει το ZV3 που βγαίνει στη διασταση του δυομιση χρόνια τώρα και μου λέει βάλτα με χίλια, πολυ ευχαριστημένος. Είδωμεν, είπα εδω θα μαι και θα ενημερώνω.έτσι μάλλον δεν κάνεις οικονομία......
-
Οικονομία γενικά σε αυτό το θέμα δεν κάνω. Είδα και απο τα μπριτζεστον, μετα τις 30.000 χλμ έκανα το Σταυρό μου. Τώρα αμα είναι αυτά να τα φτύσουν πιο νωρίς, εντάξει πέταξα 260 ευρώ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
225/40/18, όχι κάτι ιδιαίτερα θορυβώδες, συμπεριφορά στο βρεγμένο αρκετά σημαντική. Φθορά δεν με νοιάζει ιδιαίτερα. Σκεφτόμουν για ps3 σε πρώτη φάση. Τα pilot super sport βλέπω είναι χειρότερα στο βρεγμένο, αξίζουν όμως;
Advan Sport V105S;
Μεγειες το 46αρι να πουμε; Εκει που εισαι θες σκληρό λάστιχο σε sidewalls. Πιρελλια, Μπριτζε η Γιοκο λοιπον αλλα οχι σουπερπορτ πελμα γιατι θα τα αλλάζεις καθε χρονο. Απο βροχη εχεις να φοβάσαι μονο την υδρολισθηση. Νορμαλ γλυστρα δεν υπαρχει ευκολα στο εκει sand paper.
Nope, το πρότζεκτ 46αρα έφαγε άκυρο για τεχνικούς λόγους κυρίως. Υπομονή και ίσως σε κανένα χρόνο Ε90/92.
Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
-
Ακομα καλυτερα!!!
-
M perhaps;!....
-
Τα pzero φαγώνονται και πέφτουν πιο γρήγορα από τα pss. Τα pilot sport 3 είναι άθλιο λάστιχο, για ΜΕΝΑ. Δεν έκατσε καθόλου, μα καθόλου στο δικό μου αυτοκίνητο (Β220 CDi).Το pss έχει πιο σκληρό σκελετό από τα ps3, και μια κατευθυντικότητα που είναι μνημειώδης στην κατηγορία. Όσο για την απόδοση στο βρεγμενο, είναι Α, όπως και στα ps3. Στην πράξη, δεν είχα κανένα πρόβλημα στο φρενάρισμα στο βρεγμένο.
-
Ο χρήστης XALK έγραψε:
Τα pzero φαγώνονται και πέφτουν πιο γρήγορα από τα pss. Τα pilot sport 3 είναι άθλιο λάστιχο, για ΜΕΝΑ. Δεν έκατσε καθόλου, μα καθόλου στο δικό μου αυτοκίνητο (Β220 CDi).Το pss έχει πιο σκληρό σκελετό από τα ps3, και μια κατευθυντικότητα που είναι μνημειώδης στην κατηγορία. Όσο για την απόδοση στο βρεγμενο, είναι Α, όπως και στα ps3. Στην πράξη, δεν είχα κανένα πρόβλημα στο φρενάρισμα στο βρεγμένο.μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει bridge 050A.......για να δεις τι σημαίνει κατευθυντικότητα
-
Χαλκ, για πες περισσοτερα για τα pzero τα σκετα!
-
Εγώ από τα Avon ZZ3 (που ήταν το πιο σπόρ της) είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος με μόνο θέμα τη μειωμένη διάρκεια σε χλμ.
-
Έτσι ρε παληκάρι μου, αναπτέρωσε μου λίγο το ηθικό. Μα λέω και γω 80 reviews διάβασα στο tyrereviews.uk και τουλάχιστον οι 60 έγραφαν τα καλύτερα.
Για τα χλμ ετσι κι αλλιως αυτό που έχω διαπιστώσει, στην Ελλάδα μετα τα 2 καλοκαίρια το λάστιχο δεν μπορείς να το εμπιστευτείς για πολλά πολλά. -
Τα pzero (σκέτα), τα είχα σε διάσταση 225/45/17, στην προηγούμενη C class. Πολύ καλό λάστιχο στο στεγνό, αρκετα καλό στο υγρο, με μόνο πρόβλημα την υδρολίσθηση στα πολλά νερά. αυτο που μου έκανε εντύπωση ήταν, ότι η απόδοσή τους έπεσε πολύ απότομα και πολύ γρήγορα. Αν είχαν διάρκεια, θα τα έβαζα άνετα. Είχαν σκληρά πλαϊνά, αλλά μαλακή γόμα, γεγονός που μου άρεσε. ζεσταίνονταν σχετικά γρήγορα. Η πτώση στην απόδοσή τους άρχισε μετά τα 12.000km, όπου και τα έκανα μπρος - πίσω. Στα 23.000Km τα άλλαξα γιατί ήταν πλέον επικίνδυνα.
Δε θα συμφωνήσω με τον φίλο που λέει για τα Brige. Βέβαια, δεν το έχω δοκιμάσει το λάστιχο, γι αυτό κρατάω μια επιφύλαξη. Μια φορά είχα βάλει στο Renault Laguna 1.8 τα θρυλικά RE720. Απίστευτο λάστιχο, όταν ζεσταινόταν, αλλά ακόμη έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μου το βουητό που έφερναν στη καμπίνα του αυτοκινήτου.
Δεν ξέρω, αλλά το pssμου έκαστε τέλεια στο αυτκίνητο. Έχω κάνει ήδη 15.000Km και κρατούν όπως την πρώτη μέρα, χωρίς ίχνος χαζογλιστρίματος. Να τονίσω ότι όλα τα ελαστικά ήταν/είναι σε αυτοκίνητο με φυλασσόμενο πάρκινγκ. -
Ο χρήστης XALK έγραψε:
Τα pzero φαγώνονται και πέφτουν πιο γρήγορα από τα pss. Τα pilot sport 3 είναι άθλιο λάστιχο, για ΜΕΝΑ. Δεν έκατσε καθόλου, μα καθόλου στο δικό μου αυτοκίνητο (Β220 CDi).Το pss έχει πιο σκληρό σκελετό από τα ps3, και μια κατευθυντικότητα που είναι μνημειώδης στην κατηγορία. Όσο για την απόδοση στο βρεγμενο, είναι Α, όπως και στα ps3. Στην πράξη, δεν είχα κανένα πρόβλημα στο φρενάρισμα στο βρεγμένο.το λαστιχο που επελεξες δεν κανει για το αμαξι σου , οπως επισης και η διασταση του ελαστικου σου.
ηταν φως φαναρι οτι δεν θα δουλευε ΠΟΤΕ.
σταματηστε να πετατε λεφτα σε λαστιχα που δεν σας αρμοζουν.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]