-
Του micra έχω να τα αλλάξω από το 1998
Σήμερα αλλάζω τα λάστιχα στη Β. Τα SC5 σε 215/45/17 87V τελικά, στα 550 ευρώ. Κάτι ιδιαίτερο που πρέπει να προσέξω κατά την αλλαγή; Τι DOT είναι αποδεκτό; Αν και φαντάζομαι πιο πολύ μετράει η κατάλληλη αποθήκευση (αλλά αυτό άντε βρες το...).
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
...........Και με το ΜΟΤ δεν έχεις θέμα;
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Περιέργως όχι . Κι εγώ ήμουν βέβαιος την τελευταία φορά (πέρυσι το καλοκαίρι) πως δε θα περνούσε. Μου είπαν πως αν και έχουν αρκετό ψωμί και δείχνουν σε άριστη κατάσταση (γι αυτό και περνάει), καλό είναι να τα αλλάξω. Δεν τους είδα ιδιαίτερα αγχωμένους όμως.
-
215/45/17 για τουρματο σουπερμινι 150 αλόγων ...
P zero Nero 500€
Potenza re050 510€Με ενδιαφέρει το καλυτερο ολραουντ λάστιχο και η διάρκεια.... Κάθε γνώμη δεκτή
-
my 2c
για σκληρό / χαμηλωμένο στροφιλικάτο κτλ, 050α
για μαμά ανάρτηση, ταξιδάτο, βροχοανετάτο, p zerάτο -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Περιέργως όχι . Κι εγώ ήμουν βέβαιος την τελευταία φορά (πέρυσι το καλοκαίρι) πως δε θα περνούσε. Μου είπαν πως αν και έχουν αρκετό ψωμί και δείχνουν σε άριστη κατάσταση (γι αυτό και περνάει), καλό είναι να τα αλλάξω. Δεν τους είδα ιδιαίτερα αγχωμένους όμως.
Έχω κι εγώ ελαστικά του 2007(uniroyal rain sport ) στο suzuki και όταν το ξαναχρησιμοποίησα μετα από αρκετό καιρό ακινησίας τα ελαστικά ήταν για κλάμματα- ειδικά στο φρενάρισμα σε βρεγμένο. Μετά από ξέσκισμα και απανωτά φρεναρίσματα σε καλό /άγριο οδόστρωμα τα uniroyal έγιναν κάπως αποδεκτά. Όμως θα πρέπει να αλλαχτούν σύντομα.
μεταφέρω εντυπώσεις από τα νέα μου λάστιχα στην w211.
Mετά από αρκετές 4αδες continental PC2, δοκίμασα νέα ελαστικά τα goodyear efficient grip performance σε διάσταση 225 55 16 R, 95W. Πολύ ήσυχα στο ταξίδι και αρκετά μαλακά. Λίγο οικονομικότερα στην κατανάλωσης βενζίνης, αλλά γενικά στο στεγνό δεν κατάλαβα να κρατάνε καλύτερα από τα PC2 είχα πριν. Σε ταξίδι με βροχή σε κακούς δρόμους έμεινα με τις καλύτερες εντυπώσεις. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
215/45/17 για τουρματο σουπερμινι 150 αλόγων ...P zero Nero 500€
Potenza re050 510€Με ενδιαφέρει το καλυτερο ολραουντ λάστιχο και η διάρκεια.... Κάθε γνώμη δεκτή
To GOODYEAR EAGLE F1 ASYMMETRIC 2 215/45 R17 87 Y FP
Οχι? Πληρει αυτα που λες, κι ειναι καλυτερο λαστιχο απο τα αλλα που αναφερεις. -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
P zero Nero 500€
Οχι? Πληρει αυτα που λες, κι ειναι καλυτερο λαστιχο απο τα αλλα που αναφερεις.Που παίζουν τα γκουτγιαρ;
Αντοχή στο χρόνο σε σχέση να τα αλλα ;
Πλαινα;
Βρεγμενο;
Ζεσταμα;Που υπερτερούν σε σχέση με αυτα που ανάφερα ;
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
my 2cγια σκληρό / χαμηλωμένο στροφιλικάτο κτλ, 050α
για μαμά ανάρτηση, ταξιδάτο, βροχοανετάτο, p zerάτοΟπως τα λες μάλλον για τα πιρελια κοιταω...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
P zero Nero 500€
Οχι? Πληρει αυτα που λες, κι ειναι καλυτερο λαστιχο απο τα αλλα που αναφερεις.Που παίζουν τα γκουτγιαρ;
Πλαινα;
Βρεγμενο;
Ιδια λεφτα με τα αλλα ειναι πρωτον.
Αντοχη στο χρονο εχουν σιγουρα καλυτερη απο τα 050Α τα οποια αν το πιεζεις συνεχεια φευγουν κομματια.
Πλαινα σκληρα ειναι, ισως λιγο μαλακοτερα απο αυτα που αναφερεις.
Στο βρεγμενο μια χαρα, καλυτερο απο αυτα που αναφερεις, ειδικα στο φρεναρισμα.
Ανεση και θορυβο κυλισης κερδιζει κατα κρατος αυτα που αναφερεις. Τεραστια διαφορα σιγουρα.
Για το ζεσταμα θα σε γελασω, αλλα αυτα που αναφερεις δε ζεσταινονται και ευκολα, μαλλον το αντιθετο, ειδικα το 050Α.Εγω θα τα εβαζα στη θεση σου χωρις δευτερη σκεψη, τα ηθελα και για τη διασταση μου αλλα δε βγαινουν. Ειναι εδω και 2 χρονια τα κορυφαια ελαστικα, κατω απο 3η θεση δεν εχουν παρει σε κανενα τεστ. Ειναι μια γενια μπροστα απο αυτα που αναφερεις και συνδυαζουν την ανεση και την ησυχια, (67 db αντι 71-72 τα αλλα), με καλυτερες επιδοσεις παντου.
Δηλαδη αν οντως θες κατι all-around ειναι πολυ καλη λυση. Αντιστοιχα καλα ειναι και τα Continental SC5, απλα δινουν λιγοτερο 'σπορ' αισθηση, εχουν πιο μαλακο πλαινο που δινει γενικα μια μικρη πλαδαροτητα στο τιμονι.Εγω παντως δε θα εβαζα λαστιχο 1 γενια πισω ενω υπαρχουν 2-3 φρεσκιες επιλογες, αν εβγαιναν τα ανανεωμενα Pzero Nero GT θα σου ελεγα ναι, αλλα δυστυχως βγαινουν μονο τα παλια για σενα.
Ελπιζω να βοηθησα!
-
απο τα 050Α φευγουν κοματια;;;
4 χρονια και 40Κ τα φοραγα.......δεν εκαναν κιχ!!!!πλην του θορυβου δεν παιζοντουσαν....... -
Και εμένα (σε 195 45 16) δεν έφευγε κανένα κομμάτι, ίσα ίσα ήταν από τις πιο ανθεκτικές γόμες. κρίμα που τα φυτίλιασα και τα άλλαξα πριν την ώρα τους, γιατί πήγαινα με 0.5 bar πίεση στο 1 πίσω ελαστικό για 1500 χλμ (και απλά φαγώθηκε το πλαϊνό του πέλματος από μέσα). Στο βρεγμένο απλά, τα 050α, δε μου έδιναν τόση πληροφόρηση όσο τα p zero, αλλά κρατού.
από την άλλη το p zero πιο πολιτισμένο, πιο ήσυχο, έβγαλε εξίσου ως τα τελευταία του χλμ πολιτισμένα, παρ' ότι δεν ταίριαζε στο οδηγικό μου στυλ.
Κομμάτια ουτε καν έφυγαν από 050Α σε φίλου st στην πίστα Σερρών πριν την ασφαλτόστρωση, σε εκείνο το γρανιτένιο οδόστρωμα.
Ενώ αντίθετα κοίτα κάτι f1 συμμετρικά
-
P zero Nero 500€
Πλαινα;
Βρεγμενο;
Ιδια λεφτα με τα αλλα ειναι πρωτον.
Αντοχη στο χρονο εχουν σιγουρα καλυτερη απο τα 050Α τα οποια αν το πιεζεις συνεχεια φευγουν κομματια.
Πλαινα σκληρα ειναι, ισως λιγο μαλακοτερα απο αυτα που αναφερεις.
Στο βρεγμενο μια χαρα, καλυτερο απο αυτα που αναφερεις, ειδικα στο φρεναρισμα.
Ανεση και θορυβο κυλισης κερδιζει κατα κρατος αυτα που αναφερεις. Τεραστια διαφορα σιγουρα.
Για το ζεσταμα θα σε γελασω, αλλα αυτα που αναφερεις δε ζεσταινονται και ευκολα, μαλλον το αντιθετο, ειδικα το 050Α.Εγω θα τα εβαζα στη θεση σου χωρις δευτερη σκεψη, τα ηθελα και για τη διασταση μου αλλα δε βγαινουν. Ειναι εδω και 2 χρονια τα κορυφαια ελαστικα, κατω απο 3η θεση δεν εχουν παρει σε κανενα τεστ. Ειναι μια γενια μπροστα απο αυτα που αναφερεις και συνδυαζουν την ανεση και την ησυχια, (67 db αντι 71-72 τα αλλα), με καλυτερες επιδοσεις παντου.
Δηλαδη αν οντως θες κατι all-around ειναι πολυ καλη λυση. Αντιστοιχα καλα ειναι και τα Continental SC5, απλα δινουν λιγοτερο 'σπορ' αισθηση, εχουν πιο μαλακο πλαινο που δινει γενικα μια μικρη πλαδαροτητα στο τιμονι.Εγω παντως δε θα εβαζα λαστιχο 1 γενια πισω ενω υπαρχουν 2-3 φρεσκιες επιλογες, αν εβγαιναν τα ανανεωμενα Pzero Nero GT θα σου ελεγα ναι, αλλα δυστυχως βγαινουν μονο τα παλια για σενα.
Ελπιζω να βοηθησα!
Χίλια ευχαριστω για την ανάλυση...
Ως τώρα φοραω τα εξαλκο 2 που ποτε δεν τα πολυσυμπαθησα ( ειδικα όταν οδήγησαν το ιδιο όχημα με πιρελι)
Θα μιλήσω και με κυριαζη αλλα λογικα για πιρελι vs γκουτγιαρ το παω...
@jim
Εσυ ποια προτείνεις ; -
Τι να πω, για τα 050Α ξερω και εχω δει και ο ιδιος σε 2 αυτοκινητα οτι αν οδηγεις γρηγορα για αρκετη ωρα, τυπου 30 λεπτα+, μπορεις να δεις τη διαφορα στο tread depth με το ματι! χαχα
-
Εγω δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο επισης παντως.
-
Τι να πω, για τα 050Α ξερω και εχω δει και ο ιδιος σε 2 αυτοκινητα οτι αν οδηγεις γρηγορα για αρκετη ωρα, τυπου 30 λεπτα+, μπορεις να δεις τη διαφορα στο tread depth με το ματι! χαχαΑκυρη η παρατήρηση σου.. .........ειδικά ο ρυθμός φθοράς είναι δυσαναλογος με το tread τους (140)
-
Και εγω 050Α έβαλα τον προηγούμενο χρόνο.
Δύσκολα αλλάζεις τέτοιο πλαϊνό. Στο βρεγμένο το περίμενα χειρότερο, αλλά κρατάει πολύ καλά. Εννοείται ότι υπάρχουν και καλύτερα, αλλά από ένα sport ελαστικό δεν περιμένεις τη μέγιστη απόδοση σε βρεγμένο.εδιτ: Σχετικά με τη διάρκεια η 1η τετράδα μου έβγαλε 50Κ.
-
υπαρχουν πλεον και τα S001
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τι να πω, για τα 050Α ξερω και εχω δει και ο ιδιος σε 2 αυτοκινητα οτι αν οδηγεις γρηγορα για αρκετη ωρα, τυπου 30 λεπτα+, μπορεις να δεις τη διαφορα στο tread depth με το ματι! χαχα
Ακυρη η παρατήρηση σου.. .........ειδικά ο ρυθμός φθοράς είναι δυσαναλογος με το tread τους (140)
+1
δεν τρωγονται πιο γρηγορα παρα το 140 τρεντγουερ,αυτο ειχα παρατηρησει και εγω.Μετα τα 15κ χλμ παντως το χειμωνα ηθελαν πολυ υπομονη για να ζεσταθουν.καποιες φορες δεν ερχοντουσαν σε θερμοκρασια λειτουργιας ποτε σε βρεγμενο.Πιο εντονο μολις διανυαν τον 2ο χειμωνα τους και μετα.Στο στεγνο παιζανε σε δικη τους κλαση βεβαια,ακομα και στα 3 χρονια με πολλα χλμ στην πλατη τους,μετα απο λιγα πιεσμενα χλμ.
ιδιαιτερο ελαστικο παροτι all round,για αυτο θελει προσοχη ποιος θα το βαλει,αναλογα με το πως χρησιμοποιει το αυτοκινητο του,ή που δεν θα τον νοιαζει εαν υστερει σε καποιους τομεις/εποχες/χρηση. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Και εγω 050Α έβαλα τον προηγούμενο χρόνο.
Δύσκολα αλλάζεις τέτοιο πλαϊνό. Στο βρεγμένο το περίμενα χειρότερο, αλλά κρατάει πολύ καλά. Εννοείται ότι υπάρχουν και καλύτερα, αλλά από ένα sport ελαστικό δεν περιμένεις τη μέγιστη απόδοση σε βρεγμένο.εδιτ: Σχετικά με τη διάρκεια η 1η τετράδα μου έβγαλε 50Κ.
Καλά και εγω στα 55k θα τα αλλάξω ... Θέλουν καιρό αλλαγμα αλλα ο Στρατος με τρεναρε...
Μάλλον για τα γκουτγιαρ πάω, θέλω ενα λάστιχο καλό παντού με προοπτική να βγάλουν 40-45k...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]