-
Τράγε κατ' αρχάς να σε συγχαρώ για το γούστο σου στα αυτοκίνητα! Από εκεί και πέρα θα πρότεινα είτε τα Bridgeston 002 ή τα Yokohama S Drive για την περίπτωση και την διάστασή σου.
-
Ευχαριστω... ειχα επισης απο Bridgestone τα potenza σε mazda 3 1.6 105hp σε διασταση 205-55-16, δεν ημουν ευχαριστημενος, με χαλαρο φρεναρισμα απο τα 60χλμ επιανε το ABS, στο βρεγμενο ηταν καλα κ μαλιστα με πανω απο 120χλμ
-
Ο χρήστης Tragos13 έγραψε:
Ευχαριστω... ειχα επισης απο Bridgestone τα potenza σε mazda 3 1.6 105hp σε διασταση 205-55-16, δεν ημουν ευχαριστημενος, με χαλαρο φρεναρισμα απο τα 60χλμ επιανε το ABS, στο βρεγμενο ηταν καλα κ μαλιστα με πανω απο 120χλμΠοιό potenza;...
-
Όπως λέει και ο touring, εξαρτάται ποιο Potenza είχες. Τα Potenza είναι όνομα οικογένειας ελαστικών, όχι μοντέλου. Τα 720 για παράδειγμα ήταν άψογα αλλά ήθελαν ζέσταμα. Τα 050 σε άλλα αυτοκίνητα 'κάθονταν' άψογα και σε άλλα δεν κρατούσαν με τίποτα.
-
Ναι σωστα... Το 2008 ειχα το mazda 2005 μοντ. κ τοτε ημουν ασχετος...κ απλα μου εμεινε το potenza... κ με 105hp δεν ειχα πολλες απαιτησεις...
Περισσοτερες πληροφορειες για το Yokohama S Drive, που προτεινατε παραπανω? δεικτης ταχυτητας/φορτίου? Ο κατασκεβαστη ς αλφα 156 γραφει kerb weight 1250 kg -
Το Mazda το αγόρασες μεταχ.ή του έβαλες εσύ potenza;....γιατί από το εργοστάσιο,φορούσε μόνο turanza ER 300 ΚΑΙ ER 30....και πρό f/l....και μετά f/l..από το 2004-2009!!
Περισσοτερες πληροφορειες για το Yokohama S Drive, που προτεινατε παραπανω?
Σε 205/55/16,βγαίνει σε 91W,είναι καλό στο στεγνό(έχει πολύ καλό πλαινό),αλλά στο νερό μας τα χαλάει λίγο!!!
-
Μεταχειρισμενο το πηρα... Ποσο λιγο τα χαλαει στο νερο? Ενας λογος παραπανω για στραφω στα NOKIAN κ στα UNOROYAL που ανεφερα αρχικα... Απλα δεν τα φερνουν πολλοι... Απο αρκετες σελιδες που διαβαζα πιστευα οτι ειμαι για P.S 3, αλλα πολλα αρνητικα σχολια για τα πλαινα κ την αντοχη τους στο χρονο τα απεριψα...
-
Επειδή είμαστε συντοπίτες και κάνουμε ίδιες διαδρομές (Περιφερειακός, Εθνική κλπ) θα σου έλεγα να μην πας σε βροχολάστιχο. Πόσες φορές τον χρόνο βρέχει; Συνήθως στεγνό καιρό έχουμε. Επίσης τα S Drive τα χαλάνε όχι στην πρόσφυση στο βρεγμένο αλλά στην υδρολίσθηση. Αν είσαι έμπειρος οδηγός και γνωρίζεις τον δρόμο ξέρεις να αποφεύγεις τους κινδύνους των λιμνάζοντων υδάτων όμως.
-
Μαλιστα... Το μονο που γνωριζω απο την εμπειρια μου ειναι 'οχι αποτομες κινησεις' οταν βρεχει κ οταν διαπιστωσω οτι ολισθενει λογο εφυγοκεντρου κ ταχυτητας πανω σε μια στροφη... απο το 2007 ειμαι οδηγος, οχι κ πολυ εμπειρος...
-
Τέσπα, επειδή είπες πως το πας γκαζωμένο θεώρησα πως έχεις πολλά χρόνια στο κουρμπέτι. Δεν λέει κάτι βέβαια, ο ΠΠ F1 είναι μόλις 26 ετών. Όπως και να έχει να ξέρεις πως τα λάστιχα με επιθετική χάραξη έχουν καλύτερη πρόσφυση στο στεγνό με αντάλλαγμα την χειρότερη πρόσφυση στο βρεγμένο αλλά κυρίως την μικρότερη αντίσταση στην υδρολίσθηση. Υδρολίσθηση είναι το φαινόμενο κατά το οποίο τα αυλάκια του ελαστικού αδυνατούν να παροχετεύσουν την ποσότητα νερού που υπάρχει στο κομμάτι δρόμου το οποίο πατάνε. Έτσι το λάστιχο δεν πατάει πάνω στην (βρεγμένη) άσφαλτο αλλά πλανάρει πάνω στο νερό όπως ένα φουσκωτό στην θάλασσα. Σε αυτή την περίπτωση είσαι ακυβέρνητος και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παρά μόνο να περιμένεις να επανακτήσεις πρόσφυση. Για αυτό και δεν κάνεις καμία κίνηση στο τιμόνι, το γκάζι ή τα φρένα καθώς αυτή σου η κίνηση θα μεταφερθεί στον δρόμο μόνο όταν πατήσουν τα λάστιχα ξανά κάτω και το αυτοκίνητο θα συμπεριφερθεί πολύ απότομα και ετεροχρονισμένα. Η μόνη αντιμετώπιση ενάντια στην υδρολίσθηση είναι η χαμηλότερη ταχύτητα και η αποφυγή των λιμνάζοντων υδάτων.
-
ΟΚ, καταλαβα... σε πολυ βροχη μια φορα εχω οδηγησει με την αλφα 164, πηγαινα περιπου 80-100 ερχομενοσ απο δυτικα κατεβαινοντας στον περιφεριακο πριν την στροφη της Τουμπας κ ενιωθα σαν να ημουν σε στεγνο...
Σε τι τιμες παιζει το YOKOHAMA s DRIVE? κ αν ζεστεναιτε ευκολα... -
Στην διάστασή σου δεν ξέρω τιμές αλλά κοντά στα 450 να υπολογίζεις.
Τα S Drive ζεσταίνονται μέσα σε 5 λεπτά σε σβέλτη οδήγηση. -
Ευχαριστω... λιγο ακριβα μου φενοντε... για τα CinturatoP7 τι λετε? απο μια ανζητηση τιμης γυρω στα 330-350ε εχουν...
-
Καλά είναι αλλά όχι τόσο σπορ όσο αυτά που συζητάμε.
-
Μαληστα, κ τα drive a κ c τι διαφορες εχουν σε σχεση με τα s?
-
Τα Α drive είναι καθαρά λάστιχο οικονομίας. Το C είναι touring, έχω αλλάξει 3 ζευγάρια από δαύτο σε 2 αυτοκίνητα και είμαι υπερευχαριστημένος. Είναι δυο σκαλιά κάτω από τα S από άποψη sportiveness. Όμως για 156, 165 ίππων (ωραία αλλαγή των αριθμών), θα ήμουν ανάμεσα σε Bridge 002 kai Yoko S. Αν είχες άλλη διάσταση θα σου έλεγα να πας σε P Zero, αλλά δεν βγαίνουν στην δική σου διάσταση.
-
Σαν τιμη/αποδοση ποια λες? Το Τ.S που εχω βγαζει 155hp, με λιγο βελτιωση στα 170.
-
Ο χρήστης george94 έγραψε:
με μια πρωτη ματια πως τα βλεπεις;;Σημερα εκανα 230 χλμ με τα καινουρια λαστιχα απο πατρα για αθηνα. τα dunlop μου εδωσαν την εντυπωση οτι ''μαλακωσε'' το πατημα του αυτοκινητου. τα P7 ηταν λιγο πιο ακαμπτα συνολικα. Τα πιεσα λιγο οποτε δεν μπορω να εχω τρελες εντυπωσεις αλλα μου αρεσε που δεν ''μαγουλιαζε'' το λαστιχο ακομα και με πολλα χιλιομετρα.
υ.γ. Τα λαστιχα εχουν εβδομαδα παραγωγης 3413 !!! πωτς γκενεν αυτο?
-
Είδα και το αρχικό σου ποστ
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
Σημερα εβαλα τα dunlop sport bluresponse σε διασταση 215/55/16 στο passat. συνολο 4αδας με εργασια για επισκευη 2 ζαντων ζυγοσταθμιση και ευθυγραμιση 580 ευρω. Νομιζω οτι ειναι μια χαρα τιμη.και μου 'ρθε στο μυαλό το δικό μου Focus, που φοράει την ίδια διάσταση. Εντάξει, δεν αλλάζω ακόμη λάστιχα, αλλά γιατί όχι 205/55 ; Στη δική μου τουλάχιστον περίπτωση, βρίσκονται μέσα στις προτεινόμενες από τον κατασκευαστή διαστάσεις, ενώ μιλάμε για μείον 200 περίπου € στο κόστος !
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
υ.γ. Τα λαστιχα εχουν εβδομαδα παραγωγης 3413 !!! πωτς γκενεν αυτο?
Μεσα Αυγουστου...
Γιατι να μη γινεται?Το προηγουμενο σετ ελαστικων που αλλαξα στην Alfa Romeo 146 ηταν της προηγουμενης εβδομαδας!
Είδα και το αρχικό σου ποστ
Σημερα εβαλα τα dunlop sport bluresponse σε διασταση 215/55/16 στο passat. συνολο 4αδας με εργασια για επισκευη 2 ζαντων ζυγοσταθμιση και ευθυγραμιση 580 ευρω. Νομιζω οτι ειναι μια χαρα τιμη.
και μου 'ρθε στο μυαλό το δικό μου Focus, που φοράει την ίδια διάσταση. Εντάξει, δεν αλλάζω ακόμη λάστιχα, αλλά γιατί όχι 205/55 ; Στη δική μου τουλάχιστον περίπτωση, βρίσκονται μέσα στις προτεινόμενες από τον κατασκευαστή διαστάσεις, ενώ μιλάμε για μείον 200 περίπου € στο κόστος !
Προφανως και θα πας σε 205/55 εσυ... Απλα θα χεις ενα μικρο θεμα με το κοντερ... Και θα γινει ελαχιστα πιο σκληρο το αμαξι. Υγεια, απειροελαχιστες μεταβολες.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]