-
ολα λαθος
-
A.
-
Πέρασμα σε μεγαλύτερο προφίλ με όλα τα άλλα ίδια (πχ από 195/55/15 σε 195/65/15) εκτός από καλύτερη άνεση έχει και καλύτερη κατανάλωση ή καμία σχέση;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πέρασμα σε μεγαλύτερο προφίλ με όλα τα άλλα ίδια (πχ από 195/55/15 σε 195/65/15) εκτός από καλύτερη άνεση έχει και καλύτερη κατανάλωση ή καμία σχέση;για άνεση θες να κανεις αυτη την αλλαγή;
-
Πολύ μεγάλες οι διαφορές! http://www.tacomaworld.com/forum/tireca ... -195-65r15
-
Τη συγκεκριμένη επειδή πρόκειται για μικρό αμάξι χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στριψίματος.
Αλλά σκέφτομαι να την κάνω και στο δικό μου (215/55/15 από 45).Από το link που έβαλες δεν κατάλαβα πώς προκύπτει μεγάλη διαφορά και πού.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τη συγκεκριμένη επειδή πρόκειται για μικρό αμάξι χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στριψίματος.
Αλλά σκέφτομαι να την κάνω και στο δικό μου (215/55/15 από 45).Από το link που έβαλες δεν κατάλαβα πώς προκύπτει μεγάλη διαφορά και πού.
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html δοκίμασε και αυτό να δεις τις διαφορές.Αυξάνεις το ύψος κατά δυο πόντους ,το κοντερ θα δείχνει λιγότερα (6,5%) απο την πραγματική ταχύτητα.
-
Στην κατανάλωση εννοούσα.
Έχει διαφορά εκεί; -
Θα έχεις πιο μακρύ βήμα. Στις μεγάλες ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου βολεύει την κατανάλωση γιατί θα έχεις χαμηλότερες στροφές, στις χαμηλές ταχύτητες όχι.
-
Θα γραφει και λιγοτερα χλμ απο τα πραγματικα το οδομετρο
-
Το ειπαμε αυτο
-
Ναι, το ειπατε.
-
Ελειψα 3 μερες διακοπες κι εγινε το τοπικο οικος ανοχης...
-
Ο χρήστης ΓΙΑΝΝΗΣ Μ6 έγραψε:
Τελικά ικανός αντικαταστάστης του Pilot Exalto 2 ποιό λάστιχο είναι ;
Κατα την γνωμη μου στα 205/55/16 τα Primacy 3
Το Primacy σίγουρα δεν είναι αντικαταστάτης του PE2, πόσο μάλλον ικανός κιόλας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το Pilot Sport 3, αλλά παραείναι χλιαρό.
Ενω το ΡΕ2 ηταν hardcore ελαστικο...
Λοιπον να το ξαναπουμε αλλη μια φορα... Οι περισσοτερες εταιριες κανανε το προσιτο sport μοντελο τους, πιο touring και πιο μαλακο/φιλικο...
Το Conti Sport Contact 5 και το Pilot Sport 3, ειναι οι ικανοι και ξεκαθαροι αντικαταστατες των Sport Contact 3 και Pilot Exalto 2, απλα εχουν ελαφρως αλλαγμενη φιλοσοφια.
Παρ'ολα αυτα σε πολλες διαστασεις συνεχιζουν να παραγονται αυτα τα ελαστικα, για οποιον θεωρει οτι ειναι καλυτερο ενα ελαστικο 7 χρονων απο ενα αντιστοιχο 2 χρονων.Μπάμπη έμπλεξες.
Δεν βαριέσαι ... κουβέντα να γίνεται
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Θα έχεις πιο μακρύ βήμα. Στις μεγάλες ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου βολεύει την κατανάλωση γιατί θα έχεις χαμηλότερες στροφές, στις χαμηλές ταχύτητες όχι.
Όπου χρειάζονται ροπές, επιτάχυνση και εκκίνηση στο φανάρι, θα υπάρχει εξτρά κατανάλωση, στην σταθερή πορεία τίποτα.
Στα φρένα τώρα, θα χρειάζεται περισσότερα δύναμη, άρα μεγαλύτερη φθορά στα τακάκια.
Πάμε σε αυτό που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου.
Το τμήμα μελετών, το τμήμα δοκιμών, το τμήμα σχεδίασης των εργοστασίων είναι βλάκες και ανίκανοι?. Δεν ενεργούν βάση ενός διεθνούς σχεδίου και νοοτροπίας για την βελτίωση της παραγωγής , για να πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα των πωλήσεων?.
Και από την άλλη ερχόμαστε σαν μονάδες, να αλλοτριώσουμε την σοφία των ιδικών. Εάν αυτό δεν είναι τρέλα, δεν είναι παραλογισμός τότε τι είναι?. Σίγουρα αυτοκαταστροφικό είναι!. Διότι καταστρέφουμε το σωστό, με το ετσιθελίστικο μυαλό μας……..
Α. -
γενικα εχεις δικιο...........αλλα εγω ακομη απορω γιατι μου βαλανε 215/50/17 και ΟΧΙ 225/45/17 οπου τουλαχιστων στα επωνυμα ελαστικα η διαφορα στην τιμη ειναι πανω απο 200ευρω
αν εχω κερδος στην καταναλωση,λεμε αν,αυτη εξαφανιζεται,υπερκαλυπτεται στην επομενη αλλαγη ελαστικων...... -
Καλημέρα σε όλο το φόρουμ.
Θα ήθελα και εγώ μια βοήθεια για την επιλογή ελαστικών για το C3 1.4 8V της συζύγου. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται κυρίως εντός πόλης και μας ενδιαφέρει κάτι οικονομικό και κατά το δυνατόν αξιοπρεπές. Το αυτοκίνητο έχει τις εργοστασιακές σιδερένιες 14άρες ζάντες (αν θυμάμαι καλά). Νομίζω οτι η τρέχουσα διάσταση είναι 165/50/14
Το διαθέσιμο ποσό είναι στα 200 Ευρώ (+50 ακόμα μάξιμουμ) αν μιλάμε για κάτι πραγματικά ενδιαφέρον.
Απόψεις/ προτάσεις ;
-
Μήπως εννοείς 165/70/14 ;
-
χμμ.. μπορει, πρέπει να το δώ δεν ειμαι σιγουρος.. Ειναι το C3 μοντέλο 2005, οτι εχει απο την μαμά του...
-
Αυτή είναι τελικά η σωστή διάσταση.. 165/70/14
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]