-
Καλησπέρα, σε 175/65/14 τι προτείνετε? Ο λαστιχάς μου έδωσε τιμές για:
fulda 180
dunlop 200
bridgestone 210
michelin 220 -
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Από πρόσφυση δηλαδή εις τους πεζόδρομους καλά τα πάνε οι τουράντζες ε?Σα τα παγοθραυστικα, ανεβαινουν πανω τους και σπανε!
-
Ο χρήστης aggelooos2000 έγραψε:
Καλησπέρα, σε 175/65/14 τι προτείνετε? Ο λαστιχάς μου έδωσε τιμές για:fulda 180
dunlop 200
bridgestone 210
michelin 220Σε τί αμάξ;....τί χρήσ;....
-
Fiat brava 1.2 16v. Απλή καθημερινή χρήση χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
-
Ό,τι και να βάλεις μια χαρά θα 'ναι. Μη βάλεις κινέζικο μόνο.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ό,τι και να βάλεις μια χαρά θα 'ναι. Μη βάλεις κινέζικο μόνο.- το Pirelli Cinturato P1....!!!Εκτός του fulda...!!
-
Πρώτες εντυπώσεις από τα Yokohama BluEarth AE01 απολύτως θετικές. Πολύ μεγάλη βελτίωση στην αίσθηση του τιμονιού. Ο θόρυβος κύλισης αλλά και η άνεση βελτιώθηκαν πάρα πολύ αλλά ειδικά το πρώτο είναι λογικό αφού τα Saver είχαν φτάσει πάρα πολύ κοντά στον δείκτη φθοράς και είχαν στεγνώσει πολύ.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πρώτες εντυπώσεις από τα Yokohama BluEarth AE01 απολύτως θετικές. Πολύ μεγάλη βελτίωση στην αίσθηση του τιμονιού. Ο θόρυβος κύλισης αλλά και η άνεση βελτιώθηκαν πάρα πολύ αλλά ειδικά το πρώτο είναι λογικό αφού** τα Saver είχαν φτάσει πάρα πολύ κοντά στον δείκτη φθοράς** και είχαν στεγνώσει πολύ.100000+ είχες να αλλαξεις λάστιχα?
-
Νομίζω, πως και σε τυπικό ελληνικό οδόστρωμα μπορείς να φτάσεις τα Saver στο δείκτη φθοράς τους (και μετά ίσως να ξυπνήσεις και να πας για μπάνιο ...) .
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Νομίζω, πως και σε τυπικό ελληνικό οδόστρωμα μπορείς να φτάσεις τα Saver στο δείκτη φθοράς τους (και μετά ίσως να ξυπνήσεις και να πας για μπάνιο ...) .Ακριβως!
-
Νταξ αμα ταξιδεύεις και κάνεις χιλιόμετρα σε ΕΟ είναι ιδανικη επιλογή + βγαζεις άνετα 50000 χλμ με ένα σετ
Και παλι βεβαια τα αλλαζεις χωρις να έχουν φτασει στο δεικτη φθοράς -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
fulda 180
dunlop 200
bridgestone 210
Από ότι είδα τα fulda στη διάστασή σου βγαίνουν μόνο τα eco... οπότε όπως πολύ σωστά είπε ο παραπάνω φίλος μακριάα. Τα michelin δέν τα συστήνω (στα πίσω λάστιχα που έχω δυο energy όλο πετραδάκια μαζεύουν και όλο βγάζω και όλο μαζέβουν... άστα...
Τώρα από ότι βλέπω τα bidgestone πάλι σε eco βγαίνουν (http://www.siriocenter.gr/Products/Deta ... gt8J6w5GZc), μακριά από eco για μέμα..... οπότε πάμε στα dunlop http://www.siriocenter.gr/Products/Deta ... gt8Oaw5GZc
Μια χαρά είναι ...
Και μια δικιά μου άποψη είναι αυτά
http://www.siriocenter.gr/Products/Deta ... gt6t6w5GZc
Καλοφόρετα ό,τι και να βάλεις! -
Καλησπέρα!Για Clio 1,2TCE ΄10 με τωρινό ελαστικό MICHELIN PREMACY 195/50/16 θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις.Επειδή η διάσταση αυτή είναι σχετικά ακριβή μπορούμε να πάμε σε κάτι φθηνότερο(πχ 205/45/16)?Και πρόταση για μάρκα/μοντέλο ελαστικού?Το αυτοκίνητο κάνει περίπου 15.000χλμ το χρόνο,οδηγούμενο ως επί το πλείστον οικονομικά,αλλά δεν θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη την ασφάλεια.Άρα θέλουμε συνδιασμό οικονομίας με κράτημα και καλό φρενάρισμα/συμπεριφορά στο βρεγμένο γιατί βρέχει και συχνά στα Γιάννενα.Εγώ σκεφτόμουν για P7 Cinturato,Goodyear Efficient Gripp,ενώ εδώ είδα ότι γράφετα καλά λόγια και για τα Dunlop,κάθε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη.Δεν έχω βγει ακόμη στην αγορά να δω τι παίζει,είπα να ξεκινήσω πρώτα απο το φορουμ.Ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
fulda 180
dunlop 200
bridgestone 210
Από ότι είδα τα fulda στη διάστασή σου βγαίνουν μόνο τα eco... οπότε όπως πολύ σωστά είπε ο παραπάνω φίλος μακριάα. Τα michelin δέν τα συστήνω (στα πίσω λάστιχα που έχω δυο energy όλο πετραδάκια μαζεύουν και όλο βγάζω και όλο μαζέβουν... άστα...
Τώρα από ότι βλέπω τα bidgestone πάλι σε eco βγαίνουν (http://www.siriocenter.gr/Products/Deta ... gt8J6w5GZc), μακριά από eco για μέμα..... οπότε πάμε στα dunlop http://www.siriocenter.gr/Products/Deta ... gt8Oaw5GZc
Μια χαρά είναι ...
Και μια δικιά μου άποψη είναι αυτά
http://www.siriocenter.gr/Products/Deta ... gt6t6w5GZc
Καλοφόρετα ό,τι και να βάλεις!Η αλήθεια είναι πως σε αυτή τη διάσταση πλέον μόνο έκο βρίσκεις. Ανεξαρτήτου μάρκας όλα μάπα είναι? Δεν αξίζουν μπας και γλυτώσουμε και τίποτε από τη βενζίνη? Σε fulda υπάρχουν δυο τυποι εκο, τα ecocontrol και τα ecocontrol hp
http://www.fulda.com/fulda_gr_el/tires/ ... rom=browse
http://www.fulda.com/fulda_gr_el/tires/ ... rom=browse . Τα dunlop όντως δεν είναι έκο. Τωρα φοράω τα bridgestone b250 που από τη πρώτη στιγμή δεν με ικανοποίησαν (είναι τούρκικα ενώ τα προηγούμενα b250 που φορούσα ήταν γαλίας και ήταν καλύτερα). Το καλό βέβαια με τα bridgestone είναι πως δε καταλαβαίνουν τίποτα από κακή χρήση, ούτε και φαγώνονται εύκολα, κατι που θα με ενδιέφερε. -
Τί προτιμάμε, να έχουμε περισσότερη τριβή,μιάς και τα ελαστικά μας είναι η μόνη επαφή μας με τον δρόμο ή λίγο μειωμένη κατανάλωση? Περισσότερη τριβή είναι και μικρότερη απόσταση ακινητοποίησης.
Τα Dunlop είναι μια χαρά και αντέχουν.. Δέν είναι πολύ μαλακά τύπου Michelin και Continental δές και τα matador. Ετσι για πλάκα και άς μή σου γεμίζουν το μάτι σαν μάρκα.
Ο,τι θές, η τελική επιλογή είναι δική σου -
Έχεις δίκιο στο θέμα της τριβής απλά πάντα αναρωτιόμουν κατά πόσο όλα αυτά κάνουν κάποια διαφορά στη πράξη. Άλλωστε και τα b250 που έχω δεν είναι οικολογικά αλλά από την αρχή σχεδόν γλιστρούσαν. Κοιτάω μόνο τα επώνυμα μιας και οι διαφορά τιμής με τα φθηνότερα δεν είναι πάνω από 20-30 ευρώ. Στο άλλο αυτοκίνητο που έπρεπε να βάλω 205/50/17 όταν άκουσα την τιμή έφυγα τρέχοντας οπότε αναγκάστηκα να βάλω barum, αν και μέχρι στιγμής αν εξαιρέσουμε τα μαλακά πλαϊνά τους συμπεριφέρονται πολύ καλά.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Πρώτες εντυπώσεις από τα Yokohama BluEarth AE01 απολύτως θετικές. Πολύ μεγάλη βελτίωση στην αίσθηση του τιμονιού. Ο θόρυβος κύλισης αλλά και η άνεση βελτιώθηκαν πάρα πολύ αλλά ειδικά το πρώτο είναι λογικό αφού** τα Saver είχαν φτάσει πάρα πολύ κοντά στον δείκτη φθοράς** και είχαν στεγνώσει πολύ.
100000+ είχες να αλλαξεις λάστιχα?
50000 και κάτι ψιλά είχαν πάνω. Τον τελευταίο καιρό βέβαια δεν ήμουν καθόλου ευγενικός μαζί τους
-
Ο χρήστης belgarath έγραψε:
Καλησπέρα!Για Clio 1,2TCE ΄10 με τωρινό ελαστικό MICHELIN PREMACY 195/50/16 θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις.Επειδή η διάσταση αυτή είναι σχετικά ακριβή μπορούμε να πάμε σε κάτι φθηνότερο(πχ 205/45/16)?Και πρόταση για μάρκα/μοντέλο ελαστικού?Το αυτοκίνητο κάνει περίπου 15.000χλμ το χρόνο,οδηγούμενο ως επί το πλείστον οικονομικά,αλλά δεν θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη την ασφάλεια.Άρα θέλουμε συνδιασμό οικονομίας με κράτημα και καλό φρενάρισμα/συμπεριφορά στο βρεγμένο γιατί βρέχει και συχνά στα Γιάννενα.Εγώ σκεφτόμουν για P7 Cinturato,Goodyear Efficient Gripp,ενώ εδώ είδα ότι γράφετα καλά λόγια και για τα Dunlop,κάθε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη.Δεν έχω βγει ακόμη στην αγορά να δω τι παίζει,είπα να ξεκινήσω πρώτα απο το φορουμ.Ευχαριστώ πολύ!Τα 205/45/16 θα τα πληρώσεις γύρω στα 500.
Δεν αξίζει εν ολίγοις να αλλάξεις διάσταση, παρά μόνο αν πας σε 15άρα με 185/60/15 κάτι поυ κατά την άποψη μου θα έπρεπε να κάνεις μιας και πρόκειται για αυτοκίνητο πόλης και θα πληρώνεις 150-200 ευρώ λιγότερα για λάστιχα. Πρόσφατα το ίδιο έκανε και φίλη μου στο δικό της clio και μάλιστα συγχωριανή σου.Αν θες να μείνεις σε 16άρα τα ελαστικά για τα οποία γίνεται λόγος πιο πίσω, δεν κυκλοφορούν. Σε 195/50/16τα p7 που αναφέρεις νομίζω υπάρχουν. Καλύτερα κατ'εμέ είναι τα hankook k115 και επίσης κοίτα τα λίγο παλιά premium contact 2.
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
Καλησπέρα!Για Clio 1,2TCE ΄10 με τωρινό ελαστικό MICHELIN PREMACY 195/50/16 θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις.Επειδή η διάσταση αυτή είναι σχετικά ακριβή μπορούμε να πάμε σε κάτι φθηνότερο(πχ 205/45/16)?Και πρόταση για μάρκα/μοντέλο ελαστικού?Το αυτοκίνητο κάνει περίπου 15.000χλμ το χρόνο,οδηγούμενο ως επί το πλείστον οικονομικά,αλλά δεν θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη την ασφάλεια.Άρα θέλουμε συνδιασμό οικονομίας με κράτημα και καλό φρενάρισμα/συμπεριφορά στο βρεγμένο γιατί βρέχει και συχνά στα Γιάννενα.Εγώ σκεφτόμουν για P7 Cinturato,Goodyear Efficient Gripp,ενώ εδώ είδα ότι γράφετα καλά λόγια και για τα Dunlop,κάθε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη.Δεν έχω βγει ακόμη στην αγορά να δω τι παίζει,είπα να ξεκινήσω πρώτα απο το φορουμ.Ευχαριστώ πολύ!
Τα 205/45/16 θα τα πληρώσεις γύρω στα 500.
Δεν αξίζει εν ολίγοις να αλλάξεις διάσταση, παρά μόνο αν πας σε 15άρα με 185/60/15 κάτι поυ κατά την άποψη μου θα έπρεπε να κάνεις μιας και πρόκειται για αυτοκίνητο πόλης και θα πληρώνεις 150-200 ευρώ λιγότερα για λάστιχα. Πρόσφατα το ίδιο έκανε και φίλη μου στο δικό της clio και μάλιστα συγχωριανή σου.Αν θες να μείνεις σε 16άρα τα ελαστικά για τα οποία γίνεται λόγος πιο πίσω, δεν κυκλοφορούν. Σε 195/50/16τα p7 που αναφέρεις νομίζω υπάρχουν. Καλύτερα κατ'εμέ είναι τα hankook k115 και επίσης κοίτα τα λίγο παλιά premium contact 2.
Στο χρ'ονο που μεσολάβησε έκανα μια έρευνα διαδικτυακά.Όντως και τα 205/45/16 όσο και τα 205/50/16 είναι κοντά σε τιμή με τα 195/50/16 ,αλλά στα 205/50/16 υπάρχουν περισσότερες επιλογές σε πιο 'καλά' μοντέλα όπως το Blueresponse και το EFFICIENTGRIP performance.Στην 195/50/16 παίζουν Dunlop SP Sport,Pirrelli Cinturato P1 και Michelin Energy Saver+.Από πιο φθηνές μάρκες,εκτός απο τα Hankook που μου έγραψες είδα καλύτερες τιμές σε Falken,Fulda,Nokian,όμως κανένα απο αυτά δεν είναι λάστιχο οικονομίας.Από αυτά λέει κανένα κάτι?Γενικά η διάσταση δεν έχει λάστιχα ουτε σπορ ούτε οικολογικά αλλά κυρίως τουρισμού όπως τα Premacy που φοράει ήδη.Tο αυτοκίνητο είναι του αδερφού μου οπότε αυτός αποφασίζει αν θα αλλάξει ζάντα ή θα πληρώσει τα λάστιχα.Τα Premium Contact 2 τα είχα φορέσει στο προηγούμενο Clio 1,4 ('01) που είχα εγώ αλλά νομίζω ότι παραήταν μαλακά
-
То 205/50/16 μεγαλώνει το βήμα σου. Υπάρχει κάποιος λόγος να το κάνεις αυτό σε αυτοκίνητο πόλης 1.2 μόνο και μόνο επειδή κυκλοφορούν νεότερα μοντέλα ελαστικών? Γιατί να το γονατίσεις περισσότερο απ'όσο το έκανε ήδη η εταιρεία?
Το k115 είναι και αυτό μαλακό ελαστικό με λίγο σκληρότερα πλαϊνά από το premium contact 2, αλλά γενικά είναι αρκετά μαλακό, κάτι που ισχύει για όλα τα νέας τεχνολογίας ελαστικά δυστυχώς. Апό nokian τα hakka blue στη διάσταση σου είναι τίμιο touring λάστιχο και έχει καλές κριτικές αν ψαχτείς λίγο. Για τα falken, fulda δε ξέρω να σου πω.
Τα sp sport, p1, energy είναι υποδεέστερα λάστιχα και απ'το k115 και το hakka, ενώ και τα δύο αυτά παρεπιπτόντως είναι κορυφαία στο βρεγμένο που έθεσες ως κριτήριο.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]