-
Τουλαχιστον θα υπαρξει διαλογος με φορεις που αφορα αμεσα ο νομος. Ας ελπισουμε οτι θα βρεθει μια σωστη λυση αυτη τη φορα...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Βάστα γερά ρε! Θα σου σηκώνεται και πιο εύκολα
Mυθος...
Kαθόλου μύθος !
Δεν παίζει τόσο ρόλο στη διάρκεια ή στην αρχική 'ανάβαση' όσο στην 'ένταση' που βιώνεις εσύ αλλά και σε άλλες τεχνικές λεπτομέρειες such as την δύναμη του τελικού σουτ (αν αρέσκεται κάποιος σε εντυπωσιακά πυροτεχνήματα! )
Άσε που συν τοις άλλοις δεν ιδροκοπάς σα μουλάρι. Το τσιγάρο αυξάνει κατακόρυφα τον ιδρώτα. Λίγος ιδρώτας είναι στα συν, πολύς ιδρώτας είναι άστα να πάνε!
Όποιος το σκέφτεται το κόψιμο πάντως αξίζει με τα χίλια και όχι μόνο για το σεξ! Και μάλιστα δεν είναι κάτι τραγικά δύσκολο όπως κυκλοφορεί!
αμα ανεβει η αδρεναλινη στα υψη δεν σε κοβει ουτε το τσιγαρο ουτε τιποτα.
Και όμως κόβει! Τη δεύτερη ή την τρίτη φορά !
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Δεν παίζει τόσο ρόλο στη διάρκεια ή στην αρχική 'ανάβαση' όσο στην 'ένταση' που βιώνεις εσύ αλλά και σε άλλες τεχνικές λεπτομέρειες such as την δύναμη του τελικού σουτ (αν αρέσκεται κάποιος σε εντυπωσιακά πυροτεχνήματα! )
Άσε που συν τοις άλλοις δεν ιδροκοπάς σα μουλάρι. Το τσιγάρο αυξάνει κατακόρυφα τον ιδρώτα. Λίγος ιδρώτας είναι στα συν, πολύς ιδρώτας είναι άστα να πάνε!
Τιποτα αυτα δεν ισχυει , τουλαχιστον στη δικη μου περιπτωση. Ισως καπνιζω λιγο. (περιπου 10 χρονια, 1 πακετο/ημερα)
-
Δεν καπνίζεις λίγο καθόλου ! Είσαι απλά στο μέσο όρο. Λίγο είναι 4-5 την ημέρα. Από 10-15 και πάνω είναι κανονικό κάπνισμα. Αν μπορούσα και εγώ να κρατηθώ στα 4-5 δεν θα το έκοβα. Αλλα δεν μπορούσα...
Και εγώ όταν κάπνιζα το ίδιο σκεφτόμουν! Τη διαφορά θα τη δεις μόνο όταν το κόψεις εντελώς και μετά από 1 με 1.5 μήνα! Εγγυημένα !
-
Καθολική απαγόρευση του καπνίσματος
Την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, χωρίς καμία εξαίρεση, εισηγείται στο υπουργείο Υγείας η Συντονιστική Αντικαπνιστική Επιτροπή. Τονίζει ότι οι εξαιρέσεις του ισχύοντος νόμου αποτέλεσαν το αδύνατο σημείο στην εφαρμογή του. (σώωωωωπα)
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι 'το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένη πολιτική για το θέμα', υπογραμμίζοντας ότι 'ο σημερινός νόμος παρουσιάζει πολλά προβλήματα, αντιφάσεις και προχειρότητα στις διατάξεις'.
Η υπουργός Υγείας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου συναντήθηκε με όλους τους αρμόδιους φορείς. Στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος συμφώνησαν οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων κι εστιατορίων, λέγοντας όμως ότι τα πρόστιμα δεν θα πρέπει να επιβάλλονται στους ίδιους, αλλά στους πελάτες.
και το καλύτερο:
Ζήτησαν παράλληλα την αναστολή του σημερινού νόμου για το 2010 και να ξεκινήσει το 2011 με νέο αντικαπνιστικό νόμο. -
Η πρότασή της αφορά την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους χωρίς καμία εξαίρεση. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, η αχίλλειος πτέρνα του νόμου, η οποία ήταν και η αιτία για να μην εφαρμοστεί, ήταν οι εξαιρέσεις οι οποίες έδωσαν τη δυνατότητα σε πολλούς να τον παρερμηνεύσουν.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των φορέων είπαν ότι η πλήρης απαγόρευση είναι η λύση, αλλά ζήτησαν να εξαιρεθούν από τις απαγορεύσεις τα νυχτερινά κέντρα, τα καφενεία και τα μπαρ. Επίσης, εξήγησαν ότι συχνά ο νόμος καταπατείται από τους ίδιους τους καπνιστές και είναι λάθος να επιβάλλονται κυρώσεις μόνο στους επιχειρηματίες.
Παντως στην Ευρωπη ο αντιστοιχος νομος διαφερει απο χωρα σε χωρα:
http://www.smokestop.gov.gr/foreign_law.php?m2=foreign_law -
Γιατί η Ελλάδα… δεν σβήνει το τσιγάρο!
Οκτώ μήνες μετά την εφαρμογή του, ο περιβόητος αντικαπνιστικός νόμος έχει γίνει… κουρελόχαρτο. Όλα όσα προβλέπονταν για διαχωρισμό των καταστημάτων, για σήματα που θα έδιναν οι δήμοι, για ελέγχους από ειδικό σώμα, για αυστηρές ποινές, πρόστιμα και σφράγισμα παρανομούντων καταστημάτων, για τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών, έγιναν… καπνός. Πλέον η απαγόρευση του καπνίσματος ως αναφορά, ως θέμα συζήτησης, αλλά και ως κυβερνητικό μέτρο, ιδίως τούτη την εποχή που η κυβέρνηση προσβλέπει τόσο στους έμμεσους φόρους (και ) από την πώληση προϊόντων καπνού για να κλείσει τις μαύρες τρύπες της οικονομίας μας, μόνο θυμηδία και γέλωτες προκαλεί – το εθνικό μας ανέκδοτο.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βεβαίως, όπου θέλει /απαιτεί η Ελλάδα να εντάσσεται ως ισότιμο μέλος δεν αντιλαμβάνονται το… χιούμορ μας. Έτσι, αντιμετώπισαν την μη εφαρμογή αντικαπνιστικών μέτρων ως μία (ακόμη) εθνική αποτυχία. «Η ανταρσία που χαρακτηρίζει τους Έλληνες και η χαλαρότητα στην εφαρμογή του νόμου είναι οι βασικές αιτίες της ανικανότητας της Ελλάδας να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα σε ό,τι αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος», αναφέρθηκε προχθές σε σχετικό ρεπορτάζ του BBC με θέμα τον αντικαπνιστικό νόμο που (υποτίθεται ότι) ισχύει στην Ελλάδα από τον περασμένο Ιούλιο. Παράλληλα, εκτός από αντάρτες, μας χαρακτήρισαν και ως τους πιο εθισμένους στο τσιγάρο ευρωπαίους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξηγήσουν τα τόσο… ανεξήγητα γι αυτούς τους κουτόφραγκους (αυτόν τον χαρακτηρισμό δεν επιφυλάσσουμε κι εμείς στους ευρωπαίους όταν τολμούν να ψέξουν το έθνος το ανάδελφον;) και τα τόσο… αυτονόητα για μας τους μάγκες.
Μακάρι να ήταν ο εθισμός στο τσιγάρο και τη νικοτίνη η αιτία που η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν σβήνουν το τσιγάρο. Διότι γι αυτόν υπάρχει προσδοκία απεξάρτησης. Όμως φοβάμαι πως πρόκειται για έναν ισχυρότερο εθισμό που έχει διαποτίσει τον τρόπο σκέψης και ζωής μας: είναι ο εθισμός στην απαξίωση των νόμων, στην περιφρόνηση του κράτους, στην αψήφιση των υποχρεώσεων μας, ο εθισμός στη φοροδιαφυγή, την διαφθορά, την αναξιοκρατία, το ρουσφέτι… Απ΄ αυτόν τον εθισμό πρέπει να προσπαθήσουμε να βγούμε «καθαροί». Μετά ίσως σβήσουμε και το τσιγάρο…
-
πολυ το αμπελοφιλοσοφει η φιλη παναγιωτα..
ο νομος εγινε κουρελοχαρτο γιατι ετσι επρεπε. εχουμε και πιο σοβαρα θεματα να ασχοληθουμε..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
:yawn:πολυ το αμπελοφιλοσοφει η φιλη παναγιωτα..
ο νομος εγινε κουρελοχαρτο γιατι ετσι επρεπε. εχουμε και πιο σοβαρα θεματα να ασχοληθουμε..
Δεν νομίζω ότι η αμπελοφιλοσοφία της είναι αβάσιμη, γενικά σαν λαός δεν σεβόμαστε τίποτα και το μονό που μας ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετηθούμε εμείς και οι άλλοι ας πνιγούν.
Το οτι υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα να ασχόληθου=ύμε αυτή την εποχ΄η δεν σημαινει οτι πρέπει να καταστρατηγουμε τους νομους, αλλα ειπαμε εδω είμαστε βαλκανια -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ο νομος εγινε κουρελοχαρτο γιατι ετσι επρεπε. εχουμε και πιο σοβαρα θεματα να ασχοληθουμε..Σωστά, οι χιλιάδες νεκροί κάθε χρόνο από τις συνέπειες του καπνίσματος, καθώς και η υποθήκευση της υγείας χιλιάδων βρεφών και παιδιών από γονείς που καπνίζουν είναι ελάσσονος σημασίας. Συνεχίστε ακάθεκτοι.
-
Ζούμε στιγμές μεγάλης εθνικής υπερηφάνειας αυτές τις ημέρες
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ζούμε στιγμές μεγάλης εθνικής υπερηφάνειας αυτές τις ημέρεςΔηλαδη?
-
Για μενα, ΤΕΛΟΣ το ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
Μετα απο, οχι πολυ σκεψη, αποφασισα να δοκιμασω τα λεγομενα ηλεκτρονικα τσιγαρα. Ετσι και αλλιως τα λεφτα που εδινα καθημερινα για 2 πακετα ηταν ηδη πολλα, και ενιωθα οτι το τσιγαρο πλεον αρχιζε να με φρεναρει αρκετα.
Μετα απο αρκετο διαβασμα κατεληξα σε μια συσκευη την οποια αγορασα την Παρασκευη.
Απο τοτε δεν εχω βαλει κανονικο τσιγαρο (ΚΤ) στο στομα μου. Μαλλον, εβαλα ενα για δοκιμη, εκανα 2 τζουρες και το πεταξα γιατι μου μυριζε καμενο ξυλο!Απο τη Παρασκευη λοιπον, ειμαι με αυτο το μαραφετι στα χερια και ...ατμιζω. Τερμα η πισσα και οι 5000 καρκινογονες ουσιες που εχει το τσιγαρο. Παιρνω μονο λιγη νικοτινη με σκοπο να την ελαχιστοποιησω και αυτη. Αρα το ΗΤ (ηλεκρονικο τσιγαρο) ειναι εντελως αθωο?
Η απαντηση ειναι ΟΧΙ. Πολυ καλυτερα να αναπνεεις καθαρο αερα. ΟΜΩΣ ειναι χιλιαδες φορες πιο ακινδυνο απο το ΚΤ. Υπαρχουν πολλες μελετες, οπως και μυθοι φυσικα, πανω στο θεμα αυτο. Το google ειναι φιλος μας και μπορει να διαφωτισει οποιον θελει περισσοτερα πανω στο θεμα.
Για μενα προσωπικα, μετα απο το διαβασμα και τις προσωπικες μου εντυπωσεις, δεν τιθεται καν συγκριση.-Μετα απο 3 μερες μονο, ηδη αναπνεω καλυτερα, η διαθεση μου ειναι καλυτερη, το ιδιο και η ψυχολογια μου. Σκοπος μεσα στους επομενους 2 μηνες ειναι να μειωσω στο ελαχιστο την νικοτινη που λαμβανω απο το ΗΤ, με σκοπο να την σταματησω εντελως.
Και μονο το γεγονος οτι ΔΕΝ θελω να δοκιμασω ΚΤ, και οταν το δοκιμασα με αηδιασε, το θεωρω ΤΕΡΑΣΤΙΟ κερδος για την υγεια μου.
Το μηνιαιο κοστος, για μενα που καπνιζα 2 πακετα τη μερα ειναι 25-50 κατω%. Δε ξερω ακριβως γιατι ειναι πολυ νωρις ακομη. Τα λεφτα ειναι βεβαια αμελητεα ποσοτητα μπροστα στην υγεια, απλα το αναφερω.
Κατι αλλο. ΔΕΝ μυριζει και ΔΕΝ ενοχλει τους μη καπνιστες. Μπορεις να ατμιζεις διπλα σε καποιον και να μην το καταλαβει καν! Ο ατμος διαλυεται σε ελαχιστα δευτερολεπτα. Ενοχλει οσο ενα μπρικι που βραζεις νερο
Θα επανελθω αργοτερα με περισσοτερες εντυπωσεις.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Για μενα, ΤΕΛΟΣ το ΚΑΠΝΙΣΜΑ.Μετα απο, οχι πολυ σκεψη, αποφασισα να δοκιμασω τα λεγομενα ηλεκτρονικα τσιγαρα. Ετσι και αλλιως τα λεφτα που εδινα καθημερινα για 2 πακετα ηταν ηδη πολλα, και ενιωθα οτι το τσιγαρο πλεον αρχιζε να με φρεναρει αρκετα.
Μετα απο αρκετο διαβασμα κατεληξα σε μια συσκευη την οποια αγορασα την Παρασκευη.
Απο τοτε δεν εχω βαλει κανονικο τσιγαρο (ΚΤ) στο στομα μου. Μαλλον, εβαλα ενα για δοκιμη, εκανα 2 τζουρες και το πεταξα γιατι μου μυριζε καμενο ξυλο!Απο τη Παρασκευη λοιπον, ειμαι με αυτο το μαραφετι στα χερια και ...ατμιζω. Τερμα η πισσα και οι 5000 καρκινογονες ουσιες που εχει το τσιγαρο. Παιρνω μονο λιγη νικοτινη με σκοπο να την ελαχιστοποιησω και αυτη. Αρα το ΗΤ (ηλεκρονικο τσιγαρο) ειναι εντελως αθωο?
Η απαντηση ειναι ΟΧΙ. Πολυ καλυτερα να αναπνεεις καθαρο αερα. ΟΜΩΣ ειναι χιλιαδες φορες πιο ακινδυνο απο το ΚΤ. Υπαρχουν πολλες μελετες, οπως και μυθοι φυσικα, πανω στο θεμα αυτο. Το google ειναι φιλος μας και μπορει να διαφωτισει οποιον θελει περισσοτερα πανω στο θεμα.
Για μενα προσωπικα, μετα απο το διαβασμα και τις προσωπικες μου εντυπωσεις, δεν τιθεται καν συγκριση.-Μετα απο 3 μερες μονο, ηδη αναπνεω καλυτερα, η διαθεση μου ειναι καλυτερη, το ιδιο και η ψυχολογια μου. Σκοπος μεσα στους επομενους 2 μηνες ειναι να μειωσω στο ελαχιστο την νικοτινη που λαμβανω απο το ΗΤ, με σκοπο να την σταματησω εντελως.
Και μονο το γεγονος οτι ΔΕΝ θελω να δοκιμασω ΚΤ, και οταν το δοκιμασα με αηδιασε, το θεωρω ΤΕΡΑΣΤΙΟ κερδος για την υγεια μου.
Το μηνιαιο κοστος, για μενα που καπνιζα 2 πακετα τη μερα ειναι 25-50 κατω%. Δε ξερω ακριβως γιατι ειναι πολυ νωρις ακομη. Τα λεφτα ειναι βεβαια αμελητεα ποσοτητα μπροστα στην υγεια, απλα το αναφερω.
Κατι αλλο. ΔΕΝ μυριζει και ΔΕΝ ενοχλει τους μη καπνιστες. Μπορεις να ατμιζεις διπλα σε καποιον και να μην το καταλαβει καν! Ο ατμος διαλυεται σε ελαχιστα δευτερολεπτα. Ενοχλει οσο ενα μπρικι που βραζεις νερο
Θα επανελθω αργοτερα με περισσοτερες εντυπωσεις.
Πραγματικα ΜΠΡΑΒΟ !
και ας ειμαστε αγνωστοι μεταξυ μας ειλικρινα σου ευχωμαι μεσα απο την καρδια μου να το κοψεις
Φιλε μου σκεψου οτι ειδες διαφορα μεσα σε 3 ημερες ,φαντασου λοιπον να σταματησεις αυτο τον διαολο για 1-2 χρονια τι διαφορα θα δεις.
Οι πρωτες 2-3 εβδομαδες χωρις το ναρκωτικο (νικοτινη) ειναι οι δυσκολες και τα πρωϊνα με τον καφε , απαξ και το κρατησεις στο μηνα επανω το ξεπερασες τελειως ! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Για μενα, ΤΕΛΟΣ το ΚΑΠΝΙΣΜΑ.Έχεις pm!
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Πραγματικα ΜΠΡΑΒΟ !
και ας ειμαστε αγνωστοι μεταξυ μας ειλικρινα σου ευχωμαι μεσα απο την καρδια μου να το κοψεις
Φιλε μου σκεψου οτι ειδες διαφορα μεσα σε 3 ημερες ,φαντασου λοιπον να σταματησεις αυτο τον διαολο για 1-2 χρονια τι διαφορα θα δεις.
Οι πρωτες 2-3 εβδομαδες χωρις το ναρκωτικο (νικοτινη) ειναι οι δυσκολες και τα πρωϊνα με τον καφε , απαξ και το κρατησεις στο μηνα επανω το ξεπερασες τελειως !δε νομιζω οτι θα ξαναγυρισω ποτε στο ΚΤ, γιατι πραγματικα δεν εχω λογο! Δεν μου λειπει!
και το λεω εγω αυτο, που πηγαινα με το αμαξι στο περιπτερο (2' δρομος...) να παρω τσιγαρα, και επαιρνα και το πακετο μαζι μου...
επισης, ειμαι καπνιστης 15 χρονια.αυτο που πραγματικα ΔΕΝ περιμενα ειναι οτι δε θα μου ελλειπε το ΚΤ. Περιμενα οτι τον πρωτο καιρο θα καπνιζα ταυτοχρονα με το ΗΤ.
Φυσικα αυτη τη στιγμη, τη νικοτινη του ΚΤ την αναπληρωνει το ΗΤ. Αλλα αποφευγω ολα τα υπολοιπα που εχει το ΚΤ. -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Έχεις pm!
το οποιο απαντηθηκε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Έχεις pm!
το οποιο απαντηθηκε.
Και εκτιμήθηκε!
-
Παντως προ εβδομαδος που ημουν στην Κωνσταντινουπολη, πολη της Ασιατικης-Βαρβαρης Τουρκιας το καπνισμα απαγορευοταν Π Α Ν Τ Ο Υ.-
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Παντως προ εβδομαδος που ημουν στην Κωνσταντινουπολη, πολη της Ασιατικης-Βαρβαρης Τουρκιας το καπνισμα απαγορευοταν Π Α Ν Τ Ο Υ.-Ποιοι οι Τουρκοι που καπνιζουν σαν φουγαρα............... , ενω εμεις οι πολιτισμενοι τα γραφουμε ολα στα @@
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#2]