-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
εχμμμμ ειναι τεκμηριωμενο οτι 9 στους 10 καρκινοπαθεις με ογκο στον πνευμονα υπηρξαν καπνιστες !
Για τα γραφωμενα της σελιδας απλα ουδεν σχολιοΔε με ενδιαφερει ποσοι καρκινοπαθεις υπηρξαν καπνιστες.
Με ενδιαφερει ποσοι καπνιστες θα υπαρξουν καρκινοπαθεις. Εχει διαφορα.Επισης, ποσοι παθητικοι καπνιστες θα εχουν 'προβλημα'?
Είναι σαν αυτό που λένε ότι 9 στους 10 ηρωινομανείς ξεκίνησαν από χασίς, αλλά κανείς δεν λέει πόσοι χασικλίδες πέρασαν στην ηρωίνη.
Αν θυμάμαι καλά, χωρίς δυνατότητα βιβλιογραφίας, το ποσοστό, & για τις 2 περιπτώσεις, είναι 10 με 20%
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Δε με ενδιαφερει ποσοι καρκινοπαθεις υπηρξαν καπνιστες.
Με ενδιαφερει ποσοι καπνιστες θα υπαρξουν καρκινοπαθεις. Εχει διαφορα.1 στους 6 καπνιστες θα νοσησουν απο καρκινο του πνευμονα.ΜΟΝΟ απο καρκινο πνευμονα.
Λινκ της μελετης εδω http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/78952111 στους 2 καπνιστες θα νοσησουν απο νοσο σχετικη με το καπνισμα(στεφανιαια νοσος,ΧΑΠ,καρκινος πνευμονα,λαρυγγα,ουροδοχου κλπ κλπ).Μελετη προχειρη δεν εχω,θα το ψαξω ομως.Ειναι δυσκολο να συγκεντρωθουν τετοια στοιχεια παντως,γιατι ειναι πολυ ετερογενεις οι ασθενειες και δυσκολο να μπουν σε μια μελετη.
Σε μια μελετη που βρηκα τωρα που εγινε στην Πορτογαλια,αναφερει οτι το 17,7% των θανατων ανδρων(γενικα,ανεξαρτητως ηλικιας,συμπεριλαμβανομενων ατυχηματων) μπορουν να αποδοθουν στο καπνισμα.Λινκ εδω http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1985 ... dinalpos=3Αν βρω κατι σχετικο θα κανω εντιτ...
-
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
Σε μια μελετη που βρηκα τωρα που εγινε στην Πορτογαλια,αναφερει οτι το 17,7% των θανατων ανδρων(γενικα,ανεξαρτητως ηλικιας,συμπεριλαμβανομενων ατυχηματων) μπορουν να αποδοθουν στο καπνισμα.Λινκ εδω http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1985 ... dinalpos=3
Αυτούς που στούκαραν ενώ πήγαιναν ν' ανάψουν τσιγάρο που τους έχει?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Σε μια μελετη που βρηκα τωρα που εγινε στην Πορτογαλια,αναφερει οτι το 17,7% των θανατων ανδρων(γενικα,ανεξαρτητως ηλικιας,συμπεριλαμβανομενων ατυχηματων) μπορουν να αποδοθουν στο καπνισμα.Λινκ εδω http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1985 ... dinalpos=3
τις γιαγιαδες που μαστουρωνουν με το λιβανι της εκκλησιας τις πιανει?
-
H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΠΝΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ .ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.Η ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΜΕ ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ .ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΑΡΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ. Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΙΑΥΤΟΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ .ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ .Ο ΝΕΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΝΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ ΤΑΣΑΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΙΑΥΤΟΣ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ.
ΟΙ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΩΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ.
ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΙΤΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΟΠΟ -
Τι καπνό τρολλάρεις ;
-
ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.
-
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τις γιαγιαδες που μαστουρωνουν με το λιβανι της εκκλησιας τις πιανει?
Πλάκα, πλάκα, ξέρω άτομο που ενεπλάκη σε τροχαίο επειδή 'την άκουσε' καπνίζοντας το πρώτο του πρωϊνό τσιγάρο ενώ οδηγούσε.
-
εγω σιγουρα θα τρακαρω αν δεν καπνισω οσες φορες το δοκιμασα πανω στη βιασυνη μου πηγα να την παθω στα επομενα απο το σπιτι μου τετραγωνα
και αυτο οντως συμβαινει σε πολλους..αμα εισαι εξαρτημενος απο τη νικοτινη δε μπορεις να συγκεντρωθεις αμα δεν καπνισεις..
τα παλια καλα χρονια στη σχολη μας αφηναν μερικοι επιτηρητες να καπνιζουμε την ωρα που διναμε
και βοηθουσε
(οταν ειχε αραιωσει ο κοσμος και αφου ρωτουσαμε τους γυρω μας αν ειχαν προβλημα και αφου καθομασταν κοντα σε παραθυρο για να μην γκρινιαξετε παλι μερικοι.. μερικοι βεβαια αφηναν με το καλημερα και καποιοι αλλοι καθολου και αν εκανε εστω και ενας παραπονο δεν καπνιζε κανεις ) -
Μλκία όμως ρε συ να την ξέρεις την παγίδα και τις συνέπειες και παρόλα αυτά να αφήσεις τον εαυτό σου να γίνει εξαρτημένος από τη νικοτίνη, κι από εκεί που είναι απόλαυση το τσιγάρο μια στις τόσες, όπως ένα ποτήρι κρασί για κάποιους, να γίνει ανάγκη, σαν την τροφή.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μλκία όμως ρε συ να την ξέρεις την παγίδα και τις συνέπειες και παρόλα αυτά να αφήσεις τον εαυτό σου να γίνει εξαρτημένος από τη νικοτίνη, κι από εκεί που είναι απόλαυση το τσιγάρο μια στις τόσες, όπως ένα ποτήρι κρασί για κάποιους, να γίνει ανάγκη, σαν την τροφή.Αυτο ειναι η χειροτερη συνεπεια του καπνισματος για μενα.
-
Νεότερα κατά του καπνίσματος εδώ.
Μακάρι να γίνει η καθολική απαγόρευση... Πάντως, χθες διαπίστωσα ότι σε μαγαζί που απαγορεύεται το κάπνισμα, δεν έχει χάσει καθόλου από την πελατεία του. Απλώς παλιότερα όταν πήγαινες να μπεις είχε ένα ομιχλώδες τοπίο και πραγματικά πήγαινες σε αποστολή αυτοκτονίας ενώ τώρα (μετά την 01/07/2009) μπορείς να παρατηρήσεις και την ιδιαίτερη διακόσμηση του μαγαζιού . Αυτά για τους καταστηματάρχες που πιστεύουν ότι θα χάσουν πελατεία ... -
εγω πηγα σε ρεμπεταδικοι πριν λιγες μερες.μπαινω μεσα και βλεπω τα τασακια να λειπουν απτα τραπεζια φωναζω εναν υπαλληλο και του λεω.
φιλε το καπνισμα επιτρεπεται;
και μου απανταει.
θα σου φερω ενα μπουκαλακι με νερο προσωρινα να ριχνεις την σταχτη και αν μαζεψει κοσμο θα σου φερω και τασακι.
στο καπακι μου κλεινει το ματι χαμογελαστα και μου λεει
ξερεις.....τωραμα ειναι ποτε δυνατον να θελω να ακουσω τις πενιες μου ,Μαρκο,τσιτσανη,παπαιωανου και να μην μπορω να καπνισω
-
Μπορείς να τις ακούσεις σπίτι σου
Όπως και γω όταν γουστάρω να σκούσω τις funky jazzιές μου μετά συνοδείας πούρου το κάνω σπίτι μου. -
ρε και αργιλεδες κανονικα επρεπε να μας προσφερουν
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Μακάρι να γίνει η καθολική απαγόρευση... Πάντως, χθες διαπίστωσα ότι σε μαγαζί που απαγορεύεται το κάπνισμα, δεν έχει χάσει καθόλου από την πελατεία του. Απλώς παλιότερα όταν πήγαινες να μπεις είχε ένα ομιχλώδες τοπίο και πραγματικά πήγαινες σε αποστολή αυτοκτονίας ενώ τώρα (μετά την 01/07/2009) μπορείς να παρατηρήσεις και την ιδιαίτερη διακόσμηση του μαγαζιού . Αυτά για τους καταστηματάρχες που πιστεύουν ότι θα χάσουν πελατεία ...να είσαι σίγουρος ότι αν εφαρμοστεί (σιγά μη γίνει τπτ) θα χάσουν πελατεία και πολλή μάλιστα
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Μακάρι να γίνει η καθολική απαγόρευση... Πάντως, χθες διαπίστωσα ότι σε μαγαζί που απαγορεύεται το κάπνισμα, δεν έχει χάσει καθόλου από την πελατεία του. Απλώς παλιότερα όταν πήγαινες να μπεις είχε ένα ομιχλώδες τοπίο και πραγματικά πήγαινες σε αποστολή αυτοκτονίας ενώ τώρα (μετά την 01/07/2009) μπορείς να παρατηρήσεις και την ιδιαίτερη διακόσμηση του μαγαζιού . Αυτά για τους καταστηματάρχες που πιστεύουν ότι θα χάσουν πελατεία ...2 πραγματα θα ηταν ιδανικα σχετικα με το καπνισμα
1ον . Να κανουνε την απαγορευση καθολικη και οποιος θελει να καπνισει να βγαινει εξω και ας αναβει και τριφυλλο , αρκει να μην με ενοχλει με τον καπνο του,ουτε να δηλητηριαζει τον ηδη μολυσμενο αερα που αναπνεουμε και φυσικα να μην βρωμαω τσιγαριλα γιατι αυτος ειναι θεριακλης, Οποιος θελει να ρουφηξει καρκινο ας παει εξω και ετσι ολοι θα ειμαστε ευτηχισμενοι
2ον . Στα προιοντα καπνου απο το 2014 στην Ευρωπη θα αυξηθει ο φορος επιπλεον 40% ,εδω στο Ελλαδισταν απο το 2018.
Ας το ακριβυνουν κι'αλλο μιας και θα ειναι μεγαλο αντικινητρο για τους πιτσιρικαδες να μην το αρχισουν και ευκαιρια για πολλους να το κοψουν. Φυσικα
τα οφελη για ολους μας θα ειναι παρα πολλα απο οικονομικης πλευρας -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
2ον . Στα προιοντα καπνου απο το 2014 στην Ευρωπη θα αυξηθει ο φορος επιπλεον 40% ,εδω στο Ελλαδισταν απο το 2018.
Ας το ακριβυνουν κι'αλλο μιας και θα ειναι μεγαλο αντικινητρο για τους πιτσιρικαδες να μην το αρχισουν και ευκαιρια για πολλους να το κοψουν. Φυσικα
τα οφελη για ολους μας θα ειναι παρα πολλα απο οικονομικης πλευραςχαιρεσαι με τον πονο τον αλλων?
εγω λεω να ανεβουν και ολα τα τροφιμα 50% γιατι γινομαστε παχυσαρκοι και η βενζινη 300% για να παιρνουμε το λεωφορειο και να μη μολυνουμε κι αλλο τον αερα..
αλλο να μην σας 'ενοχλουμε' (με ή χωρις εισαγωγικα), αλλο να θελετε να μας γ@μανε..
μου θυμιζει τη φορολογια των 'πλουσιων' με τα 1928 κεκ η ολη φαση..τα τσιγαρα ειναι ηδη πανακριβα να ξερεις παντως.. σκεψου ποσοι βγαζουν 20-30 ευρω τη μερα και πρεπει να δωσουν 6 ή και παραπανω. αυτο ειναι τρελη εκμεταλλευση και δεν εχει ως στοχο να το κοψουμε, αλλα να μας φανε τα λεφτα υπερχρεωνοντας μας κατι το οποιο δεν κοστιζει τιποτα και το οποιο δεν σταματαμε ετσι απλα να καταναλωνουμε.
για μενα ειναι το ιδιο αλητεια με το ακριβο γαλα ή τα ακριβα φαρμακα, μονο που εδω την αλητεια δεν τη κανει καποιος απληστος βιομηχανος, αλλα το ιδιο το αχρηστο κρατος μας , το οποιο δεν παραγει τιποτα και ζει μονο απο τους φορους
(και μη μου πεις για τις αλλες χωρες, εκει δε με νοιαζει γιατι τα εχουν ακριβα στην ελλαδα παντως σιγουρα δεν τους νοιαζει η υγεια μας και αν εφαρμοστει τελικα αυτος ο νομος θα γινει για να μαζεψουν προστιμα οπως και στα αυτοκινητα ) -
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#2]