-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το να πεθάνεις στα 50 σου από έμφραγμα, καρκίνο, κλπ....
Και ξαναλεω:
Για να πεθανει κανεις στα 50 απο εμφραγμα, καρκινο κτλ δεν ειναι απαραιτητο να καπνιζει.
Το καπνισμα επιβαρυνει μια ηδη υπαρχουσα ή υποβοσκουσα κατασταση. Δεν ειναι σιγουρο πως θα σε σκοτωσει. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Και ξαναλεω:
Για να πεθανει κανεις στα 50 απο εμφραγμα, καρκινο κτλ δεν ειναι απαραιτητο να καπνιζει.
Το καπνισμα επιβαρυνει μια ηδη υπαρχουσα ή υποβοσκουσα κατασταση. Δεν ειναι σιγουρο πως θα σε σκοτωσει.Ίσως έπρεπε να το γράψω λίγο διαφορετικά για να το καταλάβεις ότι τα παραπάνω (που συμφωνώ ότι μπορεί να σου τύχουν, μπορεί και όχι) *δεν *είναι τα μόνα αρνητικά που κουβαλάει μαζί του το κάπνισμα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
μιλατε για αστειοτητες τυπου 'δικαιωματα των καπνιστωνΕαν θεωρεις αστειοτητα το 'δικαιωμα του καπνιστη', χωρις να το θες χαρακτηριζεις αστειοτητα και το δικαιωμα του μη καπνιστη.
οι αλλοι μισοι απλα γελατε ειρωνικα με εμας επειδη ουσιαστικα κανεις δεν μπορει να σας κανει τιποτα (το οποιο σας κανει τσαμπα μαγκες εν τω μεταξυ...να μου λεγατε 'θα καπνιζω κ ας πληρωνω προστιμα, ναι οκ).
Εσενα το προβλημα σου πιο ακριβως ειναι?
Οτι 'κανεις δεν μπορει να μας κανει τιποτα' ή καποιο πιο ουσιωδες?Τζαμπα μαγκες δεν ειμαστε, τα προστιμα τα πληρωνουμε με τη μορφη (βαριας) φορολογιας.
Κ μετα γκρινιαζετε για τον βουλευτη που περναει με κοκκινο 'επειδη εχει ασυλια' ή με τον πλουσιο που παρκαρει το Cayenne πανω στο πεζοδρομιο 'επειδη κανεις δεν θα τολμησει να του κανει τιποτα'.
Τα ιδια χαλια ειστε, δεν το εχετε καταλαβει?
Μαλλον οι αντικαπνιστες γκρινιαζουν περισσοτερο.
Σε ενα τοπικ που εχει τιτλο 'ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ', οι περισσοτεροι που γραφουν ειναι αντικαπνιστες (και οχι καπνιστες που σταματησαν).
Προσεξε, επιτηδες χρησιμοποιω τον ορο 'αντικαπνιστες' και οχι μη καπνιστες.Αυτο που εισπραττω απο τους περισσοτερους, ειναι ενα...απωθημενο, μια μιζερια, πολλη γκρινια, εγωισμο (αυτο που κοροιδευετε στους καπνιστες δηλαδη) και γενικα ορισμενοι μου θυμιζουν... κακια πεθερα.
Βεβαια, ατομα που εκφραζονται με λογικη και ειναι μη καπνιστες (και φυσικα ειναι δικαιωμα τους), τα σεβομαι και απαντω αναλογα, χωρις 'ειρωνικα' χαμογελα, και ομολογω με αρκετη δοση κατανοησης.
Τι να πω ας πουμε στο φιλο που λεει πως για να φαει, εβαλε μπουφαν!
-
Εχει πολυ μεγαλη πλακα πως απο την μια, σε τοσα τοπικ, κραζουμε αυτους που στον δρομο κανουν οτι τους βολευει, κ απο την αλλη εδω περα οι μισοι καπνιστες κραζετε τον νομο επειδη δεν σας βολευει κ μιλατε για αστειοτητες τυπου 'δικαιωματα των καπνιστων', κ οι αλλοι μισοι απλα γελατε ειρωνικα με εμας επειδη ουσιαστικα κανεις δεν μπορει να σας κανει τιποτα (το οποιο σας κανει τσαμπα μαγκες εν τω μεταξυ...να μου λεγατε 'θα καπνιζω κ ας πληρωνω προστιμα, ναι οκ).
Κ μετα γκρινιαζετε για τον βουλευτη που περναει με κοκκινο 'επειδη εχει ασυλια' ή με τον πλουσιο που παρκαρει το Cayenne πανω στο πεζοδρομιο 'επειδη κανεις δεν θα τολμησει να του κανει τιποτα'.
- 100000000000 στον kacey , μεχρι γκρουπ στο fb εχουν που υποστηριζει πως θα καπνιζουν οπου θελουν κ στα @@ τους για τους μη καπνιστες ...
-
Kαλή ιδέα. Πλάκα πλάκα και γούνα φοράω αλλά Χριστοδουλό αν είναι να γλιτώσω το ντουμάνι που μου έρχεται στα μούτρα.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
μεχρι γκρουπ στο fb εχουν που υποστηριζει πως θα καπνιζουν οπου θελουν κ στα @@ τους για τους μη καπνιστες ...
Ε καλα, αυτοι ειναι ζωακια.
Και μη καπνιστες να ηταν, θα καναν αναλογο γκρουπ στο fb ... -
μιλατε για αστειοτητες τυπου 'δικαιωματα των καπνιστων
Εαν θεωρεις αστειοτητα το 'δικαιωμα του καπνιστη', χωρις να το θες χαρακτηριζεις αστειοτητα και το δικαιωμα του μη καπνιστη.
οι αλλοι μισοι απλα γελατε ειρωνικα με εμας επειδη ουσιαστικα κανεις δεν μπορει να σας κανει τιποτα (το οποιο σας κανει τσαμπα μαγκες εν τω μεταξυ...να μου λεγατε 'θα καπνιζω κ ας πληρωνω προστιμα, ναι οκ).
Εσενα το προβλημα σου πιο ακριβως ειναι?
Οτι 'κανεις δεν μπορει να μας κανει τιποτα' ή καποιο πιο ουσιωδες?Τζαμπα μαγκες δεν ειμαστε, τα προστιμα τα πληρωνουμε με τη μορφη (βαριας) φορολογιας.
Τα ιδια χαλια ειστε, δεν το εχετε καταλαβει?
Μαλλον οι αντικαπνιστες γκρινιαζουν περισσοτερο.
Σε ενα τοπικ που εχει τιτλο 'ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ', οι περισσοτεροι που γραφουν ειναι αντικαπνιστες (και οχι καπνιστες που σταματησαν).
Προσεξε, επιτηδες χρησιμοποιω τον ορο 'αντικαπνιστες' και οχι μη καπνιστες.Αυτο που εισπραττω απο τους περισσοτερους, ειναι ενα...απωθημενο, μια μιζερια, πολλη γκρινια, εγωισμο (αυτο που κοροιδευετε στους καπνιστες δηλαδη) και γενικα ορισμενοι μου θυμιζουν... κακια πεθερα.
Βεβαια, ατομα που εκφραζονται με λογικη και ειναι μη καπνιστες (και φυσικα ειναι δικαιωμα τους), τα σεβομαι και απαντω αναλογα, χωρις 'ειρωνικα' χαμογελα, και ομολογω με αρκετη δοση κατανοησης.
Τι να πω ας πουμε στο φιλο που λεει πως για να φαει, εβαλε μπουφαν!
α)'δικαιωμα του καπνιστη' οταν αυτο υποχρεωνει κ τους αλλους να καπνιζουν μαζι του, ειναι ΑΣΤΕΙΟ.
β) το προβλημα μου ειναι οτι οπως ολοι οι αλλοι καφροι σε αυτη την χωρα που και εσεις κραζετε, κανετε οτι γουσταρετε επειδη μπορειτε. Κ δεν κανετε οτι δεν μπορειτε οχι επειδη δεν πρεπει να τα κανετε αλλα επειδη δεν μπορειτε να την γλυτωσετε, αλλιως αναρχια κ ο καθενας οπως γουσταρει...
γ) Η φορολογια ειναι για την χρηση του προιοντος, οπως πχ στην βενζινη. Το προστιμο ειναι για την παρανομια, οπως στο να περνας με κοκκινο. Πως ζυγιζεις αυτα τα δυο ως ιδια, μονο εσυ ξερεις.
δ) Εισπραττεις οτι εισπραττεις γιατι βγαινεις κ λες 'εγω θα καπνιζω κ στα @@ μου για τους αλλους'. Κ αν δεν το λες με λεξεις, το λες με πραξεις. Το ιδιο κραζουμε ολοι μαζι αυτους που παρκαρουν στα πεζοδρομια κλπ κλπ...
ε) Εισπραττεις οτι εισπραττεις γιατι το πιο πανω το κανεις επειδη σε κανει μαγκα η ανικανοτητα του οποιου αρμοδιου να στο επιβαλλει. Ο τσαμπα μαγκας που λεγαμε...Οπως οι μηχανακηδες χωρις πινακιδα, οι πασης φυσεως εχοντες ασυλια κλπ κλπ...
Τα τρια πραγματα που εχουν γραφτει εδω μεσα πιο πολυ απο ολα ειναι
'το δικαιωμα του καπνιστη στο να καπνιζει'
Απαντηση: Οταν εγω παω να σε σκοτωσω επειδη γραφω το πεζοπρασινο στα @@ μου θα σου πω για το δικαιωμα μου να φτασω γρηγορα σπιτι μου...
'Αν δεν θελεις να σε καπνιζω, μπορεις να κατσεις σπιτι σου κ να διασκεδασεις εκει'
Απαντηση: Αν δεν θελεις να σε προσπερναω απο δεξια για να στριψω αριστερα μπροστα σου ενω εσυ περιμενες σαν μλκς 3 φαναρια για να στριψεις, μπορεις να κατσεις σπιτι σου κ να μην οδηγεις...Επισης το ιδιο να κανεις αν δεν θελεις να σε εμβολησω οταν αγνοω τα ΣΤΟΠ επειδη προεχει το δικαιωμα μου στο να μην σταματαω...
(αυτο που εχει γραφτει περισσοτερο απο ολα):
'καλα, φωναζε εσυ, εγω θα καπνιζω κ αμα μπορεις κανε κατι για αυτο'.
Απαντηση: σε ενα υποθετικο σεναριο οπου πχ εγω θα ειχα ασυλια ή πολυ απλα οπου δεν θα μπορουσες να με βρεις, αμα δεν εσβηνες το τσιγαρο (που εχω δικαιωμα να στο ζητησω) θα σου εσκαγα το τασακι στην μαπα μεχρι να σου την ανοιξω. Μετα θα φωναζες την αστυνομια κ εκεινοι θα σου ελεγαν 'συγνωμη αλλα τον κυριο δεν μπορουμε να τον αγγιξουμε'. Τι ωραιος κοσμος...
Κατα τα αλλα σε πειραζουν οι κουκουλοφοροι που θα σου σπασουν το μαγαζι σου επειδη ειναι πολλοι κ με κουκουλες = δεν μπορουν να τους πιασουν, σε πειραζει το λαμογιο που τα κανει πλακακια με εφοριες κ κυβερνησεις κ μετα τα σκας εσυ σαν μλκς μισθωτος, ο νταλικιερης που περναει με το ετσι θελω κ σε αναγκαζει να του κανεις ακρη επειδη θα σε λιωσει, ο καριολης που παει αναποδα σε μονοδρομο επειδη ειναι 5 ατομα κ θα σε κανουν ακρη με το ζορι, ο μπατσος που κανει οτι γουσταρει για να το παιξει μαγκας κ δεν μπορεις να του κανεις τιποτα, ο δημοσιος υπαλληλος που σε καθυστερει 3 ωρες για δουλεια 5 λεπτων επειδη θα του αερισεις τα cohones κ θα σε τρεχει κ περισσοτερο αμα διαμαρτυρηθεις, οι παρκαδοροι που σου παιρνουν λεφτα για να σου επιτρεψουν να παρκαρεις σε δημοσιο δρομο, και αλλα πολλα ωραια κ γλαφυρα χαρακτηριστικα αυτου του μπουρδελου που λεγετε Ελλαδα...Κ κυριως αυτων των αστειων τυπων που την κατοικουν...
-
ολα τα επιχειρηματα των καπνιστων περι δικαιωματων τους και αντικαπνιστων-κακων-πεθερων καταρρεουν με την εξης φραση: οι μη καπνιστες αυξανουν την πιθανοτητα για καρκινο του πνευμονα εξαιτιας του παθητικου καπνισματος. επομενως κανενας καπνιστης δεν δικαιουται να αυξανει τον κινδυνο ενος αθωου να ψοφησει απο καρκινο. για τον εαυτο του εχει καθε δικαιωμα. οχι ομως για τους αλλους.
ολοι οι καπνιστες θα επρεπε να κανετε αυτο που ειπε ενας συνφορουμιτης λιγο πιο πανω. να σεβεστε το δικαιωμα του μη καπνιστη στη ζωη και να μην καπνιζετε μπροστα του εξαναγκαζοντας τον να αναπνεει τον καρκινο σας.ΥΓ θυμιζω λιγο λεβεντη τωρα που με ξαναδιαβαζω ('καρκινο να παθετε ολοι σας μητσοτακεοι') αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητα αρνητικο
-
μιλατε για αστειοτητες τυπου 'δικαιωματα των καπνιστων
Εαν θεωρεις αστειοτητα το 'δικαιωμα του καπνιστη', χωρις να το θες χαρακτηριζεις αστειοτητα και το δικαιωμα του μη καπνιστη.
Για εξήγησέ το λιγάκι αυτό, να δούμε τι είχες στο μυαλό σου όταν το έγραφες.
Ποιο είναι το 'δικαίωμα' του καπνιστή και πώς κατοχυρώνεται... -
Προφανως ο σοφος φιλος Saxon θεωρει δικαιωμα του καπνιστη το να μπορει να καπνιζει εκει που συν-τρωει κ συν-διασκεδαζει μαζι με αλλους, κ μαλιστα οτι εχει το ιδιο βαρος αυτο με το δικαιωμα του μη-καπνιστη να μην αναπνεει με το ζορι τον καπνο του αλλου οταν εκεινος τρωει κ διασκεδαζει εξω....Οπως η ελευθερια του λογου ενα πραγμα...
Το να μιλαω δυνατα στο σινεμα, ειναι νομιμο. Αν το κανω ομως θα με κραξουν ολοι,κ οταν πω 'εγω θα μιλαω γιατι δεν μπορειτε να μου κανετε τιποτα, ουτε καν παρανομο ειναι' μερικοι θα με πλακωσουν κιολας. Κ πιθανολογω οτι κ ο Saxon θεωρει λογικη την παραπανω αντιδραση. Στο καπνισμα κ την εισπνοη καπνου απο αυτους που δεν θελουν, αλλαζει το πραγμα...Κοιτα να δεις κατι περιεργα πραματα ρε πστ μου...
-
Και ξαναλεω:
Το καπνισμα επιβαρυνει μια ηδη υπαρχουσα ή υποβοσκουσα κατασταση. Δεν ειναι σιγουρο πως θα σε σκοτωσει.Ρε φιλε, ας μην μας σκοτωσει. Αμφιβαλλεις οτι το καπνισμα ΣΟΥ, βλαπτει την υγεια ΜΟΥ? Ειδικα οταν οι 'ΣΟΥ' ειστε 200 ατομα γυρω μου? Δεν μιλαμε να εισαι εσυ+εγω σε ενα μαγαζι μονοι μας.
Απλα πραγματα, απαντησε μου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
α)'δικαιωμα του καπνιστη' οταν αυτο υποχρεωνει κ τους αλλους να καπνιζουν μαζι του, ειναι ΑΣΤΕΙΟ.
Καταρχας δεν υποχρεωνει τους αλλουν να καπνιζουν μαζι του.
Ο καπνιστης εχει δικαιωμα να καπνιζει οπου επιτρεπεται και δεν βλεπω κατι λαθος σε αυτο.
Τωρα, εαν σε ενοχλει ο καπνος μου και μπορω να καν κατι, καλως.
Αν οχι, μπορεις να απομακρυνθεις εσυ, οπως κανω και εγω οταν μπαινω σε μπαρακια με πολλη καπνα.
Επισης, ο μη καπνιστης, πηγαινοντας σε καποιο μαγαζι που εχει αδεια 'καπνιστων' ξερει που παει και οτι πιθανον να ενοχληθει.β) το προβλημα μου ειναι οτι οπως ολοι οι αλλοι καφροι σε αυτη την χωρα που και εσεις κραζετε, κανετε οτι γουσταρετε επειδη μπορειτε. Κ δεν κανετε οτι δεν μπορειτε οχι επειδη δεν πρεπει να τα κανετε αλλα επειδη δεν μπορειτε να την γλυτωσετε, αλλιως αναρχια κ ο καθενας οπως γουσταρει...
Ασχετο με το θεμα. Γενικευεις.
Μπορει να καπνιζω (παντα εκει που επιτρεπεται) αλλα δεν κανω οτι γουσταρω γενικοτερα.γ) Η φορολογια ειναι για την χρηση του προιοντος, οπως πχ στην βενζινη. Το προστιμο ειναι για την παρανομια, οπως στο να περνας με κοκκινο. Πως ζυγιζεις αυτα τα δυο ως ιδια, μονο εσυ ξερεις.
Μα το καπνισμα δεν ειναι παρανομο. Γιατι να μπει προστιμο?
Αλλο το να περιοριζεται σε συγκεκριμενους χωρους και αλλο να ειναι παρανομο.Φυσικα η φορολογια και το προστιμο δεν ειναι ιδια. Γνωριζω τη διαφορα, απλα το καπνισμα δεν ειναι παρανομο οποτε δεν υπαρχει προστιμο.
δ) Εισπραττεις οτι εισπραττεις γιατι βγαινεις κ λες 'εγω θα καπνιζω κ στα @@ μου για τους αλλους'. Κ αν δεν το λες με λεξεις, το λες με πραξεις. Το ιδιο κραζουμε ολοι μαζι αυτους που παρκαρουν στα πεζοδρομια κλπ κλπ...
Ποτε ειπα κατι τετοιο?
Αν επιτρεπεται καπνιζω. Αν οχι, κανω υπομονη. Που βρισκεις το λαθος?
Οπως και στο ασχετο με το θεμα παραδειγμα σου για το παρκαρισμα σε πεζοδρομιο...
Αυτο απαγορευεται. Το καπνισμα οχι.ε) Εισπραττεις οτι εισπραττεις γιατι το πιο πανω το κανεις επειδη σε κανει μαγκα η ανικανοτητα του οποιου αρμοδιου να στο επιβαλλει. Ο τσαμπα μαγκας που λεγαμε...Οπως οι μηχανακηδες χωρις πινακιδα, οι πασης φυσεως εχοντες ασυλια κλπ κλπ...
Παλι παρουσιαζεις ασχετα παραδειγματα...
Μα ο νομοθετης δε μπορει να επιβαλλει καθολικα. Μπορει να περιορισει το καπνισμα σε συγκεκριμενους χωρους αλλα οχι να το απαγορεψει. Δικαιο μου φαινεται.
Οσοι καπνιζετε συνεχιστε στο ταδε μαζαγι, οσοι δεν καπνιζετε πατε στο διπλα.Τα τρια πραγματα που εχουν γραφτει εδω μεσα πιο πολυ απο ολα ειναι
'το δικαιωμα του καπνιστη στο να καπνιζει'
Απαντηση: Οταν εγω παω να σε σκοτωσω επειδη γραφω το πεζοπρασινο στα @@ μου θα σου πω για το δικαιωμα μου να φτασω γρηγορα σπιτι μου...
Ασχετο παραδειγμα ξανα.
Δεν μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα.
Εχω δικαιωμα να καπνιζω εκει που επιτρεπεται.
Εσυ εχεις δικαιωμα να πας σπιτι σου αλλα ειναι παρανομο να γραψεις το πρασινο στα @@, οπως και να με σκοτωσεις.'Αν δεν θελεις να σε καπνιζω, μπορεις να κατσεις σπιτι σου κ να διασκεδασεις εκει'
Απαντηση: Αν δεν θελεις να σε προσπερναω απο δεξια για να στριψω αριστερα μπροστα σου ενω εσυ περιμενες σαν μλκς 3 φαναρια για να στριψεις, μπορεις να κατσεις σπιτι σου κ να μην οδηγεις...Επισης το ιδιο να κανεις αν δεν θελεις να σε εμβολησω οταν αγνοω τα ΣΤΟΠ επειδη προεχει το δικαιωμα μου στο να μην σταματαω...
Ασχετο παραδειγμα ξανα.
Δεν μπορεις να καταλαβεις τη διαφορα.
Εχω δικαιωμα να καπνιζω εκει που επιτρεπεται.(αυτο που εχει γραφτει περισσοτερο απο ολα):
'καλα, φωναζε εσυ, εγω θα καπνιζω κ αμα μπορεις κανε κατι για αυτο'.
Απαντηση: σε ενα υποθετικο σεναριο οπου πχ εγω θα ειχα ασυλια ή πολυ απλα οπου δεν θα μπορουσες να με βρεις, αμα δεν εσβηνες το τσιγαρο (που εχω δικαιωμα να στο ζητησω) θα σου εσκαγα το τασακι στην μαπα μεχρι να σου την ανοιξω. Μετα θα φωναζες την αστυνομια κ εκεινοι θα σου ελεγαν 'συγνωμη αλλα τον κυριο δεν μπορουμε να τον αγγιξουμε'. Τι ωραιος κοσμος...
Καλα, προσγειωσου στην πραγματικοτητα.
Στο ιδιο υποθετικο σεναριο θα σου εσβυνα το τσιγαρο στη μαπα με το που με κοιτουσες και θα σου εσκαγα το (γεματο) τασακι στη δικη σου μαπα μεχρι να στην ανοιξω. Μετα θα σε εβαζα να καπνισεις με το ζορι ενα πακετο αφιλτρα camel. Αστυνομια δε θα υπηρχε.
Στην πραγματικοτητα ομως εαν το καπνισμα απαγορευεται, δεν θα τολμησω να αναψω τσιγαρο.
Εαν επιτρεπεται δε θα τολμησεις να πεις τιποτα.Απο εκει και περα, το προβλημα σου δεν ειναι οι καπνιστες αλλα ο νομος.
Υ.Γ.
Απο αυτα που γραφεις, καταλαβαινω πως εχεις εντονη υποβοσκουσα παραβατικη συμπεριφορα.
Κατα βαθος, θες να δειρεις, να σκοτωσεις, να παραβιασεις το στοπ, να παραβιασεις το κοκκινο, να παρκαρεις στο πεζοδρομιο κτλ.
Δεν κανεις τιποτα απο αυτα ομως, μονο και μονο επειδη ξερεις πως ειναι παρανομα.
Αν εβρισκες ενα 'παραθυρακι' ισως εκανες καποια απο αυτα.Μαλλον σε ενοχλει που, κατι που εσυ θα ηθελες να ειναι παρανομο (καπνισμα) δεν ειναι.
Υ.Γ.
Δεν ειναι αναγκη να γραφεις κατεβατα.
Το θεμα ειναι απλο:
Απαγορευεται το καπνισμα: δεν καπνιζω (δε σημαινει πως θα το κοψω)
Δεν απαγορευεται: καπνιζω. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το να μιλαω δυνατα στο σινεμα, ειναι νομιμο.
Παραβαινει ομως τους κανονισμους της επιχειρησης, οποτε θα σε πεταξει εξω ο σεκιουριτας.
Το θεμα -επαναλαμβανω- ειναι το καπνισμα.
Στο σινεμα απαγορευεται, το σεβομαι, δεν καπνιζω.
Τοσο απλα. -
Ο χρήστης OutOfTheBox έγραψε:
οι μη καπνιστες αυξανουν την πιθανοτητα για καρκινο του πνευμονα εξαιτιας του παθητικου καπνισματος. επομενως κανενας καπνιστης δεν δικαιουται να αυξανει τον κινδυνο ενος αθωου να ψοφησει απο καρκινο. για τον εαυτο του εχει καθε δικαιωμα. οχι ομως για τους αλλους.Περι πιθανοτητων κτλ εχουμε συζητησει αρκετες σελιδες πισω.
Παλι δε βγαλαμε ακρη...
Εχεις καμμια προσφατη ερευνα σχετικα με το ποσο μεγαλη ειναι η πιθανοτητα? -
Το καπνισμα επιβαρυνει μια ηδη υπαρχουσα ή υποβοσκουσα κατασταση. Δεν ειναι σιγουρο πως θα σε σκοτωσει.Είναι απολύτως τεκμηριωμένο ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα. Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει 4.000 χημικές ουσίες, 55 από τις οποίες είναι δυνητικά καρκινογόνες. Το κάπνισμα ευθύνεται για το 80-90% των χρόνιων αναπνευστικών νοσημάτων, 23-40% των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου και είναι ο κύριος αιτιολογικός παράγοντας ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα. Συγκεκριμένα το 80-85% των ασθενών με καρκίνο πνεύμονα είναι καπνιστές και οι καπνιστές έχουν 20 φορές περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου πνεύμονα από ότι οι μη καπνιστές. Έχει υπολογιστεί ότι 9 στους 10 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα ήταν καπνιστές.
-
Απολυτα τεκμηριωμενο δεν ειναι.
http://www.smokingaloud.com/index.html
Εαν διαβασεις προσεκτικα, θα δεις οτι σε πολλες ερευνες εχουν γινει στατιστικα (και μη) λαθη.
-
εχμμμμ ειναι τεκμηριωμενο οτι 9 στους 10 καρκινοπαθεις με ογκο στον πνευμονα υπηρξαν καπνιστες !
Για τα γραφωμενα της σελιδας απλα ουδεν σχολιο -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
εχμμμμ ειναι τεκμηριωμενο οτι 9 στους 10 καρκινοπαθεις με ογκο στον πνευμονα υπηρξαν καπνιστες !
Για τα γραφωμενα της σελιδας απλα ουδεν σχολιοΔε με ενδιαφερει ποσοι καρκινοπαθεις υπηρξαν καπνιστες.
Με ενδιαφερει ποσοι καπνιστες θα υπαρξουν καρκινοπαθεις. Εχει διαφορα.Επισης, ποσοι παθητικοι καπνιστες θα εχουν 'προβλημα'?
-
Τι να πω ας πουμε στο φιλο που λεει πως για να φαει, εβαλε μπουφαν!Ό,τι θα έλεγες σε κάποιον που φοράει ζώνη στο αυτοκίνητό του επειδή μπορεί να τον σκοτώσει κάποιος που δε σέβεται τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου
-
οι μη καπνιστες αυξανουν την πιθανοτητα για καρκινο του πνευμονα εξαιτιας του παθητικου καπνισματος. επομενως κανενας καπνιστης δεν δικαιουται να αυξανει τον κινδυνο ενος αθωου να ψοφησει απο καρκινο. για τον εαυτο του εχει καθε δικαιωμα. οχι ομως για τους αλλους.
Περι πιθανοτητων κτλ εχουμε συζητησει αρκετες σελιδες πισω.
Παλι δε βγαλαμε ακρη...
Εχεις καμμια προσφατη ερευνα σχετικα με το ποσο μεγαλη ειναι η πιθανοτητα?δεν ξερω αν εβγαλες ακρη αρκετες σελιδες πισω, παντως στην ιατρικη (η οποια ειναι και το αντικειμενο μου) μια χαρα ακρη βγαινει. σε ο,τι βιβλιο εχω διαβασει και υπαρχει κεφαλαιο για καρκινο του πνευμονα, αναφερει ακριβως αυτο που σου λεω και σου λεει και ο Drunkard. καπνισμα = καρκινος του πνευμονα. τελεια. την αμφισβητηση αυτου του γεγονοτος ξεχασε την. δεν υφισταται.
το θεμα λοιπον δεν ειναι αν εσυ ως καπνιστης θελεις να ρισκαρεις τη ζωη σου ή οχι. το θεμα ειναι οτι με τον καπνο σου εξαναγκαζεις και τον μη καπνιστη να ρισκαρει κι αυτος τη ζωη του. τι πιο φασιστικο απο αυτο. και μετα μου αραδιαζετε επιχειρηματα περι της ελευθεριας σας.
συμφωνω απο την αλλη με αυτο που λες οτι θα κανεις οτι σου πει ο νομος. αν σου το επιτρεπει θα καπνισεις. αν οχι, δεν θα καπνισεις. τα ιδια λεει βεβαια και ο βουλγαρακης. 'ο,τι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο'.
οποτε εγκειται στο κρατος να κανει το σωστο και να απαγορευσει το καπνισμα.
γιατι δεν εχω την ψευδαισθηση να περιμενω απο τους καπνιστες και δη τους ελληνες να δειξουν κατανοηση στον μη καπνιστη και να μην του προκαλουν χιλια δυο προβληματα επειδη 'δεν απαγορευεται'.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#2]