-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Το κάθε 'Όπλο/Σώμα έχει την νοοτροπία που χρειάζεται για να πολεμήσει.
Στο ΠΖ π.χ. χρειάζεται σκληραγωγία στις κακές συνθήκες και ψυχικό σθένος.
Στο ΠΒ χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες και γνώσεις.
Στα ΤΘ χρειάζεται πλήρης υπακοή στην Ιεραρχία και μεγάλη σωματική ρώμη.
Στην ΑΣ χρειάζεται συναδελφικότητα και επαγγελματικότητα επιπέδου Π.Α.
Στις Ειδ. Δυν. χρειάζεται απόλυτη ομαδικότητα και τέλεια φυσική κατάσταση.Για αυτό λοιπόν κάθε Όπλο ή Σώμα έχει τις δικές του παραδόσεις και άτυπους κανόνες. Καμία παράδοση δεν είναι 'καλύτερη' ή 'χειρότερη'. Κάθε μία είναι προσαρμοσμένη στον σκοπό των εκάστοτε μαχητών.
Ο φίλος μου ο Κιούσης το βλέπει από την πλευρά του στρατεύσιμου Στρ και λέει ότι στο ΥΓ π.χ. είναι καλύτερα. Όντως έτσι είναι. Υπάρχει λόγος όμως. Το ΥΓ δεν θα κληθεί να προελάσει έναντι εχθρικών δυνάμεων όπως θα κληθεί ένας ΟΥΜΑ ΤΘ όπου εκεί η παραμικρή ανυπακοή συνεπάγεται θάνατο (για αυτό άλλωστε η πειθαρχία στα ΤΘ είναι τόσο αυστηρή). Το ΣΥΠ δεν θα κληθεί να καταλάβει οχυρωμένες θέσεις του εχθρού, όπως θα απαιτηθεί από το ΠΖ, όπου οι συνθήκες θα είναι σαν το Αποκάλυψη Τώρα. Το ότι οι 'Μαύροι' έχουν τα κολλήματά τους έγκειται στο ότι πάντα μα πάντα πρέπει να ακολουθείται ο κανονισμός μέσα στο άρμα!!! Το ότι τα 'Τζιτζίκια' τρώνε πήξιμο οφείλεται στο ότι ο πεζός πρέπει να αντέχει πολλά. Κλπ Κλπ...
Μου έκανε εντύπωση στην μονάδα μου που στις Ίλες μαζί με τα οχήματα που ανήκαν στις Ίλες είχαν και τους στρατιωτικούς κανονισμούς. Σε καμιά άλλη μονάδα δεν υπήρχε που ήταν άλλου όπλου ή σώματος. Είμαστε κομμάντα Τέλος
Το θέμα δεν είναι αν τους είχε, αλλά αν τους διάβασες ποτε
-
Διάβασε το ΠΑ πάνω δεξιά στο παρμπρίζ και συμπέρανε πως υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία.
-
ενδιαφερουσα εκπομπη στον Alpha tv.
ετσι για να δουμε τι γατακια ειμαστε εμεις!! -
Τι εξωφρενικο βλεπεις;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι εξωφρενικο βλεπεις;Sent from my Neo V using Tapatalk.
δεν ειπα οτι βλεπω κατι εξωφρενικο!
φυσιολογικοτατο μου φαινεται το ολο αυτο συστημα ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα.
απλα το αναφερω εδω σαν -ει το δυνατον- συγκριση με ετοιμοπολεμες καταστασεις
ετσι οπως τις θεωρουμε εμεις εδω τουλαχιστον
καθαρα θεωρια δηλαδη. -
Διάβασε το ΠΑ πάνω δεξιά στο παρμπρίζ και συμπέρανε πως υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία.εγω το χω διαβασει παντως
λεει να ρουφιανεψεις τον οδηγο αν δεν ειναι σε κατασταση να οδηγησει
(και ναι μονο οι ΤΘ το ειχαν κολλημενο.. )
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
εγω εμθ (απο αλλες ιλες ) εβλεπα κυριως να τους βαζουν να λενε τετοιες μλκιες
Νομίζω απο την Γ2 και μετά δεν τα ξαναείπαν. Με σιγουριά η Δ1 γτ όσοι ήρθα πάνω δεν είχαν ιδέα, εκτός και αν έπαιζε ρόλο η Επιλαρχία/Ίλη
Realzeus το αποθηκεύω πρίν έρθει η λογοκρισία
σε μας τα ελεγαν αλλου , εγω φυσικα κοροιδευα και μια μερα που ελεγα στο διπλανο μου οτι αυτες οι μαλακιες ειναι παρανομες με ακουει ενας καραβανας και λεει
'για παμε να πουμε το θα μπουμε στη πολη (τυχαια φραση, δε θυμαμαι τι λεγανε ) , γιατι γεμισαμε αδερφες'
κλασικη περιπτωση τυπου που θα εβαζε τα μαγνητακια απο το τοπικο σουβλατζηδικο να σχηματιζουν μαιαδνρο στο ψυγειο του αυδμ (true story )
εμεις ηθικο ακμαιοτατο και αριστερο πρωτη λεγαμε
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω εμθ (απο αλλες ιλες ) εβλεπα κυριως να τους βαζουν να λενε τετοιες μλκιες
Νομίζω απο την Γ2 και μετά δεν τα ξαναείπαν. Με σιγουριά η Δ1 γτ όσοι ήρθα πάνω δεν είχαν ιδέα, εκτός και αν έπαιζε ρόλο η Επιλαρχία/Ίλη
Realzeus το αποθηκεύω πρίν έρθει η λογοκρισία
σε μας τα ελεγαν αλλου , εγω φυσικα κοροιδευα και μια μερα που ελεγα στο διπλανο μου οτι αυτες οι μαλακιες ειναι παρανομες με ακουει ενας καραβανας και λεει
'για παμε να πουμε το θα μπουμε στη πολη (τυχαια φραση, δε θυμαμαι τι λεγανε ) , γιατι γεμισαμε αδερφες'
κλασικη περιπτωση τυπου που θα εβαζε τα μαγνητακια απο το τοπικο σουβλατζηδικο να σχηματιζουν μαιαδνρο στο ψυγειο του αυδμ (true story )
Ααααααααααααα ναι είχαμε και άλλη μια πίπα με την Πόλη .
-
εγω το χω διαβασει παντωςλεει να ρουφιανεψεις τον οδηγο αν δεν ειναι σε κατασταση να οδηγησει
(και ναι μονο οι ΤΘ το ειχαν κολλημενο.. )
Για να μην αφήνουμε πάντως κενά ας εξηγήσουμε τι σημαίνει το μπλε αυτοκόλλητο ΠΑ μέσα σε κύκλο. 'Παρασκευή Ακινητεί' σημαίνει και χρειάζεται ειδική γραπτή βεβαίωση από τον Δκτη του Κλιμακίου ότι έχει γίνει η εβδομαδιαία προληπτική συντήρηση την προηγουμένη μέρα αν τύχει το όχημα να κυκλοφορήσει εκτός στρατοπέσου. Δίδεται από το Γραφείο Κινήσεως μαζί με την Διαταγή Κινήσεως.
Και φυσικά μόνο οι ΤΘ τα τηρούν αυτά καθώς σε εμάς η συντήρηση υλικού είναι πιο ιερή και από την αγία επιθεώρηση της Παρασκευής.
'για παμε να πουμε το θα μπουμε στη πολη (τυχαια φραση, δε θυμαμαι τι λεγανε ) , γιατι γεμισαμε αδερφες
Παράνομο δεν είναι τίποτα από αυτά. Παράτυπο ίσως...
-
Τώρα με την κρίση δεν θα το έλεγα τόσο για την συντήρηση , όταν τα μισά οχήματα δεν παίρνουν μπρός επειδή δεν έχουν μπαταρία.
-
Α καλά οι μπαταρίες είναι διαχρονικό πρόβλημα, ειδικά στα άρματα.
Όμως δεν είναι μεγάλο θέμα καθώς πρώτον οι προβλεπόμενες μπαταρίες υπάρχουν στους 'μελισσάδες' και δεύτερον οι ρευματολήπτες κάνουν θαύματα. Απλά πρέπει να βγει Χ χρονική περίοδος με Ψ διαθέσιμες μπαταρίες. Οπότε εφοδιάζονται τα μισά άρματα/οχήματα με νέες μπαταρίες και τα άλλα μισά παίρνουν από καλώδιο. Σε περίπτωση πραγματικού συναγερμού όμως, υπάρχουν μπαταρίες για όλα τα άρματα και οχήματα. -
Ο φίλος μου ο Κιούσης το βλέπει από την πλευρά του στρατεύσιμου Στρ και λέει ότι στο ΥΓ π.χ. είναι καλύτερα. Όντως έτσι είναι. Υπάρχει λόγος όμως. Το ΥΓ δεν θα κληθεί να προελάσει έναντι εχθρικών δυνάμεων όπως θα κληθεί ένας ΟΥΜΑ ΤΘ όπου εκεί η παραμικρή ανυπακοή συνεπάγεται θάνατο (για αυτό άλλωστε η πειθαρχία στα ΤΘ είναι τόσο αυστηρή). Το ΣΥΠ δεν θα κληθεί να καταλάβει οχυρωμένες θέσεις του εχθρού, όπως θα απαιτηθεί από το ΠΖ, όπου οι συνθήκες θα είναι σαν το Αποκάλυψη Τώρα. Το ότι οι 'Μαύροι' έχουν τα κολλήματά τους έγκειται στο ότι πάντα μα πάντα πρέπει να ακολουθείται ο κανονισμός μέσα στο άρμα!!! Το ότι τα 'Τζιτζίκια' τρώνε πήξιμο οφείλεται στο ότι ο πεζός πρέπει να αντέχει πολλά. Κλπ Κλπ...
το βλεπω και απο τη μερια καποιου που χανει το χρονο του
επειδη σε πολεμο δε θα πηγαιναμε και επειδη ειμαστε και ολιγον στρατος της πλακας εκτιμουσα πιο πολυ αυτα που καλουμουν να κανω σε καιρο ειρηνης σε λογοτερα μαχιμα οπλα/σωματα , παρα το να καθαριζω τα φυλλα απο το ορυγμα στο φυλακιο
πχ τυλιγα γαζες; με αυτες τις γαζες 100αδες ατομα χειρουργηθηκαν
πχ ημουν στα επειγοντα (χωρις να ξερω τι μου γινεται; ) βοηθουσα εστω και λιγο κατι γριες που μου εσκαγαν με καρδια
πχ εκανα χαρτουρα διαγωνισμων; με αυτους τους διαγωνισμους συνεβαλλα εστω και λιγο με το να μπουν λεφτα στο στρατευμα
πχ κουβαλαγα μαλακιες για τη παρελαση ; γινοταν παρελαση (για τη παρελαση του συνταγματος μιλαω)
πχ πηγαινα συνοδευτικος ρουχα σε νεοσυλλεκτους σε καποιο κεντρο; επαιρναν ρουχα οι νεοσυλλεκτοι
το ιδιο και αλλοι που συμμετειχαν στη μεταφορα κινητηρων και ερπυστριωνπιο πολυ εκτιμουσα τους ρολους μου σε μη μαχιμες μοναδες που συντηρουν στην ουσια το στρατευμα, παρα σε μαχιμους που δεν ειχαν με τι να ασχοληθουν και ασχολουνταν ολη μερα με το αν ειμαι γυαλισμενος ή αν εστρωσα το κρεβατι μου
αυτοι που οντως κανουν καποια δουλεια καθημερινα στο στρατο (και ας μην κανουν τις βαρβατες ασκησεις ) δεν ασχολουνται με το αν το κρεβατι σου ειναι τελειως επιπεδο
στη επιλαρχια δουλευε το 10% των στελεχων, το υπολοιπο 10 μας ζαλισε τα @@ και το υπολοιπο 80 ηταν χωμενο σε τρυπες και λουφαρε
στο ΥΠ και το ΥΓ οι λουφαδοροι ηταν μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου
-
Όμως δεν είναι μεγάλο θέμα καθώς πρώτον οι προβλεπόμενες μπαταρίες υπάρχουν στους 'μελισσάδες' και δεύτερον οι ρευματολήπτες κάνουν θαύματα. Απλά πρέπει να βγει Χ χρονική περίοδος με Ψ διαθέσιμες μπαταρίες. Οπότε εφοδιάζονται τα μισά άρματα/οχήματα με νέες μπαταρίες και τα άλλα μισά παίρνουν από καλώδιο. Σε περίπτωση πραγματικού συναγερμού όμως, υπάρχουν μπαταρίες για όλα τα άρματα και οχήματα.Σε περίπτωση πραγματικού συναγερμού, μπαταρίες μπορεί να υπάρχουν. Δυναμικό να τα επανδρώσει δεν ξέρω . Φέρτε μου ενα Reo και ένα Leo 2A4 και τα καθαρίζω όλα!!!
-
Όμως δεν είναι μεγάλο θέμα καθώς πρώτον οι προβλεπόμενες μπαταρίες υπάρχουν στους 'μελισσάδες' και δεύτερον οι ρευματολήπτες κάνουν θαύματα. Απλά πρέπει να βγει Χ χρονική περίοδος με Ψ διαθέσιμες μπαταρίες. Οπότε εφοδιάζονται τα μισά άρματα/οχήματα με νέες μπαταρίες και τα άλλα μισά παίρνουν από καλώδιο. Σε περίπτωση πραγματικού συναγερμού όμως, υπάρχουν μπαταρίες για όλα τα άρματα και οχήματα.επισης ξεχασες να πεις ποσο ευκολα αλλαζεις μπαταρια σε αρμα
και αυτο το καλωδιο που βαζαμε μπροστα τα φορτηγα (δεν εχω δει αν ειναι και το ιδιο στα αρματα ) το ειχα συνεχεια παραμασχαλα ηταν γομαρι
ημουν νεος ακομα, μετα καταλαβα οτι τιποτα δεν ειναι παρανομο
Σε περίπτωση πραγματικού συναγερμού, μπαταρίες μπορεί να υπάρχουν. Δυναμικό να τα επανδρώσει δεν ξέρω . Φέρτε μου ενα Reo και ένα Leo 2A4 και τα καθαρίζω όλα!!!
και βεβαια δεν εχουν, θα περιμενουν τις εφεδρειες
-
Όμως δεν είναι μεγάλο θέμα καθώς πρώτον οι προβλεπόμενες μπαταρίες υπάρχουν στους 'μελισσάδες' και δεύτερον οι ρευματολήπτες κάνουν θαύματα. Απλά πρέπει να βγει Χ χρονική περίοδος με Ψ διαθέσιμες μπαταρίες. Οπότε εφοδιάζονται τα μισά άρματα/οχήματα με νέες μπαταρίες και τα άλλα μισά παίρνουν από καλώδιο. Σε περίπτωση πραγματικού συναγερμού όμως, υπάρχουν μπαταρίες για όλα τα άρματα και οχήματα.επισης ξεχασες να πεις ποσο ευκολα αλλαζεις μπαταρια σε αρμα
και αυτο το καλωδιο που βαζαμε μπροστα τα φορτηγα (δεν εχω δει αν ειναι και το ιδιο στα αρματα ) το ειχα συνεχεια παραμασχαλα ηταν γομαρι
ημουν νεος ακομα, μετα καταλαβα οτι τιποτα δεν ειναι παρανομο
Για τα άρματα να δείς τι γομάρι ήταν . Αφού οδηγούσα τζιπάκι και έκοβα βόλτες στον όρχο. Φυσικά άνευ στρατιωτικού διπλώματος
-
Επειδή βαριέμαι να απαντήσω σε αφήνω στον Μπαμπίνο.
Έτσι πληροφοριακά και μόνο όμως, αν δεν υπήρχαν τα όπλα πρώτης γραμμής το ΥΓ δεν θα είχε λόγο να υπάρχει καθώς γάζες δεν θα χρειάζονταν για τους αλάβωτους Στρ του εχθρού... -
Έτσι πληροφοριακά και μόνο όμως, αν δεν υπήρχαν τα όπλα πρώτης γραμμής το ΥΓ δεν θα είχε λόγο να υπάρχει καθώς γάζες δεν θα χρειάζονταν για τους αλάβωτους Στρ του εχθρού...Να ξαμοληθώ να κόψω τα λαρύγγια του εχθρού?? Γιώργο θα έρθεις να φιδιάσουμε???
-
εμενα μια φορα ειχε παει ο δικος μου να βαλει μπροστα ενα γεφυροφορο (γενικα αυτος προσπαθουσε να τα εχει ολα να κινουνται , οσο μπορουσε με τα ερειπια ) και δεν επαιρνε
παει λεει , τερμα οι μπαταριες
θα τις αλλαξουμε (ειχα παρει το κολαι απο τα styer ) ; οχι μου λεει αυτες ειναι ολοκληρη ιστορια (μου τη περιεργραψε εν ταχει ) , θα το αφησουμε οπως ειναι προς το παρον
-
επισης ξεχασες να πεις ποσο ευκολα αλλαζεις μπαταρια σε αρμαΟι 8 ζελέ σε Leo 1 αλλάζονται από 1 άτομο που γνωρίζει σε 20 λεπτά το πολύ.
Ρευματολήπτης 24V. Ναι γομάρι όντως.
και βεβαια δεν εχουν, θα περιμενουν τις εφεδρειες
Ένας από τους λόγους που δεν θέλουμε μικρή θητεία. Αλλά μετά έχουμε γκρίνιες.
-
Έτσι πληροφοριακά και μόνο όμως, αν δεν υπήρχαν τα όπλα πρώτης γραμμής το ΥΓ δεν θα είχε λόγο να υπάρχει καθώς γάζες δεν θα χρειάζονταν για τους αλάβωτους Στρ του εχθρού...και τι χειρουργουσαν ολη μερα εκει μεσα , καθε μερα επαιρνα το splatter (και ελα μετα να μου πεις για χεστρες.. ) για να το παω στα πλυντηρια
και χειρουργικα εργαλεια εβρισκα σε καμια τσεπη
τα πλυντηρια τους ομως χλιδα, το ελεγα μια μερα στο τυπο των πλυντηριων του τσυμ οτι πανω στη θεσσαλονικη εχετε high tech πλυντηρια και τον επιασαν οι ζηλιες αυτος για ολη την αθηνα εχει κατι σαπια
Περί Θητείας [#3]