-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
γιατί δεν μπορεί να χορηγήσει αυτός άδειαsays who???
σας δουλευει πες του απλα θελει να τηρησει την ηλιθια διαταγη να σας φαει τι κανονικες καιρο πριν απολυθειτε για να μην παρετε ολοι μαζικα τις αδειες σας στο τελος
εμεις ομως ειχαμε καλους διοικητες στους λοχους μας και τους ψιλοεγραφαν στα @@ τους αυτους που σκυλιαζαν μετα για τις υπηρεσιες
μαλιστα επεφταν και κατι καλες αδειες απολυσεως και ελεγαν 'μην το πεις σε κανενα' ή τις εδιναν και ετσι χυμα(το αποτελεσμα βεβαια ηταν οταν πηραμε τις αδειες στο τελος πολυς κοσμος μαζεμενος, αυτοι που ειχαν ακομα καιρο μπροστα τους ετρωγαν καλη εμπλοκη αλλα δε γινεται να σου χαλανε την αδεια στο τελος )
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Είστε γατάκια... Εγώ πήρα όλες τις άδειες στο τέλος... 18 κανονική-18 φοιτητική- 6 αιμοδοσίας και 15 τιμιτική για την απόδοσή μου στην μονάδα..... Απολυόμουνα 8 Φεβρουρίου του 2006, και έβαλα άδειες 2 Δεκεμβρίου του 2005.
Τα πάντα για τη μαμά πατρίδα...Ρε Garfield... αιντε κάνε μου μιαου ρε...
15-15
Τί είναι αυτό το 15-15;;
15 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ημέρες και νύχτες μέσα;; .
Αν γινόταν το λάθος να διπλώσω(= 2 ημέρες μέσα), έπρεπε να πάρω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ημέρες off. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Είστε γατάκια... Εγώ πήρα όλες τις άδειες στο τέλος... 18 κανονική-18 φοιτητική- 6 αιμοδοσίας και 15 τιμιτική για την απόδοσή μου στην μονάδα..... Απολυόμουνα 8 Φεβρουρίου του 2006, και έβαλα άδειες 2 Δεκεμβρίου του 2005.
15-15
Τί είναι αυτό το 15-15;;
Αν γινόταν το λάθος να διπλώσω(= 2 ημέρες μέσα), έπρεπε να πάρω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ημέρες off.15 μέσα - 15 σπίτι...
Το μέσα περιλαμβάνει και απογευματινές εξόδους... οχι μονορούφι
Μιαου ρε
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
15-15
Τί είναι αυτό το 15-15;;
Αν γινόταν το λάθος να διπλώσω(= 2 ημέρες μέσα), έπρεπε να πάρω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ημέρες off.15 μέσα - 15 σπίτι...
Το μέσα περιλαμβάνει και απογευματινές εξόδους... οχι μονορούφι
Μιαου ρε
Δεν έχει να λέει κάτι το 15-15 Έπηξες!
-
Γαμώτο πότε θα έρθει το μαμημενο το φύλλο πορείας
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Γαμώτο πότε θα έρθει το μαμημενο το φύλλο πορείαςΣαν Thomas Cook Μπορώ να σε καβαντζώσω άσχημα . Πόσα δίνεις για να σε πάω εκεί που θές?
-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Μετά τα ΣΠΕΝ πήραμε όσοι πήγαμε απ την μονάδα 4ήμερη άδεια. Ακούστε και καλό μέρος, το τελευταίο τέταρτο πριν μαζέψουμε τα πράγματα για να βγούμε ο διοικητής μας ενημερώνει πως ήταν απ τις δικές μας μέρες γιατί δεν μπορεί να χορηγήσει αυτός άδεια αλλά ούτε και γινόταν να την αρνηθείςσε εμάς δεν έδιναν άδεια ούτε για να δώσει κανείς μάθημα στη σχολή
όποιος ήθελε να πάει να δώσει μάθημα θα έπρεπε να τελειώσει τη σχολή και μετα να μπει στρατό όπως έλεγε και ο λοχαγός
που θα πάει δε θα πάνε τα κούτσούβελά του σε πανεπιστήμιο, θα περάσει καλά και αυτός σαν μπαμπάςκαλά το ότι παραλίγο να έχανα την ορκομωσία στη σχολή μουκαι ότι έπρεπε να κουβαλήσω γονείς στο στρατόπεδο για να καταφέρω να πάρω άδεια το αφήνω ασχολίστο . Δίνουν άδειες σε βύσματα και με δούλευαν με την άδεια ορκομωσίας... Άμα τους δω αργοτερα εξω και πετάω ροχάλες ελπίζω να έχουν ομπρέλα
μάλλον καλύτερα να έχω ρόπαλο μαζί μου -
Καλά είπε ο Λγός, αν δεν έχεις τελειώσει με τις υποχρεώσεις τι μπαίνεις στρατό?
Όσο για τις ροχάλες, εγώ τους κατουράω -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Καλά είπε ο Λγός, αν δεν έχεις τελειώσει με τις υποχρεώσεις τι μπαίνεις στρατό?ναι...δεν έδινε άδειες για εξετασεις πανεπιστημίου
Να τελειώναμε πρώτα τη σχολή και μετά να μπαίναμε στρατό...τι το περάσαμε, πανεπιστήμιο και το στρατό?
Δε γινόταν να λείπουμε από το ΣΠΕΝ, θα χάναμε τη ρήψη πλαστικής χειροβομβίδας, το καθαρισμό της μπίχλας από το G3, το πώς να κάνουμε πυρ και κίνηση και να τρέχουμε ζιγκ ζαγκ διοχετεύοντας και μεθάνιο στον αέρα από το σήκω-ρίξου κάτω στο λασπαριό -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
γιατί δεν μπορεί να χορηγήσει αυτός άδεια
says who???
σας δουλευει πες του απλα θελει να τηρησει την ηλιθια διαταγη να σας φαει τι κανονικες καιρο πριν απολυθειτε για να μην παρετε ολοι μαζικα τις αδειες σας στο τελος
Και γω αυτό πιστεύω θέλει να κάνει, αν και όταν ρώτησα λέει ότι έχει διαταγή να δίνει υποχρεωτικά 4 μέρες σε κάθε σχολείο που περνάς. 4 μέρες απ τα ΣΠΕΝ και άλλες 4 απ την ειδικότητά μου που θα κάνω, θέλει να με αφήσει να βγάλω καλοκαίρι μέχρι 21 Οκτώβρη με 7 μέρες! Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να βγω απ το γραφείο την επόμενη φορά
Δίνουν άδειες σε βύσματα και με δούλευαν με την άδεια ορκομωσίας... Άμα τους δω αργοτερα εξω και πετάω ροχάλες ελπίζω να έχουν ομπρέλα
μάλλον καλύτερα να έχω ρόπαλο μαζί μουΟ δικός μας έδινε 24ωρες σε ένα κωλόβυσμα γιατί έβγαζε καλές φωτογραφίες στην έγερση-υποστολή σημαίας (!!!) και σε έναν άλλο συμφάνταρο που πέθανε ο παππούς του με το ζόρι του έδωσε υπηρεσιακό αφού τον έβαλε να του φέρει την ληξιαρχική πράξη ότι πέθανε ο άνθρωπος!!!
-
Οι διοικητές μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν με τους φαντάρους τους
Τα υπόλοιπα είναι μαλακίες , κάνεις δε μπορεί να τους υποχρεώσει για το οτιδήποτε, αυτοί είναι οι άμεσα ανώτεροι σου και τέλος
Απλά προτιμούν συνήθως να τα έχουν καλά με συναδέλφους και ανώτερους, παρά με σένα που θα σε έχουν λίγους μήνες και σε βλέπουν σα σκουλήκι
Λίγοι έχουν τα @@ να φροντίζουν τον απλό στρατιώτη και τα συμφέροντα του
Οι περισσότεροι απλά κάνουν pr , ή απλά έχουν αλλά στο μυαλό τουςSent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
Οι διοικητές μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν με τους φαντάρους τουςΤα υπόλοιπα είναι μαλακίες , κάνεις δε μπορεί να τους υποχρεώσει για το οτιδήποτε, αυτοί είναι οι άμεσα ανώτεροι σου και τέλος
Δεν είναι έτσι. Αν διαταχθούν από τον Δκτη Ανώτερου Κλιμακίου είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν, εκτός αν αναφέρουν συγκεκριμένους υπηρεσιακούς λόγους και εξαιρεθούν. Είναι στην προαίρεση του Δκτου Ταξχίας και άνω όμως αυτό.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρουμε τι ισχύει πάντως.
-
Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι στον άνθρωπο στην προκείμενη περίπτωση ο Δκτής απο την Επιλαρχία/Τάγμα.
Όταν πέρσυ έχασα τον πατέρα μου με έδιωξε με άδεια άρον-άρον ξημερώματα. Σε άλλο παιδί επειδή ο Δκτής ήταν κάθαρμα του ζήταγε ληξιαρχική πράξη θανάτου για να πεισθεί και να τον χρεώσει μέρες. -
Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι στον άνθρωπο στην προκείμενη περίπτωση ο Δκτής απο την Επιλαρχία/Τάγμα.
Όταν πέρσυ έχασα τον πατέρα μου με έδιωξε με άδεια άρον-άρον ξημερώματα. Σε άλλο παιδί επειδή ο Δκτής ήταν κάθαρμα του ζήταγε ληξιαρχική πράξη θανάτου για να πεισθεί και να τον χρεώσει μέρες.Διαφορετική περίπτωση. Στην δική σου ( ) ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία πρώτα και ήξεραν ότι ήταν αλήθεια.
-
Όταν πέρσυ έχασα τον πατέρα μου με έδιωξε με άδεια άρον-άρον ξημερώματα. Σε άλλο παιδί επειδή ο Δκτής ήταν κάθαρμα του ζήταγε ληξιαρχική πράξη θανάτου για να πεισθεί και να τον χρεώσει μέρες.σε μας οταν πεθαινε ο πατερας παιδιου (γιατι κρατησε καποιο καιρο το θεμα) , ατομο ελειπε περιπου 40 μερες στο 'ετσι' και μολις εχασε το πατερα του ο ιδιος ο δοικτης με τις ακρες του φροντισε σε λιγες μερες να εγκριθει το 8μηνο του και πηρε κανονικα την αδεια του στο τελος που εφυγε
αλλος φιλος μου επαθε μονοπυρηνωση στη μοναδα του και επειδη τον κρατησαν νοσοκομειο και επρεπε να παρει οπως και δηποτε καποιες μερες αναρρωτικη (αρκετες παραπανω απο τις προβλεπομενες ειδικες) , υπηρετησε σχεδον ενα μηνα παραπανω..
αλλος παλι φιλος μου αρρωστησε σοβαρα στη μοναδα , πηγε νοσοκομειο και οταν μετα γυρισε ο διοικητης του εκανε ολοκληρη φασαρια για να παρει το γκρουπακι του
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οι διοικητές μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν με τους φαντάρους τους
Τα υπόλοιπα είναι μαλακίες , κάνεις δε μπορεί να τους υποχρεώσει για το οτιδήποτε, αυτοί είναι οι άμεσα ανώτεροι σου και τέλος
Δεν είναι έτσι. Αν διαταχθούν από τον Δκτη Ανώτερου Κλιμακίου είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν, εκτός αν αναφέρουν συγκεκριμένους υπηρεσιακούς λόγους και εξαιρεθούν. Είναι στην προαίρεση του Δκτου Ταξχίας και άνω όμως αυτό.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρουμε τι ισχύει πάντως.
σε διπλανη μοναδα σε ταξιαρχια που ημουν επαιρναν τηλεφωνο εμθ και στη συνεχεια ακομα και λοχαγος βοηθος στρατοπεδαρχη εκ μερους του στρατοπεδαρχη (Σχης ) το διοικητη που ηταν Ανχης για να του τη πουνε επειδη εδινε μεγαλες αδειες απολυσεως στους στρατιωτες του και αυτος τους απαντουσε 'ετσι γουσταρω , ο,τι θελω κανω με τους στρατιωτες μου' και τους εκλεινε το τηλεφωνο στη μαπα
αμα ο αλλος ειναι θεος , δε καταλαβαινει
(ΥΓ και αυτα δεν ειναι ραδιοαρβυλες , το γραφειο του ηταν ανοικτο και ολοι περνουσαμε συνεχεια απο κει και ακουγαμε τα καντηλια που εριχνε απο δω κι απο κει )
ο συγκεκριμενος ομως ανθρωπος προσεχε οσο κανενας αλλος τους στρατιωτες του.
ουτε τιμωριες απο αλλους επεβαλλε αν εκρινε οτι οι αλλοι δεν ειχαν δικιο , ουτε στρατιωτες που του εστελναν αποσπαση/διαθεση εκμεταλλευοταν (οπως εκανε και ο δικος μας διοικητης που τους αποσπασμενους τους ειχε για πακιστανους )
καλυτερα απο ολους τους ειχε αυτους , γιατι τους ηθελε για συγκεκριμενες δουλειες και καθε μεσημερι στη 1μιση τους εστελνε σπιτιειναι μερικοι ανθρωποι που ξεφευγουν απο τη μεση συμπεριφορα και τους αγαπανε ολοι
εμεις τον πηγαιναμε το συγκεκριμενο, παρολο που καποια απο αυτα που εκανε υπερ των στρατιωτων εριχναν εμας τους υπολοιπους
αλλα μπραβο του που τα εκανε και προστατευε τους δικους τουενω μερικοι αλλοι σου εριχναν κρατηση επειδη περνουσε ο ξεμπαρκος που εκανε 2 υπηρεσιες το μηνα και δεν ηξερε καν πώς γινονται οι υπηρεσιες και σε εβγαζε αναφερομενο γιατι ησουν εκτος προβλεπομενης θεσης ετσι στο ακυρο
ναι εχεις δικιο σου λεγανε , αλλα πρεπει να τιμωρηθεις
(για να κανω εγω τα pr μου ) -
Καλέ μου φίλε Γιώργο, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.
Ο Στρατοπεδάρχης δεν είναι οργανικά ανώτερος του Δκτης μιας Μονάδος, είναι απλά ο αρχαιότερος εκ των Δκτων του Στρατοπέδου/Υποστρατοπέδου και άρα ο Υπεύθυνος Ασφαλείας αυτού. Όλοι αυτοί αναφέρονται στο Ανώτερο Κλιμάκιο, ήτοι στον Δκτη της οικίας Ταξχίας. Ο Ταξχος στην δική σας περίπτωση προφανώς δεν είχε εκδώσει διαταγές σχετικά με τις άδειες των στρατιωτών κι έτσι αυτές ήταν στην ευχέρεια του Δκτου Μονάδος. Ο Στρατοπεδάρχης το έλεγε απλά από άποψη υπηρεσιών και ανδρών διαθέσιμων για αυτές (καθώς αυτός είναι υπεύθυνος για τον καταμερισμό των υπηρεσιών φύλαξης ανάμεσα στις Μονάδες του τομέα ευθύνης του). Το ότι ο Βοηθός Στρατοπεδάρχου (Λγος) πήρε τηλέφωνο και έφαγε άκυρο ήταν αναμενόμενο. Αυτά είναι παιχνίδια μεταξύ των Αξκων, ειδικά αν δεν χωνεύονται μεταξύ τους. Ο Δκτης ήθελε να τον πάρει ο αρχαιότερος συνάδελφός του (μπορεί και συμμαθητής του στην ΣΣΕ) για να του το πει και ο όχι ο 'Λοχαγάκος'. Βέβαια ακόμα και τότε μπορούσε να κάνει ο δικός σας μανούρα (αν και σχεδόν απίθανο) και σε αυτή την περίπτωση θα έτρωγε μια Υπηρεσιακή Αναφορά στο 1ο Επιτελικό της Ταξχίας και θα τον έπαιρνε τηλέφωνο ο Επιταλάρχης (Σχης 'κορδονάτος' με αμφιμασχάλιο ) και θα τον στόλιζε 7 γενιές.
-
τα ξερω αυτα που λες , για αυτο και ειπα οτι οτι ο καθε διοικητης κανει ουσιαστικα ο,τι γουσταρει με τους φανταρους του
ο ταξιαρχος δεν υπηρχε καμια περιπτωση να ασχοληθει με τις υπηρεσιες ο στρατοπεδαρχης σου λεω απο πρωτο χερι επειδη ξερω οτι δεν ασχολουταν (ο τυπος εσκαγε στις σκοπιες οταν εκανε εποπτης και μας ρωταγε αν εχουμε νερο και καφε και αν καθομαστε στη σκια να μη μας χτυπαει ζεστη , ηταν ψυχουλα ,δεν εχω ξαναδει τετοιο ανθρωπο εκτος απο αλλον ενα ) και τα ειχε αφησει σε αυτο το βλακα το λοχαγο ο οποιος ειχε μυαλο μπιζελιου και ειχε για βοηθους τους εμθ που ανεφερα οι οποιοι ηταν για τα σιδερα (ο ενας εχει κανει και 414 , οταν τον παρατησε μια γκομενα , τρελος κανονικος φυσικα τρελος με οπλο )
ασχετα με το αν ο στρατοπεδαρχης (που απο οσο νομιζω ειναι ο διοικητης της αρχαιοτερης μοναδας , εδω ισως κανω λαθος και αν θες κατηγορησε με για ημιμαθεια, θυμαμαι παντως το 'αρχαιοτερο' ) εχει εξουσια πανω σε καποιο διοικητη ταγματος ή οχι , οπουδηποτε αλλου η γνωμη του θα μετραγε ή εστω του του βοηθου του και ας ειναι νεοτερος και κατωτερος
ο ταξιαρχος αν διαταξει κατι εννοειται πώς ολοι θα τρεξουν , ομως οπως ειπα ο ταξιαρχος δε ασχολουταν με στρατιωτες (επισημα , γιατι σε ολους επιανε τη κουβεντα ) παρα μονο αν εριχνε τις καμπανες του σε χοντρες βλακειες
και οι διαταγες υπηρχαν , δεν ξερω απο πού ξεκινουσαν (γιατι μαλλον ηταν διαταγες γενικες για ολους απο το ΓΕΣ ) , ομως για διαταγες σχετικα με τις αδειες ακουγα απο το κεντρο, ακουγα και στη πιερια , ακουγα και στην αθηνα
ομως ασχετως αν υπηρχαν ή οχι και αν ξεκινουσαν απο το γες ή τη καθε ταξχια η 'εφαρμογη' τους διεφερε παρα πολυ ανα περιπτωσηστη δικη μου αδεια απολυσεως παντως στην ημερισια διαταγη εγραψαν ο,τι να΄ ναι ημερομηνιες
και προφανως το εκαναν γιατι δεν εφαρμοζονταν οι διαταγεςαλλου 5 μερες πριν απολυθει καποιος ηταν στη σκοπια..
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτά είναι παιχνίδια μεταξύ των Αξκων, ειδικά αν δεν χωνεύονται μεταξύ τους.Ανχης για τον Τχη μου (Δκτη μου ) τη μερα που γινεται Ανχης:
'ελα μωρε τι να μας πει ο ταγματαρχουκος'
και πολλα πολλα αλλα..
-
ασχετα με το αν ο στρατοπεδαρχης (που απο οσο νομιζω ειναι ο διοικητης της αρχαιοτερης μοναδαςΌχι, είναι ο αρχαιότερος βαθμολογικά ανάμεσα στους Δκτες. Δεν έχει μεγάλη σημασία αυτό πάντως στην συζήτηση.
ο ταξιαρχος δεν υπηρχε καμια περιπτωση να ασχοληθει με τις υπηρεσιες
Κι όμως! Μας έχει έρθει διαταγή από την Ταξχία σχετικά με τις άδειες των κληρωτών. Είναι στο χέρι του Ταξχου και στο κατά πόσο ασχολείται.
γιατι μαλλον ηταν διαταγες γενικες για ολους απο το ΓΕΣ
Άλλο οι Πάγιες Διαταγές του ΓΕΣ. Αυτές ακολοθούνται θέλοντας και μη.
και πολλα πολλα αλλα..
Τέτοια να θες...
Το μεγαλύτερο ξεβράκωμα πέφτει μεταξύ συμμαθητών. Εγώ πάντως με τους δικούς μου τα πήγαινα πολύ καλά σε γενικές γραμμές. 2-3 βλαμμένους που είχαμε, τους κάναμε απλά όλοι πέρα και ασχολούταν με αυτούς ο εκάστοτε Δκτης.
Περί Θητείας [#3]