-
Σιγά τα κρύα που είχατε. -18 και -20oC και το κτίριο να είναι παγωμένο. Να φανταστείς είχε έρθει να μείνει στον ξενώνα ένας Ταξχος της ΠΑ και κατέβηκε και μας έκανε παράπονα για την θέρμανση . Άσε τα σκέφτομαι και συφιλιάζομαι .
dimik σπίτια είναι το γνωρίζω και? Ψυχή δεν έχουν οι στρατιώτες?? Αυτοί πληρώνονται για την σκληραγώγηση εγώ πάλι όχι!
Πάω να φάω πούστη με κινέζο και επανέρχομαι -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Σιγά τα κρύα που είχατε. -18 και -20oC και το κτίριο να είναι παγωμένο. Να φανταστείς είχε έρθει να μείνει στον ξενώνα ένας Ταξχος της ΠΑ και κατέβηκε και μας έκανε παράπονα για την θέρμανση . Άσε τα σκέφτομαι και συφιλιάζομαι .
dimik σπίτια είναι το γνωρίζω και? Ψυχή δεν έχουν οι στρατιώτες?? Αυτοί πληρώνονται για την σκληραγώγηση εγώ πάλι όχι!
Πάω να φάω πούστη με κινέζο και επανέρχομαιΚάτι τρύπες είναι και μάλιστα τις περισσότερες φορές μεγάλης ηλικίας. Αυτοί πληρώνονται και αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνθήκες μέσα στο στρατόπεδο, οι οικογένειες τι φταίνε? αυτές δεν πληρώνονται για να σκληραγωγούνται.
Τώρα αν είσαι της λογικής το δικό μας κωλαράκι (των 20χρονων παλικαριών) να είναι ζεστό και τα γυναικόπαιδα να πάνε να γ@μηθουν γιατί είναι των αξκων και αυτά που πληρώνουν με κρατήσεις και ενοίκιο δεν είναι αρκετά, τότε πάσο.
-
το χουμε ξαναπει, αν δε μπορουν να συντηρησουν αξιοπρεπως τοσο στρατο, ας τον συρρικνωσουν τουλαχιστον
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πάω να φάω πούστη με κινέζο και επανέρχομαιΚάτι τρύπες είναι και μάλιστα τις περισσότερες φορές μεγάλης ηλικίας. Αυτοί πληρώνονται και αντιμετωπίζουν τις ίδιες συνθήκες μέσα στο στρατόπεδο, οι οικογένειες τι φταίνε? αυτές δεν πληρώνονται για να σκληραγωγούνται.
Τώρα αν είσαι της λογικής το δικό μας κωλαράκι (των 20χρονων παλικαριών) να είναι ζεστό και τα γυναικόπαιδα να πάνε να γ@μηθουν γιατί είναι των αξκων και αυτά που πληρώνουν με κρατήσεις και ενοίκιο δεν είναι αρκετά, τότε πάσο.
Επέστρεψα χορτάτος
Λοιπόν όχι δεν είμαι αυτής της άποψης , αλλά τα ΣΟΑ Ορεστιάδας σχετικά καινούργια είναι με είχαν στείλει 'κίνηση' να πάω κάτι μαχαιροπήρουνα και ποτήρια απο την λέσχη. Μετά με φώναξε μια ΕΠΟΠ Δνέας , σύζυγος υπδκτή μονάδας να με κεράσει και έναν καφέ οπότε μπήκα σε 2 διαμερίσματα
Σιγά το ενοίκιο που πληρώνουν 50€ και κάτι τρέχει. Ας νοίκιαζαν έξω που το 90% των σπιτιών είναι με λέβητες πέλλετ και ξύλου. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το χουμε ξαναπει, αν δε μπορουν να συντηρησουν αξιοπρεπως τοσο στρατο, ας τον συρρικνωσουν τουλαχιστονΜαζί σου
-
Αυτά είναι κάποια από τα έμμεσα έξοδα που απαιτούν οι στρατεύσιμοι.... (που έλεγα πιο πριν)....
Τι είναι ΣΠΕΝ έτσι για να μαθαίνουμε;
Σχετικά με την αυτοκτονία. Πάντα αυτοκτονούν άνθρωποι. Αν κάποιοι είναι λίγο πιο ευαίσθητοι είναι λογικό ότι σε κατάσταση υψηλού στρες όπως η θητεία θα σαλτάρουν. Η αυξημένη σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό συχνότητα αυτοκτονιών προβλέπεται, είναι αποδεκτή από το σύστημα και χρεώνεται στις παράπλευρες απώλειες....
Δυστυχώς το θέμα της ψυχικής υγείας στο στρατό είναι τραγικά υποτιμημένο. Δεν υπάρχει υποστήριξη και αν γινόταν έλεγχος πολλοί δεν θα έπρεπε να έχουν τη θέση που κατέχουν για το καλό και το δικό τους και της πατρίδας... Και δεν λέω για τους στρατεύσιμους αλλά για όλους. Δεν ξέρω αν υπάρχει προδιάθεση σε αυτούς που επιλέγουν στρατιωτική καριέρα ή είναι αποτέλεσμα των περιορισμών και πιέσεων της στρατιωτικής ζωής αλλά πιστεύω ότι η συχνότητα ψυχικών διαταραχών είναι πολύ υψηλότερη από του μέσου πληθυσμού. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αυτά είναι κάποια από τα έμμεσα έξοδα που απαιτούν οι στρατεύσιμοι.... (που έλεγα πιο πριν)....Τι είναι ΣΠΕΝ έτσι για να μαθαίνουμε;
Σχετικά με την αυτοκτονία. Πάντα αυτοκτονούν άνθρωποι. Αν κάποιοι είναι λίγο πιο ευαίσθητοι είναι λογικό ότι σε κατάσταση υψηλού στρες όπως η θητεία θα σαλτάρουν. Η αυξημένη σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό συχνότητα αυτοκτονιών προβλέπεται, είναι αποδεκτή από το σύστημα και χρεώνεται στις παράπλευρες απώλειες....
Δυστυχώς το θέμα της ψυχικής υγείας στο στρατό είναι τραγικά υποτιμημένο. Δεν υπάρχει υποστήριξη και αν γινόταν έλεγχος πολλοί δεν θα έπρεπε να έχουν τη θέση που κατέχουν για το καλό και το δικό τους και της πατρίδας... Και δεν λέω για τους στρατεύσιμους αλλά για όλους. Δεν ξέρω αν υπάρχει προδιάθεση σε αυτούς που επιλέγουν στρατιωτική καριέρα ή είναι αποτέλεσμα των περιορισμών και πιέσεων της στρατιωτικής ζωής αλλά πιστεύω ότι η συχνότητα ψυχικών διαταραχών είναι πολύ υψηλότερη από του μέσου πληθυσμού.σχολειο προκεχωρημενης εκπαιδευσης νεοσυλλεκτων
Για τα υπόλοιπα συμφωνώ, αν και οι υποψήφιοι στρατιωτικοί περνούν αξιολόγηση ως προς τον ψυχισμό τους η μετέπειτα πορεία της καριέρας θεωρώ κι εγώ ότι πολλές φορές τους δημιουργεί προβλήματα.
-
το σπεν ειναι εκπαιδευση που θα πρεπει να γινοταν στο κεντρο , αλλα δε γινεται ετσι τη κανουν σε μοναδες
(μη ψαχνεις λογικη σε αυτο )με λιγα λογια μπορει να μην ξερεις τιποτα εκτος απο παρελαση, να κανεις στη συνεχεια κανονικα ενοπλες υπηρεσιες και καποια στιγμη να περασεις και σπεν
-
Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοτοποθετημένων
Εκεί γινόμαστε και γίνονται κομμάντα -
το σπεν ειναι εκπαιδευση που θα πρεπει να γινοταν στο κεντρο , αλλα δε γινεται ετσι τη κανουν σε μοναδες
(μη ψαχνεις λογικη σε αυτο )με λιγα λογια μπορει να μην ξερεις τιποτα εκτος απο παρελαση, να κανεις στη συνεχεια κανονικα ενοπλες υπηρεσιες και καποια στιγμη να περασεις και σπεν
Έχει πλάκα αυτό. Όταν μπήκαμε στην μονάδα οι ένοπλοι δεν είχαν ιδέα τι ετσί επ'ώμου, παρουσιάστε, κλπ . Ήταν και Παρασκευή αν δεν απατώμαι οπότε είχαμε και αναφορά Επιλαρχίας εκεί είχε γίνει σόου
-
εμενα μου λες ? ειμαι παθων αλλωστε μιας και ειμαι αποφοιτος αυλωνα το πιο αχρηστο κεντρο στο πλανητη
κι εσυ ξερεις ακριβως τι εννοω
-
εμενα μου λες ? ειμαι παθων αλλωστε μιας και ειμαι αποφοιτος αυλωνα το πιο αχρηστο κεντρο στο πλανητηκι εσυ ξερεις ακριβως τι εννοω
Τς τς κακίες για το ΚΕΤΘ!
Άχρηστα είναι τα ΚΕΠΒ! , ΚΕΜΧ, ΚΕΝ Άρτας -
ειμασταν οι χειροτεροι, στην πιο αραχτη ιλη
παρταλια κανονικα
-
ειμασταν οι χειροτεροι, στην πιο αραχτη ιληπαρταλια κανονικα
Έτσι είναι οι μάχιμες Ίλες αραχτές .
-
κρατουσαμε τις δυναμεις μας για καμια κριση
-
σαν τα ΤΥΠ τιποτα
-
Στο καταραμένο 616 ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι. Ελπίζω να μπει βαθιά το αγγούρι στα πιθικια που έχουν για στελέχη εκεί μέσα μπας και συνελθουν λίγο.
Θα περάσω από το 616 σε μερικές βδομάδες και θα αναφέρω αν αλλαξε κάτι στη νοοτροπία των πιθήκων. -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Στο καταραμένο 616 ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι. Ελπίζω να μπει βαθιά το αγγούρι στα πιθικια που έχουν για στελέχη εκεί μέσα μπας και συνελθουν λίγο.
Θα περάσω από το 616 σε μερικές βδομάδες και θα αναφέρω αν αλλαξε κάτι στη νοοτροπία των πιθήκων.Θα γίνεις μάχιμος. Θα εκπαιδευτείς στα θεωρητικά εκεί που αυτοκτόνησε και ο φαντάρος . Ύψωμα 100 στα κιόσκια όρθιοι και όταν βρέχει στον χώρο της μονάδας που έχει κάτι κιόσκια και στον όρχο θα περάσετε απο Steyr, Hummer, M113.
-
φιλοξενουμενος θα ειναι , μπορει να τους γραψει στα παπαρια του
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
εμενα μου λες ? ειμαι παθων αλλωστε μιας και ειμαι αποφοιτος αυλωνα το πιο αχρηστο κεντρο στο πλανητη
κι εσυ ξερεις ακριβως τι εννοω
Τς τς κακίες για το ΚΕΤΘ!
Άχρηστα είναι τα ΚΕΠΒ! , ΚΕΜΧ, ΚΕΝ ΆρταςΛιγα για το ΚΕΜΧ, ας μαζευτουμε λιγο λεω, δε λεει να πατησουμε καμμια ναρκη ετσι ξαφνικα...
Περί Θητείας [#3]