-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Για Πετροχώρι Ξάνθης ξέρεις charmak66 τί παίζει για τους γιατρους?
Έχεις ακούσει τίποτα?Γενικά έχει καλή φήμη. 14 χλμ απ την Ξάνθη είναι. Το βασικότερο όλων είναι το πόσοι γιατροί θα βρεθείτε εκεί (έχει τυπ μέσα ή είναι μόνο τέθωρες - μακρυά από μας; ) και τι υποχρεώσεις έχει η μονάδα. Δυστυχώς, απ όσο ξέρω είναι μεγάλο στρατόπεδο, οπότε το ιατρείο είναι κοινό για όλους, θα σου πρήξουν τα ούμπαλα.
Ακόμα και η -θεωρητικά- καλύτερη μετάθεση γίνεται μαύρη αν δεν υπάρχει 2ος γιατρός ή αν φεύγετε σε αποσπάσεις κλπ. Δεν βγαίνεις ποτέ.
Θα γράψω και μερικές οδηγίες προς ναυτιλομένους γιατρούς σε κάποια φάση, απόσταγμα της εμπειρίας μου στις τάξεις του ΕΣ.
-
Έχεις ακούσει τίποτα?Αν δεις ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, ζήτα απόσπαση στη Μεραρχία της Καβάλας (ΧΧ ΤΘΜ).
Αν φυσικά δεν σε έχουν προλάβει οι παλαιότερες σειρές! -
Έχεις ακούσει τίποτα?Φιλαρακι το Πετροχωρι ειναι απο τα χειροτερα που μπορει να σου τυχουν(υπο προυποθεσεις δηλαδη αν δεν εισαι ντοπιος η βυσμα) 3 μηνες στην 25 ΕΜΑ,ιουλιο αυγουστο σεπτεμβρη ,ειχα κολλητο το γιατρο της μοναδας στον οποιο επεβαλλαν νοσοκομους αλλοδαπους ρωσσοποντιους η αλλα βυσματα με εμπειρια απο χωραφια και ξυλοδαρμους ,δηλαδη καμια σχεση με νοσηλευτικη.
Επιβαλλεται ποιοι θα παιρνουν ελευθερα υπηρεσιας και ποιοι οχι. το νοσοκομειο της πολης δεν διαθετει αρκετες βασικες ειδικοτητες (μιλαω για το πολιτικο) το στρατιωτικο ειναι απλα ενα κτιριο που πανε εξωτερικοι συνεργατες κυριως.
Το πετροχωρι ειναι ενα πεδιο βολης . οποτε εχει συνεχεια βολες. αυτο σημαινει οτι θα πρεπει ο γιατρος να ειναι συνεχεια καπου. εχει μεσα 5-6 διαφορετικες μοναδες. ολες τους μαχιμες.
Γενικα θα σιχαθεις το στρατο εκει μεσα εφοσον δεν εισαι ντοπιος η γερο βυσμα.
Στο λεω απο τωρα και θα με θυμηθεις.. κανε οτι μπορεις να φυγεις απο το πετροχωρι.
Αλλιως σου ευχομαι να ειναι ακομα 2 γιατροι εκει μεσα για να μην εισαι συνεχεια στην τσιτα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Έχεις ακούσει τίποτα?Γενικά έχει καλή φήμη. 14 χλμ απ την Ξάνθη είναι.
Η ΧΧΤΘΜ της οποίας ηγείτο κάποτε ένα εξαίρετο μέλος της κοινωνίας μας (ψαρά monf ακούς;) νομίζω ότι είναι πλέον εκτός Δ'ΣΣ και σε θέματα αποσπάσεων.
Στην εποχή των 302-306, η θέση εκεί ήταν καλή. Για Δ' Σώμα ψάξτην καλύτερα (ΤΔΒ) καθώς ο εκεί Δίκας είναι πολύ φιλικός προς τους απογόνους του Ιπποκράτη.
-
peterpan μην απελπίζεσαι! Ό,ΤΙ και να ακούσεις μη πιστεύεις τίποτα μέχρι να δεις ο ίδιος με τα ματάκια σου. Τα πράγματα στο στρατό αλλάζουν από μέρα σε μέρα.
mango, οι περισσότεροι 'νοσηλευτές' στο στρατό είναι βαφτισμένοι στα πλαίσια 'εκπαίδευσης' και δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα.
και δε νομίζω να λείπουν βασικές ειδικότητες απ το νοσοκομείο της ξάνθης
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Έχεις ακούσει τίποτα?Φιλαρακι το Πετροχωρι ειναι απο τα χειροτερα που μπορει να σου τυχουν(υπο προυποθεσεις δηλαδη αν δεν εισαι ντοπιος η βυσμα) 3 μηνες στην 25 ΕΜΑ,ιουλιο αυγουστο σεπτεμβρη ,ειχα κολλητο το γιατρο της μοναδας στον οποιο επεβαλλαν νοσοκομους αλλοδαπους ρωσσοποντιους η αλλα βυσματα με εμπειρια απο χωραφια και ξυλοδαρμους ,δηλαδη καμια σχεση με νοσηλευτικη.
Επιβαλλεται ποιοι θα παιρνουν ελευθερα υπηρεσιας και ποιοι οχι. το νοσοκομειο της πολης δεν διαθετει αρκετες βασικες ειδικοτητες (μιλαω για το πολιτικο) το στρατιωτικο ειναι απλα ενα κτιριο που πανε εξωτερικοι συνεργατες κυριως.
Το πετροχωρι ειναι ενα πεδιο βολης . οποτε εχει συνεχεια βολες. αυτο σημαινει οτι θα πρεπει ο γιατρος να ειναι συνεχεια καπου. εχει μεσα 5-6 διαφορετικες μοναδες. ολες τους μαχιμες.
Γενικα θα σιχαθεις το στρατο εκει μεσα εφοσον δεν εισαι ντοπιος η γερο βυσμα.
Στο λεω απο τωρα και θα με θυμηθεις.. κανε οτι μπορεις να φυγεις απο το πετροχωρι.
Αλλιως σου ευχομαι να ειναι ακομα 2 γιατροι εκει μεσα για να μην εισαι συνεχεια στην τσιτα.
Το αυτο! για την 25 ΕΥΠ Πετροχωριου μεχρι πριν λιγους μηνες και γω τα χειροτερα ηξερα! Πηγμενοι εντελως.... 10 μεσα - 1 εξω ειχανε και τρεξιμο τρελλο.... Βεβαια ο Peter δεν ξερω αμα εχει καλυτερη τυχη ως υγειονομικος.
-
peterpan μην απελπίζεσαι! Ό,ΤΙ και να ακούσεις μη πιστεύεις τίποτα μέχρι να δεις ο ίδιος με τα ματάκια σου. Τα πράγματα στο στρατό αλλάζουν από μέρα σε μέρα.mango, οι περισσότεροι 'νοσηλευτές' στο στρατό είναι βαφτισμένοι στα πλαίσια 'εκπαίδευσης' και δεν έχουν καμία σχέση με το άθλημα.
και δε νομίζω να λείπουν βασικές ειδικότητες απ το νοσοκομείο της ξάνθης
Παντως πριν 3 μηνες ΔΕΝ υπηρχε νευρολογος σε στρατιωτικο και πολιτικο νοσοκομειο της Ξανθης και ΔΕΝ υπηρχε ορθοπεδικος στο στρατιωτικο. οσον αφορα τη μοναδα μου ειχαμε 1 φαρμακοποιο και ενα γιατρο οι οποιοι βαραγαν σκοπιες και καποιος vizmatov ή vismatoglou hasan εκανε το νοσηλευτη κατω απο το air condition.. Α! τωρα το θυμηθηκα, βοσκος ηταν το παιδι στα πωμακοχωρια... Αντιθετως Αυλωνα ολοι οι νοσηλευτες ηταν νοσηλευτες και στην κανονικη τους ζωη. δεν μιλαω για 1-2 περασαν καμια 10αρια οσο ημουν εκει
Η κατασταση στη Θρακη και ειδικα στην Ξανθη στην οποια το στοιχειο του στρατου ειναι εντονο ειναι αηδιαστικη οσον αφορα εναν φανταρο που ΔΕΝ ειναι ξανθιωτης.
Και για να δωσω ενα παραδειγμα για οσον αφορα τα μεγεθη των βυσματων ετσι για να γελασουμε. βυσμα στην αθηνα ειναι ο γιος του γιαννακοπουλου πχ.. στην ξανθη ειναι ο γιος του φωτογραφου, ο γιος του μπογιατζη κλπ κλπ...
Ο κακομοιρης ο γιατρος ηταν απο την κατερινη(απο το ιδιο μερος με τον ταξιαρχο της μοναδας) και ηταν για λυπηση... ωραια πολη η Ξανθη. Ελπιζω να εχει παει κοσμος που δεν ειναι βυσματα και να μην την εχουν κανει ολοι για ιλες στρατηγειου. καβαλα, κλπ κλπ -
Μακάρι να έχουν βελτιωθεί τα πράγματα. Δύσκολα πάντως να κάνει σκοπιές ο γιατρός, χρειάζεται συνδυασμό πλήρους λειψανδρείας και μαλάκα διοικητή.
Λοιπόν, το απόσταγμα:
Να είστε προετοιμασμένοι για ΠΡΗΞΙΜΟ. Αυτό ισχύει ειδικά σε μεγάλα στρατόπεδα με πολλούς φαντάρους και στελέχη. Το επίπεδο είναι χαμηλότατο και οι συνθήκες του στρατού το ρίχνουν ακόμη παρακάτω.
Παρ' όλα αυτά ξεκινήστε με καλή διάθεση, σκεφτείτε πως α) πολλοί είναι όντως θεόχαζοι και β)οι καημένοι οι στρατιώτες τρέχουν ολημερίς και ενίοτε τους πρήζουν/χώνουν απεριόριστα, οπότε η απαλεψιά χτυπάει κόκκινα. Με όσο καλή διάθεση και να ξεκινήσετε να είστε σίγουροι πως κάποια στιγμή θα τελειώσει, περίπου την 124323453543242421στή φορά που θα ακούσετε το αστειάκι 'γιατρέ, δώσε μου αναρρωτική' ή την 12432343254325214214325στή φορά που θα πάτε στα μαγειρεία να φάτε και κάποιος θα σας πρήξει τα ούμπαλα με το αστείο πρόβλημά του (έβγαλα ένα σπυράκι) ή με τις απορίες του (γιατί έχω πονοκέφαλο). Προσωπικά, όταν είχα κάτσει μέσα κάνα συνεχόμενο 15ήμερο σχεδόν έβριζα όποιον μου λεγε καλημέρα (δεν είμαι περήφανος γι αυτό, αλλά δεν αντέχεται χωρίς διάλειμμα).
Τραγικές καταστάσεις είναι αυτές που θα κληθείτε να κάνετε τον ψυχολόγο, ακούγοντας την ιστορία του καθενός και κοιτώντας απελπισμένα το ταβάνι (ακόμα θυμάμαι τον πιτσιρικά που επί 30 λεπτά μου ανέλυε τα sms που αντάλλαζε με την γκόμενα)
Θέλει προσοχή η σχέση σας με το νοσοκομείο και η ευκολία παραπομπής των περιστατικών. Αυτό εξαρτάται απ' τον υγειονομικό σχηματισμό που ανήκετε. Πχ τα πράγματα στο 496 (διδ/χο) ήταν απλά τραγικά λόγω έλλειψης γιατρών (έστελνες το περιστατικά για ορθοπεδικο και το βλεπε ο ανιδίκευτος οπλίτης ), οπότε δεν είχε νόημα. Στο 424, αντίθετα, έχει άπειρους στρατιωτικούς γιατρούς (ειδικά παθολόγους), οπότε μη τους λυπηθείτε καθόλου. Επίσης, ξεκαθαρίστε με τη στάση σας στους στρατιώτες ότι δεν παραπέμπονται όλοι στο νοσοκομείο, παρά μόνο όταν κρίνετε εσείς. Αλλιώς θα το πάρουν πρέφα και θα ρχονται για να πάνε βόλτα.
Φυσικά, μην αμελήσετε να προωθήσετε περιστατικό που κάτι δεν σας αρέσει. Την θητεία μας πάμε να κάνουμε, όχι τους ήρωες και οι ΕΔΕ γίνονται για πλάκα. Για τον ίδιο λόγο να είστε τακτικοί με το βιβλίο ασθενών, μπορεί να σας χρειαστεί σε ανύποπτο χρόνο.
Κάντε ξεκάθαρο με τη στάση σας σε διοικητές και λοιπούς ότι υπεύθυνος για τα ιατρικά θέματα είστε εσείς και ο λόγος σας είναι νόμος (θα εκπλαγείτε σε μερικές καταστάσεις για το πόσο αλήθεια είναι αυτό), οπότε στα @@ σας αν δεν βρίσκει καναδέζα να μεταφέρει κάποιον στο νοσοκομείο ή αν δε του φτάνουν τα άτομα για την υπηρεσία κλπ. Να πάει να παίξει με τα κουβαδάκια του και να μην ασχολείται με ιατρικά θέματα. Δύσκολα θα βρείτε διοικητή που να θέλει να εμπλακεί στο έργο σας, αλλά υπάρχουν και τέτοιοι . Γι αυτό και χρειάζεται σοβαρότητα και όχι παραπομπή με το παραμικρό.
Στα ίδια πλαίσια, δεν βγάζουμε εύκολα ελεύθερους υπηρεσίας. Δυσκολεύουμε έτσι την ζωή των υπόλοιπων στρατιωτών και προκαλούμε προβλήματα στον εαυτό μας καθώς θα ρχονται πολλοί γι αυτόν τον λόγο. Αντιθέτως, βγάζουμε πιο εύκολα ελεύθερους ασκήσεων (προσοχή όταν έχει βολές, θεωρούνται άσκηση) και ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ελεύθερους ξυρίσματος και αρβυλών. 4 μέρες με αθλητικά ή χωρίς ξυραφάκι θα κάνουν έναν φαντάρο πολύ πιο ευτυχισμένο απ όσο φαντάζεστε.
Αν ανήκετε σε μια συγκεκριμένη μονάδα και πρέπει να πηγαίνετε ο ίδιος τα παραπεμπτικά για υπογραφή, την πατήσατε. Αυτό σημαίνει περισσότερο ΠΡΗΞΙΜΟ Προσωπικά το χα ευχαριστηθεί στο κουφόβουνο που, λόγω ύπαρξης πολλών μονάδων, δεν είχα επαφή με κανέναν διοικητή για διαδικαστικά θέματα.
Φροντίστε να χετε το ιατρείο σε μια σχετικά καλή κατάσταση. Η καθαριότητα και η ευταξία είναι τα μόνα που μπορεί να κρίνει ένας ανώτερος σε περίπτωση εφόδου.
Προσοχή στις σχέσεις σας με τους άλλου φαντάρους. Γενικά επικρατεί ενα κρίμα ζήλειας απέναντι στους γιατρούς, οπότε προσέξτε τι λέτε και πως συμπεριφέρεστε.
Αν, κατά τύχη, βρείτε πραγματικό νοσηλευτή, προσέξτε τον σαν κόρη οφθαλμού. Θα σας βοηθήσει αν χρειαστεί και μπορεί να κερδίσετε καμιά έξοδο/υπηρεσιακό παραπάνω αν μένει αυτός πίσω (και καβατζώνεται και στο ιατρείο, όλοι κερδίζουν
Δίκοπο μαχαίρι είναι τα ΤΥΠ/ΣΤΕΠ (στεπ = μεγάλο ιατρείο, 1 σε κάθε ταξιαρχία και θεωρείται υψηλότερης βαθμίδας από ένα ιατρείο μονάδος και αμέσως πριν το νοσοκομείο). Συνήθως εκεί υπηρετεί ένας ανθλγος/υπλγος ιατρός, το ίδιο άσχετος με σας (χωρίς ειδικότητα), κάτι στο οποίο κανείς δεν θα δώσει σημασία. Το καλό είναι ότι μπορείται να πασάρετε ευθύνες, κυρίως για γραφειοκρατικά θέματα, το κακό είναι ότι θα σας χώσει για διάφορες δουλειές αυτού του είδους.
Από ιατρικής πλευράς, μην αγχώνεστε! (υποθέτω πως οι περισσότεροι πάμε κατευθείαν μετά το πανεπιστήμιο, χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία) Τα περιστατικά που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε είναι συνήθως απλά, τα υπόλοιπα θα πάνε σε νοσοκομείο. Μάθετε μερικά σχήματα για τις κλασσικές λοιμώξεις (αμυγδαλίτιδες κλπ) και κάποια με αντιφλεγμονώδη για οσφυαλγίες κλπ. Από κει και πέρα, τα μάτια μας ανοιχτά και προσοχή.
hot tip: αν είστε φαν του διαβάσματος, κυκλοφορούν πλέον αρκετά βιβλία σε pocket size (πχ εκδόσεις μεταίχμιο) τα οποία χωράνε στις τσέπες τις παραλλαγής και θα σας βοηθήσουν να περάσετε τις ατέλειωτες ώρες στα πεδία βολής.
Αυτά τα ολίγα
ΛΕΛΕ
-
Οποτε οσοι παιδια εισαστε φανταροι ΜΗ ΙΑΤΡΟΙ... τωρα μαθατε πως σκεφτετε ενα στρατευσιμος γιατρος... ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛΕΗΤΑ
ΚΑΜΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΛΕΜΕ -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Οποτε οσοι παιδια εισαστε φανταροι ΜΗ ΙΑΤΡΟΙ... τωρα μαθατε πως σκεφτετε ενα στρατευσιμος γιατρος... ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛΕΗΤΑ
ΚΑΜΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΛΕΜΕΟι Γιατροί είναι καλά παιδιά..... Η αλήθεια είναι πάντως ότι Καραβανάς γιατρός παραλίγο να χάσει τη δουλειά του μαζί μου* οπότε στη συνέχεια υπήρχε ο απαραίτητος σεβασμός.
- Για να ξεκαθαρίζουμε.
Όταν ήμουν Ναύπλιο αμέσως μετά την ορκωμοσία λόγω του αισχρού καιρού και φυσικά του γεγονότος ότι δεν είχα ανοσία μετά από χρόνια παραμονής στην αλλοδαπή στους Ελληνικούς ιούς παρουσίασα τα συμπτώματα της τυπικής λοίμωξης του αναπνευστικού. Πήγα το πρωί στο γιατρό και τους ζήτησα να μου γράψουν AMOXIL (αυτό μόνον είχαν) λέγοντας του ότι είμαι αδιάθετος. Ο Γιατρός που με εξέτασε με θεώρησε ικανό και αντί για τα φάρμακα (δεν είχα ζητήσει να βγω Ε.Υ.) με έστειλε πίσω με 3 μέρες κράτηση δώρο του Διοικητή (λόγω υποτιθέμενης λούφας).
Δεν χρειάστηκε πολύ το επόμενο βράδυ (μέσα σε 36 ώρες) ο ΑΥΔΜ με βρίσκει να προσπαθώ να ντυθώ με 40+ πυρετό και όλα τα συμπτώματα πιθανής προσβολής από μηνιγγίτιδα. Σφαίρα στο Ιατρείο της μονάδας και στη συνέχεια στη κλινική του Ναυπλίου. Τελικά αντί για μία σειρά AMOXIL που θα έλυναν το πρόβλημα βρέθηκα κλινήρης για μία εβδομάδα μόνος στο Ιατρείο (με είχαν στην απομόνωση τις 2 πρώτες ημέρες) και να τρώω φυσικό το αισχρό φαΐ της Μονάδας.
Τελικά μετά από 8 ημέρες ταλαιπωρίας και μείον 5 κιλά το Ιατρικό συμβούλιο απεφάνθη περί προσβολής από κάποιο ιό του αναπνευστικού η οποία λόγω κόπωσης προκάλεσε τα σοβαρά προβλήματα υγείας. Στην ερώτηση μου γιατί έγινε τόσο μεγάλη φασαρία το βράδυ που παρουσίασα τα συμπτώματα ο Ιατρός που με είχε στείλει στο Νοσοκομείο Ναυπλίου μου εξήγησε ότι παρουσίαζα όλα τα τυπικά συμπτώματα προσβολής από μηνιγγίτιδα (ήτοι δυσκαμψία στο σβέρκο και άλλα).
Φυσικά ο Ιατρός που με είχε στείλει πίσω στη μονάδα με 3 ημέρες κράτηση βρέθηκε να τρέχει κανέναν μήνα στη συνέχεια και ο Υποδιοικητής τότε (Ιατρός στο επάγγελμα) τον έτρεξε όσο δεν έπαιρνε.
-
20 ετων, υπηρετω στην Ροδο, 3 μηνων φανταρος, πολυ σκοπια ΠΑΡΑ πολυ σκοπια, και πολυ φαι (ντιλιβερι και καμια φορα απο μεσα) το αποτελεσμα να εχω παρει αρκετα κιλα 20+ σε κανα 7 μηνο απο τοτε που παρουσιαστικα. Πολυ ορθοστασια, αποψιλωσεις κλπ. Αρχιζω και βλεπω κατι σαν κοκκινηλες στους αστραγαλους μου, επισης αν καθομουνα πανω απο 5 λεπτα ορθιος (ειτε προσοχη ειτε αναπαυση) αρχιζαν να ψιλοτρεμουν τα ποδια μου...δεν κανω πλακα, ειχα αρχισει να προβληματιζομαι. Με κατεβασαν σε ενα ταγμα πεζικου εκει κοντα (εγω ειχα μονιμη μεταθεση σε φυλακιο) και ο γιατρος εκει με βγαζει ελευθερο αρβυλων 3-4 μερες....αυτο συνεχιζοταν για κανα 15μερο, αποτελεσμα δεν εβλεπα, και ζηταω να παω στο νοσοκομειο, εκει μετα απο 4 ωρες αναμονη βλεπω τον γιατρο, λεω εδω ειμαστε σωθηκαμε!!!!!
Τι εχεις? μου λεει, του δειχνω και του λεω και για τρεμουλο κλπ. Τι θες ρε μου λεει? Αναρωτικη?Οχι θελω παραπεμπτικο για 401 αν εσεισ δεν βλεπετε κατι ωστε να με δει αλλος γιατρος, και με την ευκαιρια να παω και σε ιδιωτικο γιατρο με τους γονεις μου. Αν αυτο δεν γινεται λογο καποιας διαδικασιας, μου κανουν 2 μερες αναρωτικη ωστε να παω παλι με τους γονεις μου σε ιδιωτη γιατρο.
Τελικα πηρα τα @@ μου, μετα απο κανα μηνα, που πηρα αδεια, πηγα με τη μανα μου στον τοτε Διευθυντη της αγγειοχειρουργικης του 401 (στο ιδ.Ιατρειο του μεσω γνωστου) ο οποιος μου ειπε λακωνικα
Εχεις προβλημα κυκλοφορικο, κοβεις τσιγαρο, κανεις διαιτα και αποφευγεις ορθοστασια, μια επιτυχημενη ενχειρηση θα σου δωσει 12-15 χρονια αερα, μετα θα πρεπει να την ξανακανεις, εισαι μικρος ακομα τρεναρησετη.
Και του λεω...ενχειρηση δεν κανω ουτε με σφαιρες ορθοστασια? μονο τετοιο εχουμε κυρ γιατρε μου εκει.
Δεν πειραζει θα ερθεις αυριο στο 401 και θα σου αλλαξω το 'Ι' Εκει του ειπα γεια χαρα, ειχα φαει 9 μηνες γαμησι για να με κανει γιωτα, και να χασω και την ειδικοτητα μου Βασικα δεν σας ειπα τπτ τρομερα, απλα ηθελα να ηξερα αυτο το @ ο γιατρος στο στρ.νοσοκομειο της ροδου γιατι με εκραξε οτι θελω να λουφαρω? -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
........... Βασικα δεν σας ειπα τπτ τρομερα, απλα ηθελα να ηξερα αυτο το @ ο γιατρος στο στρ.νοσοκομειο της ροδου γιατι με εκραξε οτι θελω να λουφαρω?Γιατί αυτό κάνει το 99% των φαντάρων για να γλιτώσει τη σκοπιά.
Είναι σαν το δικαστήριο για την υπερβολική ταχύτητα, που όλοι είχαν μέσα κάποιον άρρωστο με χαρτί από νοσοκομείο. Και κάποιος που πραγματικά είχε αυτόν τον λόγο, καίγεται μαζί με τα ξερά.. -
Ποτε δεν καταλαβα γιατι καιγεται ο απλος στρατιωτης να κρατησει το Ι1.Το ειδα ακομα και σε εντελως ακαταλληλους στρατιωτες που κανονικα ηταν για Ι αοπλο,να παιρνουν Ι1 για να μη 'στιγματιστουν'.Το ακομα χειροτερο ειναι οτι το επιζητει πολλες φορες και η οικογενεια και πεφτουν βυσματικα τηλεφωνα για να ¨μη βγει το παιδι ανικανο'.ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΕΜΕ!
Ημουνα Ι2 απο την αρχη ως το τελος,οταν μια νοσηλευτρια(χαλια btw) μου ειπε να προσπαθησω να το αλλαξω σε Ι1 προς το τελος της θητειας,απλα εβαλα τα γελια.Και εγω γιατρος,τους λουφαδορους τους εμαθα απο το δευτερο μηνα.Τα ιδια και τα ιδια ατομα με αστειες δικαιολογιες.Το απολυτο παλικαρι,ειχε ερθει να βγει ΕΥ επειδη ειχε βγαλει παρανυχιδα στο χερι!!!Μου ειπε οτι πονουσε οταν κραταγε το οπλο...Εφυγε οπως ηταν για τη σκοπια του,γιατι να χωθει ο κακομοιρης ο αμοιβος?
-
Δεν ειχα κομπλεξ με το 'Ι' αλλα απο τι στιγμη που ειχα κανει τους 9 μηνες και ειχα γαμηθει στην σκοπια, γιατι να μην κραταγα το Ι1και την ειδικοτητα του οδηγου, πραγμα το οποιο σε ελαχιστο καιρο θα στην ροδο θα με εκανε να βγαζω μονο κινησεις την ημερα, και το βραδυ απλα να ειμα ιοδηγος επιφυλακης!
Για εμενα οποιος μπορει απο την αρχη να βγει Ι άοπλο να το κανει χωρις ενδιασμους. Απλα θα πεφτει λιγο αγγαρεια παραπανω
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δεν ειχα κομπλεξ με το 'Ι' αλλα απο τι στιγμη που ειχα κανει τους 9 μηνες και ειχα γαμηθει στην σκοπια, γιατι να μην κραταγα το Ι1και την ειδικοτητα του οδηγου, πραγμα το οποιο σε ελαχιστο καιρο θα στην ροδο θα με εκανε να βγαζω μονο κινησεις την ημερα, και το βραδυ απλα να ειμα ιοδηγος επιφυλακης!Για εμενα οποιος μπορει απο την αρχη να βγει Ι άοπλο να το κανει χωρις ενδιασμους. Απλα θα πεφτει λιγο αγγαρεια παραπανω
Πλην αεροπορίας. Οι Γιωτάδες μας δεν κάναν τίποτα πλην επιστασίας. Θαλαμοφυλήκια κλπ στην ΠΑ δεν υπήρχαν
-
hot tip number 2:
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ
μη περιμένετε να στείλουν έναν φαντάρο σε αγγειοχ επειδή απλά λέει πως πονάει, χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο κλινικό σημείο
-
'Γιατρέ, με πονάει η μέση μού '
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
'Γιατρέ, με πονάει η μέση μού 'Αν το λες πραγματικα περαστικα σου Σταυρο.
Αλλιως
-
Πέραν της πλάκας, δεν θα πάω να χάσω την επόμενη έξοδο για να αποφύγω μια υπηρεσία, είπαμε
-
hot tip number 2:ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ
μη περιμένετε να στείλουν έναν φαντάρο σε αγγειοχ επειδή απλά λέει πως πονάει, χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερο κλινικό σημείο
Ρε γιατρέ, ειχα κοκκινηλες και μελανιες στους αστραγαλους και του περιεγραψα και καποια πραγματα, αν αυτος θελει πληρεις αποδηξεις για να κανει διαγνωση ας γινοτανε ιατροδικαστης.
Περί Θητείας [#3]