-
Βεβαια η ταινιουλα ειχε καποιες ελλειψεις. Ο εφοδευων και ο ΔΕΑ επρεπε να εχουν δαφνες αντι για εθνοσημο . Κιαλλες ταινιες παρακαλω
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εχω μια ερωτηση επειδη τα ξεχασα . Για να κοπει αναβολη λογω σπουδων τι χρειαζεται στην στρατολογια? Αντιγραφο ταυτοτητας, πτυχιο, απολυτηριο λυκειου??πτυχιο αν εχεις τελειωσει η βεβαιωση σπουδων αν το παλευεις ακομα τα υπολοιπα οπως τα λες. Εγω πηγα κ με το χαρτι της αναβολης αλλα δεν ξερω αν χρειαζεται
-
Βεβαια η ταινιουλα ειχε καποιες ελλειψεις. Ο εφοδευων και ο ΔΕΑ επρεπε να εχουν δαφνες αντι για εθνοσημο . Κιαλλες ταινιες παρακαλωΝαι γιατί όλα τα άλλα είναι σωστά.... π.χ οι οπλασκήσεις στο τέλος ή οι αξκοί με τις 8αρες στο φυλάκιο
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Παρεπιπτόντως Qsis ο ξάδερφος μου απολύεταιΈγινε 8μηνος, αλλά έτσι κι αλλιώς είχε φύγει , απλά τώρα δεν έσπασε τη 100αρα σε άδειες , έχει μόλις 99..
(Ασύλληπτο νούμερο για τη μονάδα btw.. ούτε τις μισές του δε φτάνω )Σε 10 μέρες τη κάνω κι εγώ , οπότε δε με νοιάζει , ας κόψουν το λαιμό τους
Μου χρωστάνε , δε τους χρωστάω
Απλά κάθομαι στα λελε μου και πηζω για να κάνω τις υπηρεσίες μερικών ηλιθίων , τι να κάνουμε.. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Παρεπιπτόντως Qsis ο ξάδερφος μου απολύεται
Έγινε 8μηνος, αλλά έτσι κι αλλιώς είχε φύγει , απλά τώρα δεν έσπασε τη 100αρα σε άδειες , έχει μόλις 99..
(Ασύλληπτο νούμερο για τη μονάδα btw.. ούτε τις μισές του δε φτάνω )Σε 10 μέρες τη κάνω κι εγώ , οπότε δε με νοιάζει , ας κόψουν το λαιμό τους
Μου χρωστάνε , δε τους χρωστάω
Απλά κάθομαι στα λελε μου και πηζω για να κάνω τις υπηρεσίες μερικών ηλιθίων , τι να κάνουμε..Καλά ξεμπερδέματα Qsi!
-
Ευχαριστώ φίλε μου , θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου και να αφήσω αυτή τη παρωδία πίσω μου, ελπίζω σε μερικούς μήνες να τα έχω ξεχάσει όλα
-
Ευχαριστώ φίλε μου , θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου και να αφήσω αυτή τη παρωδία πίσω μου, ελπίζω σε μερικούς μήνες να τα έχω ξεχάσει όλαΥπομονη φιλε κα εφτασες στο τελος. Η ουρα εμεινε
-
αποκλειστικο βιντεο για την ζωη των μαυροσκουφηδων μετα απο πολλες ωρες διπλα στα αρματα
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
αποκλειστικο βιντεο για την ζωη των μαυροσκουφηδων μετα απο πολλες ωρες διπλα στα αρματαΠεζικάριοι είναι κύριος
-
μικρη διαφορα
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
αποκλειστικο βιντεο για την ζωη των μαυροσκουφηδων μετα απο πολλες ωρες διπλα στα αρματα
Βρωμοποδαραδες είναι κύριος
-
Βρωμοποδαραδες είναι κύριος
ρε άντε να αλλάξεις κανα πέδιλο
η μήπως να ρωτήσω τι έχει το μενού σήμερα στην λέσχη?
-
Οτι τραβαει η ορεξη σου και πανω απ'ολα γκουρμε για σπεσιαλ γευσεις
-
Οτι τραβαει η ορεξη σου και πανω απ'ολα γκουρμε για σπεσιαλ γευσειςεμείς κύριε τρώμε μπιφτέκια τρινιτροτολουόλης με τηγανητά 7,62 και κυκλονίτη για σαλάτα:lol:
-
-
και αντι για κοκα κολα πινατε jp 8?
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
και αντι για κοκα κολα πινατε jp 8?Ναπαλμ αραιωμένο με wd40 που περίσσεψε από το καθάρισμα των όπλων
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
και αντι για κοκα κολα πινατε jp 8?
Ναπαλμ αραιωμένο με wd40 που περίσσεψε από το καθάρισμα των όπλων
πιο πολυ για βιταμινουχο ροφημα κανει αυτο
-
Σε 10 μέρες τη κάνω κι εγώ , οπότε δε με νοιάζει , ας κόψουν το λαιμό τους
Άντε με το καλό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
καταλαβαίνεις τώρα γιατί πρέπει να αυξηθεί η θητεία; Για να μειωθεί η εμπλοκή.απανταω εδω, γιατι εχω σεντονι
οπως εχω ξαναπει ειχα τη τυχη (γιατι τωρα ουσιαστικα τελειωσα) να ειμαι κομματι της Δ ΕΣΣΟ του '11 η οποια ηταν τεραστια για τα δεδομενα των τελευταιων ετων , οποτε πραγματικη εμπλοκη εμεις δε φαγαμε πλην εξαιρεσεων βεβαια
γενικα καλο ειναι να υπαρχει κοσμος και για τους στρατιωτες, αλλα και για τα στελεχη (ειδικα εμεις που κανουμε αρκετες κοινες υπηρεσιες μαζι τους , εχω κανει σκοπια μαζι με λοχιες και επιλοχιες , οπως και περιπολα )
καλο ειναι και για τις δουλειες που πρεπει να γινονται και παντα θα υπαρχουν (βεβαια καμια φορα αυτο λειτουργει σχεδον καταχρηστικα κατα μας , αλλα τελοσπαντων)Ομως ποιο ειναι το ζητουμενο? ειδικα αν μιλαμε για υπηρεσιες?
τα στρατοπεδα απο τα οποια εχω περασει εγω πρεπει να φυλασσονται , οσο το δυνατον πιο αποτελεσματικα.
γενικα κοσμος να γινει αυτο το πραγμα δεν υπαρχει (ειδικα αν σκεφτουμε οτι οι προηγουμενες και επομενες ΕΣΣΟ δεν ηταν εξισου μεγαλες), οποτε δεν ειναι καθολου σπανιο το φαινομενο να βλεπεις σκοπιες που εδω και χρονια εχουν παψει να χρησιμοποιουνται.
Συνεπως αναλογα τα κεφια του καθε στρατοπεδαρχη σκοπιες ξεχασμενες μπορει να ανοιξουν ξανα , προκειμενου ο κοσμος να μην 'καθεται' (εμενα προσωπικα δε μου εχει τυχει να με αφηνουν να με πηγαινει καλυτερα απο 1-1 , αντε καμια φορα για λιγο καιρο 1-2 , οχι γιατι δεν υπαρχει κοσμος, αλλα γιατι δεν θελουν)ομως υπαρχει και η αλλη οψη του νομισματος...
επειδη τα πραγματα εχουν 'φλωρεψει' , καποιες υπερυψωμενες πχ σκοπιες πλεον δε χρησιμοποιουνται , καποιες σκοπιες που ειναι υπερβολικα μακρια (για τα σημερινα δεδομενα ) δεν ανοιγουν, οποτε προκειμενου να 'μην καθεται ο κοσμος' ανοιγουν νεες υπηρεσιες , σχετικα (εως τελειως) αχρηστες μονο και μονο για να φαινεται οτι κατι μας κανουν
δηλαδη μου εχει τυχει να καθομαι μεσα για να κανω το δεκανεα αλλαγης/οργανο/σερβιτορο
πραγματα που εκανε ο ΑΥΔΜ και καποιος αλλος στρατιωτης και μολις μειωθηκε ο κοσμος παλι τα ξανακανουν οι ιδιοιγια μενα παραμενει ενα μεγαλο θεμα το πώς γινεται η διαχειριση του προσωπικου και εξηγουμαι..
ειναι καποιοι (απο τα στελεχη) που θελουν το κοσμο για δουλειες, υπηρεσιες κτλ.. , ομως υπαρχουν και καποιοι για τους οποιους ο πολυς κοσμος ειναι απλα πονοκεφαλος, γιατι εχουν μαθει να διαχειριζονται καλυτερα τους λιγουςσε εναν ιδανικο στρατο (ή το στρατο του οχι πολυ μακρινου παρελθοντος ) , ο στρατιωτης που εκανε μεγαλυτερη θητεια και πιο εκπαιδευμενος ηταν (δηλαδη ενας ΥΕΑ του σημερα , για μενα ηταν ο στρατιωτης πριν 10 χρονια) και πιο ικανος ηταν και πιο χρησιμος ηταν.
σημερα νιωθω οτι ειμαστε απλα 'κορμια'
το να καθομαστε μεσα γινεται μεν ωστε να δειχνουμε οτι κατι κανουμε, αλλα στη πραγματικοτητα υπαρχει θεμα και με το φαγητο μας (και αυτο το ειδα οπου κι αν πηγα στους 9 μηνες μου ) και με το που θα κοιμηθουμε ( 2 φορες μου εχει τυχει να μη φτανουν τα κρεβατια , να μην υπαρχει η διαθεση να ανοιξουν κλειστους θαλαμους , ακομα και να δινουν διανυκτερευση σε μερη και ατομα που δε θα επρεπε , ωστε να τα ξεφορτωνονται)οποτε μια μεγαλυτερη θητεια , θα αποτελουσε προβλημα , κυριως λογω οικονομικων παραγοντων, γιατι η κριση εχει σιγουρα χτυπησει και το στρατο
αν για παραδειγμα ενας ΠΑΜΑ που απλα εχει ριξει κανα δυο φορες απο MG3 πανω σε αρμα και αντε στον εβρο εριξε και κανα βλημα , δεν ηταν μονο στη θεωρια ΠΑΜΑ , αλλα καποιοι απο αυτους μπορουσαν να οδηγησουν και κανα αρμα (οπως συνεβαινε παλιοτερα) , θα ειχε νοημα να τους κρατησεις παραπανω να κανουν ασκησεις, ουσιαστικη εκπαιδευση και χαμους
οταν ομως δεν υπαρχουν λεφτα για καυσιμα και βαζουν τα οχηματα στους ορχους μπροστα 2 φορες τη βδομαδα , απο κει που τα εβαζαν καθημερινα (αφηνω στην ακρη τι κινειται και τι οχι και κατα ποσο αυτο οφειλεται σε διαφορους παραγοντες ) και οταν υπαρχουν οδηγοι που δεν τους αφηνουν να πιασουν καν μια καναδεζα στα χερια τους , ωστε να εξυπηρετησουν τη μοναδα , τοτε ποιο το νοημα να μιλαμε για μεγαλυτερη θητεια
υπαρχει πιστευω ενα σοβαρο θεμα , σχετικα με τις ειδικοτητες και το τι κανει ο κοσμος σε αυτες, γιατι τελικα μονο οι μαγειρες κανουν ειδικοτητα
(η δικη μου για παραδειγμα ηταν ανεκδοτο , αν πας ποτε απο κει που εκανα ειδικοτητα μιας και ειναι στα μερη σου και μπορει να εχεις λογους να το επισκεφτεις , να εχεις στο νου οτι και ο καψιμιτζης που σου σερβιρει τη φραπεδια , ενδεχεται να κανει εκεινη τη στιγμη ειδικοτητα και αυτο ειναι το μονο πραγμα που κανει εκει μαζι με υπηρεσιες.. δεν ειναι ποστο και μετα υπαρχει καποια εκπαιδευση )βεβαια απο τη στιγμη που εχουν παψει να περνουν μονιμους και φυσικα κανενας δεν παει ουτε για πλακα ΟΒΑ οσο δυσκολα και αν εχουν γινει τα πραγματα συντομα θα υπαρξει προβλημα στελεχωσης (ηδη υπαρχει), οποτε η θητεια μοιραια θα αυξηθει, αλλα το ζητημα ειναι αυτοι που θα ειναι μεσα να κανουν κατι πιο ουσιαστικο , γιατι σημερα εχουμε φτασει να θεωρουμε κομμαντο οποιον εκανε καπως δυσκολο ΣΠΕΝ (το οποιο οι δικοι μου αξιωματικοι πανω θεωρουσαν χασιμο χρονο και αυτοι που το εκαναν δυσκολο, απλα ηθελαν να ταλαιπωρησουν, οχι οτι μαθαινες κατι ) και εχει κανει 4 πυρ και κινηση στη θητεια του.
απο τη μια χαιρομαι που ολα αυτα με επιασαν οπως με επιασαν και χαιρομαι που η θητεια ειναι μικρη και πιο χαλαρη απο ποτε, αλλα ακομα και οι 9 μηνες που καθομαστε μεσα μου φαινονται πολλοι για αυτα που κανουμε και μαθαινουμε.
οπως εχω ξαναπει ειδικος δεν ειμαι , αλλα πιστευω οτι εχουμε υπερβολικα πολλες μοναδες , οι οποιες εχουν αναγκες που δε γινεται να εξυπηρετηθουν.
διαθεση και χρημα δεν υπαρχουν ωστε να γινουν καποια πραγματα σωστα, οποτε η αυξηση με τα τωρινα δεδομενα θα ηταν ακομα μεγαλυτερο χασιμο χρονου κατα τη ταπεινη μου αποψη...
Περί Θητείας [#3]