-
Οι χειροτεροι ειναι κατι ΕΠΥ-ΕΠΟΠ-ΕΜΘ κλπ.
Πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ απελπισμενος καποιος για να καταφυγει σε τετοιες λυσεις.... -
Nα τους βάλετε να ζητήσουν συγνώμη!
Ότι να΄ναι! -
Και για ποιον λογο αυτο ειναι παραλογο...? Θα τους πεσει κανα @ρχ___ι αν πουν τα ζωα συγνωμη οταν κανουν την μακακια τους και αδικησουν καποιον...?
Ρε φουστη μου την ιδια νοοτροποια εχετε ολοι...
'Ειτε βρεξει ειτε χιονισει η καραβανα θα γεμισει!' -
Οταν ημουν φανταρος εβαλα 2-3 να μου ζητησουν συγγνωμη, παντως Μακραν οι πιο κομπλεξικοι που αντιμετωπισα....
Στην γενικη παρανοια του στρατου, αυτοι, οι φανταροι επι πληρωμη, οι τελευταιοι τροχοι της αμαξης, ειναι μια καστα, τα κινητρα της οποιας (επαγγελματικη αποκατασταση χωρις κοπο/χρονο; αντιμετωπιση της φτωχειας; διαστροφη; κατι αλλο; ) προσπαθω να καταλαβω, αλλα αδυνατω -
Τελικά η συζήτηση έχει παρεξηγηθεί.
Καποιοι εβγαλαν το συμπερασμα οτι ολοι οι στρατευσιμοι μπαινουν με υποτροφιες στην μορφωση στο στρατο οποτε πρεπει να μην καθαριζουν σκατα ενω οι του λυκειου δεν τρεχει και τιποτα ενω οι μονιμοι απο επυ (λυκειο δηλ) μεχρι τον δοιηκητη(αυτος αν ειναι αγραμματος ) ως και αυτος μονιμος θα πρεπει να τα καθαριζουν μονοι τους γιατι πληρωνωνται!
Επαναλαμβανω, μην κοροιδευετε τους εαυτους σας.Πριν ερθετε στρατο θα επρεπε να διαβασετε οτι ο στρατος λειτουργει με κανονες και δεν κάνει διακρισεις.
Οπως ο φιλος μου ο δικηγορος επλενε πιατα καποτε και δεν μιλαγε ΕΞΩ στην πολιτικη ζωη για να ζησει ετσι θα πλυνουν (αν χρειαστει) και στο στρατο γιατι ετσι θα διαταχθουν!
Να καταργησουν την θητεια,οι μονιμοι τι φταίνε!
Κανεις δεν το θελει αλλα ετσι ειναι τι να κανουμε .
Με τις υγειες σας!
Είδα οτι αναφέρατε τους εποπ.
Η αναγκη για επιβίωση τους έφερε εκει και οχι οτι ειναι καθικια και αλλητες!
Κριμα που υπαρχει αγνοια και λάθος γνωμη . -
εντιτ μοντ bill33!!! Με ενα αστερακι στο μπρατσο ξερω κ εγω να το παιζω μαγκας κ να την λεω σε ολους τους κατωτερους με ειρωνικο υφακι. Δεν τον καταντησαμε εμεις ετσι τον στρατο,εσεις τον συντηρειτε σε αυτο το χαλι! Η μονιμοτητα, το κωλοβαρεμα κ η υποτηθεμενη εξουσια σας εχει καψει εντελως,με αποτελεσμα τις εκφρασεις κ τις αποψεις σαν τις παραπανω! Εμενα στον πουτσο μου αν καθαριζω τουαλετες καθε μερα για ενα χρονο! Το μονο καλο της ολης υποθεσης ειναι (οπως ειπε καποιος πριν μερικες σελιδες) οτι σας εχουν κλεισμενους ολους εκει μεσα κ δεν κυκλοφορειτε ελευθεροι.
-
χωρίς να θέλω να πάρω θέση υπέρ των μονιμαδων,ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΟ ΕΝΤΑΞΕΙ, τα μεγαλύτερα καθίκια με την πλήρη σημασία της λέξης,ήταν οι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί.
γιατροί,δικηγόροι,πολιτικοί μηχανικοί κλπ. όλοι σπουδαγμένοι,και του παναπιστημιου παρακαλώ.
έπεφτε αναφορά,που αναστέναζες.
και ερχόταν ο καιρός και ξήλωναν το κορδόνι και στην θέση του έμπαινε ο ρόμβος του ανθυποσμηναγού,εκεί γινόταν η σφαγή, τους έτρεμαν και οι μονιμαδες από ανθυπα και κάτω.
συνάντησα κάνα δυο μετά σαν πολίτης από δαύτους και όταν πήγαν να με χαιρετίσουν απλά έφτυσα μπροστά τους.
και ήταν έφεδροι, σαν έμενα και εσενα, και μαζί τρώγαμε τα καψόνια στην τριπολη. -
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
εντιτ μοντ bill33!!! Με ενα αστερακι στο μπρατσο ξερω κ εγω να το παιζω μαγκας κ να την λεω σε ολους τους κατωτερους με ειρωνικο υφακι. Δεν τον καταντησαμε εμεις ετσι τον στρατο,εσεις τον συντηρειτε σε αυτο το χαλι! Η μονιμοτητα, το κωλοβαρεμα κ η υποτηθεμενη εξουσια σας εχει καψει εντελως,με αποτελεσμα τις εκφρασεις κ τις αποψεις σαν τις παραπανω! Εμενα στον πουτσο μου αν καθαριζω τουαλετες καθε μερα για ενα χρονο! Το μονο καλο της ολης υποθεσης ειναι (οπως ειπε καποιος πριν μερικες σελιδες) οτι σας εχουν κλεισμενους ολους εκει μεσα κ δεν κυκλοφορειτε ελευθεροι.Μπα μπα... ζοριστηκε ο Ροζουλης Τι εγινε? Σου τεντωσανε το κορμι ε? Δε σε χαλασε ψαρακα
Φανταζομαι και κει το επαιξες εξυπνος και ομορφος ε? Σε στρωσανε ομως καταλληλα
-
Απότι βλέπω ομως είστε ενας και ένας για μονιμας ! Φοβερο επίπεδο!
Εμείς φιλε μου εκτελούμε και δεν φτιαχνουμε κανονες και οτι γίνεται γίνεται γιατι πρέπει και προβλέπεται.Δεν κάνουμε κουμάντο εμεις!
Πραγματικα μεσα στην εκπαίδευση ειναι και η χρηση της επιβολης απο τους αξιωματικους προς κάθε κατωτερο.Το πως ,,,αν νομιζετε οτι το πλυσιμο ειναι γελοιο κάνετε λαθος!
Υπάρχει η διψα για δοξα και ολα αυτα που αναφερατε συν και πολλα αλλα ακαταλαβιστικα για ενα φανταρο που σιγουρα δεν φταιει σε τίποτα.
Αλλα επειδη είναι ΄μάταιο να δείς την 'αλλη πλευρα του θέματος οχι οπως την είδες αλλα πιο ουσιαστικα ας το αφησω το συγκεκριμένο θέμα περί μονίμων γιατι με αναγκαζεις και εσυ και ίσως κάποιος άλλος να ειρωνεύομαι ενω δεν θέλω .
Σχετικα με το αν ειμαι εξω ελευθερος,,,,,,,,εεεεεε τώρα να μην σου ειρωνευτω?
Ευχαριστω το θεο που αφηνει ολους τους υπευθυνους της διοικησης τυφλους και αφηνουν και βγαινω εξω!
Σας δηλωσα δεν είμαι στρατογκαβλος και κολημενος αλλιως θα την έκανα με ελαφρα.
Παντα είχα φιλους στρατευσιμους με πολλα events !
Κουράγιο πατριωτη! -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
χωρίς να θέλω να πάρω θέση υπέρ των μονιμαδων,ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΟ ΕΝΤΑΞΕΙ, τα μεγαλύτερα καθίκια με την πλήρη σημασία της λέξης,ήταν οι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί.Καθικια θα βρεις παντου.Υπήρχανε (και σιγουρα θα υπάρχουνε ακομα) και καθηκια που ειναι εφεδροι λοχιες ή δεκαενεις ή ακομα και υποδεκαενεις.Αρκει να εισαι καθικι απο γεννησιμιού σου,και να σου δωθει η ευκαιρια της εξουσίας πάνω στον άλλον,για να αποδειξεις τι σκουπίδι εισαι.
Αυτο ομως πιστευω οτι ειναι αλλο κεφαλαιο.Φυσικα,θα επιμεινω πανω στο 'τσουβαλιασμα',μιας και ειναι 1000% εσφαλμενο και απαραδεκτο.Πουθενα,σε κανενα επαγγελμα ή οποιασδηποτε αλλης μορφης κοινωνικη ομαδα,δεν μπορει να ειναι ολοι σε ενα καλούπι.Κατα τη γνωμη μου,επειδη οι χειροτεροι ανθρωποι μας μενουνε στο μυαλο περισσοτερο (ενω οι καλύτεροι ξεχνιούνται ευκολα) δημιουργουμε πλαστες εικόνες στο μυαλό μας.
Ο κακος ο μπάτσος θα σου ερχεται στο μυαλο οταν σκεφτεσαι τους μπατσους,ο κακος ο παπάς,ο κακός στρατιωτικος κ.ο.κ.
Γνωρισα στη θητεια μου και πολύ καλους ανθρωπους με στολή,και ας χανοτανε οι καλες προθεσεις τους μεσα στο πληθος των χειροτερων
-
δεν εχω ξεχάσει τους καλούς από κάθε έννοια αξιωματικούς,σίγουρα πολλοί από αυτούς δεν θα ζουν τώρα αλλά δεν τους ξέχασα.
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
δεν εχω ξεχάσει τους καλούς από κάθε έννοια αξιωματικούς,σίγουρα πολλοί από αυτούς δεν θα ζουν τώρα αλλά δεν τους ξέχασα.χωρίς να θέλω να πάρω θέση υπέρ των μονιμαδων,ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΟ ΕΝΤΑΞΕΙ, τα μεγαλύτερα καθίκια με την πλήρη σημασία της λέξης,ήταν οι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί.
Καθικια θα βρεις παντου.Υπήρχανε (και σιγουρα θα υπάρχουνε ακομα) και καθηκια που ειναι εφεδροι λοχιες ή δεκαενεις ή ακομα και υποδεκαενεις.Αρκει να εισαι καθικι απο γεννησιμιού σου,και να σου δωθει η ευκαιρια της εξουσίας πάνω στον άλλον,για να αποδειξεις τι σκουπίδι εισαι.
Αυτο ομως πιστευω οτι ειναι αλλο κεφαλαιο.Φυσικα,θα επιμεινω πανω στο 'τσουβαλιασμα',μιας και ειναι 1000% εσφαλμενο και απαραδεκτο.Πουθενα,σε κανενα επαγγελμα ή οποιασδηποτε αλλης μορφης κοινωνικη ομαδα,δεν μπορει να ειναι ολοι σε ενα καλούπι.Κατα τη γνωμη μου,επειδη οι χειροτεροι ανθρωποι μας μενουνε στο μυαλο περισσοτερο (ενω οι καλύτεροι ξεχνιούνται ευκολα) δημιουργουμε πλαστες εικόνες στο μυαλό μας.
Ο κακος ο μπάτσος θα σου ερχεται στο μυαλο οταν σκεφτεσαι τους μπατσους,ο κακος ο παπάς,ο κακός στρατιωτικος κ.ο.κ.
Γνωρισα στη θητεια μου και πολύ καλους ανθρωπους με στολή,και ας χανοτανε οι καλες προθεσεις τους μεσα στο πληθος των χειροτερων
Θα συμφωνησω κι εγω πως δεν πρεπει να μπαινουν ολοι σε ενα τσουβαλι ......
Εγω απο την θητεια μου 20 μηνες εχω να θυμαμαι παρα πολλες καλες στιγμες περισσοτερες απο τις κακες,
φανταστειτε να πινουμε καφεδες στο Κ.Ε.Π. που ειμουν με παληκαρια 25-30 ετων με απιστευτη μορφωση ,πιλοτοι στα F-16 BLOCK50 και να εχεις τον καθε αμορφωτο καραβανα να στην λεει οταν εισαι αξυριστος -
Eτσι ειναι φιλε Χαντερ(σε ξερω απο το power club),.O στρατος ειναι η πιο παραξενη ,παραλογη,απαραδεκτη,αδικη κοινωνια την οποια την απαρτιζουν αδοκιμoi κανονες .Αδοκιμους βεβαια για τον πολιτη που παει το πρωι στο περιπτερο για τσιγαρα και παιρνει πρωινο στο hilton!
Eναι δυσκολο κεφαλαιο .Ακομα και οι ακρως ΄κολημενοι΄ που λετε εχουν ενα ρολο ,ισως τον πιο απαραδεκτο!
Ισως να τους εκανε το ιδιο το επαγγελμα !Κανενας δεν γεννιεται για τον στρατο παρα μονο φτιαχνεται ειτε απο την οικογενεια ειτε απο την αναγκη για επιβιωση ειτε συναρτηση αυτων συν την εκπαίδευση και την επιβολη τηρησης των κανονισμων στις εκαστωτε σχολες!
Δεν μαζευονται ολοι οι τρελοι εγκληματιες και ψυχακιδες και λενε ενα πρωι αντε να πιασουμε δουλεια στο στρατο .Οποιος το εκανε δεν αντεξε!Ασε που δεν τον πηραν!
Ξερω περιπτωση που μπηκε εποπ νορμαλ και εφυγε τσιου!
Καποτε ,,,,γιατι εκανα και εγω θητεια, οι φανταροι ειχαν εξουσια!.Εκαναν φοβερη δουλεια αφου δεν υπηρχαν επυ και αλλα τετοια.Σειρες μεγαλες που εργαζονταν πραγματικα .Ομως η αναγκη για δουλεια σε πιο πολιτισμενο περιβαλον αναγκασε τους νεους οχι μονο να αποφευγουν το επαγγελμα αυτο αλλα και να αναβαλουν την παρουσια τους ως εφεδροι!
Τους λογους τους είπατε.
Το στρατευμα παρεμεινε σε χαμηλο επιπεδο και τα τελευταία 25 χρονια εγιναν ουσιαστικες αλλαγες προς το καλυτερο χωρις αυτο να σημαινει οτι εξαντληθηκαν τα περιθωρια βελτιωσης.
Το οικονομικο ειναι αυτο που καθοριζει την τυχη καθε κοινωνιας και η παιδεια.Θυμα ειναι και αυτος οπως και εσεις και εμεις και ολοι!
Ειμαστε σε ενα αδιεξοδο ψυχολογικης πιεσης χωρις να το θελουμε .
Τα πραγματα ειναι καλυτερα απ'οτι ηταν κάποτε και ας φαίνεται περιεργο.
Κουραγιο και ισως γινουν καλυτερα ακομα! -
δεν τους βάζω όλους σε ένα τσουβάλι θα ήταν μεγάλο λάθος βαγγελη.
αλλά οι αγράμματοι σμηνίες και δεκανείς δεν είχαν καμία σχέση με τους δόκιμους,γιατί μπορεί το πανεπιστήμιο να σε μαθαίνει διάφορα πραγματάκια όχι όμως πως να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και να σέβεσαι. -
Και κατι παραδοξο.Κάποτε υπηρχε περισσοτερος σεβασμος παρα μορφωση στο στρατευμα.
Σημερα εχουμε μεγαλυτερο επιπεδο μορφωσης αλλα ελλειψη σεβασμου!
Αρα ποιος ζημιωθηκε.Παντος οχι εσείς που κανατε προσφατα την θητεια σας.
Καποτε ο σμηνιας ηταν δεκα κλασεις ανωτερος στις διαταγες του ενω τωρα ειναι ο ταλαιπωρος αγωνιστης.Και ομως εδω ειπατε οτι εχει τις σαρδελες' και κανει τον γ,,,,,,ω.
Οντος τον κανει,αλλα δεν ειναι! Και μπροστα στον σπουδαγμενο νεο δεν αντεχει τον λογο αρα δεν εμπνεει σεβασμο!. -
Τον σεβασμο του συνανθρωπου σου,πρεπει να το κερδισεις με την αξια σου φιλε κουπέα.Και αυτο ειναι κατι που ισχυει απο την εποχη που οι ανθρωποι πολεμουσανε με πέτρες.
Ο Μεγαλεξανδρος (πχ) ειχε τον σεβασμο όλων των στρατιωτων του,διοτι και ο ίδιος ήτανε στην ωρα της μαχης ενας απο αυτούς και τους εδειχνε τον σεβασμο του πρωτος.Τον σεβαστηκαν ακομα και οι κατακτημενοι και οι δούλοι του.(χαρακτηριστικο παραδειγμα η μανα του Ξερξη,η οποία ητανε η προσωπική του δούλα (επιλογη δική της αυτο),και η οποία,οταν ο Αλεξανδρος πέθανε,σταματησε να τρωει μεχρι και αυτη να πεθανει)
Δεν αρκουνε τα 'γαλονια' και οι 'σαρδελες',ούτε φυσικα και οι δικαιολογιες για πραγματα που κανουμε επειδη τα προβλέπει ο κανονισμος για να σε κανουν αξιοσεβαστο.(το ιδιο ισχυει και για τη μορφωση)Το κακο ειναι οτι,οι στρατιωτες δεν αντιμετωπίζονται ως συνανθρωποι (συναδελφοι ή συμπολεμιστες) αλλα σαν αναξια λογου ατομα που απλα συμπληρωνουν καποιας αξιας στρατιωτικών σχηματισμων.Χωρις σεβασμο δηλαδη.
(υπήρχε αντισυνταγματαρχης που μας αποκαλούσε 'κεφαλια'. Της μανας του το πραμα του καραγκιόζη )και το δευτερο κακο,ειναι οτι,δεν αντιμετωπίζουνε τα στρατιωτικα θεματα ως στρατιωτες.Πώς να σεβαστεις τον διοικητη της Ιλης σου,οταν αυτος δεν μπορει να σκαρφαλωσει στο αρμα;Πώς να τον σεβαστεις οταν δεν ξερει να χειριστει το MG-3;Οταν δεν ξερει να μηδενιζει πυροβόλα;Οταν μου φερνει 'ΜΗΔΕΝ' σε βολη με 45αρι στα 25 μετρα;Πως να σεβαστεις τον μονιμο επιλοχια,που στην νυχτερινη ασκηση βρεθηκε ξαφνικα να πολεμαει στο πλευρο του 'εχθρου' σου εναντίον σου;Πως να σεβαστεις τον αθλιο εκεινο τυπο που εδωσε αδεια βολής στο πυροβόλο την ωρα που εκεινο σκοπευε αντι για τον στοχο (σε νυχτερινη βολη) στο απέναντι μοναστηρι;
Και πώς να σεβαστεις τον ιδιο τον στρατο,οταν εχει στις ταξεις του ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ να κανουν κουμαντο στο ισχυροτερο χερσαιο όπλο τους;
Εαν εχεις ψυγματα λογικης στο κεφαλι σου,τοτε μαλλον θα καταληξεις στο συμπέρασμα οτι ο στρατος υπάρχει μονο για να σε μαθαινει να συντηρεις τα κτηριά του και να διπλώνεις φακελους χτυπώντας προσοχες και με γυαλισμενα αρβυλα.
Αυτο ειναι το καραγκιοζιλίκι.Ανικανοι να εκπαιδευσουν τον στρατιωτη σε στρατιωτικα θεματα,επικαλούνται την στρατιωτικη πειθαρχεια που διδασκεται με διαταγες για 'σκουπα-μαπα' και τελειωσε η αποστολή τους.(το πάουερ κλαμπ πρωτη φορα το ακουω,οτι καποιον αλλον κυνηγο εχεις γνωρισει)
-
Αν γινονταν αυτα εδω σε μας πιστευω οτι αυτος θα εβγαζε μονο φωτοτυπιες.
Οποτε κυνηγε ας ας του ριξουμε ενα φτυσιμο και ας τον περιφρονησουμε και αν μας πει και κατι να κανουμε ας του γυρισουμε την πλατη και να του πουμε και κατι ετσι να βγαλουμε το αχτι μας.
Και τι αποτελεσμα μετα θα εχουμε.
Οι εποχες Μεγα Αλεξανδρου εχουν περασει και ο κοσμος εχει αλλου ειδους επικοινωνια που σχετιζεται με τον λογο.Εκει ειναι το προβλημα.Ολα γινονται σεβαστα οταν χειριζομαστε σωστα και με σωστο τροπο τις εντολες και τους κανονισμους που θεσπισε το κρατος ΜΑΣ!
Δεν δίνει λογο σε κανέναν σας για τα αποτελεσματα της δουλειας του κανενας παρα μονο σε αυτους που τον ελενχουν.
Γι'αυτο ειναι μάταιο ,τι να λεμε τωρα.
Στο κάτω κατω ας μην τον σεβοσασταν αρκει να κάνατε αυτο που σας έλεγε.Ενας που δοιοικει δεν τον ενδιαφερουν αυτα.Οποτε το αν ειναι αχρηστος αυτο οι υπευθυνοι θα πρεπει να το αξιολογησουν και να τον πανε σπιτι του.Απο κει και περα ο φανταρος πρεπει να υπακουει εκτος αν κινδυνευει σωματικα ,προσβαλλεται και κανει ανικουστες η παρανομες πραξεις.Εχει το δικαιωμα να παραπονεθει και να αντιδρασει.
Στο πεζικο ειναι οντως ασχημα τα πραγματα αλλα παλιοτερα ηταν πολυ χειροτερα!
Συμφωνω στην καταδικη τετοιων περιστατικων και συμπεριφορων αλλα οπως ανεφερα πιο πάνω δεν ειναι θεμα αν καταλαβαινω τι γινεται αλλα τι γίνεται απο αυτους που πραγματικα φταίνε και δεν κάνουν τιποτε.! Φιλικά! -
3 μέρες μένουν ακόμα και τυπικά για την απόλυσή μου. Ώρα να πάρω πίσω την αστυνομική μου ταυτότητα
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
3 μέρες μένουν ακόμα και τυπικά για την απόλυσή μου. Ώρα να πάρω πίσω την αστυνομική μου ταυτότηταΑν δεν εχει επάνω της σκουριασμένο συραπτικό, δεν λέει
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
3 μέρες μένουν ακόμα και τυπικά για την απόλυσή μου. Ώρα να πάρω πίσω την αστυνομική μου ταυτότητα
Αν δεν εχει επάνω της σκουριασμένο συραπτικό, δεν λέει
Χαχαχα
Εδώ και καιρό τους 'βρίζω' που τη συρράψανε στο φάκελό μου και θα μου τη δώσουν πίσω τρυπημένη. Δε νομίζω βέβαια να έχει προλάβει να σκουριάσει κιόλας...
Περί Θητείας [#3]