-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Παρεπιπτόντως χθες το πρωί που κατέβαινα από Πανόραμα ένας μπάρμπας **με χουντάι accident έσφαξε κόκκινο **(ερχόταν από το ρεύμα του περιφερειακού προς ανατολικά, για να πάει προς Πυλαία) και βγήκε μπροστά μου (μάλλον 'είδε' ότι δεν ερχόταν κανείς ή ήθελε να πεθάνει). Ευτυχώς τον είδα εγκαίρως και καβάλησα την κόρνα...αφού οδηγουσε accident ,KANENA πρόβλημα, ΕΣΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ .
To κοκκινο, **σχεδόν πάντα στην Ελλάδα, δεν σημαίνει πως θα σταματήσουν,αμέσως **!
παντα υπάρχει η δικαιολαγια, του δεν πρόλαβα, ή ήταν πορτοκαλί,κλπ.
μου έτυχε πολλές φορές, να ξεκινήσω σε φανάρι-πρασινο για μένα-και να πέσω αμέσως στα φρένα, προκειμένου να γλυτώσω τον εμβολισμό ΖΩΟΥ!Μάλιστα 2 φορές, καρφώθηκαν πίσω μου άλλοι- οι οποίοι δεν εχαν την δυνατοτητα να αντιληφθούν εγκαίρως, ότι υπηρχε κινηση στο κάθετο με εμας ρεύμα! και βέβαια ξεκινούσαν σπινιάροντας !!-
ΜΕΤΑ ζητουσαν τα ρεστα απο εμενα, ..... -
Ο χρήστης stanfromgreece έγραψε:
:lol:
Αραγε...στον προγραμματισμό του υπουργείου, υπάρχει κάποια στιγμή να βγούν και πινακίδες με τα αρχικά ΖΩΟ;Oχι γιατί οι πινακίδες περιέχουν μόνο κοινά γράμματα με το λατινικό αλφάβητο. Οπότε μόνο ανορθόγραφα μπορεί να το δεις δηλ ΖΟΟ.
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Την ρωτησες αν το εκανε ροϊκη; Προγραμμα; Φανταζομαι το μαλλι πλατινα ε;Δεν την έχω ρωτήσει τίποτα φίλε...δεν είναι καν Ελληνίδα...και το μαλλί είναι μαύρο με κόκκινο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
:lol:
Αραγε...στον προγραμματισμό του υπουργείου, υπάρχει κάποια στιγμή να βγούν και πινακίδες με τα αρχικά ΖΩΟ;Oχι γιατί οι πινακίδες περιέχουν μόνο κοινά γράμματα με το λατινικό αλφάβητο. Οπότε μόνο ανορθόγραφα μπορεί να το δεις δηλ ΖΟΟ.
Κρίμα...δεν πειράζει ..και έτσι βολεύομαι... με την κατάλληλη προφορά...το ίδιο ακούγεται!
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Πρωτοσελιδο σημερινου αγγελιοφορου http://www.agelioforos.gr/archive/article.asp?date=5/2/2009&page=16
Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ημαθία στη «μαύρη» λίστα των τροχαίωνΤρεις από τους επτά νομούς της κεντρικής Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και η Ημαθία, περιλαμβάνονται στη «μαύρη» λίστα των πιο επικίνδυνων νομών με βάση τα τροχαία ατυχήματα που καταγράφηκαν στα όριά τους το 2008. Μέτριας επικινδυνότητας χαρακτηρίζεται ο νομός Πέλλας, ενώ χαμηλής επικινδυνότητας τείνουν να χαρακτηριστούν οι νομοί Πιερίας, Σερρών και Κιλκίς.....
Τελικα μηπως δεν εχω αδικο που οταν βλεπω ΧΚΑ και ΗΜΑ αλλαζω δρομο; No offence και οχι οτι εμεις ειμαστε καλυτεροι....
αν το δεις καπως μπακαλιστικα..
θεσσαλονικη = πολυπληθης νομος της χωρας που ουσιαστικα ως μονο δρομο της προκοπης εχει την εγνατια οδο και λιγο την εθνικη θεσ/νικης-αθηνας! ολοι οι υπολοιποι δρομοι ειναι μαυρα χαλια και σε αυτους κυκλοφορουν καθε μερα εκατονταδες χιλιαδες κοσμου...----> λογικο να γινεται μεγαλος σκοτωμος
χαλκιδικη = η θεσσαλονικη το καλοκαιρι χωρις οδικο δικτυο
πιερια = οταν ο κυριος αξονας αποτελειται απο την εθνικη των 3,5 λωριδων και ολα τα υπολοιπα ειναι πανω στα βουνα τι απωλειες να χεις εκει...
ημαθια = αυτο ειναι ισως το μονο που δε μπορω να εξηγησω... ισως δε τη ξερω και πολυ καλα...
σερρες = με τον αστυνομικο ελεγχο που υπαρχει στο νομο και το πολυ κακο δικτυο που δεν επετρεπε τανζανιες ουτε για πλακα νομιζω ειναι νορμαλ να μην εχει απωλειες...ο ελεγχος εκει παντως ειναι συνεχης και ειναι γενικο παραπονο των σερραιων...
κιλκις και πελλα δε τα ξερω καλα οποτε δε λεω τπτ
εγω βλεπω η ερευνα να δειχνει αυτονοητα πραγματα..
-
Ζωο ενας τυπος που σε καθετο (αυτου που βρισκομουν εγω) διπλης κατευθυνσης δρομο με στοπ και χωρο για δυο αμαξια και 2 παλαμες, ερχοταν σφαιρατος και σταματησε (ουσιαστικα δεν σταματησε, απλα εκοψε αρκετα και περασε) αριστερα απο αμαξι που ηδη περιμενε στην δεξια πλευρα του δρομου... Κι εγω ετοιμος να στριψω... Ευτυχως το πηρα χαμπαρι το ζωο νωρις...
-
Παιδες, εγω μιλησα για συγκεκριμενη περιπτωση. Αν δεν καταλαβατε τι λεω, προβλημα σας.
Δεν ειπα οτι 'μαλλον δεν ερχεται κανεις', 'νομιζω' οτι δεν ερχεται κανεις. αλλα οτι ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Κ ΑΠΟ 400 ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΥΡΩ. Ουτε σβηστα φωτα, ουτε δεν ειδα καλα, ουτε δεν ακουγεται να περναει κατι.
Αν τωρα καποιος νομιζει οτι πρεπει να 'σταθει κλαρινο' σε εκεινο το φαναρι, ε ας κατσει να περιμενει.
Κ για να το κανω πιο λιανα. Το φαναρι ειναι για στροφη αριστερα οπου για να στριψεις πρεπει να κοψεις την πορεια αυτου που ερχεται απο απεναντι. Αν δεν βλεπεις σε εναν ισιο δρομο χωρις διαζωμα/νησιδα/διαφημισεις αν ερχεται καποιος ακριβως απεναντι σου, ε τοτε καλυτερα να καθεσαι σπιτι κ να μην οδηγεις γενικοτερα.
-
είπαμε
-
ρε συ kacey, δεν είναι κόκκινο το φανάρι?ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν έπρεπε να σταματήσεις?
Ό,τι και να πούμε από εδώ και πέρα (και όσο κι αν καταλαβαίνω ότι νιώθεις σα μ@λ@κ@ς να ανάψει πράσινο το φανάρι όταν δεν έρχεται πραγματικά ψυχή σε ακτίνα 500m τουλάχιστον), είναι δικαιολογίες για να κάνουμε τη δουλειά μας.Δε λέω ότι δε νιώθω πραγματικά πανηλίθιος που σταμάτησα σε κόκκινο φανάρι και περίμενα υπομονετικά να ανάψει πράσινο να φύγω ενώ ΒΛΕΠΕΙΣ ότι δεν έρχεται κανείς από πουθενά και νιώθεις και ακόμα πιο βλάκας όταν μετά από ώρα κόκκινου, έρχεται άλλος από πίσω σου και το σφάζει γιατί δεν έρχεται κανείς (κάνοντας βέβαια την εξυπνάδα) ενώ εγώ έμεινα ακίνητης.
Αλλά ΠΡΕΠΕΙ κανονικά όλοι να κάνουμε αυτό?
Οι αλλαγές στη συμπεριφορά των άλλων ξεκινούν από εμάς τους ίδιους. -
Δεν υπαρχει καμμια δικαιολογια για παραβιαση σηματοδοτη
Ακομα κι αν ειμαστε 'χεραδες'/ ειναι αδειος ο δρομος / ειμαστε οι μοναδικοι κατοικοι του πλανητη γη, ειναι απλα τεραστια μαλακια κι οποιος δεν το καταλαβαινει απλα δεν εχει καταλαβει τι ειναι η οδηγικη παιδεια
Την ωρα που θα γινει η μαλακια και καποιος σιγουρος οτι ειναι μοναδικος πανω στο δρομο περασει το κοκκινο μπορουν να γινουν οι μυριες οσες αναποδιες , ας κινδυνολογησω λιγο-
Αν ειναι βραδυ να σκασει μυτη μεθυσμενος/80χρονος/γυφτος με καμμενες λαμπες , που παει χωρις φωτα (απειρα τα παραδειγματα , μια στις 2 φορες που οδηγω βραδυ στην αθηνα βλεπω τουλαχιστον 1 ζωο της παραπανω συνομοταξιας)
-
Εκει που ηταν αδειος ο δρομος h τεσπα βλεπεις ενα στα 400μ που ειπε καποιος και τυχαινει να ειναι κοντρακιας η μηχανοβιος με 180χλμ
Ναι οκ αυτος ετρεχε πολυ και παρανομα , αλλα τη νυφη θα τη πληρωσει και σωστα ο 'μαγκας' που παραβιασε το κοκκινο , καλα ξεμπερδεματα -
Να σκασει μυτη μηχανοβιος η αλλος γρηγορος χερας απο πισω και να σκεφτει με τον ιδιο τροπο 'ελα μωρε τι περιμενει αυτος στο φαναρι αφου ειναι αδειος ο δρομος' με τα αναμενομενα αποτελεσματα
-
Να γινει το χειροτερο απ ολα , στο φαναρι που πας να φυγεις με κοκκινο να πεταχτει ενα παιδι τρεχοντας να πιασει μια μπαλα η οτιδηποτε , εκει την γαμησες , και καλα να παθεις
-
να σου πεσει καποιο ντελιβερυ παπακι που ξερουμε πως πανε αναποδα για τη πλακα , και να παει να κανει ταρζανια (η να παει να περασει απο αριστερα/δεξια) βασισμενος ο εκαστοτε πακιστανος οτι εσυ εχεις κοκκινο , παρτον κατω , παλι την εβαψες
Λοιπον βαριεμαι να σκεφτω αλλες καταστασεις , απο αυτες που εχω δει με τα ματια μου απειρες φορες μπροστα μου
Το να περασεις το κοκκινο υπο οποιεσδηποτε συνθηκες αποτελει την πιο τεραστια οδηγικη μαλακια μαζι με την οδηγηση υπο την επιρρεια αλκοολ/ναρκωτικων , ΤΕΛΟΣ , και κατα τη γνωμη μου θα επρεπε να τιμωρειται με 6μηνη κατασχεση διπλωματοςΜονο ετσι ΙΣΩΣ μαθει ο ελληναρας , αφου δεν σεβεται , να φοβαται
-
-
Καλα, οκ...Κατσε να περιμενεις κλαρινο.
@Καβουρας:
Με βαση τον νομο, ναι. Οπως επισης δεν πρεπει να καπνιζεις μεσα σε κλειστο γηπεδο. Οπως επισης δεν πρεπει να Χ,Ψ,Ω....
Ελα ομως που εμενα με αφηνει παγερα αδιαφορο η νομοθεσια αλλα με νοιαζει το αποτελεσμα. Το φαναρι κ ο νομος για το φαναρι υπαρχουν αποκλειστικα κ μονο για να μην τρακαρουμε μεταξυ μας, οχι για να μας τρωνε τον χρονο. Οταν λοιπον ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τρακαρουμε μεταξυ μας γιατι δεν υπαρχει το 'μας' αφου ειμαι ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ στον δρομο, ακυρωνεται κ ο λογος υπαρξης του. Κ φυσικα ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περιμενεις αφου ο λογος για τον οποιο υπαρχει το φαναρι, εχει ακυρωθει.
Σε διασταυρωση οπου ο καθετος δρομος εχει κλεισει απο εργα κ βλεπεις οτι δεν υπαρχει κανενας πεζος να περασει τον δρομο, σταματας στο φαναρι κ περιμενεις?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ελα ομως που εμενα με αφηνει παγερα αδιαφορο η νομοθεσια αλλα με νοιαζει το αποτελεσμα.
Εισαι ο κλασσικος ελληναρας που τα γραφει ολα στα παλια του τα παπουτσια
Και το γελοιο ειναι οτι κοκορευεσαι κιολας λες και κατι κανεις
Κατι 'μαγκες' σαν κι εσενα που δεν μπορουν να καθονται 'κλαρινο' 30 δευτερολεπτα κανουν μια καλη μεριδα ατυχηματων στο δρομο
Και εις ανωτερα ευχομαιΟσο για το αν σε νοιαζει η νομοθεσια , ελα να μας το πεις αν το αποτελεσμα ειναι να σκοτωσεις καποιον
-
kacey
αν καναμε ολοι τημ μαλακια να περναμε με κοκκινο οποτε εμεις κρινουμε οτι ειναι σωστο θα ειχαμε σκοτωθει οι μισοι.
σταματα λοιπον να λες μπουρδες γιατι διαβαζει και κοσμος με χαμηλο IQ που μπορει να σε παρει και στα σοβαρα. -
ωραία κουβέντα...
εγώ περιμένω το...
-
Σεβαστά όλα όσα γράφονται υπέρ του κόκκινου σηματοδότη και εγώ ομολογώ ότι έχω κάνει αρκετές φορές τη λακαμία να περάσω κόκκινο σε κανά πεζοφάναρο που πέρασε η γιαγιά που πάτησε το κουμπί και δεν βλέπω άλλο πεζό σε απόσταση χιλιομέτρου ή σε κάποιο σημείο που έχω άπειρη ορατότητα (εκτός αν πέσω στην περίπτωση να κάνει κόντρα ο captain america με καμμιά σκνίπα).
Το βράδυ όμως (μάλλον ξημερώματα) γιατί υπάρχει το πάλον κίτρινο αντί για πράσινο ή κόκκινο; Και μάλιστα σε περιπτώσεις όπου μόνο μειωμένη δεν είναι η κίνηση. Εκεί η λογική είναι ότι αφού δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, αντί για φανάρι αντιδράς όπως σε stop.
Δηλαδή εκεί αλλάζουν οι πιθανότητες και δεν πρόκειται να σου πέσει γύφτος, παιδάκι, αρκούδα κλπ;
Δεν υπερασπίζομαι σε καμμία περίπτωση τον kacey ούτε τον εαυτό μου αλλά από την άλλη αφήστε κάτω τις θηλειές για το λιντσάρισμα... Όλοι την έχουμε κάνει την κουτσουκέλα, όπως και εμένα πήγε να με φάει λάχανο κάποιος έτσι (με τη διαφορά ότι το έκανε σε κεντρικό φανάρι της Σπάτων και το έσφαξε στεγνά χωρίς καν να σταματήσει) οπότε ο αναμάρτητος πρώτος το λίθω βαλέτω.
Μην κάνουμε σαν κάτι γερομυστήριους που υπερασπίζονται μέχρις αισχάτων τα όρια ταχύτητας στην Ελλάδα. ('Πας με 60 στη Λαυρίου; Πρέπει να σε κλείσουν μέσα...') -
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Με βαση τον νομο, ναι. Οπως επισης δεν πρεπει να καπνιζεις μεσα σε κλειστο γηπεδο. Οπως επισης δεν πρεπει να Χ,Ψ,Ω....Το ότι δεν πρέπει να καπνίζεις σε κλειστό χώρο το κάνεις όχι γιατί 'το απαγορεύει ο νόμος' αλλά από σεβασμό στους υπόλοιπους.Δε λέω...παλιά δεν ξέραμε καν τι είναι το παθητικό κάπνισμα...Τώρα που ξέρουμε είναι τουλάχιστον αδιαφορία αν συνεχίζουμε να πράττουμε το ίδιο.
Ελα ομως που εμενα με αφηνει παγερα αδιαφορο η νομοθεσια αλλα με νοιαζει το αποτελεσμα. Το φαναρι κ ο νομος για το φαναρι υπαρχουν αποκλειστικα κ μονο για να μην τρακαρουμε μεταξυ μας, οχι για να μας τρωνε τον χρονο.
Κάτσε ρε συ!Μην τα ισοπεδώνουμε όλα!ΟΛΟΙ οι νόμοι είναι φτιαγμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε ΑΝ τους τηρούσαμε όλοι, θα κινούμασταν όλοι με περισσότερη ασφάλεια.
Με την ίδια λογική, γιατί μην τρέχει ο βουλευτής και να κάνει σφήνες, αφού ξέρει ότι δεν πρόκειται να τον γράψουν (βουλευτικό άσυλο) αλλά και γιατί 'ρε παλικάρι το ελέγχω' (και μπορεί όντως να το ελέγχει!Δεν είναι όμως λειτουργικό και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου).
Γι'αυτό έχουμε γίνει μπουρδελοκράτος.Γιατί ο καθένας από εμάς θεωρεί ότι ο νόμος είναι προαιρετικός και όχι υποχρεωτικός για όλους, είτε αυτός έχει νόημα είτε όχι. (που στο 99,9% έχει νόημα αν όχι ατομικά, σίγουρα όμως συλλογικά)Οταν λοιπον ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τρακαρουμε μεταξυ μας γιατι δεν υπαρχει το 'μας' αφου ειμαι ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ στον δρομο, ακυρωνεται κ ο λογος υπαρξης του.
(...)
Κ φυσικα ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περιμενεις αφου ο λογος για τον οποιο υπαρχει το φαναρι, εχει ακυρωθει.Γι'αυτό και σε δρόμους με φανάρια όπου η κίνηση είναι πολύ χαμηλή τις πρωινές ώρες (μετά τις 2 και ως τις 6:30-7) τα φανάρια λειτουργούν ως ένδειξη προτεραιότητας σε συνδιασμό με τα σήματα πάνω από τα φανάρια (δεν ανάβει τίποτα = έχεις προτεραιότητα, παλλόμενο= έχουν οι ΑΛΛΟΙ προτεραιότητα).
Μόνο σε πολύ κεντρικούς δρόμος (πχ μέσα στο Λιμάνι στον Πειραιά, στη βασιλίσσης Σοφίας κοκ) συνεχίζουν να δουλεύουν τα φανάρια κανονικά όλες τις ώρες.
Όπως επίσης και σε δρόμους-δασταυρώσεις όπου ο ένας από τους 2 κάθετους έχει ελάχιστη κίνηση, το φανάρι του δρόμου ενεργοποιείται με αισθητήρες στο δρόμο...μην σταματήσει πχ η κίνηση στην Ποσειδώνος έστω και για 5-6sec για να περάσει ο 'κανένας'.
Πιστεύω ότι για όλα τα παραπάνω, ακόμα και αυτοί που έχουν φτιάξει τον ΚΟΚ και τους νόμους και τους τύπους, έχουν σκεφτεί καταστάσεις σαν κι αυτές που περιγράφεις.'τρύπες' θα υπάρχουν πάντα αφού δεν μπορεί κανείς να προβλέψει όλες τις δυνατές καταστάσεις.Αυτό που εμένα με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι γνωρίζοντας πως λειτουργεί το φανάρι εκείνες τις ώρες (είπες ότι έχεις κόκκινο), σημαίνει ότι ο δρόμος είναι κεντρικός δρόμος...
Σε διασταυρωση οπου ο καθετος δρομος εχει κλεισει απο εργα κ βλεπεις οτι δεν υπαρχει κανενας πεζος να περασει τον δρομο, σταματας στο φαναρι κ περιμενεις?
Πρώτα θα σταματήσω και μετά θα εκτιμήσω την κατάσταση.Με τα σημερινά δεδομένα* μάλλον όμως δε θα περάσω γιατί:
1)αν λειτουργεί το φανάρι, κάτι σημαίνει και 'δεν ξεχάστηκε'.
2)αν με δει μπάτσος να περνάω το φανάρι ενώ είναι κόκκινο, όσο 'δίκιο' κι αν λες ότι έχω, τα '700€ και 1 μήνα χωρίς δίπλωμα' θα τα τσιμπήσω 'νύχτα' και θα πω και συγνώμη.(αν και δεν είναι δικαιολογία 'Αφού δε με βλέπει κανείς, ας την κάνω την παρανομία' )
3)Ξέρεις πόσες φορές κυριολεκτικά από το πουθενά έχει πεταχτεί μηχανή?Αν μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση (παρότι κλειστός ο δρομος λόγω έργων) έχει πράσινο, αυτός ελειγχεί γύρω από τα εμπόδια-λακούβες-τρύπες κτλ και περάσει και τον χτυπήσεις, ...ας μην πω καλύτερα τι θα γίνει!!!Και στο δικαστήριο δε θα έχεις κανένα ελαφρυντικό.Οπότε εγώ μάλλον θα σταματήσω στο κόκκινο όχι γιατί 'δεν έχει νόημα αφού δεν περνάει κανείς' αλλά γιατί μπαίνοντας στη θέση του άλλου που έχει πράσινο, δε θα έκοβα καθόλου κοιτώντας ΜΗΠΩΣ κάποιος 'νόμιζε' ότι δεν έρχεται κανείς αφού θεωρώ αυτονόητο ότι αφού έχω πράσινο, περνάω,έχει κόκκινο σταματάει...Και δε θα σκεφτώ ότι μπορεί ο άλλος να σκέφτηκε 'αφού δεν έρχεται κανείς, δε γ@μιέται'.
Γι'αυτούς τους λόγους το έχω κόψει στο 100% το σφάξιμο.Κλείνοντας θα σου πω ότι πηγαίνοντας στο σπίτι μου περνάω 2 τέτοια φανάρια όπως το δικό σου όπου μπορώ ανετότατα να το σφάξω το κόκκινο στις 1 το βράδυ (πλήρως φωτισμένος δρόμος, βλέπεις πεντακάθαρα τουλάχιστον 500m ακτινικά) κι όμως δεν το κάνω γιατί υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες στο δρόμο που δεν υπάρχει καμία απόλύτως περίπτωση ούτε να ψυχανεμιστείς κάποιες φορές τι πάει να γίνει.
Φιλικά πάντα (εξάλλου συζήτηση κάνουμε),
Γιώργος*δε θα πω όχι στο γεγονός ότι κι εγώ παλιότερα σε εκείνα τα φανάρια κοντά στο σπίτι μου, αν έβλεπα ότι δεν ερχόταν κανείς, τα έσφαζα.
ΥΓ: Συγνώμη για το σεντόνι...
-
σεντονι ξεσεντονι φιλε καβουρα αν το σκεφτοντουσαν ολοι ετσι δε θα ειχαμε φτασει στην οδηγικη ζουγκλα που βιωνουμε καθε μερα , που δεν ξερουμε απο που θα μας ερθει
-
Ο χρήστης pittas έγραψε:
σεντονι ξεσεντονι φιλε καβουρα αν το σκεφτοντουσαν ολοι ετσι δε θα ειχαμε φτασει στην οδηγικη ζουγκλα που βιωνουμε καθε μερα , που δεν ξερουμε απο που θα μας ερθει+10
-
Επιστρέφοντας στο θέμα του topic (και κλείνοντας για λίγο την παρένθεση με τα κόκκινα φανάρια), παραθέτω 2 φωτογραφίες έξω από το αστυνομικό μέγαρο(?) του Πειραιά.Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 15/4/2009 στις 13:35.
Εγώ είμαι 'το accent', ο 'εξυπνάκιας' με το EOS (ανήκει σε κάποιον της δημοτικής αστυνομίας όπως έμαθα μετά) και το 307 σε κάποιον άλλο τύπο (άγνωστος). Όταν πάρκαρα εγώ (στις 11) το 307 ήταν ήδη παρκαρισμένο και μάλιστα πολύ ώρα (αφού το καπώ ήταν κρύο - και λυμμένο ΕΥΤΥΧΩΣ χειρόφρενο όπως έμαθα αργότερα ), ενώ το EOS πάρκαρε μετά.
Αφού είχα κάνει 100 γύρους ψάχνοντας κάπου να αφήσω το αμάξι, άδειασε η θέση που έχω παρκάρει εγώ τώρα στη φωτογραφία.
ΑΚΡΙΒΩΣ απέναντι από εκεί που τραβάω φωτογραφίες (στην πλάτη μου δηλαδή και αριστερά μου όπως τραβάω εγώ φωτογραφία), έχει δεσμεύσει χώρο η αστυνομία για τα υψηλόβαθμα στελέχη της (ασχολίαστο) και έχει μόνιμα (από ό,τι έμαθα μετά) εκεί φρουρό με όπλο χειρός και αυτόματο όπλο και γιλέκο για να φρουρεί την περιοχή (επίσης ασχολίαστο).Λοιπόν...Με το που ανάβω αλάρμ και πάω να παρκάρω (θυμίζω ότι είναι 11:00 το πρωί), με σταματάει ο φρουρός και μου λέει 'φιλαράκι, σε παρακαλώ μην το βάλεις πάνω στη διάβαση γιατί θα αναγκαστώ σε γράψω' και του λέω ευγενικά 'συγνώμη, αλλα εγώ θα παρκάρω ακριβώς δίπλα που έχει μία κενή θέση.Νόμιμος δεν είμαι εκεί?'.Μου γνέφει καταφατικά, μου λέει ευγενικά 'α...Ο.Κ. δεν την είχα δει' και φεύγει.(δεν τον δικαιολογώ αφού από εκεί που καθόταν δε φαινόταν η θέση 'μου')
Υποθέτω εγώ με το αθώο μυαλό μου ότι αφού δεν άφησε εμένα να παρκάρω εκεί, δε θα αφήσει και κανέναν, οπότε δεν θα την 'πάθω' όπως οι άλλοι που τους έχουν 'χτίσει' και δεν μπορούν να φύγουν.(είχα αφήσει λίγο κενό πίσω μου για να μπορώ να κάνω μανούβρα να φύγω).Γυρίζοντας στις 13:00 να πάρω το αμάξι μου, έκπλητος βλέπω το EOS φαρδιά-πλατιά παρκαρισμένο...
Κατευθύνθηκα προς τον φρουρό ζητώντας του τα ρέστα 'εμένα δε θα με άφηνες να παρκάρω κι αυτός εκεί πώς πάρκαρε εκεί?' (είχα πολύ ευγενικό ύφος που δε χώραγε τραμπουκισμούς)
Αφού άρχισε να μου λέει κάτι κουλά (δεν έχουμε διαθέσιμο γερανο* να το μετακινήσει, δεν μπορώ να τον γράψω εγώ δεν είναι δική μου αρμοδιότητα αλλά της δημοτικής αστυνομίας, δεν μπορώ να του πάρω πινακίδες γιατί...ανήκει δημοτικής αστυνομίας) και άρχισα να φορτώνω...μετά από μεγάλο τσακωμό με τον φρουρό (να ωρύομαι κάποια στιγμή εγώ από αυτά που μου λέει του στυλ 'είναι δημοτική αστυνομία και δεν μπορώ να του πω μην παρκάρεις εκεί' ή 'αυτή η πλευρά του δρόμου ελέγχεται από την δημοτική αστυνομία και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στις θέσεις αυτές'), κατέβηκε (τυχαία) για να πάρει στο αμάξι του κάποιος υψηλόβαθμος (είπαμε...από την άλλη μεριά του δρόμου...από τις δεσμευμένες ) και τον ευχαριστώ (ειλικρινά) που ασχολήθηκε μαζί μου,οπότε και έμαθα ότι το EOS ανήκει σε δημοτικής αστυνομίας άτομο το οποίο μάλιστα έλειπε για περιπολία (θα γύριζε στις 6 το απόγευμα που τελείωνε βάρδιά του -έτσι μου είπαν-)!!!Μιλάμε για την ύψιστη γαϊδουριά?
Πείτε μου εσείς πόσο ευγενικός έπρεπε να είμαι...Μήπως να καλούσα τα κανάλια?
Το χειρότερο είναι ότι είχα δουλειά μετά από εκεί και καθυστέρησα 1,5 ώρα (αφού μετά από 1,5 ώρα κορναρίσματος βρεθηκε -μέσω του υψηλόβαθμου- κάποιος και μετακίνησε το αμάξι πίσω από το 307, το τσουλίσαμε πίσω και 'ελευθερώθηκα' και έφυγα εκνευρισμένος μέχρι εκεί που δεν παίρνει) και έχασα το ραντεβού με κάποιες εξετάσεις που θα πήγαινα να κάνω...ΥΓ:Του άφησα πάντως ένα μικρό σημαδάκι με την πόρτα μου όπως μπήκα, αφού τόσο κοντά που είχε παρκάρει η πόρτα του οδηγού με τα βίας άνοιγε για να χωρέσω να μπω μέσα (όχι 1η σκάλα και μ@λ@κίες...μιλάμε ίσα που άνοιγε ).Δεν του άφησα επίτηδες σημαδάκι αλλά δεν στενοχωρήθηκα κιόλας.
ΥΓ2:Το αμάξι μπόρεσα και το πήρα στις 14:35 σύμφωνα με το ρολόι του αυτοκινήτου...1 ώρα και 35 λεπτά τσάμπα. Κάνετε που κάνετε την παρανομία κύριοι (δεν είμαι εγώ αρμόδιος για να σας κρίνω), αλλά τουλάχιστον όχι στην πλάτη των άλλων.
ΥΓ3:Αν το σκηνικό γινόταν αντίστροφα (εγώ στη θέση του EOS και το EOS στη δική μου), σε αυτή τη 1,5 ώρα έχω απορία...διαθέσιμος γερανός θα βρισκόταν?Μιλάμε ΠΟΤΕ δεν έχει έρθει γερανός εκεί που απαιτείται..Αυτοί αλήθεια, δουλεύουν ποτέ?
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]