-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Έχει μια φλεγμονή και περιμένουμε να ωριμάσει(λέει ο κτηνίατρος) για να γίνει η επέμβαση. Μια χαρά μάτια έχει γαλαζογκρίζα.
Και πραγματικά έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα με τη μεταφορά στον γιατρό...
Όπως και όταν θα ξυπνήσει από τη νάρκωση. Αν δεν είναι κάποιος από εμάς εκεί, θα τα κάνει λαμπόγυαλοΚαι ελαχιστα πριν την ναρκωση εκει που εχουν τους σπασμους ειναι βιαια.Γυρναει η γλωσσα τους αμεσως.Οταν ξυπνησουν ειναι ζαλισμενα αλλα καλο ειναι να υπαρχει ενα οικειο προσωπο διπλα τους.Εχω 'φαει' τα χειρουργεια με το κουταλι,και συντομα θα εχουμε και αλλο
-
This is Loca!
Κοπροσκυλίτσα ψιλογερμανικής καταγωγής (βασικά, ράτσας 'Απόλων' που λέει κι ο HUNTER )
Την περιμαζέψαμε εδώ και καναδυό μήνες. Η κτηνίατρος είπε οτι είναι 1,5-2 ετών.
Είναι πολέμιος της αυτοκίνησης αλλά δεν πειράζει ούτε μυρμήγκι. Σιχαίνεται το νερό (είδαμε και πάθαμε να της κάνουμε μπάνιο) και λατρεύει τα χάδια. Αν και κοριτσάκι, εκδηλώνει την αγάπη της πηδώντας επάνω σου και κουνώντας τη λεκάνη της μπρος πίσω...
Αρχικά την είχαμε εντελώς ελεύθερη. Δεν έχω και κάποιον περιφραγμενο χώρο. Εκοβε τις βόλτες της στη γειτονιά χωρίς να ενοχλεί κανέναν, ερχόταν για το φαγητό της το νερό της και τα χάδια της και συνέχιζε την αλητεία. Είχε όμως το κακό συνήθειο να γαβγίζει με τις ωρες τα βράδια σε περαστικά αυτοκίνητα ή... γενικώς. Φτάσαν στα αυτιά μας κάποια παράπονα για 'το σκυλί που γαβγίζει και δε μας αφήνει να κοιμηθούμε'. Βασικά, οι άνθρωποι δεν είχαν κι άδικο, αλλά επειδή το έργο το έχω ξαναδεί (κάποιος, κάπου, κάποτε αποφασίζει να λήξει την ενόχληση ταΐζοντας το σκυλί... ) και επειδή με το να την μαλώνω δε γινόταν τίποτα (καταλάβαινε οτι την μαλώνω, καταλάβαινε και γιατί την μαλώνω, ησύχαζε για λίγο και μετά ξαναάρχιζε) και την έβλεπα τη φόλα να πλησιάζει αποφάσισα να τη δένω το βράδυ πριν κοιμηθώ, σε σημείο που είναι σχετικά μακριά από τον δρόμο και τα άλλα γειτονικά σπίτια, και να την λύνω μόλις ξυπνήσω. Δε διαμαρτύρεται το καημένο το σκυλί, γαβγίζει πολύ λιγότερο και δεν ενοχλεί πλέον αλλά όταν πηγαίνω να τη δέσω στεναχωριέμαι ρε γμτ. -
Μην στενοχωριεσαι,σωζεις το σκυλι ετσι.
Αλλωστε δεν την εχεις και συνεχεια δεμενη. -
Ερωτηση,καθαριζετε τα δοντια του σκυλου σας με καποιον τροπο;
Προσωπικα δεν το εχω κανει ποτε,και ο κτηνιατρος δεν μου προτεινε ποτε καποιο τροπο. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ερωτηση,καθαριζετε τα δοντια του σκυλου σας με καποιον τροπο;
Προσωπικα δεν το εχω κανει ποτε,και ο κτηνιατρος δεν μου προτεινε ποτε καποιο τροπο.Ο κτηνίατρος είναι ο αρμόδιος για να σας ενημερώσει για το πως και το πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός των δοντιών του ζώου σας. Ο κτηνίατρος μπορεί να δείξει πώς να καθαρίζετε αποτελεσματικά τα δόντια του ζώου σας, να συζητήσετε μαζί του τις ανάγκες του ζώου για φθόριο και να σας συστήσει διάφορα προϊόντα φροντίδας και υγιεινής του στόματος. Οι ανάγκες στοματικής φροντίδας και υγείας των ζώων διαφέρουν και ο κτηνίατρος θα σας συστήσει το κατάλληλο πρόγραμμα ελέγχου και επανεξέτασης του.
**Καλα θα κανεις να αλλαξεις κτηνιατρο .**Σε ολα τα Πετ Σοπ θα βρεις προιοντα για καθαρισμο των δοντιων ,οταν ειναι μικρο το ζωο βοηθανε ,αργοτερα θα χρειαστει ναρκωση κ καθαρισμο απο ειδικο (κτηνιατρο). -
Φιλόζωοι όλου του κόσμου ενωθείτε!!!
Εμείς έχουμε τη χαρά να αλωνίζουν την αυλή μας, ένα πανέξυπνο ημιαιμο αρσενικό γκριφόν (1,5 έτους) , και ένα επιβλητικό ποιμενικό καυκάσου (6 μηνών).Τα δύο σκυλάκια τα πάνε τέλεια μεταξύ τους σε σημείο ο ένας να μην θέλει να πάει βόλτα χωρίς τον άλλον..!
Εδώ βέβαια ο Ιγκορ ( ο Γεωργιανός αυτονομιστής) είναι 2 μηνών... Τώρα έχει ξεπεράσει τα 35 κιλά.. -
Nα σας συστησω την Μικα!
Την βρηκαμε με τον κολλητο μου παρατημενη μεσα σε ενα κουτι παπουτσιων με 2 τρυπουλες για να περνει αερα και εκλαιγε η φουκαριαρα...Τελικα την πηρε ο κολλητος μου και εγινε το νεο μελος της παρεας μας εδω και 2 βδομαδες...! Ειναι πανεμορφη, πολυ ζωηρη, παιχνιδιαρα και φαγανη και ο γιατρος την κανει για 1,5 μηνα...Απλα επειδη στο παιχνιδι πανω εχει αρχισει και ψιλοδαγκανει και επισης ψιλογρατζουναει και εμπειρια απο γατακι δεν εχει κανενας απο την παρεα μας, εχετε καμια ιδεα πως της το κοβουμε...? -
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Nα σας συστησω την Μικα!
Την βρηκαμε με τον κολλητο μου παρατημενη μεσα σε ενα κουτι παπουτσιων με 2 τρυπουλες για να περνει αερα και εκλαιγε η φουκαριαρα...Τελικα την πηρε ο κολλητος μου και εγινε το νεο μελος της παρεας μας εδω και 2 βδομαδες...! Ειναι πανεμορφη, πολυ ζωηρη, παιχνιδιαρα και φαγανη και ο γιατρος την κανει για 1,5 μηνα...Απλα επειδη στο παιχνιδι πανω εχει αρχισει και ψιλοδαγκανει και επισης ψιλογρατζουναει και εμπειρια απο γατακι δεν εχει κανενας απο την παρεα μας, εχετε καμια ιδεα πως της το κοβουμε...?Δαγκώνει σε σημείο που να πονάς; αν όχι μην ανησυχείς, έτσι παίζουν.
Για τα νύχια... κόψιμο; -
Κοιτα σαφως και μιλαω για απαλο δαγκωματακι...Μωρακι ειναι αλλωστε ποσνο να δαγκωσει ...? Απλα φοβαμαι οτι οσο μεγαλωνει θα ''σοβαρευει'' και το παιχνιδι...Τωρα για τα νυχια, ο γιατρος ειπε οχι ακομα, σε λιγο καιρο απο τωρα...
-
Αν το έκανε για αμυντικούς λόγους θα το καταλάβαινες ήδη από τώρα. Τώρα παίζει, μην του το χαλάς
-
Zx lover: οι γάτες κόβουν μόνες τους τα νύχια τους όταν γίνουν πολύ μεγάλα, με το στόμα τους
Ο γιατρός μπορεί να στα κόψει αλλά πάλι θα μεγαλώσουν, και επειδή το νύχι είναι πολύ ουσιώδες για μια γάτα (όχι μόνο για να σου γρατσουνάει τους καναπέδες ), νομίζω είναι κρίμα να της το στερήσεις...
Κάποιοι καραγκιόζηδες αφαιρούν (ξεριζώνουν) τα νύχια, αυτό εκτός από νομικά απαγορευμένο είναι και ηθικά απαράδεκτο - συνιστά, στην ουσία, βασανιστήριο. Μην το κάνεις ποτέ αν αγαπάς το ζωάκι σου
-
Μπορείς να κάνεις πως σταματάς το παιχνίδι, κάπου το διάβαζα, σε κάποια εφημερίδα.
Τα ζώα αυτό κάνουν μεταξύ τους, αν πάνω στο παιχνίδι κάποιο πονέσει το άλλο, το ξεκόβουν απο το παιχνίδι μέχρι να καταλάβει οτι δε πρέπει να το κάνει. Κοινώς δεν το παίζουν . -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Μπορείς να κάνεις πως σταματάς το παιχνίδι, κάπου το διάβαζα, σε κάποια εφημερίδα.
Τα ζώα αυτό κάνουν μεταξύ τους, αν πάνω στο παιχνίδι κάποιο πονέσει το άλλο, το ξεκόβουν απο το παιχνίδι μέχρι να καταλάβει οτι δε πρέπει να το κάνει. Κοινώς δεν το παίζουν .Το σκυλακι μου μαλλον ελειπε σε εκεινο το μαθημα.Μας εχει κανει τα χερια λες και παλευουμε με τα αγκαθια
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το σκυλακι μου μαλλον ελειπε σε εκεινο το μαθημα.Μας εχει κανει τα χερια λες και παλευουμε με τα αγκαθια
-
Πάντως, απ' όσο ξέρω, το να δαγκώνει και να βγάζει νύχια ένα ένα μωρό γατί δείχνει πως μάλλον δεν έχει μεγαλώσει με τη μητέρα του. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να το κάνεις να σταματήσει.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Πάντως, απ' όσο ξέρω, το να δαγκώνει και να βγάζει νύχια ένα ένα μωρό γατί δείχνει πως μάλλον δεν έχει μεγαλώσει με τη μητέρα του. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να το κάνεις να σταματήσει.σωστός.
αν και θα αλλάξει συμπεριφορά μεγαλώνοντας, αν και τα ψιλοδαγκοματα και τις νυχιες θα τα έχεις, γάτα είναι άλλωστε -
Μα για το Θεο ρε παιδια, ποιος απανθρωπος βγαζει τα νυχια της γατας του...? Απαπα! Χιλιες φορες να αλλαξεις καναπε αλλα οχι τετοιο βασανιστηριο στο ζωακι σου...Δεν μπορω παντως να εφαρμοσω ουτε την τακτικη 'Δεν σε παιζω επειδη βγαζεις νυχακια'...Ειναι γλυκα ρε γαμωτο και με παρασυρει! Με κανει και γινομαι κι εγω παιδι! Παντως επειδη στο ''δαγκωμα'' απλα ακουμπαει τα δοντακια της στο χερι , οπως κανει η σκυλιτσα μου π.χ. θελω να πιστευω οτι θα παραμεινει ετσι σε στυλ παιχνιδιου και δεν θα της γινει κακο συνηθειο...Εχει βρει και τα κουμπια μου η ρουφιανα και την εχω στα ωπα ωπα!
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα ζώα αυτό κάνουν μεταξύ τους, αν πάνω στο παιχνίδι κάποιο πονέσει το άλλο, το ξεκόβουν απο το παιχνίδι μέχρι να καταλάβει οτι δε πρέπει να το κάνει. Κοινώς δεν το παίζουν .Το σκυλακι μου μαλλον ελειπε σε εκεινο το μαθημα.Μας εχει κανει τα χερια λες και παλευουμε με τα αγκαθια
Δεν ειναι και πολυ καλο αυτο,και το δικο μου ετσι εκανε αλλα σιγα σιγα πρεπει να του το κοβεις.Καθε φορα που θα σε ποναει θα φωναζεις ΑΧΑΧΑΧΧ ,θα δειχνεις οτι πονας θα του γυριζεις ττην πλατη και θα φευγεις,ετσι θα του εξηγησεις οτι αυτο που κανει σε ενοχλει,χωρις ουτε καν να του υψωσεις την φωνη(πως θα μπορουσες αλλωστε να το κανεις αυτο σε ενα σκυλακι )
-
Σοβαρευτείτε ρε, κοντεύουμε να γίνουμε 'Περι Γονέων και Κηδεμόνων'
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]