-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
άτσα link το supershop εδώ -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
τα υπολοιπα ντουβαρια του σπιτου σε ολο τους το μηκος δεν εχουν τιποτα , σκετο τουβλο ειναι
Παίζει να χτίζονται χωρίς μόνωση σπίτια στις μέρες μας? το θεωρώ μάλλον απίθανο.
Η μόνωση δεν χρησιμέυει μόνο για το χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι για μην καιγόμαστε (το ξέρουμε όλοι μας αυτό δεν αποτελεί προιον εξειδικευμένης σκέψης)Τι να σου πω αν εχεις λεφτα και πεις στον μηχανικο εξ'αρχης να σου μονωσει και τους τοιχους ή χτισεις το σπιτι σου με κανενα πιο μονωτικο υλικο απο το τουβλο γινεται σφως και γινεται ........λεφτα να εχεις .
Προσωπικα ξεκινησα το χτισιμο του σπιτιου μου πριν 4 χρονια και οι μονωσεις που πέσανε ειναι στην ταρατσα υγρομονωση- θερμομονωση ( ασφαλτικο γαλακτωμα -ασφαλτοπανα -dow-αφρομπετο -πλακακι) , το dow στα ταβανια και ασφαλτικο γαλακτωμα και τα περλομπετα στα πατωματα που πεφτουν για γεμισμα ( επιφανεια να δεχθει το πλακακι με μονωτικές ιδιότητες) , οι τοιχοι δεν εχουν καποια μονωση ειναι σκετο τουβλο , η μονο περιοχη του σπιτου που οι τοιχοι εχουν μονωση ειναι αναμεσα στους 2 τοιχους που μπαινουν χωνευτες οι συρόμενες μπαλκονοπορτες , εκει εχει φελιζολ
-
Eξακολουθώ να μην καταλαβαίνω την απουσία μόνωσης στους τοίχους.
Ενας μηχανικός ρε παιδια !!! -
Απαράδεκτη επιλογή η μη μόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας. Τον Μηχανικό από το αυτί και στα θρανία ξανά!
-
Drunkard για τσέκαρε το λίγο το ζήτημα με τον μηχανικό σου κανοντας του μια ερώτηση,γιατί η κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά η ο μηχανικός σου κάτι περέλειψε (πράγμα απίθανο)
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Drunkard για τσέκαρε το λίγο το ζήτημα με τον μηχανικό σου κανοντας του μια ερώτηση,γιατί η κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά η ο μηχανικός σου κάτι περέλειψε (πράγμα απίθανο)Με πριζωσατε τωρα θα μαθω αυριο και θα σου πω σιγουρα!
Οταν ειχαν πεσει τα μπετα και τα τουβλα ελειπα για καποιο χρονικο διαστημα απο το σπιτι , αλλα θυμαμαι οτι τα τουβλα ηταν σκετα χωρις καποια μονωση , να μπηκε οταν ελειπα και να μην το ειδα ? Θα ρωτησω μελος της οικογενειας μου που ηταν παρών σε ολη την κατασκευη της οικοδομης και θα σου πω -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Drunkard για τσέκαρε το λίγο το ζήτημα με τον μηχανικό σου κανοντας του μια ερώτηση,γιατί η κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά η ο μηχανικός σου κάτι περέλειψε (πράγμα απίθανο)
Με πριζωσατε τωρα θα μαθω αυριο και θα σου πω σιγουρα!
Οταν ειχαν πεσει τα μπετα και τα τουβλα ελειπα για καποιο χρονικο διαστημα απο το σπιτι , αλλα θυμαμαι οτι τα τουβλα ηταν σκετα χωρις καποια μονωση , να μπηκε οταν ελειπα και να μην το ειδα ? Θα ρωτησω μελος της οικογενειας μου που ηταν παρών σε ολη την κατασκευη της οικοδομης και θα σου πωhttp://www.ktirio.gr/innet/UsersFiles/sa/documents/instructions/2009_52.pdf
-
το φενιζολ μπαινει αναμεσα στους εξωτερικους τοιχους που ειναι διπλοι, αν κοιταξες τους τοιχους ενο το χτισιμο ειχε ολοκληρωθει φυσικα δεν θα εβλεπες τη μονωση
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
μπα, το θεμα ειναι οτι η σκονη ειναι σαν να εχει κολλησει πανω στα μεταλλα.Κομπρεσσεράκι αέρα και φύσημα, αφού πρώτα τα ξεσκονίσεις όσο ειναι δυνατόν με κάποιο πινελάκι, που να χωράει απο πάνω-κάτω, 'όσο πιο βαθιά-τόσο πιό καλά'....
Μετά χρησιμοποίησε την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψεις τη σκόνη που ξεκόλλησε και αν επιμένεις στις λεπτομέρειες, στο τέλος ζεστό νερό με απορρυπαντικό σε κουβαδάκι, τρίψιμο πάλι με πινελάκι και στο τέλος σκούπισμα με πανί-wettex. -
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
η μονη περιοχη του σπιτου που οι τοιχοι εχουν μονωση ειναι αναμεσα στους 2 τοιχους που μπαινουν χωνευτες οι συρόμενες μπαλκονοπορτες, εκει εχει φελιζολΤο οποίο ελπίζω να έχει μπει κολλητά στην πλευρά της εσωτερικής σειράς τούβλων (στο διάκενο πάντα της διπλής τοιχοποιίας) και όχι στην πλευρά της εξωτερικής σειράς.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
η μονη περιοχη του σπιτου που οι τοιχοι εχουν μονωση ειναι αναμεσα στους 2 τοιχους που μπαινουν χωνευτες οι συρόμενες μπαλκονοπορτες, εκει εχει φελιζολ
Το οποίο ελπίζω να έχει μπει κολλητά στην πλευρά της εσωτερικής σειράς τούβλων (στο διάκενο πάντα της διπλής τοιχοποιίας) και όχι στην πλευρά της εξωτερικής σειράς.
Eξακολουθώ να μην καταλαβαίνω την απουσία μόνωσης στους τοίχους.
Ενας μηχανικός ρε παιδια !!!Απαράδεκτη επιλογή η μη μόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας. Τον Μηχανικό από το αυτί και στα θρανία ξανά!
Λοιπόν το σχεδον επιβεβαίωσα σημερα με μελος της οικογενειας μου που ηταν παρων στην κατασκευη της οικοδομης , 99% ΔΕΝ εχει μπει μόνωση στην τοιχοποιία , παρα μονο το φελιζολ στο εσωτερικο των τοιχων στις μπαλκονοπορτες . Στα πατωματα,στο ταβανι και στην ταρατσα εχει γινει αλλα στους τοιχους οχι .
Δεν μπορεσα να το επιβεβαιωσω και με τον μηχανικο για να σιγουρευτω 100% γιατι εχει αποδημήσει εις κυριον εδω και 2 χρονια!
@Jarno ναι στην εσωτερικη πλευρα εχει μπει -
Κάνε τον κόπο να ζητήσεις μια εκταφή του αποθανόντα και τσέκαρε περιφερειακά το φέρετρο του να δεις έχει ενισχυθεί με διπλό σάβανο
Έτσι θα έχεις μια ποιο σαφή εικόνα για τις μονωτικές προτιμήσεις του μηχανικού σας
Πρέπει να λυθεί αυτό το μυστήριο μη μας κρατάς άλλο σε αγωνία! -
Κανε μια τρυπα σε ενα ντουβαρι διαμπερεις και αν εχει φελιζολ θα το δεις-καταλαβεις!!
Θελω να μεταφερω πετρελαιο θερμανσης απο μια δεξαμενη προς το λβητα σε μονιμη εγκατασταση. Εκτος της χαλκινης σωληνωσης που δεν ειναι επι του παροντος, σκεφτομαι να χρησιμοποιησω τουμποραμα. Εχει κανεις ιδεα αν πρεπει να χρησιμοποιησω καποιου ειδους συγκεκριμενο γιατι εχει διαφορων ειδων και χρωματισμων.
-
O λέβητας είναι αερίου, χάλκινος. Οι σωλήνες της εγκατάστασης είναι επίσης χάλκινοι. Τα σώματα είναι από χάλυβα.
Ο εγκαταστάτης μου είπε πως δεν χρειάζεται ανόδιο αφού και ο λέβητας και οι σωλήνες είναι από ίδιο υλικό - χαλκό.Αν βάζαμε κάπου θα ήταν σε κάθε σώμα χωριστά για την προστασίοα του σώματος και μόνον αλλά δεν το κρίνει απαραίτητο.
Σωστό ή λάθος?
-
Με αυτά τα δεδομένα, ειναι κατά τη γνώμη μου, σωστό.
Βέβαια, το να βάλεις βαλβίδες ανοδίου μαγνησίου σε κάθε ένα απο τα σώματα, κακό δεν κάνει και το κόστος ειναι περίπου 17-25€ το τεμάχιο, αναλόγως διατομής σωληνώσεων, άρα περί τα 200€ για μια εγκατάσταση μονοκατοικίας-διαμερίσματος. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
επίσης μπορείς να πετάξεις ένα κόκορα και να το καθαρίσει πέφτοντας όπως κάνανε παλιά.Θυμίστε μου την πίεση στο κύκλωμα την μετράμε με κρύα ή ζεστά σώματα? Σε διαμέρισμα ο εγκαταστάστης μου είπε να το βάλω στα 1,2 bar.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
O λέβητας είναι αερίου, χάλκινος. Οι σωλήνες της εγκατάστασης είναι επίσης χάλκινοι. Τα σώματα είναι από χάλυβα.
Ο εγκαταστάτης μου είπε πως δεν χρειάζεται ανόδιο αφού και ο λέβητας και οι σωλήνες είναι από ίδιο υλικό - χαλκό.Αν βάζαμε κάπου θα ήταν σε κάθε σώμα χωριστά για την προστασίοα του σώματος και μόνον αλλά δεν το κρίνει απαραίτητο.
Σωστό ή λάθος?
Fixed link
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Σωστό ή λάθος?
Fixed link
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Θυμίστε μου την πίεση στο κύκλωμα την μετράμε με κρύα ή ζεστά σώματα? Σε διαμέρισμα ο εγκαταστάστης μου είπε να το βάλω στα 1,2 bar.
Αν με κρύο νερό η πίεση ειναι στο 1,1 bar, θα πάει με το ζεστό στο 1,2 - 1,25 bar max.
Edit: Ειναι γεγονός ότι πρέπει να δίνουμε πάντοτε ιδιαίτερη προσοχή στην 'πίεση' στα .... 'σώματα'
-
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]