-
Περί θερμοσίφωνα ο λόγος... Στο σπίτι έχουμε έναν ηλεκτρικό εσωτερικού χώρου. Ο πατέρας μου έχει την κακή συνήθεια να τον αφήνει ανοιχτό επ' αόριστον για να έχει ζεστό νερό. Πριν αρκετό καιρό έβλεπα τον δείκτη του θερμοστάτη να είναι στα κόκκινα ειδικά μετά από κάτι βράδια που έμενε ανοιχτός...
Ε ανοίγω το καπάκι και βλέπω τον θερμοστάτη ρυθμισμένο στο τέρμα: 90οC!!!!
Το γύρισα στους 50oC και έβαλα τον πατέρα μου σε πρόγραμμα εξορθολογισμένης χρήσης θερμοσίφωνα. Το αποτέλεσμα ήταν αισθητή μείωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Τώρα δεν τολμάει να μου ξαναπεί για το λαμπάκι της τηλεόρασης -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Στην ταρατσα θα κρυωσει πιο γρηγορα αλλα συνηθως το νερο που θα ζεστανουμε με το ρευμα θελουμε να το καταναλωσουμε αμεσα..
Συμφωνω απολυτα.
Δεν αξιζουν τα θερμοσιφωνα στα παταρια με βανες.. Ρωτηστε και ενα μηχανολογο να σας πει διαφορες..
Δηλαδή καλύτερα να έχεις εναν τριπλης ενεργείας μόνο στην σκεπή σου?
Αν η αντισταση εκει ειναι πολλα χρονια αλλαξε την.. Θα εχει γεμισει αλατα και θα αργει να ζεστανει..
Λες ε? Η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη δοκιμή που έκανα το νερο ζεστάθηκε αρκετά αλλα δεν το έλεγες κ καυτό!
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Περί θερμοσίφωνα ο λόγος... Στο σπίτι έχουμε έναν ηλεκτρικό εσωτερικού χώρου. Ο πατέρας μου έχει την κακή συνήθεια να τον αφήνει ανοιχτό επ' αόριστον για να έχει ζεστό νερό. Πριν αρκετό καιρό έβλεπα τον δείκτη του θερμοστάτη να είναι στα κόκκινα ειδικά μετά από κάτι βράδια που έμενε ανοιχτός...
Ε ανοίγω το καπάκι και βλέπω τον θερμοστάτη ρυθμισμένο στο τέρμα: 90οC!!!!
Το γύρισα στους 50oC και έβαλα τον πατέρα μου σε πρόγραμμα εξορθολογισμένης χρήσης θερμοσίφωνα. Το αποτέλεσμα ήταν αισθητή μείωση στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Τώρα δεν τολμάει να μου ξαναπεί για το λαμπάκι της τηλεόρασηςΠες του πάτερα σου ότι οι θερμοσίφωνες εκρυγνονται κιόλας!
Εγώ έχω ρελέ με χρονοδιακόπτη είναι κ ασφάλεια κ οικονομία -
Τριπλής ενέργειας και όλο το χρόνο ρεύμα 2-3 φορές ΤΟ ΠΟΛΥ!
-
Ντεν έκω ηλεκτρικό θερμοσίφωνα καρντιά μου...
Ηλιακός στην ταράτσα και λέβητας φυσικού αερίου στο μπαλκόνι για τις συννεφιασμένες μέρες. -
Γεια σας παιδιά.Ψάχνοντας στο google για μαστορέματα βρήκα το φόρουμ αυτό και γράφτηκα για να σας κάνω την ερώτησή μου.
Θέλω να κρεμάσω στον τοίχο του σπιτιού μου στόχο για βελάκια αλλά είναι σύνηθες ο τοίχος γύρω από τον στόχο να γεμίζει τρύπες από τις άστοχες βολές.Θέλω να αγοράσω ή να φτιάξω κάτι απλό που θα βάλω πίσω από τον τοίχο ώστε να τον προστατεύει από τα βελάκια που δεν θα βρίσκουν στόχο.
Βρήκα την παρακάτω σελίδα μήπως σας δώσει μια ιδέα σχετικά με τι ζητάω.
http://www.dartboards.com/bristle-dart- ... 026283.cfmΠεριμένω την βοήθειά σας πως θα φτιάξω κάτι τέτοιο ή τι να αγοράσω(όχι πολύ ακριβό).
-
Δεν ξέρω πόσο εύστοχοι είστε εσείς και οι φίλοι σου αλλά εγώ μπορώ να σκεφτώ αρκετές περιπτώσεις στις οποίες αυτά που βλέπω δεν φτάνουν! Ειδικά αν σε επισκεφτούν ανηψάκια.... Χρειάζεσαι κάτι μεγαλύτερο, ανάλογα και με τον τοίχο. Πάντως πάνω από 1,20x1,20 και ίσως κάπως μακρύ για να πιάνει τα χαμηλά.
Θα πρότεινα κάποιο μεγάλο φύλλο από κάτι* επενδεδυμένο με κάποιο ύφασμα, ίσως τσόχα ή βελούδο, ίσως και μοκέτα λεπτή.- Το φύλλο θα μπορούσε να είναι από dow που είναι σαν σκληρό φελιζόλ, από κάτι σε νοβοπάν ή κάτι που δεν ξέρω πως το λένε αλλά μοιάζει σαν πολλά φύλλα χαρτί μαζί, σε εμφάνιση σαν ξύλο αλλά σχετικά μαλακό. Θα μπορούσες να το κάνεις και σύνθετο υλικό, από εμπρός κάτι σαν αφρολέξ λίγο πιο πηχτό και από πίσω κόντρα πλακέ....
-
Πουλάνε σε είδη κουζίνας μεγάλα σουβέρ από φελό. Είναι αυτά που ακουμπάς πάνω τα τις κατσαρόλες-pyrex κλπ.
Θα πάρεις ένα φθηνό κάδρο(ΙΚΕΑ) και θα μετρήσεις πόσα κομμάτια φελό χρεάζεσαι.
Μετά όλα καλά.Το είχα εφαρμόσει στο πατρικό μου,μετά την παντόφλα που έπεσε από τη μάνα μου, όταν είδε τι είχε πίσω από την αφίσα της 996.. Μειονέκτημα ότι ψιλοτρίβεται και κάνει μπάμπαλα. Δεν με ενοιαζε όμως. Ίσως αν κολλήσεις πάνω μια αφήσα από μια 997(πλέον) να λυθεί αυτό το προβληματάκι.
-
Ο χρήστης lendo έγραψε:
Γεια σας παιδιά.Ψάχνοντας στο google για μαστορέματα βρήκα το φόρουμ αυτό και γράφτηκα για να σας κάνω την ερώτησή μου.
Θέλω να κρεμάσω στον τοίχο του σπιτιού μου στόχο για βελάκια αλλά είναι σύνηθες ο τοίχος γύρω από τον στόχο να γεμίζει τρύπες από τις άστοχες βολές.Θέλω να αγοράσω ή να φτιάξω κάτι απλό που θα βάλω πίσω από τον τοίχο ώστε να τον προστατεύει από τα βελάκια που δεν θα βρίσκουν στόχο.
http://www.dartboards.com/bristle-dart- ... 026283.cfmΠεριμένω την βοήθειά σας πως θα φτιάξω κάτι τέτοιο ή τι να αγοράσω(όχι πολύ ακριβό).
Στο πλαισιο θα βρεις πινακες αναρτησεων, νομιζω οτι ειναι οτι πρεπει 30-35 €
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
όχι, πολύ λεπτό το φελιζολ του.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
όχι, πολύ λεπτό το φελιζολ του.
Οχι απο φελιζολ απο φελλο ειναι κ ειναι ακριβως αυτο που ψαχνει .Παιζουμε κ εμεις στη δουλεια
-
Επανέρχομαι, ελπίζω για τελευταία φορά, στο θέμα της θέρμανσης διώροφης κατοικίας 130 τ.μ.
Ακολουθεί σεντονάκι, ζητώ συγγνώμη αλλά παρακαλώ τους γνώστες να βοηθήσουν.
Τελικώς απορρίφθηκαν οι compact λύσεις τύπου kiturami/saturn και πάμε για λέβητα+καυστήρα Buderus, συγκεκριμένα αυτόν εδώ. Αυτές τις μέρες εκπονείται η μελέτη για να δούμε πόση ισχύ χρειαζόμαστε. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό πάμε για 34 kW/~29.000 kcal/h αλλά ίσως αρκεί ο μικρότερος των 28 kW/~24.000 kcal/h
Έχουν μείνει προς επίλυση δύο προβλήματα.....
- Το ζήτημα του μπόιλερ για το ζεστό νερό χρήσης. Απορρίφθηκε η λύση ενός μπόιλερ που δέχεται και ηλιακούς συλλέκτες στην σκεπή, ως μη αποσβέσιμη σε βάθος εικοσαετίας. Μας μένει να διαλέξουμε ανάμεσα...
Α. στο σούπερ-ντούπερ Logalux LT της Buderus που πιάνει λίγο χώρο (τοποθετείται κάτω από το λέβητα), είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, έχει φοβερή μόνωση, αλλά πρώτον δουλεύει μόνο με πετρέλαιο και όχι με ρεύμα και δεύτερον, αν υποτεθεί ότι χρειαζόμαστε λέβητα 34 kW (~29.000 kcal/h), 'ταιριάζει' μόνο αυτό των 200 lt - μήπως είναι υπερβολή; Αν και φαντάζομαι ότι 'ταιριάζει' 200λιτρό για τον απλό λόγο ότι οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν ενδεχομένως ανεπαρκής 'αποθήκη' της ενέργειας του λέβητα. Κόστος ~900-1000 €
Β. Σε ένα μπόιλερ της 'σειράς', διπλής ενέργειας. Μισή τιμή (~450 €), χρόνος ζωής max 4-5 έτη ειδικά με τα νερά του νησιού, σαφώς χειρότερη μόνωση. Πιο φυσιολογική χωρητικότητα, διαλέγουμε ό,τι θέλουμε.
- Το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο θα δοθεί αυτονομία στη θέρμανση του ισογείου και του πρώτου ορόφου.
Πρώτη λύση: απλός πίνακας ελέγχου (~350 €), κατ' ουσίαν ένα κύκλωμα θέρμανσης, αλλά με ηλεκτροβάνες για κάθε όροφο (+~300 €) και απλούς θερμοστάτες.
Δεύτερη λύση: ακριβότερος πίνακας ελέγχου (1000+ €), δύο ξεχωριστά πλήρως αυτόνομα κυκλώματα θέρμανσης, θερμοστάτες Buderus με κάποιες έξυπνες λειτουργίες, και όπως μου είπαν, αντιστάθμιση στον καθ' ένα ξεχωριστά, σε αντίθεση με την πρώτη λύση όπου έχω αντιστάθμιση 'μόνο στο λέβητα' (χωρίς να καταλαβαίνω ακριβώς τι σημαίνει αυτό πάντως).
Θεωρητικά η 2η λύση είναι ενεργειακώς πιο συμφέρουσα [δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί], αν και στο νησί ο μάστορας λέει ότι διαφορά δεν θα καταλάβω ιδιαίτερη καθώς δεν έχω να ζεστάνω και καμιά τεράστια επιφάνεια.. Συν το ότι δεν θα δουλεύει πάντα 'χωριστά' η θέρμανση, αλλά τις περισσότερες φορές θα θέλω θέρμανση και στους δύο ορόφους...
Αυτά - ελπίζω να εξέθεσα το πρόβλημα επαρκώς. Περιμένω εναγωνίως τις γνώμες σας και τις συμβουλές σας.
Υ.Γ. Στα αγγλικά, 'boiler' ονομάζουν τον λέβητα...gas-fired boilers, oil-fired boilers, ανάλογα με το καύσιμο. Και το δικό μας 'μπόιλερ', το λένε, πολύ πιο φυσιολογικά, hot water tank/cylinder. Απορώ πώς στην Ελλάδα διαστρέψαμε τους όρους
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν ξέρω πόσο εύστοχοι είστε εσείς και οι φίλοι σου αλλά εγώ μπορώ να σκεφτώ αρκετές περιπτώσεις στις οποίες αυτά που βλέπω δεν φτάνουν! Ειδικά αν σε επισκεφτούν ανηψάκια.... Χρειάζεσαι κάτι μεγαλύτερο, ανάλογα και με τον τοίχο. Πάντως πάνω από 1,20x1,20 και ίσως κάπως μακρύ για να πιάνει τα χαμηλά.
Θα πρότεινα κάποιο μεγάλο φύλλο από κάτι* επενδεδυμένο με κάποιο ύφασμα, ίσως τσόχα ή βελούδο, ίσως και μοκέτα λεπτή.- Το φύλλο θα μπορούσε να είναι από dow που είναι σαν σκληρό φελιζόλ, από κάτι σε νοβοπάν ή κάτι που δεν ξέρω πως το λένε αλλά μοιάζει σαν πολλά φύλλα χαρτί μαζί, σε εμφάνιση σαν ξύλο αλλά σχετικά μαλακό. Θα μπορούσες να το κάνεις και σύνθετο υλικό, από εμπρός κάτι σαν αφρολέξ λίγο πιο πηχτό και από πίσω κόντρα πλακέ....
Για το μέγεθος συμφωνώ πως θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο.Τις λύσεις που μου προτείνεις θα τις κοιτάξω αν και ο φελλός που προτείνουν τα παιδιά παρακάτω πιστεύω θα είναι η καλύτερη λύση.
Πουλάνε σε είδη κουζίνας μεγάλα σουβέρ από φελό. Είναι αυτά που ακουμπάς πάνω τα τις κατσαρόλες-pyrex κλπ.
Θα πάρεις ένα φθηνό κάδρο(ΙΚΕΑ) και θα μετρήσεις πόσα κομμάτια φελό χρεάζεσαι.
Μετά όλα καλά.Σε τι μεγέθη υπάρχουν αυτά τα σουβέρ και σε τι καταστήματα θα τα βρω;
Το πάχος του φελλού στους πίνακες ανακοινώσεων είναι αρκετό ή θα αρχίσει να διαλύεται;
Και επειδή στο πλαίσιο δεν είδα να έχει αρκετά μεγάλους πίνακες λέτε να πάρω δύο και να τους ενώσω με κάποιον τρόπο; -
Θέλω σε μία πόρτα μεταλλική εξωτερική να αλλάξω, όχι τον αφαλό αλλά τον μηχανισμό που ανοιγοκλείνει (κατάλαβε κανένας? ) μιας κ η γλώσσα που κρατάει την πόρτα κλειστή, έσπασε. Ξεβίδωσα την κλειδαριά, την έβγαλα αλλά την κρατάει νομίζω το χερούλι το οποίο φαίνεται παρακάτω:
Όπως βλέπω, ουσιαστικά κρατιέται στην θέση του από ένα καρφί που σφηνώνεται ανάμεσα σε 2 μεταλλικά σώματα. Προσπάθησα με ένα κατσαβίδι κ ένα σφυρί να το χτυπήσω από το κάτω μέρος αλλά δεν κατάφερα κ πολλά μιας κ δεν μπορώ να πετύχω το καρφί λόγω αιχμηρής μύτης. Καμιά ιδέα? Κάνω κάτι λάθος?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Θέλω σε μία πόρτα μεταλλική εξωτερική να αλλάξω, όχι τον αφαλό αλλά τον μηχανισμό που ανοιγοκλείνει (κατάλαβε κανένας? ) μιας κ η γλώσσα που κρατάει την πόρτα κλειστή, έσπασε. Ξεβίδωσα την κλειδαριά, την έβγαλα αλλά την κρατάει νομίζω το χερούλι το οποίο φαίνεται παρακάτω:Όπως βλέπω, ουσιαστικά κρατιέται στην θέση του από ένα καρφί που σφηνώνεται ανάμεσα σε 2 μεταλλικά σώματα. Προσπάθησα με ένα κατσαβίδι κ ένα σφυρί να το χτυπήσω από το κάτω μέρος αλλά δεν κατάφερα κ πολλά μιας κ δεν μπορώ να πετύχω το καρφί λόγω αιχμηρής μύτης. Καμιά ιδέα? Κάνω κάτι λάθος?
Τράβα το από πάνω με μυτοτσιμπιδο ή βάλε το κατσαβίδι οριζόντια και χτυπά από κάτω ή αν δεν σου δίνει χέρι πάρε μια βεργα μεταλλική κ χτυπά από κάτω κάθετα.
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός? (προσπάθησα πάντως) -
Επισης κοιτα μηπως το αλλο πομολο βγαινει πιο ευκολα και κανεις απο εκει δουλεια .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Επισης κοιτα μηπως το αλλο πομολο βγαινει πιο ευκολα και κανεις απο εκει δουλεια .Τα πόμολα BILL συνήθως είναι fix απο την μια πλευρά και διαιρουνται απο την μια πλευρά μόνο.
-
Ειμαστε σιγουροι οτι ο Ξενος προσπαθει να βγαλει το σωστο;
Πλακα κανω,δεν θυμαμαι να εχω κανει τετοια εργασια.
-
Βλέπω σκουριά, άρα ίσως το καρφί έχει κολλήσει στην τρύπα και θέλει δυνατό χτύπημα για να φύγει (και αν).
Πάρε άλλο καρφί που να χωράει στην τρύπα, κόψε με μια πένσα τη μυτερή άκρη, βάλε το στην τρύπα και χτύπα με σφυρί. Αν δεν βγει το παλιό καρφί, ίσως χρειάζεται αντισκωριακό υγρό/σπρέυ. -
Θελει ενα καλο ζεσταμα πρωτα κ στη συνεχεια ακολουθησε τις οδηγιες του Μανου .
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]