-
Ο χρήστης lendo έγραψε:
Δεν ξέρω πόσο εύστοχοι είστε εσείς και οι φίλοι σου αλλά εγώ μπορώ να σκεφτώ αρκετές περιπτώσεις στις οποίες αυτά που βλέπω δεν φτάνουν! Ειδικά αν σε επισκεφτούν ανηψάκια.... Χρειάζεσαι κάτι μεγαλύτερο, ανάλογα και με τον τοίχο. Πάντως πάνω από 1,20x1,20 και ίσως κάπως μακρύ για να πιάνει τα χαμηλά.
Θα πρότεινα κάποιο μεγάλο φύλλο από κάτι* επενδεδυμένο με κάποιο ύφασμα, ίσως τσόχα ή βελούδο, ίσως και μοκέτα λεπτή.- Το φύλλο θα μπορούσε να είναι από dow που είναι σαν σκληρό φελιζόλ, από κάτι σε νοβοπάν ή κάτι που δεν ξέρω πως το λένε αλλά μοιάζει σαν πολλά φύλλα χαρτί μαζί, σε εμφάνιση σαν ξύλο αλλά σχετικά μαλακό. Θα μπορούσες να το κάνεις και σύνθετο υλικό, από εμπρός κάτι σαν αφρολέξ λίγο πιο πηχτό και από πίσω κόντρα πλακέ....
Για το μέγεθος συμφωνώ πως θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο.Τις λύσεις που μου προτείνεις θα τις κοιτάξω αν και ο φελλός που προτείνουν τα παιδιά παρακάτω πιστεύω θα είναι η καλύτερη λύση.
Πουλάνε σε είδη κουζίνας μεγάλα σουβέρ από φελό. Είναι αυτά που ακουμπάς πάνω τα τις κατσαρόλες-pyrex κλπ.
Θα πάρεις ένα φθηνό κάδρο(ΙΚΕΑ) και θα μετρήσεις πόσα κομμάτια φελό χρεάζεσαι.
Μετά όλα καλά.Σε τι μεγέθη υπάρχουν αυτά τα σουβέρ και σε τι καταστήματα θα τα βρω;
Στο πλαισιο θα βρεις πινακες αναρτησεων, νομιζω οτι ειναι οτι πρεπει 30-35 €
Το πάχος του φελλού στους πίνακες ανακοινώσεων είναι αρκετό ή θα αρχίσει να διαλύεται;
Και επειδή στο πλαίσιο δεν είδα να έχει αρκετά μεγάλους πίνακες **λέτε να πάρω δύο και να τους ενώσω με **κάποιον τρόπο;Ρωτησε στα κεντρικα (πλαισιο ) αν υπαρχει σε μεγαλυτερη διασταση απο 60χ90 .
Ο φελλος ειναι οκ . -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Τράβα το από πάνω με μυτοτσιμπιδο ή βάλε το κατσαβίδι οριζόντια και χτυπά από κάτω ή αν δεν σου δίνει χέρι πάρε μια βεργα μεταλλική κ χτυπά από κάτω κάθετα.
Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός? (προσπάθησα πάντως)Aπό πάνω δεν πιάνεται με τπτ. Πρέπει να βρω κάτι που να χωράει εφαρμοστά στην τρύπα...
Επισης κοιτα μηπως το αλλο πομολο βγαινει πιο ευκολα και κανεις απο εκει δουλεια .
Από την μία βγαίνει μόνο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βλέπω σκουριά, άρα ίσως το καρφί έχει κολλήσει στην τρύπα και θέλει δυνατό χτύπημα για να φύγει (και αν).
Πάρε άλλο καρφί που να χωράει στην τρύπα, κόψε με μια πένσα τη μυτερή άκρη, βάλε το στην τρύπα και χτύπα με σφυρί. Αν δεν βγει το παλιό καρφί, ίσως χρειάζεται αντισκωριακό υγρό/σπρέυ.Καλή η ιδέα...
Θελει ενα καλο ζεσταμα πρωτα κ στη συνεχεια ακολουθησε τις οδηγιες του Μανου .
Με τι να το ζεστάνω ρε συ? Αναπτήρας κάνει?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Βλέπω σκουριά, άρα ίσως το καρφί έχει κολλήσει στην τρύπα και θέλει δυνατό χτύπημα για να φύγει (και αν).
Πάρε άλλο καρφί που να χωράει στην τρύπα, κόψε με μια πένσα τη μυτερή άκρη, βάλε το στην τρύπα και χτύπα με σφυρί. Αν δεν βγει το παλιό καρφί, ίσως χρειάζεται αντισκωριακό υγρό/σπρέυ.Καλή η ιδέα...
Θελει κατι πιο δυνατο ,ποτισε ενα βαμβακι με οινοπνευμα τυλιξε το κ τωρα μπορεις να χρησιμοποιησεις τον αναπτηρα σου
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
..........
Με τι να το ζεστάνω ρε συ? Αναπτήρας κάνει?Οχι. Πιάσε τα οξυγόνα και δώστου να καταλάβει....
Βρε άνθρωπα, δοκίμασε καταρχήν τη μέθοδο με το καρφί απο την κάτω τρύπα και τελείωνε. Ειναι 3 ωρες τώρα που παλεύεις με ένα καρφί. Και επειδή σε βλέπω λίγο 'μπόσικο', πρόσεχε:
1/ Μην πάθεις τίποτε με το σφυρί ...
2/ Μην κλειδωθείς απέξω...
Εdit: Αστειεύομαι, ελπίζω να μη παρεξηγηθείς. Καλό κουράγιο -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
..........
Με τι να το ζεστάνω ρε συ? Αναπτήρας κάνει?Οχι. Πιάσε τα οξυγόνα και δώστου να καταλάβει....
Βρε άνθρωπα, δοκίμασε καταρχήν τη μέθοδο με το καρφί απο την κάτω τρύπα και τελείωνε. Ειναι 3 ωρες τώρα που παλεύεις με ένα καρφί. Και επειδή σε βλέπω λίγο 'μπόσικο', πρόσεχε:
Εdit: Αστειεύομαι, ελπίζω να μη παρεξηγηθείς. Καλό κουράγιο'Εχω λιώσει άπαιχτος !!
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Θελει κατι πιο δυνατο ,ποτισε ενα βαμβακι με οινοπνευμα τυλιξε το κ τωρα μπορεις να χρησιμοποιησεις τον αναπτηρα σου
Άσε ρε συ μην γίνω Κούρδος!
..........
Εdit: Αστειεύομαι, ελπίζω να μη παρεξηγηθείς. Καλό κουράγιοΔεν παλεύω 3 ώρες. Συλλέγω γνώση ώστε να έχω εναλλακτικές γιατί αν δεν κάτσει στην επόμενη προσπάθεια θα συνεχίζω τη μέθοδο με τα tie wraps!
-
έχω την εντύπωση ότι έχω μπλοκάρει την έξοδο υγρών του αρκουδίσιον αφού προχθές που το άνοιξα έκλεισε μετά από κανά τέταρτο με μπιπ-μπιπ κ δεν είδα υγρά απτο σωληνάκι έξω. κρύο έβγαζε πάντως κανονικά.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχω την εντύπωση ότι έχω μπλοκάρει την έξοδο υγρών του αρκουδίσιον αφού προχθές που το άνοιξα έκλεισε μετά από κανά τέταρτο με μπιπ-μπιπ κ δεν είδα υγρά απτο σωληνάκι έξω. κρύο έβγαζε πάντως κανονικά.Να προσέξεις, γιατί αν εχει βουλώσει το σωληνάκι απορροής, υπάρχει και η περίπτωση να 'γυρίσουν' τα νερά και να τρέξουν στο δωμάτιο.
Μου εχει συμβεί, ενώ η λειτουργία του A/C, όπως και συ περιγράφεις, ηταν κανονική.
Δοκίμασε με καποιο σύρμα (οχι αιχμηρό) να ξεβουλώσεις το σωληνάκι, μέχρι το τέρμα του ή οσο μπορείς βαθύτερα και εαν ειναι δυνατόν να λειτουργεί ταυτόχρονα ή περιοδικά το A/C. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
έχω την εντύπωση ότι έχω μπλοκάρει την έξοδο υγρών του αρκουδίσιον αφού προχθές που το άνοιξα έκλεισε μετά από κανά τέταρτο με μπιπ-μπιπ κ δεν είδα υγρά απτο σωληνάκι έξω. κρύο έβγαζε πάντως κανονικά.Αν είναι τύπου inverter, δεν είναι περίεργο που δεν έβγαλε νερό. Ούτε εμένα έβγαζε ή ίσα που έσταζε. Ίσως σχετίζεται με την υγρασία της ατμόσφαιρας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
έχω την εντύπωση ότι έχω μπλοκάρει την έξοδο υγρών του αρκουδίσιον αφού προχθές που το άνοιξα έκλεισε μετά από κανά τέταρτο με μπιπ-μπιπ κ δεν είδα υγρά απτο σωληνάκι έξω. κρύο έβγαζε πάντως κανονικά.
Αν είναι τύπου inverter, δεν είναι περίεργο που δεν έβγαλε νερό. Ούτε εμένα έβγαζε ή ίσα που έσταζε. Ίσως σχετίζεται με την υγρασία της ατμόσφαιρας.
samsung s-inverter είναι. το άνιοιξα λίγο τώρα, για να δούμε
-
Το νερό που βγάζει το A/C προέρχεται από τη συμπύκνωση της ατμοφαιρικής υγρασίας. Αν δεν έχει πολλή υγρασία, δε βγάζει πολύ νεράκι
Λοιπόν, πάω για αγορά βενζινοκίνητου αλυσοπρίονου. Από μάρκες έχω καταλήξη σε Husqvarna ή Stihl. Μήκος λάμας 35 cm (κατά 90%) ή 40 cm (10%).
Η προβλεπόμενη χρήση: κλάδεμα δέντρων, κοπή καυσόξυλων, ξύλινες κατασκευές (θέλω να φτιάξω ένα ξύλινο σπιτάκι κήπου σαν και αυτά που πουλάνε στο Praktiker, των οποίων η τιμή τον τελευταίο μήνα αυξήθηκε, όλως μυστηριωδώς, κατά 100 €).
Τα τρία ερωτήματα.
Πρώτον: υπάρχουν πριόνια 'κλαδευτικά', όπως αυτό.
Μικρό βάρος, η σκανδάλη είναι 'από πάνω'. Μπορείς δηλαδή να το δουλέψεις και με το ένα χέρι, διευκολύνεσαι στο κλάδεμα δέντρων. Λένε ότι είναι επαρκές και για καυσόξυλα, κατασκευές. +140 € στην τιμή. Η εταιρεία αποθαρρύνει πάσα άλλη χρήση πλήν του κλαδέματος όμως.
Και υπάρχουν τα άλλα, όπως αυτό
Που η σκανδάλη είναι πίσω και υποχρεωτικά τα πιάνεις συνέχεια με τα δύο χέρια. Πιο βαριά, πιο φθηνά.
Θα ήθελα τη γνώμη όποιου γνωρίζει. Ας υποτεθεί ότι το κόστος δεν αποτελεί πρόβλημα.
Δεύτερον: Αν δεν πάρω το κλαδευτικό, πιστεύω η 35άρα λάμα και 1,8 hp αρκούν. Δεν έχω να κλαδέψω τίποτα τεράστιο.
Τρίτον: Stihl ή Husqvarna; Ξέρω για τη φοβερή φήμη της H στον τομέα, αλλά τα πριόνια της Stihl μου φάνηκαν πιο καλά στην αφή. Ίσως γιατί ήταν πιο καινούρια μοντέλα.
-
1 )πρεπει να αποφασισεις αν χρειαζεσαι κλαδευτικο γιατι οντως αν παρεις δεν κανει για αλλη χρηση
-
τι δεντρα εχεις ,γιατι το κλαδευτικο δεν κανει για ολα τα δεντρα κ ειναι πανακριβα
-
Αν εχεις δεντρα πχ ελιες δεν κανει το κλαδευτικο γιατι ειναι μονο για κλαδια που βρισκονται χαμηλα
-
Ειναιπιο ασφαλες να το κρατας με τα δυο χερια ,αν πεσεις σε προκα κ το κρατας με το ενα χερι την εβαψες
-
Το ,για ολες τις χρησεις ,κλαδευει κιολας
Παρε το husqvarna 235 στα 219 € k εισαι οκ ,η προσφορα ισχυει μεχρι 15/5 γι'αυτο πρεπει να βιαστεις
ΥΓ τα κλαδευτικα ειναι για χαμηλα φυτα αλλα στην πραξη, τα αποφευγουν ολοι
-
-
πριν δυο σελιδες είχα παρομοια αποριά και γω!
Δεν πήρα καποιο ακομη αλλα τα είδα όλα!
Αν επαιρνα κλαδευτικο θα επαιρνα το husqvarna t435 .
Εχει και πλαινη χειρολαβη, αρκετα δυνατο και συστηνεται και για καυσοξυλα, μεχρι 30cm max, όχι Μπαομπαμ ομωε ε... -
Ως προς το κλάδεμα, υπάρχουν οπωροφόρα δέντρα (αχλαδιές, νεραντζιές, πορτοκαλιές, δαμασκηνιές, βυσσινιές κλπ.) καθώς και ελιές και μία κουκουναριά.
Από εκεί και πέρα θα χρειαστεί για κοπή υπερβολικά χοντροκομμένων καυσόξυλων αλλά και για ξύλινες κατασκευές.
Μάλλον πάω για μη-κλαδευτικό. Husqvarna λέτε ε;
Είδα και ένα γενικής χρήσης, ελαφρύ:
http://www.stihl.gr/katalog/produkt/113 ... 2+C-E.htmlΑξίζει τον κόπο το ένα λιγότερο κιλό βάρους; Ή μήπως τελικά είναι μειονέκτημα;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Η προβλεπόμενη χρήση: κλάδεμα δέντρων, κοπή καυσόξυλων, ξύλινες κατασκευές (θέλω να φτιάξω ένα ξύλινο σπιτάκι κήπου σαν και αυτά που πουλάνε στο Praktiker, των οποίων η τιμή τον τελευταίο μήνα αυξήθηκε, όλως μυστηριωδώς, κατά 100 €).Γι αυτή τη δουλειά χρειάζεσαι σέγα. Αν πας με αλυσοπρίονο θα είναι σαν να προσπαθείς να σκοτώσεις μύγα με LAW...
-
Πετυχημένη παρομοίωση
Στο μυαλό μου εχώ απλώς την κατάτμηση τεμαχίων σουηδικής ξυλείας (π.χ. δοκών 3x0,1 m) στα κατάλληλα μήκη για την κατασκευή. Γίνεται και με το χέρι θεωρητικά...Από εκεί κ πέρα χρειάζομαι δοκούς στήριξης για να φτιάξω τέσσερα πλαίσια, πάνω στα οποία θα βιδωθούν/καρφωθούν οι 'τοίχοι'. Και αντίστοιχα για τη σκεπή.
Είχα σταμπάρει ένα τέτοιο σπιτάκι (1,8 x 2,1 m) στο Praktiker, έκανε ~750 €. Πάω μετά από μερικές εβδομάδες, 840 €. Δεν θα πάρουν μία, θα το φτιάξω μόνος μου.
Υ.Γ. Αν κανείς έχει γνώσεις - προτείνετε να χρησιμοποιήσω βίδες ή πρόκες για την παραπάνω κατασκευή;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Η προβλεπόμενη χρήση: κλάδεμα δέντρων, κοπή καυσόξυλων, ξύλινες κατασκευές (θέλω να φτιάξω ένα ξύλινο σπιτάκι κήπου σαν και αυτά που πουλάνε στο Praktiker, των οποίων η τιμή τον τελευταίο μήνα αυξήθηκε, όλως μυστηριωδώς, κατά 100 €).
Γι αυτή τη δουλειά χρειάζεσαι σέγα. Αν πας με αλυσοπρίονο θα είναι σαν να προσπαθείς να σκοτώσεις μύγα με LAW...
Δες πως δουλευουν οι σκεπατζιδες και θα καταλαβεις οτι το αλυσοπριονο του τύπου ειναι ιδανικο! Η σεγα είναι για καλλιτεχνες
-
Υ.Γ. Ποιου τύπου;
-
κλαδευτικου! Αν και παλαιοτερα χρησιμοποιούσαν απο τα μικρα αλλα όχι κλαδευτικου!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]