-
@kingstonian , πρώτα τοποθετούνται τα έπιπλα κουζίνας και στη συνέχεια τα πλακάκια.
Ακολουθεί πάλι ο τοποθετητής των επίπλων κουζίνας , για τις τελευταίες λεπτομέρειες (αρμοκάλυπτρο , ρυθμίσεις κλπ). -
ανακεφαλαιωνουμε..
θα γινει σε *ολη **την την κουζινα σοφατισμα-ασπρισμα.
- αλλα τοτε πως τα πλακακια θα κολλησουν πανω στον σοβα;;
ερχεται ντουλαπας βαζει ραφια-παγκους κτλ...ο τοιχος πισω απο τα ντουλαπια θα ειναι σοφας μονο ετσι;;
και **ΜΟΝΟ **στα κενα που μενουν ο πλακας θα βαλει τα πλακακια. δηλαδη στον χωρο αναμεσα σε παγκο και ραφια, κουζινα, ψυγειο. καταλαβα σωστα;;
και ερχεται ξανα ντουλαπας για να βαλει σποτακια,λεντακια και αλλα που αναφερατε.
και με την ευκαιρια...
η ταση ποια ειναι πλακακι σε ολους τους τοιχους, ή μονο στα κενα των ντουλαπιων και ηλεκτρικων συσκευων και οι απεναντι τοιχοι βαμμενοι σε ενα ωραιο ταιριαστο χρωμα;;δεν εχω ασχοληθει ποτε με τετοιες δουλειες και μετα απο 25 χρονια στο ιδιο σπιτι ηταν καιρος για ανανεωση...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το ξύλο είναι παλιό, πάνω από 25-30 χρόνια. Καινούριο δεν γίνεται γιατί πολύ απλά κάνεις δεν ασχολείται, όλοι οι ξυλουργοί δουλεύουν εργολαβίες και πάνω. Εδώ επισκευή σε πόρτα που μου έσπασαν ήθελα και τελικά αναγκάστηκα να κόψω κόντρα πλακέ θαλάσσης μόνος μου και να την φτιάξω.Κοίταξε, τα συγκεκριμένα είναι εντελώς εκτεθειμένα στα στοιχεία. Αλάτι και βροχές τον χειμώνα, μυαλά ήλιος από ανατολή και δύση το καλοκαίρι. Συνήθως τον επόμενο χρόνο που πηγαίνω αφότου τα έχω βάψει.αρχίζει το σκάσιμο και τον επόμενο χρόνο θέλει ξανά.
Δεν έχω πρόβλημα με τις επισκευές κλπ, μου αρέσουν τα μερεμέτια, απλά έλεγα μήπως μπορώ να αποφύγω το ενδιάμεσο και σίγουρα τα σκασίματα δεν βοηθάνε το ξύλο. Θα ρωτήσω στα ναυτικά είδη που είπες.
Sent from my GNex using smoke signals.
Παλια χρησιμοποιουσαν λινελαιο για προστασια του ξυλου πριν την βαφη.
Αν το βρεις, το αφηνεις στον ηλιο να ψηθει και μετα περνας το ξυλο αφου πρωτα το εχεις καθαρισει απο παλια χρωματα.
Αφου στεγνωσει καλα, τριβεις ελαφρα και βαφεις ενα χερι περισσοτερο απο το κανονικο.
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
θα γινει σε *ολη **την την κουζινα σοφατισμα-ασπρισμα. Αρχικά σοβάτισμα, το βάψιμο στο τέλος ολων των τοποθετήσεων επίπλων-πλακιδίων.
αλλα τοτε πως τα πλακακια θα κολλησουν πανω στον σοβα;; Κολλάνε.ερχεται ντουλαπας βαζει ραφια-παγκους κτλ...ο τοιχος πισω απο τα ντουλαπια θα ειναι σοφας μονο ετσι;; Σωστό.
και **ΜΟΝΟ **στα κενα που μενουν ο πλακας θα βαλει τα πλακακια. δηλαδη στον χωρο αναμεσα σε παγκο και ραφια, κουζινα, ψυγειο. καταλαβα σωστα;; και ερχεται ξανα ντουλαπας για να βαλει σποτακια,λεντακια και αλλα που αναφερατε. Σωστά.
και με την ευκαιρια...
η ταση ποια ειναι πλακακι σε ολους τους τοιχους, ή μονο στα κενα των ντουλαπιων και ηλεκτρικων συσκευων και οι απεναντι τοιχοι βαμμενοι σε ενα ωραιο ταιριαστο χρωμα;; Πλακάκια μόνο πάνω απο πάγκους και στα κενά που θα 'κλείσει' το σχέδιο των επίπλων κουζίνας. Λοιποί, τοίχοι, μόνο βάψιμο, όπως και πάνω απο τα τελειώματα των ντουλαπο-επίλων μέχρι το ταβάνι....
Και tip : Πρίζες σε κάθε κενό πάνω απο τον πάγκο, για το μίξερ, την καφετιέρα, την τοστιέρα κλπ, κλπ, και προφανώς, πρίν μπούν τα πλακάκια, σε συνεννόηση ηλεκτρολόγου-ντουλαπά !
-
ευχαριστώ ολους...
καλό που τα ξεκαθάρισα στο μυαλό μου...το όποιο μένει!!
πρίζες απο ΜΙΑ τωρα θα εχει 4 !!
λογικά αρκουνε...τι στο καλό....πάντως έχουμε φρικάρει... μεγάλος μπελάς η ανακαίνιση και να είσαι μέσα....
-
Πρόσεξε, διευκρινίζω:
Οχι γενικά όπου λάχει-περιμετρικά στους τοίχους , αλλά ειδικά ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ! -
το σχεδιο της κουζινας το ειδε ο ηλεκτρολογος πριν τις βαλει..και μιλησε μαζι τους.
τι να πω 50 χρονια μαστορας ειναι.
να εκανε πατατια;;τα καλωδια και οι θηκες απο τις πριζες εχουν περασει ηδη..τα μπαλωματα τσιμεντωθηκαν.
-
ευχαριστώ ολους...
καλό που τα ξεκαθάρισα στο μυαλό μου...το όποιο μένει!!
πρίζες απο ΜΙΑ τωρα θα εχει 4 !!
λογικά αρκουνε...τι στο καλό....πάντως έχουμε φρικάρει... μεγάλος μπελάς η ανακαίνιση και να είσαι μέσα....
Βάλε τουλάχιστον κανα 2 ακόμα εφόσον υπάρχει χώρος πάνω απο τους πάγκους τώρα που μπορείς. Φυσικά όταν λέμε μπρίζες εννοούμε τις εξτρα απο τα κλασσικά, εστίες, φούρνο, ψυγείο και πλυντήρια. Και κάτι ακόμα, αν γίνεται ο φούρνος να πάει ψηλά και όχι στην κλασσική θέση κάτω απο τις εστίες do it
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το ξύλο είναι παλιό, πάνω από 25-30 χρόνια. Καινούριο δεν γίνεται γιατί πολύ απλά κάνεις δεν ασχολείται, όλοι οι ξυλουργοί δουλεύουν εργολαβίες και πάνω. Εδώ επισκευή σε πόρτα που μου έσπασαν ήθελα και τελικά αναγκάστηκα να κόψω κόντρα πλακέ θαλάσσης μόνος μου και να την φτιάξω.Κοίταξε, τα συγκεκριμένα είναι εντελώς εκτεθειμένα στα στοιχεία. Αλάτι και βροχές τον χειμώνα, μυαλά ήλιος από ανατολή και δύση το καλοκαίρι. Συνήθως τον επόμενο χρόνο που πηγαίνω αφότου τα έχω βάψει.αρχίζει το σκάσιμο και τον επόμενο χρόνο θέλει ξανά.
Δεν έχω πρόβλημα με τις επισκευές κλπ, μου αρέσουν τα μερεμέτια, απλά έλεγα μήπως μπορώ να αποφύγω το ενδιάμεσο και σίγουρα τα σκασίματα δεν βοηθάνε το ξύλο. Θα ρωτήσω στα ναυτικά είδη που είπες.
Sent from my GNex using smoke signals.
Ρίξε μια ματιά στο rep Wood της M&F nano, είναι πολύ καλό για τέτοιες περιπτώσεις, το έχω δοκιμάσει.
-
λεει? -
ανακεφαλαιωνουμε..και **ΜΟΝΟ **στα κενα που μενουν ο πλακας θα βαλει τα πλακακια. δηλαδη στον χωρο αναμεσα σε παγκο και ραφια, κουζινα, ψυγειο. καταλαβα σωστα;;
...........Πίσω από το ψυγείο δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις πλακάκια.
Βαφή όπως και στο υπόλοιπο δωμάτιο και είσαι εντάξει. -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
λεει?Όχι, πολύ εκνευριστικά χρώματα για δωμάτιο εργασίας/υπνοδωμάτιο.
-
εχεις δικιο αν και μου αρεσει το κοκκινο
-
μπερδευει και οτι ειναι 8μπιτο και οχι photo-realistic, να κανει τις σκιασεις και τις αντανακλασεις...
παντως ωραια προσπαθεια..
-
Δεν εχω δυνατοτητα για φωτορεαλισμο. Αληθεια υπαρχει καποιο ρολό, βούρτσα ή κατι αλλο που βαφοντας ενα χρώμα να αποδιδει μια καποια υφη?
-
αφου σου αρεσει η φαση του ντιζαην κοιτα αυτα
http://softzilla.blogspot.gr/2007/09/fr ... tware.html
http://www.ilovefreesoftware.com/31/win ... tware.html
-
στη προκειμενη περιπτωση δεν ασχολουμαι με το ντιζαιν, απλα δοκιμες κανω για να δω πως θα βαψω το γραφειο μου.
-
Θέλω να προεκτείνω τους σωλήνες αποχέτευσης των κλιματιστικών ώστε να φτάσουν στο κοντινότερο σιφώνι. Το ένα είναι Φ18 και απέχει περίπου 3 μέτρα, ενώ το άλλο Φ16 και απέχει περίπου 8 μέτρα. Ξέρει κανείς τι υλικά πρέπει να αγοράσω και πόσο θα στοιχίσουν; Δεκτές και συστάσεις για καταστήματα στην Αθήνα, αν μπορώ να πετύχω καλύτερες τιμές.
-
σωληνα σπιραλ για κλιματιστικα. Δεν ειναι κατι επιστημονικο αλλα ουτε και ακριβο. Πηγαινε σε ενα καταστημα με ηλεκτρολογικο υλικο και ζητα τα αντιστοιχα σε μεγεθος σπιραλ, στις διαστασεις που θες. Ετσι είτε το αντικαθιστας ΄΄ολο ή φτιαχνεις μια προεκταση.
-
Ακομα και κανενα παλιο λαστιχο του νερου κανει.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]