-
Kανένας αυτοματισμός.
Ένα φως εσωτερικά της ντουλάπας και ένας διακόπτης κάπου με το που ανοίγεις την ντουλάπα, ή απ' έξω, ή στο πλάι και τελείωσες μια για πάντα. -
εχμ, δε βρίσκω κανά πιο κατάλληλο θέμα
τα απλά σεσσουάρ όπως αυτά http://www.kotsovolos.gr/site/products.jsp?catid=7468 είναι καλά ? έχουμε τώρα ένα αρχαίο, 30ετίας θα ναι, που δεν έχει καθόλου δύναμη. θέλω επίσης να είναι δυνατό για να το χρησιμοποιώ και σε φωτογραφήσεις
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
εχμ, δε βρίσκω κανά πιο κατάλληλο θέματα απλά σεσσουάρ όπως αυτά http://www.kotsovolos.gr/site/products.jsp?catid=7468 είναι καλά ? έχουμε τώρα ένα αρχαίο, 30ετίας θα ναι, που δεν έχει καθόλου δύναμη. θέλω επίσης να είναι δυνατό για να το χρησιμοποιώ και σε φωτογραφήσεις
Καλα ειναι ,προτιμησε αυτα που λενε επαγγελματικα για πιο αντοχη. πχ http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=103531
Να ξερεις οτι ολα πλεον εχουν ενα αυτοματο διακοπτη που οταν ξεπερασει καποια θερμοκρασια σβηνουν απο μονα τους .
-
Σε κάποια μικρά σημεία στον τοίχο έχει φύγει και ο σοβάς.
Σοβάς και πάλι ή μπορώ και άλλο υλικό ; (τσιμέντο κλπ)
-
**Το σπιτι φευγει **
Υπαρχει ετοιμο υλικο κ θα το βρεις σε καταστηματα χρωματοπωλειων .Δεν θυμαμαι ποσα κιλα ειναι η συσκευασια ,20 η 25 κοστος 3ευρω
-
Έχω μία παλιά ξύλινη βιβλιοθήκη, θέλω να τη χρησιμοποιήσω αλλά θέλει βάψιμο.
Δεν ξέρω τι υλικό είναι ακριβώς η επίστρωση του. Πιθανώς κόντρα πλακέ. Αυτή τη στιγμή είναι βαμμένη άσπρη, αλλά έχει ξεκολλήσει το χρώμα, μάλλον λόγω υγρασίας.
Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, δεν το έχω ξανακάνει.
Υποθέτω στοκάρισμα στις όποιες τρυπες μπορεί να έχει, τρίψιμο με γυαλόχαρτο, και μετά;
Θέλω να τη βάψω μαύρη, μάλλον ματ.
Πρέπει να τη περάσω με κάτι; Τι χρώμα αγοράζω; Με τι θα τη βάψω (πινέλο; ρολό; ); -
Ερώτηση:Συνδιάζεται το μποϊλερ του φυσικού αερίου με ηλιακό θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας,ώστε να έχεις ηλιακό,μποϊλερ,και ηλεκτρικό αν χρειαστεί;
-
αν δεν έχει καθόλου χρώμα ή άλλο υλικό (σκέτο ξύλο δλδ) θέλει πρώτα πέρασμα με αστάρι ώστε να πιάσει πάνω του το χρώμα
αλλιώς γυαλοχαρτίζεις (όχι πάρα πολύ) ώστε να φύγει το περισσότερο χρώμα, αλλά να μείνει κάποια ποσότητα υλικού για να χρησιμοποιηθεί σαν βάση
προτείνεται (από τους ειδικούς του φόρουμ, είχα ρωτήσει πριν κάποιον καιρό) λαδομπογιά. οι καινούριες είναι υδατοδιαλυτές και άοσμες (ακριβούτσικες βεβαια)
εγώ δοκίμασα με ρολάκι για ομοιόμορφη κατανομή και βγαίνει μια χαρά. θέλει 2-3 χέρια βέβαια.
απλά δεν μ αρεσε το χρώμα και τώρα ναυάγησε το project προσωρινά
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Έχω μία παλιά ξύλινη βιβλιοθήκη, θέλω να τη χρησιμοποιήσω αλλά θέλει βάψιμο.
Δεν ξέρω τι υλικό είναι ακριβώς η επίστρωση του. Πιθανώς κόντρα πλακέ. Αυτή τη στιγμή είναι βαμμένη άσπρη, αλλά έχει ξεκολλήσει το χρώμα, μάλλον λόγω υγρασίας.
Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, δεν το έχω ξανακάνει.
Υποθέτω στοκάρισμα στις όποιες τρυπες μπορεί να έχει, τρίψιμο με γυαλόχαρτο, και μετά;
Θέλω να τη βάψω μαύρη, μάλλον ματ.
Πρέπει να τη περάσω με κάτι; Τι χρώμα αγοράζω; Με τι θα τη βάψω (πινέλο; ρολό; );Για να γινει σωστη δουλεια χρειαζεσαι διαβρωτικο Αν θελεις κατι πιο απλο ,ενα τριβειο να στρωσει λιγο η επιφανεια κ στη συνεχεια γυαλοχαρτισμα .Για το μαυρο χρωμα αν δεν βιαζεσαι θα σου απαντησω ,αφου ρωτησω πρωτα ενα φιλο που ασχολειται με αντικες .
Μπορεις να το περασεις κ με φυσικο βερνικι -γομαλακα-.αλλα ακυρον θελεις μαυρο χρωμα .....η εισαι αναποφασιστος -
Περι της σωληνας δεν υπαρχει καποιος ενδιαφερομενος δυστηχως καθοτι ειναι και δυσκολα τα ρεταλια.. (λιγα μτ το καθενα για ενδοδαπεδιο..)
Τι εχει ανοιξει εκει στον τοιχο που θελει σοβατισμα???
Σαν ρηγμα φενεται και διπλα εχει συρωμενη ή κατι τετοιο???Ταχυπηχτος σοβας εχει 10Ε το 25κιλο και καλυπτεις παχη μεχρι 3εκ...
Επισης για ρωγμες και light λουκια 2-3εκ κανει και η μπλε ακρυλικη κολλα πλακιδιων durostick ή madras super.
Απο εκει και περα ορεξη να χεις ειτε παιρνεις ετοιμο σοβα βασικης στρωσης (γκρι) και μετα απο 2 μερες περνας και τον τελικης στρωσης (λευκο)..
Φυσικα μπορεις να κανεις και παραδοσιακο χαρμανακι αν περισσευουν υλικα (αμμος, τσιμεντο, ασβεστης)Αλλα μια φωτο και περιγραφη του τι ειναι αυτο εκει το κρακ θα ειναι κατατοπιστικη...
Βιλβιοθηκη... Βγαλε 1-2 φωτο με τα σημεια που εχουν σκασει...
Μπορει και να μην αξιζει τον κοπο να την φτιαξεις καν εκτος αν εχεις απλετο ελευθερο χρονο και ορεξη..
Αν ειναι πλαγιανα ή πλατη ισως αξιζει η αντικατασταση κομματιων εξ ολοκληρου (αναλογα τον σχεδιασμο)
Μποιλερ φυσικου αεριου???
Ελπιζω να μην εννοεις επιτοιχο λεβητα που παραγει και ζεστο νερο..Αν ειναι μποιλερ σκετο δεν αξιζει να ασχοληθεις με αυτοματισμο, απλα μπαινει σε ενα σημειο μια 3οδη βανα και κανεις εναλλαγη χειροκινητα...
Αν ειναι επιτοιχο που παραγει ζεστο νερο τοτε με εναν σχετικα πολυπλοκο αυτοματισμο μπορεις να το κανεις...Προσωπικα θα επελεγα την 3οδη ή μαλλον θα επελεγα καταργηση του μποιλερ και να δουλευω μονο το ηλιακο με ηλιο/ρευμα...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
αν δεν έχει καθόλου χρώμα ή άλλο υλικό (σκέτο ξύλο δλδ) θέλει πρώτα πέρασμα με αστάρι ώστε να πιάσει πάνω του το χρώμαΕιναι ήδη βαμμένη άσπρη, αλλά το χρώμα έχει παλιώσει και έχει ξεκολλήσει σε διάφορα σημεία λόγω υγρασίας (έφυγαν δηλαδή ολόκληρα κομμάτια, μεγέθους σχεδόν Α4).
Βιλβιοθηκη... Βγαλε 1-2 φωτο με τα σημεια που εχουν σκασει...
Μπορει και να μην αξιζει τον κοπο να την φτιαξεις καν εκτος αν εχεις απλετο ελευθερο χρονο και ορεξη..
Αν ειναι πλαγιανα ή πλατη ισως αξιζει η αντικατασταση κομματιων εξ ολοκληρου (αναλογα τον σχεδιασμο)Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο το έπιπλο, δεν έχει πλάτη, είναι περίπου σαν την ikea expedit.
Θέλω να τη βάψω μαύρη για να ταιριάζει με την άλλη βιβλιοθήκη μου και να βάλω τα ποτά εκεί. Δε με νοιάζει να γίνει τρομερή δουλειά, η βιβλιοθήκη έχει μηδενική αξία, τη ξέθαψε φίλος από το υπόγειο του. Δε νομίζω να μου πάρει πολλές ώρες, ένα συμμάζεμα θέλω να της κάνω.Θα τη τρίψω με γυαλόχαρτο (δεν έχω τριβείο) να φύγει οτι είναι να φύγει και μετά θα τη βάψω με λαδομπογιά με ρολό. Σωστά; Θέλει αστάρι;
-
Μην πολυσκάσεις. Τρίψε τα σημεία όπου έχει φύγει το χρώμα με λεπτό γυαλόχαρτο για να ισιώσουν οι ανωμαλίες, βάλε λίγο αστάρι εκεί που έχει φανεί το ξύλο και πλάκωσέ το με το ρολάκι (τύπου σφουγγαριού, όχι το άλλο το μαλλιαρό που είναι για τοίχους). Θα αντέξει περισσότερο απ' όσο θα το χρειαστείς.
Αφού θα βρίσκεται μέσα στο σπίτι, προτίμησε οικολογικό χρώμα χωρίς πολλούς διαλύτες και μυστήρια μέταλλα. -
Μήπως το επιπλάκι δεν είναι βαμμένο;; Εννοώ μήπως είναι νοβοπάν από κάτω και απο πάνω έχει λεπτό, κάτω από χιλιοστό επένδυση είτε αληθινού ξύλου (πιο παλιά είχαν, ακόμα και τα φτηνά του ΙΚΕΑ προτού φτηνύνουν πολύ) είτε ψεύτικο πλαστικό τύπου βινυλίου ή μελαμίνη;;
Ποια η δυσκολία να χρησιμοποιηθεί θερμοσίφωνας τριπλής ενέργειας (ηλιακός, ηλεκτρικός, μπόιλερ ότι καυσίμου και να είναι ή καλοριφέρ);;
-
λάθος post..
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Τι εχει ανοιξει εκει στον τοιχο που θελει σοβατισμα???
Σαν ρηγμα φενεται και διπλα εχει συρωμενη ή κατι τετοιο???Ταχυπηχτος σοβας εχει 10Ε το 25κιλο και καλυπτεις παχη μεχρι 3εκ...
Επισης για ρωγμες και light λουκια 2-3εκ κανει και η μπλε ακρυλικη κολλα πλακιδιων durostick ή madras super.
Απο εκει και περα ορεξη να χεις ειτε παιρνεις ετοιμο σοβα βασικης στρωσης (γκρι) και μετα απο 2 μερες περνας και τον τελικης στρωσης (λευκο)..
Φυσικα μπορεις να κανεις και παραδοσιακο χαρμανακι αν περισσευουν υλικα (αμμος, τσιμεντο, ασβεστης)το σημείο που βλέπετε είναι ακριβώς δίπλα στο κούφωμα της πόρτας του μπαλκονιού. Φαίνεται και ο ιμάντας από το ρολό. Μου κάνει εντύπωση πως πίσω από τον τοίχο δεν έχει τούβλα αλλά κενό! (ίσως να είχα αφήσει κενό για τα ξύλα που χρειάζονται για όλο τον μηχανισμό του ρολό)
Άρα που θα πιάσει ο σοβάς ;;;
-
Πήρα χθες δυο Groche, μια για την κουζίνια και μια για το μπάνιο.
Τι λέτε την παλεύω να τις βάλω μόνος μου ή θέλω υδραυλικό?Στην παλιά βρύση αυτή η σωλήνα 3/8 είχε 50 εκατοστά μήκος ενώ στην καινούργια 40 εκαταστά και δεν φτάνει στην παροχή. Μπορώ να πάρω 10εκ από την παλια σωλήνα και να τα ενώσω? Θα χρειασοτύμε γαλότσες?
-
Εγώ την είχα βάλει μόνος μου χωρίς να ξέρω τι μου γίνεται. Είχα βάλει στο νεροχύτη της κουζίνας και μπόλικη σιλικόνη και δεν το μετάνιωσα. Την επιπλέον που βγήκε έξω την έκοψα με φαλτσέτα προσεκτικά.
Να βάλεις στις ενώσεις των σωλήνων πλαστικό υλικό που δεν θυμάμαι πως το λένε (παλιά έβαζαν μαλλί, τζίβα κάτι τέτοιο) που το πουλάνε σε ρολάκι, σαν τα σελοτέιπ. Θα το τυλίξεις γύρω από το θηλυκό προς τη φορά του βιδώματος.Θα χρειαστείς
http://www.toolstore.gr/images/STA087368.jpg
http://www.gpantelios.gr/files/GP-127054002[2].jpgΤο καλό είναι όχι τόσο το ότι δεν έδωσα 50 ευρώ στον υδραυλικό, αλλά το ότι (1) είχε πλάκα, (2) ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει αν κάτι στραβώσει μελλοντικά, γιατί το τι κακοτεχνία και τσαπατσουλιά εντόπισα όταν αφαιρούσα τα παλιά υδραυλικά δεν λέγεται.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να βάλεις στις ενώσεις των σωλήνων πλαστικό υλικό που δεν θυμάμαι πως το λένε (παλιά έβαζαν μαλλί, τζίβα κάτι τέτοιο) που το πουλάνε σε ρολάκι, σαν τα σελοτέιπ. Θα το τυλίξεις γύρω από το θηλυκό προς τη φορά του βιδώματος.
Τεφλον και παλια εβαζαν καναβι .
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να βάλεις στις ενώσεις των σωλήνων πλαστικό υλικό που δεν θυμάμαι πως το λένε (παλιά έβαζαν μαλλί, τζίβα κάτι τέτοιο) που το πουλάνε σε ρολάκι, σαν τα σελοτέιπ. Θα το τυλίξεις γύρω από το θηλυκό προς τη φορά του βιδώματος.
Τεφλον και παλια εβαζαν καναβι .
Η καναβη ειναι καλυτερη αλλα ειναι δυσευρετη πανακριβη
-
Κανάβι και οχι κάνναβη
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]