-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Ξέρουμε στο περίπου περίπου, πόσο παει η τοποθέτηση πλακακιων για μέσα στο σπίτι;Στο σαλόνι έχουν φουσκώσει, πεταχτεί, ραγίσει και περιμένουμε απο μέρα σε μέρα τις εκρήξεις.
Στην κουζίνα λείπουν σχεδόν τα μισάΕχεις αποκλεισει την περιπτωση αυτη η καταστροφη να οφειλεται σε αλλη αιτια πχ μικροκαθιζηση του εδαφουν ??Συνεβη σε πολλα σπιτια χτισμενα διπλα στην Αττικη οδο
Πλακακια μπορεις να αγορασεις καλης ποιοτητας (πανακριβα) σε παρα πολυ καλη τιμη .,οταν ειναι τα τελευταια κομματια καποιας παρτιδας .Γ.Α -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα πλακάκια στο πάτωμα φουσκώνουν (σηκώνονται) όταν κατά την τοποθέτηση τα σφηνώνεις και δεν αφήνεις αρμό ανάμεσα από το πλακάκι και τον τοίχο (τον αρμό τον σκεπάζει το σοβατεπί).Aκριβώς, όπως και για το laminate !
Τιμή για τοποθέτηση πλακιδίων σήμερα είναι 12-13€/τμ και 3-5€/τρέχον μέτρο το σοφατεπί, με τα υλικά.
Ούτε € παραπάνω !!!
Αν κάποιος θέλει 'σχέδια' στην τοποθέτηση δαπέδων, (πχ ρομβοειδή τοποθέτηση) , καθώς και για τα πλακάκια τοίχου (μπάνια -κουζίνας κλπ), τα 15€/τμ είναι καλή τιμή. -
Καλημέρα!
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!Ας τα πάρουμε ένα - ένα.
Αποκλείω την περίπτωση καθίζησης, γιατί θα είχαμε δει ρωγμές ή μικρό-ρωγμές στους τοίχους του σπιτιού.
Το σπίτι από μόνο του (περισσότερο το υπόγειο δλδ) έχει τρελή ποσότητα μπετού. Όσοι μηχανικοί το είδαν μετά που το τελειώσαμε, έμειναν γιατί δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει τόσο ποσότητα για ένα σπίτι 2 ορόφων συν σοφίτας.Όντως τα πλακάκια δεν έχουν αρμούς.
Όπως είπα στο πρώτο post, ο μάστορας δεν είχε βάλει σταυρουδάκια γιατί ήθελε να μας το φτιάξει, όπως τα φτιάχνουν (είχε πει) στον Καναδά... οκέικ...
Φυσικά τα προβλήματα δεν άρχισαν τώρα, αλλά αρκετά χρόνια πίσω.
Πρώτα ξεκίνησε το υπόστρωμα, έπειτα φουσκώματα και μετά οι ρωγμές.
Το μεγάλο ¨δράμα¨ είναι τον τελευταίο χρόνο αλλά ρεσιτάλ δίνει τα τελευταία 24ωρα.Για την ώρα δεν υπάρχει η οικονομική ευκαιρία για αλλαγή τους.
Αν σκάσουν... έσκασαν... στην τελική θα έχει πλάκα να έχεις ένα σαλόνι στιλ ¨Βοσνία¨ θα δίνει άλλο αέρα
Όταν φτιαχτούν, θα φτιαχτούν στο σαλόνι και στην κουζίνα.
Ο διάδρομος, τα υπνοδωμάτια και το μπάνιο ακόμα δεν έχουν πρόβλημα.Edit: Τώρα είδα και την προηγούμενη σελίδα.
Το κακό είναι οτι εκεί που έχουν φουσκώσει, έχουν σπάσει κιόλας... αλλά δεν έχουν ξεκολλήσει.
Δεν τολμάω να τα βγάλω γιατί αφενός θα κάνει κανένα μπαμ στα μούτρα μου (έχουν σηκωθεί πάνω απο 5 πόντους) και αφετέρου είναι ήδη σπασμένα... -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Ήδη εδω και χρόνια έχουν αλλαχτεί κάποια πλακάκια της κουζίνας, τώρα κάποια άλλα εχουν φυγει και είναι κενό το σημείο εκεί και στο σαλόνι, σε πολλά σημεία ειναι κούφια (περπατάει ο σκύλος και κουνάει το τραπέζι πχ) και τώρα έχουν φουσκώσει και σε άλλο σημείο που περιμένουμε να ¨σκάσουν¨ απο μέρα σε μέρα.
Απο εχθες μέχρι σήμερα για να καταλάβεις, έχει γίνει καινούρια ρογμή πάνω απο ένα μέτρο μήκος και έχουν φουσκώσει τα πλακάκια γύρο της.μήπως έχεις κανάν τέτοιο σκύλο;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Δεν τολμάω να τα βγάλω γιατί αφενός θα κάνει κανένα μπαμ στα μούτρα μου (έχουν σηκωθεί πάνω απο 5 πόντους) και αφετέρου είναι ήδη σπασμένα...Σε λίγο θα βγει και η λάβα
-
ή κανα crowl απο το doctor who!
-
Έχω το εξής πρόβλημα: στο σπίτι έχω 3 παροχές νερού με 3 ξεχωριστά ρολόγια. Αυτό που θέλω είναι με κάποιο τρόπο να τις έχω και τις 3 ανοιχτές ταυτόχρονα και τα τρία ρολόγια να γράφουν το ίδιο, δηλαδή η κατανάλωση να μοιράζεται ισόποσα μεταξύ των ρολογιών.
Το πρόβλημα είναι οτι αυτή τη στιγμή οι παροχές έχουν διαφορετικές πιέσεις και αν τα έχω και τα τρία ανοιχτά ταυτόχρονα, πάνω απο το 60% του νερου βγαίνει απο την παροχή με τη μεγαλύτερη πίεση, με αποτέλεσμα αυτή να υπερχρεώνεται.
Καμιά λύση?
-
Ποιο το σκεπτικο χρήσης τριων παροχων?
-
Μονάδα παραγωγής μπύρας
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έχω το εξής πρόβλημα: στο σπίτι έχω 3 παροχές νερού με 3 ξεχωριστά ρολόγια. Αυτό που θέλω είναι με κάποιο τρόπο να τις έχω και τις 3 ανοιχτές ταυτόχρονα και τα τρία ρολόγια να γράφουν το ίδιο, δηλαδή η κατανάλωση να μοιράζεται ισόποσα μεταξύ των ρολογιών.Το πρόβλημα είναι οτι αυτή τη στιγμή οι παροχές έχουν διαφορετικές πιέσεις και αν τα έχω και τα τρία ανοιχτά ταυτόχρονα, πάνω απο το 60% του νερου βγαίνει απο την παροχή με τη μεγαλύτερη πίεση, με αποτέλεσμα αυτή να υπερχρεώνεται.
Καμιά λύση?
μειωτήρες πίεσης, ένας σε κάθε παροχή. βάζεις και μανόμετρο πάνω στον καθένα για να ρυθμίζεις/επιβλέπεις και θα βγάζουν όλοι το ίδιο
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Έχω το εξής πρόβλημα: στο σπίτι έχω 3 παροχές νερού με 3 ξεχωριστά ρολόγια. Αυτό που θέλω είναι με κάποιο τρόπο να τις έχω και τις 3 ανοιχτές ταυτόχρονα και τα τρία ρολόγια να γράφουν το ίδιο, δηλαδή η κατανάλωση να μοιράζεται ισόποσα μεταξύ των ρολογιών.
Το πρόβλημα είναι οτι αυτή τη στιγμή οι παροχές έχουν διαφορετικές πιέσεις και αν τα έχω και τα τρία ανοιχτά ταυτόχρονα, πάνω απο το 60% του νερου βγαίνει απο την παροχή με τη μεγαλύτερη πίεση, με αποτέλεσμα αυτή να υπερχρεώνεται.
Καμιά λύση?
μειωτήρες πίεσης, ένας σε κάθε παροχή. βάζεις και μανόμετρο πάνω στον καθένα για να ρυθμίζεις/επιβλέπεις και θα βγάζουν όλοι το ίδιο
Ετσι εκανα και εγω στην παροχη μου,γιατι λογω υπερβολικης πιεσης δικτιου στην περιοχη,δεν προλαβαινα να αλλαζω βρυσες.
Μολις εκοψα την πιεση απο το ρυθμιστη τελος και τα προβληματα με τις χαλασμενες βρυσες.Χαλαγαν τα λαστιχακια o-ring μεσα στις μπαταριες της κουζινας.3 βρυσες αλλαξα μεσα σε 1,5 χρονο -
Και τοποθετούνται αμέσως μετά το ρολόι;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Και τοποθετούνται αμέσως μετά το ρολόι;μετα το ρολοι τοποθετουνται.Στο δικο μου ειναι στο υπογειο ο ρυθμιστης, εκει που μπαινει η σωληνα της παροχης νερου μεσα στο σπιτι.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Καμιά λύση?
Ετσι εκανα και εγω στην παροχη μου,γιατι λογω υπερβολικης πιεσης δικτιου στην περιοχη,δεν προλαβαινα να αλλαζω βρυσες.
Μολις εκοψα την πιεση απο το ρυθμιστη τελος και τα προβληματα με τις χαλασμενες βρυσες.Χαλαγαν τα λαστιχακια o-ring μεσα στις μπαταριες της κουζινας.3 βρυσες αλλαξα μεσα σε 1,5 χρονοΟκ, μάλλον αυτό θα κάνω. Σε τί πιεση προτείνεις να το ρυθμίσω?
-
στα 4,2 bar ειναι τωρα που πηγα να δω το μανομετρο.
-
Αν αναφερόμαστε σε μονοκατοικία-2όροφο, τότε η πίεση του νερού μετά το ρολόι, είναι αρκετή αν ρυθμιστεί και στα 3 bar.
Θα πρότεινα μάλιστα, η πίεση να μην ξεπερνάει τα 3,5 bar, ειδικά αν τα σπιράλ σε καζανάκια -βρύσες κλπ, δεν είναι καινούρια ή καλής ποιότητας/ ενισχυμένα για αντοχή σε πιέσεις μέχρι 10 bar. Μπορεί να 'σκάσουν' και το χειρότερο, τη συγκεκριμένη στιγμή να λείπετε απο το σπίτι.
Αν αναφερόμαστε σε 4ο-5ο όροφο οικοδομής , τότε απαιτούνται μέχρι 4 bar. Μπακαλίστικα , ξεκινάμε με minimum 2 bar στο ισόγειο και ανεβαίνουμε 0,4-0,5 bar / όροφο, ώστε να έχουμε ικανοποιητική πίεση στο δίκτυο εκάστου ορόφου. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αν αναφερόμαστε σε μονοκατοικία-2όροφο, τότε η πίεση του νερού μετά το ρολόι, είναι αρκετή αν ρυθμιστεί και στα 3 bar.
Θα πρότεινα μάλιστα, η πίεση να μην ξεπερνάει τα 3,5 bar, ειδικά αν τα σπιράλ σε καζανάκια -βρύσες κλπ, δεν είναι καινούρια ή καλής ποιότητας/ ενισχυμένα για αντοχή σε πιέσεις μέχρι 10 bar. Μπορεί να 'σκάσουν' και το χειρότερο, τη συγκεκριμένη στιγμή να λείπετε απο το σπίτι.
Αν αναφερόμαστε σε 4ο-5ο όροφο οικοδομής , τότε απαιτούνται μέχρι 4 bar. Μπακαλίστικα , ξεκινάμε με minimum 2 bar στο ισόγειο και ανεβαίνουμε 0,4-0,5 bar / όροφο, ώστε να έχουμε ικανοποιητική πίεση στο δίκτυο εκάστου ορόφου.Σωστο και αυτο.Εμενα με 4,2 μπαρ στον 2ο οροφο στο μπανιο δεν εχει καλη πιεση στο τηλεφωνο του ντους.Ενω τα ντους στο ισογειο και στον 1ο οροφο δουλευουν με ικανοποιητικη πιεση.Δεν το ανεβαζω ομως φοβουμενος οτι θα αρχισουν παλι να χανουν τα λαστιχακια απο τις βρυσες.οταν το εβαλα στα 3-3,5 μπαρ το ντους στον 2ο οροφο κατουραγε ακομα και οταν ανοιγα τερμα την βρυση.
Βασικα η πιεση διαφερει πολυ απο περιοχη σε περιοχη,οποτε ολα αυτα ειναι ενδεικτικα. -
Μήπως η κατασκευή ολοκληρώθηκε σε διαφορετικές χρονικά φάσεις και χρησιμοποιήθηκαν και διαφορετικοί υδραυλικοί?
Γιατί ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί σωλήνες διαφορετικής διατομής /όροφο και πηγαίνοντας απο μικρότερη σε μεγαλύτερη υπάρχει θέμα στην πίεση. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Μήπως η κατασκευή ολοκληρώθηκε σε διαφορετικές χρονικά φάσεις και χρησιμοποιήθηκαν και διαφορετικοί υδραυλικοί?
Γιατί ενδέχεται να έχουν χρησιμοποιηθεί σωλήνες διαφορετικής διατομής /όροφο και πηγαίνοντας απο μικρότερη σε μεγαλύτερη υπάρχει θέμα στην πίεση.οχι δεν εχει γινει κατι τετοιο, γιατι ημουν παρων οταν ο υδραυλικος δουλευε στην δικια μου.Το ιδιο προβλημα εχουν και οι αλλοι με τις διπλανες μεζονετες του συγκροτηματος,οπου τις εχει φτιαξει παλι ο ιδιος υδραυλικος.
Το προβλημα στην περιοχη ειναι η πολυ υψηλη πιεση.Τον ρυθμιστη τον εβαλα για να μειωσω την πιεση. -
Τότε, οτι είχα να πώ με τις 'ερασιτεχνικές' μου γνώσεις, ... το είπα !
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]