-
Αν το βάλεις παράλληλα με το μήκος θα έχεις πολύ λιγότερες σειρές οπότε και λιγότερα κοψίματα για να σου έρθει σωστά στη διάσταση. Αν τα βάλεις παράλληλα με τη μικρή διάσταση πιο πολλές σειρές = πιο πολλά πριονίσματα και ίσως και πιο πολύ χασούρα....
Παρόλα αυτά νομίζω ότι μάλλον παράλληλα με τη μικρή διάσταση είναι καλύτερα, θα δείχνει πιο πλατύ το δωμάτιο και όχι πιο μακρύ από όσο ήδη είναι.
Ενδιαφέρουσα η άποψη για τη φωτεινότητα αλλά δεν με έχει πείσει ακόμα. -
Δεν είπαμε κάτι για τη φωτεινότητα, αλλά απλά για την κατεύθυνση του φωτός.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυτή εδώ είναι
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00213520/σημειωτέον ότι λόγο του ότι το διαμέρισμα είναι σε όροφο, είσαι υποχρεωμένος να βάλεις μονωτικό το οποίο πιστοποιημένα απορροφά τουλάχιστον 10db, αλλιώς μπορούν να σου στείλουν συνεργείο απ το δήμο και να σε βάλουν να το ξηλώσεις
Δεν είναι κακή ιδέα η υποχρεωτική μόνωση
-
Ναι κατάλαβα. Και έχετε δίκιο, αν δεν σου βγει πολύ καλό θα τονίζονται τυχόν ανωμαλίες. Αυτό εξαρτάται από το πόσο επίπεδο είναι το πάτωμα από κάτω, από το πόαο καλά θα βάλεις υπόστρωμα και ξύλα ή και από το πόσο καλά φτιαγμένα είναι τα ξύλα;;
Θα πρέπει δηλαδή κανείς να υπολογίσει και να ζυγίσει όλα τα παρακάτω:
- ευκολία τελειωμάτων σε πόρτες δωμάτια
- κατεύθυνση φωτός
- ευκολία τοποθέτησης με λιγότερα κοψίματα και χασούρα
-
Προφανώς και απ' τις τρεις παραμέτρους που αναφέρεις εξαρτάται, Όνυχα.
-
Ωραια τιμη το ikea laminate αλλα το σχεδιο δεν μου αρεσε. Ενα σχεδιο μονοκοματο ανα φύλο νομιζω ειναι ποιο ωραιο. Εγω πριν ενα μηνα εστρωσα περιπου 20τμ και πηρα ενα 6mm της kronotex στα ~6,5€/τμ και με ενα 3mm υποδαπεδο και τα σοβατεπι μου βγηκε περίπου 10€/τμ.
Απο ποιοτητα 'λενε' τα της ikea? Τι κατασκευης είναι, κινεζιες να φανταστω?
edit: τελικα ποσο εχει το μέτρο, 5.99€ ή 14.32€ ανα τμ? -
Ο χρήστης nEK έγραψε:
edit: τελικα ποσο εχει το μέτρο, 5.99€ ή 14.32€ ανα τμ?
14,32€ ειναι το κάθε πακέτο συσκευασίας!
@ drifter : Άνετα πάντως (και αφού-αν κατάλαβα- δεν είναι ιδιόκτητο ) θα έβαζα το SLATTEN με 3.5 €/τμ! -
tsoukou, αυτό που λες είναι λεπτό και υπάρχει θέμα και κατά την τοποθέτηση, αλλά και μετά κατά την χρήση.
έχει βγάλει προβλήματα -
Απ την ... οθόνη για καλό μου φάνηκε, αλλά .... 'όσα ξέρει ο νοικοκύρης-δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος' !
-
Προσοχή στην τοποθέτηση.
Περιμετρικά στους τοίχους θα πρέπει να μείνει ενα κενό μεταξύ Laminate και επιφάνειας τοίχου περίπου 1cm για να μπορεί να 'κινείται'. Το κενό αυτό καλύπτεται από το σοβατεπί , το οποίο συνήθως είναι στον ίδιο χρωματισμό με το πάτωμα.
Καλή δουλειά rx8_drifter -
Να παρεις και μια ξυλοκολα που γινεται διαφανη για να κολλησεις οσα κομματια σου βγουν κοντα ή μικρα στις ακρες και κυριως για χρήση στο τελειωμα!
-
Ευχαριστουμε για τα tips, μετά τα χριστουγεννα θα εχετε φωτο
-
Ξέρει κανείς αν γίνεται να βαφτεί σε ένα σπίτι 1 ή 2 δωμάτια το πολύ και όχι όλα; Υπάρχει μπογιατζής που θα έρθει μόνο για 2 δωμάτια και όχι για όλα;
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Ξέρει κανείς αν γίνεται να βαφτεί σε ένα σπίτι 1 ή 2 δωμάτια το πολύ και όχι όλα; Υπάρχει μπογιατζής που θα έρθει μόνο για 2 δωμάτια και όχι για όλα;Βεβαίως και γίνεται, όλοι το κάνουν και μάλιστα αν δεις αγγελιές μερικοί χρεώνουν με το δωμάτιο.
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Ξέρει κανείς αν γίνεται να βαφτεί σε ένα σπίτι 1 ή 2 δωμάτια το πολύ και όχι όλα; Υπάρχει μπογιατζής που θα έρθει μόνο για 2 δωμάτια και όχι για όλα;
Βεβαίως και γίνεται, όλοι το κάνουν και μάλιστα αν δεις αγγελιές μερικοί χρεώνουν με το δωμάτιο.
Δηλαδή θα μου πει ας πούμε 100€ το 1 δωμάτιο; Ανάλογα το μέγεθος πάει;
-
Ξέρει κανείς αν γίνεται να βαφτεί σε ένα σπίτι 1 ή 2 δωμάτια το πολύ και όχι όλα; Υπάρχει μπογιατζής που θα έρθει μόνο για 2 δωμάτια και όχι για όλα;Φυσικα και γινεται. Ακομη κι αρχαριος να εισαι ομως, αν δεν ειναι πααααρα πολυ χαλια το δωματιο, καντο μονος σου (καλο ειναι να σου πει και καποιος 2-3 πραγματακια). Θα παιδευτεις λιγακι, αλλα σκεψου το οφελος: θα ερχεσαι στα μαστορεματα του 4τφ και θα λες βαθυστοχαστα λογια για τους στοκους και τα κοψιματα. Αξια ανεκτιμητη.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Φυσικα και γινεται. Ακομη κι αρχαριος να εισαι ομως, αν δεν ειναι πααααρα πολυ χαλια το δωματιο, καντο μονος σου (καλο ειναι να σου πει και καποιος 2-3 πραγματακια). Θα παιδευτεις λιγακι, αλλα σκεψου το οφελος: θα ερχεσαι στα μαστορεματα του 4τφ και θα λες βαθυστοχαστα λογια για τους στοκους και τα κοψιματα. Αξια ανεκτιμητη.
Δεν μου έχω εμπιστοσύνη.
-
Βεβαίως και γίνεται, όλοι το κάνουν και μάλιστα αν δεις αγγελιές μερικοί χρεώνουν με το δωμάτιο.
Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.xe.gr/search?Item.master_subtype=116529&Item.master_type=114588&System.item_type=xe_stelexos&Transaction.type_channel=117526
-
Ο χρήστης vespas έγραψε:
Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.xe.gr/search?Item.master_subtype=116529&Item.master_type=114588&System.item_type=xe_stelexos&Transaction.type_channel=117526
Πολύ χρήσιμο
-
Για 2 δωμάτια (τοίχοι-ταβάνια, όχι πόρτες-ντουλάπες κλπ), το κόστος σε μέσης τιμής υλικά δεν υπερβαίνει τα 30 €, αν μιλάμε για φρεσκάρισμα (2 χέρια) και όχι για δωμάτια με υγρασίες, ξυσίματα φουσκωμένων χρωμάτων, σπατουλαρίσματα μεγάλων επιφανειών κλπ.
Επομένως, η δουλειά για 2 δωμάτια είναι συνολικά 8-10 ώρες και λόγω ΔΝΤ, 120-150€ μαζί με τα υλικά είναι μιά σωστή τιμή, απο κεί και πάνω
Edit: Αυτές οι αγγελίες με τα 20 €/δωμάτιο, μόνο γέλια μου προκαλούν.
Να σας στείλω τότε τον γάτο μου να σας το βάψει !
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]