-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Η αποχέτευση τις μπανιέρας δεν ''διώχνει'' και πολύ καλά τα νερά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ξεβουλώματος?tub-o-flo, και αν δεν δείς διαφορά, τότε ... ατσαλίνα ξεβουλώματος, 3 - 4€
-
ok tnx !
-
έχω 2 σίτες tesa 1.20x2.20 και θέλω να φτιάξω μια ενιαία σίτα ~2.50x2/2+. Πώς θα τις ενώσω μεταξύ τους; (θα κόψω 10 πόντους από το ύψος και θα το κοτσάρω στο πλάτος. Στις άκρες θα τις ενώσω με ξύλο ώστε να φτιάξω ένα παραλληλόγραμμο πλαίσιο με σίτα. Με τι να ενώσω τις σίτες μεταξύ τους και με τι στα ξύλα για να μη φεύγουν με το παραμικρό; βενζινόκολλα κάνει;
-
Tη σίτα θα την πιάσεις με πηχάκι 1,5 εκ. πλάτους, το ποίο θα καρφώσεις στην εξωτερική επιφάνεια ('πρόσωπο') του τελάρου που θα φτιάξεις και ανά 10 εκ. με ψιλά καρφάκια , αφού ανάμεσα σε ξύλινο πλαίσιο-πηχάκι θα έχεις 'παρεμβάλει' τη σίτα.
Στη μέση σου συνιστώ να βάλεις άλλο ένα ξύλο κάθετα (στο 1,2μ), στο σημείο που θα ενώνονται οι σίτες, ώστε να δέσει καλύτερα το ξύλινο πλαίσιο , διότι τα 2,5μ πλάτος είναι μεγάλο άνοιγμα και δεν θα είναι σταθερό, εύκολα θα στραβώσει και θα γίνει 'ρομβοειδές' Με τον τρόπο που σου περιέγραψα θα ενώσεις και τα 2 κομμάτια σίτας πάνω στο 'ενδιάμεσο' ξύλο.Αν δεν θέλεις να βάλεις ενδιάμεσα ξύλο, τις γωνίες του πλαισίου να τις ενώσεις με σιδηρογωνιές και όχι με κατευθείαν βίδες στα ξύλα. Σε αυτή την περίπτωση, τις σίτες θα ενώσεις με ράψιμο των 2 κομματιών με ψιλή πετονιά !
Buona fortuna ! -
με καρφωτικό σκεφτόμουν βασικά τη σύνδεση στο ξύλο επειδή δεν έχω πηχάκια
ευχαριστώ για τις οδηγίες -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Tη σίτα θα την πιάσεις με πηχάκι 1,5 εκ. πλάτους, το ποίο θα καρφώσεις στην εξωτερική επιφάνεια ('πρόσωπο') του τελάρου που θα φτιάξεις και ανά 10 εκ. με ψιλά καρφάκια , αφού ανάμεσα σε ξύλινο πλαίσιο-πηχάκι θα έχεις 'παρεμβάλει' τη σίτα.
Στη μέση σου συνιστώ να βάλεις άλλο ένα ξύλο κάθετα (στο 1,2μ), στο σημείο που θα ενώνονται οι σίτες, ώστε να δέσει καλύτερα το ξύλινο πλαίσιο , διότι τα 2,5μ πλάτος είναι μεγάλο άνοιγμα και δεν θα είναι σταθερό, εύκολα θα στραβώσει και θα γίνει 'ρομβοειδές' Με τον τρόπο που σου περιέγραψα θα ενώσεις και τα 2 κομμάτια σίτας πάνω στο 'ενδιάμεσο' ξύλο.Αν δεν θέλεις να βάλεις ενδιάμεσα ξύλο, τις γωνίες του πλαισίου να τις ενώσεις με σιδηρογωνιές και όχι με κατευθείαν βίδες στα ξύλα. Σε αυτή την περίπτωση, τις σίτες θα ενώσεις με ράψιμο των 2 κομματιών με ψιλή πετονιά !
Buona fortuna !Οχι οτι καταλαβα αλλα η απορια μου ειναι ,τι χρονος απαιτειται κ ποιο ειναι το κοστος κατασκευης
-
μηδαμινό, οι σίτες είναι το πιο ακριβό
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
** Οχι οτι καταλαβα **:lol: αλλα η απορια μου ειναι ,τι χρονος απαιτειται κ ποιο ειναι το κοστος κατασκευηςΚαι εσύ τέκνον Βρούτε???
Βρε, την κατασκευή τη θέλει για μιά βδομάδα ή να κάνει τη δουλειά της για κάποια χρόνια ?
Το κόστος δεν περνάει τα 50 € (όλα μαζί τα υλικά/σίτες ) και ο χρόνος (αφού κόψει τα ξύλα-πηχάκια σε Praktiker, .. αλλού.., κλπ ... ) για τη συναρμολόγηση τις 2-3 ώρες.
Το καρφωτικό είναι μιά λύση, αλλά σε τυχόν κατά λάθος τράβηγμα της σίτας, θα ξηλωθεί πολύ πιό εύκολα.
Όσο για τις ενώσεις του ξύλινου πλαισίου με καρφωτικό .....Τέσπα, όλα εξαρτώνται απο το πόσο στιβαρή θέλεις την υπόψη κατασκευή, ή όχι !!!
-
σκέφτομαι τώρα ότι αυτό θα 'ναι κοτζάμ ματζαφλάρι και θα μου τρώει χώρο αποθήκευσης, μια εναλλακτική που μου ρχεται στο μυαλό είναι να στερεώσω τη σίτα στη μια μεριά της κολόνας της πόρτας και την άλλη άκρη να τη βάλω σ'ένα μεταλλικό κάθετο ματσούκι με μαγνητάκια να πιάνει στην άλλη άκρη. αν δεν καταλάβε κανείς θα επανέλθω αύριο με περισσότερα γιατί δε θυμάμαι τώρα ακριβώς τις επαφές
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
σκέφτομαι τώρα ....Αν σου ξαναπώ τις ιδέες μου, σφύρα μου ! Ούτε τον κόπο μου να ποστάρω δεν 'έβγαλα' !
-
δεν πήγε χαμένη η ιδέα βρε, και ούτε την αποκλείω
άλλωστε πάσα γνώση χρήσιμη -
dbekos ωραία και αναλυτική η περιγραφή σου, για σωστό αποτέλεσμα
-
Για να βοηθήσουμε σε απλά πράγματα, ότι μπορούμε κάνουμε (...... γράφουμε για την ακρίβεια)
Άλλοι μπορούν ίσως και καλύτερα -
Αν είναι να κάνουμε, ας βάλουμε κανά χεράκι Τώρα για το καλύτερα, πάντα θα υπάρχει κάποιο που ξέρει καλύτερα. Προς το παρόν θα βολευτούμε με ό,τι έχουμε
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Για να βοηθήσουμε σε απλά πράγματα, ότι μπορούμε κάνουμε (...... γράφουμε για την ακρίβεια)
Άλλοι μπορούν ίσως και καλύτεραβλέπω την παρεξήγηση την έχετε στο τσεπάκι
για αυτό που ρώτησα η απάντησή σου ήταν άψογη και κατατοπιστικότατη.
Αν όμως δεν κάνω αυτό που σκέφτηκα παρακάτω, δεν σημαίνει ότι δε με βοήθησες και ότι δεν ήταν σωστή, αφού θα είναι κάτι διαφορετικόΝα λέμε τα πράματα με τ'όνομά τους
-
Εχουμε προβλημα με ποντικια στο κηπο και στη πυλωτη.Εχει κανεις εμπειρια απο καποια αξιοπιστη λυση?Ακουσα για καποιες συσκευες που παραγουν υπερηχους και απωθουν τα τρωκτικα.Τις εχει δοκιμασει καποιος?Που μπορω να τις βρω??
-
γατούλες, ειναι η καλύτερη απάντηση που μπορείς να πάρεις...
-
Ξέχνα τις 'υπερηχητικές συσκευές' και προτίμησε αυτό
-
ή αυτό
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
γατούλες, ειναι η καλύτερη απάντηση που μπορείς να πάρεις...Ευχαριστουμε αλλα εχουμε δυο γερμανικους ποιμενικους 60- 70 kg ο καθενας.Ειναι και λιγο 'ανησυχοι'
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]