-
Βαζεις γατες να κυνηγησουν τα ποντικια, ο σκυλος κανει παρτυ με τις γατες, κ ειναι ολοι χαρουμενοι (εκτος ισως απο τα ποντικια) .
Μια που μιλαμε για μαστορεματα, η κουζινα μου:
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Μπορεί να σας φανεί off topic, αλλά ΔΕΝ είναι:Πως μπορεί κανείς να ξεφορτωθεί ποντίκια κι αρουραίους από κήπο εξοχικής κατοικίας όπου κυκλοφορούν ελεύθερα σκύλος και παιδιά;
Υπάρχει κάποιο ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ φάρμακο ή κάτι που να μπαίνει ΜΕΣΑ στις τρύπες για να μην το φτάνει ο σκύλος;Υπάρχουν (εκτός από τις γάτες, που συνήθως δεν τα πηγαίνουν καλά με τον σκύλο) ειδικές παγίδες, που παίρνουν ειδικά φάρμακα κ κάνουν την μυοκτονία ακίνδυνη για τα κατοικίδια. Πολύ αποτελεσματικές, αν θέλεις λεπτομέρειες ... πμ.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας...
Όντως οι γάτες θα ήταν ότι καλύτερο (αν και μερικοί αρουραίοι μου φαίνονται μεγαλύτεροι σε μέγεθος από μια νορμάλ γάτα ).Το πρόβλημα είναι ο σκύλος φύλακας που μάλλον δεν θα δεχτεί να μοιραστεί το οικόπεδο με τις ψιψινούλες...
Δεν υπάρχει κάτι που να το ρίχνεις ΜΕΣΑ στις τρύπες και να τα ξεκάνει (έτσι δεν θα υπάρχει κίνδυνος για τα υπόλοιπα ζώα);
Παλιότερα είχα ακούσει για 'κριθαράκι' αλλά δεν ξέρω τι είναι αυτό.Επίσης διάβασα σε γερμανικό φόρουμ για έναν τύπο που έριξε βενζίνη μέσα στις τρύπες και μετά έβαλε φωτιά...απλά φοβάμαι να μην γίνω ο πρώτος Έλλην αστροναύτης με το που ανάψω το σπίρτο
(ειδικά όταν η τρύπα οδηγεί στον βόθρο!).Αν και φιλόζωος, μας έχουν κάνει αρκετή ζημιά στους κήπους με τις τρυπάρες τους και φαίνεται ότι έχουν και γεννήσει, οπότε μάλλον πρέπει να πάρουμε ΔΡΑΣΤΙΚΑ μέτρα!
ililias you have a message!
-
Οταν προκειται για ΠΑΤΕΝΤΑ, να εμπιστευεσαι μονο ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ, οι δυτικοευρωπαιοι δεν τα πανε καλα με τετοιες αγριαδες
-
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας...
Όντως οι γάτες θα ήταν ότι καλύτερο (αν και μερικοί αρουραίοι μου φαίνονται μεγαλύτεροι σε μέγεθος από μια νορμάλ γάτα ).Το πρόβλημα είναι ο σκύλος φύλακας που μάλλον δεν θα δεχτεί να μοιραστεί το οικόπεδο με τις ψιψινούλες...
Δεν υπάρχει κάτι που να το ρίχνεις ΜΕΣΑ στις τρύπες και να τα ξεκάνει (έτσι δεν θα υπάρχει κίνδυνος για τα υπόλοιπα ζώα);
Παλιότερα είχα ακούσει για 'κριθαράκι' αλλά δεν ξέρω τι είναι αυτό.Επίσης διάβασα σε γερμανικό φόρουμ για έναν τύπο που έριξε βενζίνη μέσα στις τρύπες και μετά έβαλε φωτιά...απλά φοβάμαι να μην γίνω ο πρώτος Έλλην αστροναύτης με το που ανάψω το σπίρτο
(ειδικά όταν η τρύπα οδηγεί στον βόθρο!).Αν και φιλόζωος, μας έχουν κάνει αρκετή ζημιά στους κήπους με τις τρυπάρες τους και φαίνεται ότι έχουν και γεννήσει, οπότε μάλλον πρέπει να πάρουμε ΔΡΑΣΤΙΚΑ μέτρα!
ililias you have a message!
Αν εχουν κανει τρυπες στο εδαφος ΝΕΡΑΚΙ ΝΑ ΤΑ ΠΝΙΞΕΙς .
Απλα θα χρειαστει να αλλαξεις το λαστιχο ,τοσες φορες οσες κ οι τρυπες .
Οι γατες θα κανουν την δουλεια τους οσο εσεις θα απουσιαζετε κ θα σας περιμενουν εχοντας παρει θεση πανω στον μαντροτοιχο -
Ο χρήστης webfox έγραψε:
Επίσης διάβασα σε γερμανικό φόρουμ για έναν τύπο που έριξε βενζίνη μέσα στις τρύπες και μετά έβαλε φωτιά..
Kι εγω διαβασα για μια γρια που για να φτιαξει κολλυβα κατέκαψε ολη την Ηλεία,προσοχη γιατι οι προθεσεις και το αποτελεσμα συχνα δεν συμπίπτουν.
-
Επειδή θέλω να βάλω ένα A/C στην Μεγαλόπολη και το σπίτι είναι του ΄60 με μονοφασικό ρεύμα και παλαιά εγκατάσταση, πως μπορώ να καταλάβω τι σηκώνει?
-
τι Α/C? Watt
κοίτα την αντίστοιχη ασφάλεια ή τράβα καινούρια γραμμή αν μπορείς. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τι Α/C? Watt
κοίτα την αντίστοιχη ασφάλεια ή τράβα καινούρια γραμμή αν μπορείς.ενα Daikin Inverter 9άρι σκέφτομαι
-
δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα.
φρόντισε ο εγκαταστάτης να έχει σοβαρό καλωδιο, εάν το κάνεις με μπρίζα εσωτερικά και όχι απο κάποιο κουτί φρόντισε να εφαρμόζει καλά η μπρίζα, τσέκαρε τα καλώδια της να είναι σωστά ενωμένα πίσω, μην βάζεις και άλλες καταναλώσεις και θα είσαι οκ.(99%) -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Επειδή θέλω να βάλω ένα A/C στην Μεγαλόπολη και το σπίτι είναι του ΄60 με μονοφασικό ρεύμα και παλαιά εγκατάσταση, πως μπορώ να καταλάβω τι σηκώνει?Μην εμπιστεύεσαι τα καλώδια. Τα παλιά παίρνουν φωτιά εύκολα. Άλλαξε πίνακα ή (αν γίνεται) μόνον ασφάλειες, αλλά και το καλώδιο που θα πηγαίνει στο a/c βάλε το καινούριο, έστω κι εξωτερικό (με κανάλι).
-
+1
Κάρφωσε ξεχωριστό καλώδιο για το a/c. Αν διαλέξεις την διαδρομή μπορεί να μη φαίνεται πολύ. -
Πηρα ενα πολυμπριζο πριν λιγες μερες και καθε φορα (ειναι ηδη στο ρευμα) που βαζω
μια συσκευη κανει ενα τσαφ και το ψιλοφοβαμαι αυτο.Πριν λιγο το ξαναεκανε και επεσε το η ασφαλεια.
Γιατι το κανει αυτο και τι μπορω να κανω σχετικα ;
-
Βασικά ... μην ξαναπάρεις έτοιμο πολύμπριζο. Παίρνε καλώδιο κ εξαρτήματα κ φτιάχνε το μόνος σου.
Άνοιξέ το και έλεγξε: τα καλώδια πρέπει να είναι καλά σφιγμένα και τα λαμάκια απ' όπου παίρνεις το ρεύμα σφιχτά. -
Δεν κατεχω μια απο ηλεκτρολογικα
-
Σιγα μην φτιαξει δικο του πολυπριζο.
Αρκει να παιρνει ενα της προκοπης και να μην του βαζει πανω της παναγιας τα ματια.
Παντως εγω ακομα και με κατι εντελως no name δεν ειχα ποτε κανενα θεμα. -
Δεν γνωριζω αν ειναι μαρκας.
Η απορια μου ειναι γιατι το κανει αυτο, απο ηλεκτρολογικης αποψης.
Κι αν μπορω να κανω κατι για να μην καψω καμια συσκευη μου.Πανω του εχω 3 συσκευες μονιμως (hard disk, router, pc)
και καμια φορα 4.Το αρκετα μεγαλο 'τσαφ' εγινε οταν εβαζα ως τριτη εναν φορτιστη.
Κι αλλες φορες το εκανε αλλα ετσι δυνατα + κατεβασμα ασφαλειας ποτε -
για να ριχνει την ασφάλεια
α) η τραβάει περισσοτερο ρευμα απο την προδιαγραφή της ασφάλειας
β) γινεται βραχυκύκλωμα
με τι λογική οτι οι συσκευές σου δεν 'τραβάνε' πολυ ρεύμα κάτι φταίει με το πολμπριζο (και πιθανως με την μπριζα που βαζεις το φορτιστη)
καλυτερα αλλαξε το με καινουριο
-
Ψάχνομαι για αγορά ηλεκτροκίνητου κρουστικού δράπανου και κατσαβιδιού.
Από μάρκες πάω είτε για Βlack&Δecker είτε για Bosch...απ' ό,τι μου έχουν πει, είναι οι καλύτερες.
Από ό,τι έχω καταλάβει, κάποιες φορές τα επαναφορτιζόμενα είναι 'λίγα' (διορθώστε με αν κάνω λάθος), και για κάποιες δουλειές είναι απαραίτητο το δράπανο που λειτουργεί απευθείας με ρεύμα από την πρίζα, καθώς είναι πιο 'δυνατό'.
Εν τούτοις μου χρειάζεται και ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι που δεν θα έβλαπτε να είναι και δράπανο, για την περίπτωση που κάπου δεν φτάνει το καλώδιο κλπ κλπ.
Τι λέτε; Αρκεί ένα επαναφορτιζόμενο για όλες τις δουλειές ή καλού-κακού να πάρω ένα επαναφορτιζόμενο δραπονοκατσάβιδο+1 κρουστικό δράπανο που να δουλεύει απευθείας από την πρίζα;
Επιπλέον, υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να προτιμηθεί η Bosch ή η Black&Decker;
Και, για τις περισσότερες δουλειές εντός σπιτιού, και άντε για την περιστασιακή λίγο πιο χοντρή δουλειά, τι ισχύος μηχανήματα πρέπει να κοιτάξω; Είδα ένα 600 W, 3000 rpm της Bosch και ένα 700 W, 2500 (ή 2800) rpm της B&D...είναι καλά αυτά τα νούμερα; Κάτι άλλο που πρέπει να κοιτάξω; Ικανότητα διάτρησης σε mm?
Τέλος, υπάρχει ηλεκτρικό εργαλείο (μη επαναφορτιζόμενο) που να είναι και δράπανο και κατσαβίδι; Απ' ό,τι είδα όχι...τα μη επαναφορτιζόμενο είναι απλώς δράπανα....περιστρεφόμενα με μία μόνο φορά..
Υ.Γ. Διαθέτω 200 € κατά απολύτως ανώτατο όριο.
-
Πως δεν υπαρχει και δραπανο και κατσαβιδι ρευματος μαζι;Εγω ενα τετοιο της μπος εχω ,και για να τρυπαω αλλα και για να βιδωνω/ξεβιδωνω.ΓΙα ποιο χοντρες δουλειες εχω ενα που παίρνει καλεμι ,τρυπανια και κατσαβιδι.
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]