-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δυστυχώς ο χώρος αποθήκευσης είναι υπόγειο, με μπόλικη υγρασία. Σ' ευχαριστώ πάντως. Θα κοιτάξω να τα τυλίξω σε πλαστικό μήπως και τα κρατησω σε καλή κατάσταση.βάλε κ ένα αφυγραντήρα μέσα στο δεματάκι που θα κάνεις θα δουλέψει κατά πάσα πιθανότητα
υπάρχουν διάφοροι... πχ της 3Μ -
εμείς πάντως τόσα χρόνια χειμώνα καλοκαίρι δεν έχει πάθει τπτ το ξύλο. βέβαια κάθε χρόνο βερνικώνεται
-
πήρα τις προάλλες μια σέγα black n decker απ'το praktiker που χε προσφορά στα 25€. εχθές που έκοβα κάτι χοντρά ξύλα από πάγκο μια χαρά τα κατάφερε
-
Θέλω να αλλάξω το δάπεδο στο γκαράζ. πρέπει να ναι 15-20 τμ. τώρα έχει τσιμεντόπλακα αλλά παρόλο που την έχω βάψει φεύγει εύκολα το χρώμα. τι είναι καλύτερα να βάλω, κανονικό πλακάκι, πλαστικό δάπεδο ή πλαστικό πλακάκι? με ενδιαφέρει κάτι value for money, και οικονομικό, αλλά και ν'αντέξει στον χρόνο και να καθαρίζεται εύκολα εννοείται
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Θέλω να αλλάξω το δάπεδο στο γκαράζ. πρέπει να ναι 15-20 τμ. τώρα έχει τσιμεντόπλακα αλλά παρόλο που την έχω βάψει φεύγει εύκολα το χρώμα. τι είναι καλύτερα να βάλω, κανονικό πλακάκι, πλαστικό δάπεδο ή πλαστικό πλακάκι? με ενδιαφέρει κάτι value for money, και οικονομικό, αλλά και ν'αντέξει στον χρόνο και να καθαρίζεται εύκολα εννοείταιΠαρόμοιο προβληματισμό έχω και εγω -και ρωτώ: τι είδος επίστρωση γίνεται στα υπόγεια parking? Μοιάζουν να είναι βαμμένα με υλικό που ψιλο-γυαλίζει (εξ' ου και το στρίγγλισμα από τα λάστιχα), αλλά τι είναι αυτό?
-
Κοίταξε [url]http://www.isomat.gr/ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ-ΔΑΠΕΔΑ/Εποξειδικά-Δάπεδα/[/url] αν και το πλακάκι δεν έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος.
-
Η λύση είναι βιομηχανικό δάπεδο, αλλά θα κοστίσει λίγο... Πλακάκια κλπ αποκλείονται από εμένα λόγο κόστους(γκαράζ είναι, δε θα κοιμάσαι μέσα). Μια καλή τσιμεντοκονία(βάλε αρκετό τσιμέντο και καμιά ρυτίνη) είναι ταμάμ. Βάψτο και με ειδικό χρώμα(κεραμιδί και γκρι υπάρχει μόνο) και είσαι έτοιμος.
15 χρόνια άντεξε απλή τσιμεντοκονία, αλλά άρχισε να σπάει πέρυσι .
Σκέφτηκα για οικονομική λύση πλάκες πεζοδρομίου ή κυβόλιθους... -
Αν έχεις τσιμεντοκονία, για να μη τρίβεται εύκολα βάψτην με το BI-100 της isomat που είναι οικονομικό (είναι άχρωμο, σα νερό).
Αυτό χρησιμοποίησα ανακατεύοντάς το με κόκκινο χρώμα σε σκόνη.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν έχεις τσιμεντοκονία, για να μη τρίβεται εύκολα βάψτην με το BI-100 της isomat που είναι οικονομικό (είναι άχρωμο, σα νερό).Αυτό χρησιμοποίησα ανακατεύοντάς το με κόκκινο χρώμα σε σκόνη.
αυτό κάνει και για τσιμεντόπλακα ? την έχω ήδη περάσει με τσιμεντόχρωμα, αλλά έχει 'σπάσει' σε διάφορα σημεία. να το σκουπίσω και να περάσω με αυτό το υγρό και μετά άλλη μια στρώση με τσιμεντόχρωμα από πάνω ?
-
Όχι, αυτό ποτίζει το τσιμέντο και το σκληραίνει για να μην τρίβεται εύκολα.
-
αν πάρω πλαστικό δάπεδο ή πλακάκι μπορώ να το κολλήσω μόνος μου ή χρειάζεται ειδικότητα/μαεστρία τεχνίτη ?
-
Αν έχεις τσιμεντοκονία, για να μη τρίβεται εύκολα βάψτην με το BI-100 της isomat που είναι οικονομικό (είναι άχρωμο, σα νερό).
Αυτό χρησιμοποίησα ανακατεύοντάς το με κόκκινο χρώμα σε σκόνη.αυτό κάνει και για τσιμεντόπλακα ? την έχω ήδη περάσει με τσιμεντόχρωμα, αλλά έχει 'σπάσει' σε διάφορα σημεία. να το σκουπίσω και να περάσω με αυτό το υγρό και μετά άλλη μια στρώση με τσιμεντόχρωμα από πάνω ?
Κάνε ότι σου είπε ο leonp. Σκούπισε το δάπεδο καλά - σφουγγάρισέ το και αφού στεγνώσει, με 4 κιλά υλικό και 20 €, κάνεις τη δουλειά σύμφωνα με τις οδηγίες του υλικού, εκτός αν έχουν φύγει μεγάλα κομμάτια απο το δάπεδο και σε ενοχλεί η εικόνα ή και η χρήση του. Μετά απο 3-4 ημέρες το ξαναβάφεις με τσιμεντόχρωμα .
Το να βάλεις πλακάκια δεν ειναι απλή δουλειά, θέλει και κόφτη για τα τελειώματα , να αφήσεις αρμούς, να κάνεις αρμολόγηση, κλπ. Ενας τεχνίτης θέλει τουλάχιστον 10€/m2 , χωρίς τα υλικά του -κόλλες κλπ και θές και άλλα τόσα για πλακάκια. 400€ θα δώσεις σύνολο. Γκαράζ ειναι, όπως είπε και ο kyr80.
Edit: Με τόσα περίπου παίρνεις την εσπρεσιέρρα της Caggia και τον μύλο, τσοντάροντας και απο την πώληση της Nespresso ... -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αυτό χρησιμοποίησα ανακατεύοντάς το με κόκκινο χρώμα σε σκόνη.αυτό κάνει και για τσιμεντόπλακα ? την έχω ήδη περάσει με τσιμεντόχρωμα, αλλά έχει 'σπάσει' σε διάφορα σημεία. να το σκουπίσω και να περάσω με αυτό το υγρό και μετά άλλη μια στρώση με τσιμεντόχρωμα από πάνω ?
Κάνε ότι σου είπε ο leonp. Σκούπισε το δάπεδο καλά - σφουγγάρισέ το και αφού στεγνώσει, με 4 κιλά υλικό και 20 €, κάνεις τη δουλειά σύμφωνα με τις οδηγίες του υλικού, εκτός αν έχουν φύγει μεγάλα κομμάτια απο το δάπεδο και σε ενοχλεί η εικόνα ή και η χρήση του. Μετά απο 3-4 ημέρες το ξαναβάφεις με τσιμεντόχρωμα .
Το να βάλεις πλακάκια δεν ειναι απλή δουλειά, θέλει και κόφτη για τα τελειώματα , να αφήσεις αρμούς, να κάνεις αρμολόγηση, κλπ. Ενας τεχνίτης θέλει τουλάχιστον 10€/m2 , χωρίς τα υλικά του -κόλλες κλπ και θές και άλλα τόσα για πλακάκια. 400€ θα δώσεις σύνολο. Γκαράζ ειναι, όπως είπε και ο kyr80.
Edit: Με τόσα περίπου παίρνεις την εσπρεσιέρρα της Caggia και τον μύλο, τσοντάροντας και απο την πώληση της Nespresso ...όλα τα μαθαίνεις βλέπω
Ο Λεωνίδας είπε ότι δε κάνει για τη τσιμεντόπλακα.
άλλωστε δε σκοπεύω να βάλω κανονικό πλακάκι αλλά πλαστικό, και κατά πάσα πιθανότητα δάπεδο PVC. και τι σημαίνει που είναι γκαράζ? εγώ για εργαστήριο το θέλω
-
Μήπως δεν κατάλαβες καλά τι λέει ο leonp ? Το 'όχι' μάλλον αλλού κολλάει, εκτός αν δεν κατάλαβα εγώ ...
Για διάβασε εδώ και θα δεις ότι κάνει και για τσιμεντόπλακα (δάπεδα σκυροδέματος)
Τώρα αν θές να κάνεις το γκαράζ => σαλόνι, θα πλερώσεις κύριος! -
την έχω ήδη περάσει με τσιμεντόχρωμα, αλλά έχει 'σπάσει' σε διάφορα σημεία. να το σκουπίσω και να περάσω με αυτό το υγρό και μετά άλλη μια στρώση με τσιμεντόχρωμα από πάνω ?Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το έχεις βάψει με τσιμεντόχρωμα.
Τώρα ούτε μπορείς να το περάσεις με κάποιο σκληρυντή του μπετόν ούτε να κολλήσεις εύκολα κάτι από πάνω.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
την έχω ήδη περάσει με τσιμεντόχρωμα, αλλά έχει 'σπάσει' σε διάφορα σημεία. να το σκουπίσω και να περάσω με αυτό το υγρό και μετά άλλη μια στρώση με τσιμεντόχρωμα από πάνω ?
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το έχεις βάψει με τσιμεντόχρωμα.
Τώρα ούτε μπορείς να το περάσεις με κάποιο σκληρυντή του μπετόν ούτε να κολλήσεις εύκολα κάτι από πάνω.
+1
Ειδικά δε πλακάκι -
Και τι να κάνω να περάσω 10 στρώματα τσιμεντόχρωμα για να μη φύγει ποτέ ?
-
Δεν τα ξέρω καλά αυτά τα πράγματα. Ρωτάω και μου λένε.
Βαμμένο τσιμέντο δεν μου έχει τύχει μέχρι τώρα. -
αυτό είναι γκαράζ ή πρώην γκαράζ? αν είναι πρώην μήπως να σκεφτείς τη λύση laminate?
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Μήπως δεν κατάλαβες καλά τι λέει ο leonp ? Το 'όχι' μάλλον αλλού κολλάει, εκτός αν δεν κατάλαβα εγώ ...
Για διάβασε εδώ και θα δεις ότι κάνει και για τσιμεντόπλακα (δάπεδα σκυροδέματος)
Τώρα αν θές να κάνεις το γκαράζ => σαλόνι, θα πλερώσεις κύριος!δοκιμασμένο ορ νοτ?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ [#2]