-
προκειται για καρτα που δεν εχει κλεισει χρονο και προκειται για την τελευταια γενια της ati τη σειρα 6xxx
(οι 68xx ειναι οι mainstream και οι 69χχ oι πιο high end)και κοιτα την εδω σε ενα απο τα πιο απαιτητικα παιχνιδια με full hd αναλυση και directx 11 τι κανει σε σχεση με τα τερατα των 600 ευρω
http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6990-review/19
(ειναι η 14η πιο δυνατη καρτα της αγορας με λιγα λογια)
αν θες κατι καλυτερο βεβαια πας σε 6950 (εγω αυτη εχω, που ειναι στο τοπ 10 των πιο δυνατων , αν σε νοιαζει κατι τετοιο), πιο πανω ειναι σπαταλη τα λεφτα που θα ξοδεψεις, ακριβως γιατι απαξιωνονται και ξεπερνιουνται γρηγορα συμφερει να παιρνεις κατι νορμαλ κοστους και να το αλλαζεις καθε 1.5-2 χρονια (και αυτο αν παιζεις )
και μην συγκρινεις τι γινοταν την εποχη που πηρες εσυ τη δικη σου καρτα, τοτε δεν ειχαν βγει καν οι σημερινες κονσολες και κοντραραν στα ισια τα pc, σημερα που ειναι αρχαιολογικες κρατανε αρκετα πισω την εξελιξη των γραφικων για αυτο και μπορεις να εχεις μια αξιοπρεπη καρτα για περισσοτερο καιρο και να εισαι ανετος
-
Άρα προτείνεις ΑΤΙ έναντι Nvidia? Στα σταθερά PC πάντα Nvidia είχα και μάλιστα της MSI (στην οποία για κάποιο άγνωστο λόγο τρέφω και μεγάλη συμπάθεια). ΑΤΙ έχω στο λαπτοπ όμως και φαίνεται μια χαρά.
Αυτή εδώ ας ούμε με αρέσει πολύ νομίζω!!
-
Πάντως η 7300 μπορεί να δείξει 1080 άνετα.
Εδώ η GeForce4 128mb έδειχνε χ1200 ( και 1080 ταινίες smooth, αν και ήθελε λίγο πείραγμα).Τα IPS πάνελς δε συγκρίνονται με TN. Μην ακούω βλακείες. http://www.youtube.com/watch?v=4Mvv5Z7I ... re=related
Μία τηλεόραση δεν είναι **ποτέ **καλό μόνιτορ. Για άλλη δουλεία φτιάχτηκε η μία και για άλλη το άλλο. ( Ακόμα και αν μιλάμε για πανάκριβες με καλό πάνελ, η ανάλυση είναι αστεία και το dpi τόσο μικρό που για να μην πιξελιάζει κάθεσαι πίσω. Από τις 27 ίντσες και πάνω, τα μόνιτος έχουν πάει σε WideQuadHD ( 2560x1440) και WQXGA (2560×1600) , το 1920χ1080 είναι old news. Kαι να ήταν μόνο η ανάλυση ).
Όσον αφορά το led-hype: Το ότι μια οθόνη διαφημίζεται ότι είναι led, σημαίνει ότι θα έχει μικρότερη κατανάλωση. Όχι ότι θα έχει καλύτερα χρώματα. Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για led-backlit οθόνες. Μη φανταστεί κανένας ότι τα χρώματα που βλέπει παράγονται με leds. Για μία τέτοια οθόνη πρέπει να δώσουμε πενταψήφιο ποσό ( μία 17άρα sony είχα δει κάποτε που έκανε τόσο ). Άρα μιλάμε για ένα διαφορετικό τρόπο να δίνουμε φως στα ίδια chip-pixels που παράγουν τα χρώματα. Οι led τηλεοράσεις δηλαδή, συνεχίζουν να είναι LCD.
Συμπερασματικά πολύύύ λιγότερα οφέλη απ'ότι νομίζει ο κόσμος, αλλά να μου πεις εδώ πολλoi υποστηρίζουν ότι τα tn είναι καλά. Mιλάμε για παραλογισμό. Τόσο καιρό περιμέναμε πως και πως να πέσουν οι τιμές των ips, τώρα είναι η ευκαιρία. Κάποιοι τις προτιμούσαν όταν οι τιμές τους ήταν διπλάσιες και δεν το μετάνιωναν, πλέον όποιος έχει δει τί κάνουν καταλήγει ότι πάνω από 90e για ΤΝ δεν αξίζουν.Συμπερασματικά, Στέφανε αν μπορέσεις δες την U2311, η τιμή της είναι άψογη πλέον . http://www.skroutz.gr/s/272385/Dell-Ult ... rase=u2311
Και αν θες να διαβάσεις http://www.insomnia.gr/topic/396201-del ... %81%CF%89/
Αν έχεις ανάγκη τηλεόραση, πάσο, οι ανάγκες μας πάνω απ΄όλαQsis, ο μόνος λόγος που λέω 30'' και όχι 27 είναι το μικροσκοπικό dot pitch της 2711. Για να τη χρησιμοποιείς πλήρως ( και να μην κλέβεις με zoom ) πρέπει να πέσεις κάτω από τους 50 πόντους. Εγώ με την U2410 που έχει οριακά καλό μέγεθος dot pitch είμαι 60cm max.
Ρε στεφάν, πολύ gamer μας βγήκες. Πας για 6950 2GB;
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Άρα προτείνεις ΑΤΙ έναντι Nvidia?Ωχ, τώρα γράφεται σεντόνι από qsi
-
@stefan
πολυ τσιμπημενη για 6950 , πληρωνεις μονο τη ψυκτρα (και το ονομα) που δε θα σου χρειαστει γιατι ειναι αρκετα κρυα καρταγενικα παντως να ξερεις οτι δεν διαφερει ποια εταιρεια θα αγορασεις, ολες ιδιες ειναι
το μονο που διαφερει απο εταιρεια σε εταιρεια , ειναι τα παρελκομενα και καμια custom ψυξη
αν ειναι reference (συμφωνα με τις οδηγιες της ati ή nvidia) ειναι ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ακριβως το ιδιο πραγμα..
στο λεω γιατι εχω παρει '2ες' εταιρειες και μου χουν βγει σκυλια και εχω χρυσοπληρωσει ονοματα τυπου evga που μου καηκανοποτε κοιτας για ο,τι πιο φθηνο μπορεις
εγω τωρα θα πηγαινα για τη sapphire (που ειναι και ο νουμερο ενα συνεργατης/κατασκευαστης της ati στις καρτες και εχει μπολικα μπιχλιμπιδια μεσα στη συσκευασια , οπως hdmi crossfire bridge και αλλα)http://www.skroutz.gr/s/301982/Sapphire ... 0-2GB.html
αυτη πχ ειναι reference ,η αλλη που κοιτουσες εσυ ειχε custom ψυξη , αλλα οπως ειπα σε αυτη τη περιπτωση δε χρειαζεσαι κατι τετοιο, αμα ηταν πιο ζεστη η καρτα ισως
EDIT
επισης αυτη η asus εχει πολυ καλη τιμη (παλι reference)http://www.skroutz.gr/s/310414/Asus-Rad ... 0-2GB.html
οχι αυτη τoυ u , αυτη ειναι 1GB και ειναι ακριβη με τα σημερινα δεδομενα, λαθος μου την εβγαλε εκει ο skroutz
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Qsis, ο μόνος λόγος που λέω 30'' και όχι 27 είναι το μικροσκοπικό dot pitch της 2711. Για να τη χρησιμοποιείς πλήρως ( και να μην κλέβεις με zoom ) πρέπει να πέσεις κάτω από τους 50 πόντους. Εγώ με την U2410 που έχει οριακά καλό μέγεθος dot pitch είμαι 60cm max.
ναι δεν εχεις αδικο
-
@Άρης
OK, κατανοητά και πλήρως εμπεριστατωμένα τα περί οθονών. Τhanks. Για TV άμεση ανάγκη δεν υπάρχει αλλά δεν θα ήταν άσχημο να υπήρχε κι αυτή η δυνατότητα. Anyway μικρό το κακό και λύνεται εύκολα με ένα TV tuner. Άρα ανακεφαλαίωση:
-παίρνουμε σκέτο monitor
-σε μεγάλη υπόληψη βλέπω τη Dell αλλά θα ήθελα να μου προτείνετε και καμιά ανταγωνιστική
-τιμή max μέχρι 250€@Qsis
Το ξέρω ότι όλες οι κάρτες είναι ίδιες και απλά αλλάζουν στις λεπτομέρειες ανάλογα την εταιρία. Απλά έχω δοκιμάσει αρκετά MSI (έχω και MB και κάρτα γραφικών και τώρα και παλιότερα) και έχουν βγει σκυλιά. Δυνατή φαίνεται η πρότασή σου στο edit!
-
Tούμπανο είναι και η asus έχει 3 χρόνια εγγύηση αντί για 2 που έχουν οι άλλες . Αν είναι να πάρεις 6950 2gb, πάρε αυτή, αλλά γενικά να ξέρεις ότι είναι λίγο overkill αν δεν παίζεις παιχνίδια. Τί λίγο δηλαδή
Γενικά κάποια προσιτά μοντέλα έχει βγάλει η hp. Nομίζω ότι έχει αντίστοιχα των προτάσεων της dell, αλλά δεν τα ξέρω.
Το καλό με την dell είναι ότι έχει άψογο after sales. Ανεξάρτητα από πού την έχεις πάρει, παίρνεις τηλέφωνο στη dell ελλάδος και το αργότερο μετά από δύο μέρες έχεις άλλη οθόνη. Δεν πληρώνεις φυσικά μεταφορικά, έρχονται στην παίρνουν και σου φαίρνουν άλλη. Βέβαια δε σου δίνουν καινούρια πάντα, αλλά refurbished. Η u2410 έχει και zero pixel warranty, δεν ξέρω οι άλλες, μάλλον ναι.
Με 250ε βέβαια κοιτάς ακόμα και την φρέσκια ( είναι 7 ημερών, περιμένουμε review) U2412 η οποία παίζει κάτω στα 270. Έχει και led . Είναι ουσιαστικά η 2311 μεγενθυμένη με χ1200 ανάλυση και όχι χ1080. Δεν είναι ο αντικαταστάτης της u2410. -
στις μητρικες υπαρχουν διαφορες απο εταιρεια σε εταιρεια και απο μοντελο σε μοντελο, στις καρτες ειναι τα παντα ιδια ομως
αυτες οι 2 καρτες που σου εδειξα ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα , με εξαιρεση τα αυτοκολλητακια και την εγγυηση (η εγγυηση αξιζει φυσικα και παραπανω να κανε )
αυτες οι εταιρειες απλα αναπαραγουν, το σχεδιασμο και τη ποιοτητα την εχει καθορισει η amd
ΥΓ επισης μιας και το χω ακουσει κι αυτο.. ελπιζω να μην εχεις την αποψη οτι οι μητρικες msi , συνεργαζονται καλυτερα με καρτες msi ή οτι οι καρτες της amd θελουν επεξεργαστες amd
αυτα δεν υπαρχουν, ειναι τελειως lego το πραγμα , ο,τι σου ρθει κανεις και το αν θα σου χαλασει κατι ειναι θεμα λαχειου
η πιο σκυλισια και απροβληματιστη καρτα που ειχα ποτε (σε βαθος χρονου) ηταν (και ειναι ακομα ) μια ecs 8800 gt (κουλη γτπ μαρκα )
εχω μεινει τοσο ευχαριστημενος μαζι της, που ποτε δε σκεφτηκα να τη δωσω (πλεον βεβαια πιανει ψιχουλα) και θα την εχω για παντα σαν back up καρτα ακομα και οταν δε θα τη χρησιμοποιω σε υπολογιστη (γιατι ζει και βασιλευει ακομα μεσα στον παλιο μου core 2 )
παντως μαρκες που μπορει να μην εχουν ακουσει καποιοι , ειναι πολυ μεγαλες εταιρειες. παλιοτερα προσπαθουσα να πεισω φιλο μου να μη δωσει πολλα παραπανω ευρω για μια evga και να παρει μια palit (που ειναι μεγαλος συνεργατης της nvidia , νομιζω μονο nvidia βγαζει ) την οποια δεν ηθελε να παρει γιατι δεν την ηξερε
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Το καλό με την dell είναι ότι έχει άψογο after sales. Ανεξάρτητα από πού την έχεις πάρει, παίρνεις τηλέφωνο στη dell ελλάδος και το αργότερο μετά από δύο μέρες έχεις άλλη οθόνη. Δεν πληρώνεις φυσικά μεταφορικά, έρχονται στην παίρνουν και σου φαίρνουν άλλη. Βέβαια δε σου δίνουν καινούρια πάντα, αλλά refurbished. Η u2410 έχει και zero pixel warranty, δεν ξέρω οι άλλες, μάλλον ναι.
και η samsung απο οσο ξερω εχει εξισου καλο service, ο φιλος μου που ανεφερα οταν χρειαστηκε την εγγυηση , ηρθαν σπιτι του πηραν τη τηλεοραση και επειδη ειχε καταργηθει το μοντελο του εδωσαν το επομενο
-
Dell από που ψωνίζουμε όμως εν Ελλάδι?
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ΥΓ επισης μιας και το χω ακουσει κι αυτο.. ελπιζω να μην εχεις την αποψη οτι οι μητρικες msi , συνεργαζονται καλυτερα με καρτες msi ή οτι οι καρτες της amd θελουν επεξεργαστες amd
αυτα δεν υπαρχουν, ειναι τελειως lego το πραγμα , ο,τι σου ρθει κανεις και το αν θα σου χαλασει κατι ειναι θεμα λαχειου
Όχι ρε καμία σχέση. Δεν είμαι τόσο άσχετος! Απλά όταν τα χα πάρει έτυχε να με βολεύουν οικονομικά.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Dell από που ψωνίζουμε όμως εν Ελλάδι?skroutz
http://www.skroutz.gr/s/272385/Dell-Ult ... rase=u2311
το msystems που εφερνε την παραπανω 23αρα dell απο παλια, ειναι δοκιμασμενη λυση
το μονο ατομο που ξερω να την εχει δηλαδη, απο κει την πηρε , ηρθε σπιτι του (+3 ευρω αντικαταβολη, πιο πολλα θα χαλαγες σε βενζινη) -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εμενα ακομα και η 23αρα μου φαινεται μικρη θελω 27αρα+
ενα φιλαρακι ειχε κολλησει την 32'' του σπιτιου στο pc και, εχοντας μια αποσταση μεχρι τα ματια πανω απο 1m, ηταν τελεια βολικη για κειμενο και surfing - καλα για multimedia δεν μιλαω.
αμαν εκανες να συνηθιζεις 19αρες μετα -
http://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html
Αυτούνη εδώ λέει τίποτα? Μου τη σπάει που δεν έχει HDMI όμως...
-
θυμάστε που σας έλεγα ότι κρασάρει ο υπολογιστής μου, συνήθως όταν ανοίγει (δεν τίθεται δλδ θέμα ζεστάματος)
The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
BugcheckCode 59
BugcheckParameter1 0xc0000005
BugcheckParameter2 0xfffff800032d59a4
BugcheckParameter3 0xfffff880090c3180
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0και
The previous system shutdown at 5:42:11 μμ on 8/9/2011 was unexpected.
δεν βλέπω κάτι στο event viewer για εκείνη την ώρα
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
θυμάστε που σας έλεγα ότι κρασάρει ο υπολογιστής μου, συνήθως όταν ανοίγει (δεν τίθεται δλδ θέμα ζεστάματος)The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
BugcheckCode 59
BugcheckParameter1 0xc0000005
BugcheckParameter2 0xfffff800032d59a4
BugcheckParameter3 0xfffff880090c3180
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0και
The previous system shutdown at 5:42:11 μμ on 8/9/2011 was unexpected.
δεν βλέπω κάτι στο event viewer για εκείνη την ώρα
Παρόμοιο θέμα είχε ο αδερφός μου στο PC του και έφταιγε η ram. Και στον Event Viewer δεν έβλεπε τίποτα (νομίζω ότι είναι λογικό από τη στιγμή που γίνεται reboot και δεν προλαβαίνει να γράψει κάτι).
-
πριν λίγο μου έβγαλε irq_not_less_or_equal
πάντως παίζει να ναι και η μνήμη γιατί καμιά φορά μετά από κόλλημα και reset (δεν βγάζει πάντα bsod) μπιπάρει ο υπολογιστής κ δεν ανοίγει. έχω 4χ1GB GEIL DDR2-800 CL4 και overclock δεν έχω κάνει ποτέ.
-
πριν λίγο μου έβγαλε irq_not_less_or_equalπάντως παίζει να ναι και η μνήμη γιατί καμιά φορά μετά από κόλλημα και reset (δεν βγάζει πάντα bsod) μπιπάρει ο υπολογιστής κ δεν ανοίγει. έχω 4χ1GB GEIL DDR2-800 CL4 και overclock δεν έχω κάνει ποτέ.
Συνήθως αυτό το μήνυμα έχει σχέση με τη ram. Κάνε ένα έλεγχο, αν είναι κουμπωμένες καλά. Επίσης δοκίμασε να τους αλλάξεις θέσεις μήπως κάποιο slot στο motherboard έχει πρόβλημα. Διαφορετικά, μάλλον θέλεις καινούργια ram (ίσως να έχει χαλάσει ένα module). Τέλος να σημειώσω ότι στο αδερφό μου το memtest δεν του έδειχνε πρόβλημα (!!!), ενώ επίσης είχε και κολλήματα του υπολογιστή σε cold boot.
-
ναι αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί το κάνει συνήθως όταν ανοίγει και όχι όταν είναι ανοιχτός για ώρες, ακόμα κ όλο το βράδυ. ίσως κατά την εκκίνηση τρέχει κάτι που προσπαθεί να μπει σε προβληματικές περιοχές της μνήμης
-
ναι αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί το κάνει συνήθως όταν ανοίγει και όχι όταν είναι ανοιχτός για ώρες, ακόμα κ όλο το βράδυ. ίσως κατά την εκκίνηση τρέχει κάτι που προσπαθεί να μπει σε προβληματικές περιοχές της μνήμηςΑν και είμαι σε παρακμή πλέον και δεν τα θυμάμαι πολύ καλά ( ), ο λόγος είναι ότι σε cold boot κάνει έλεγχο της μνήμης (read/write).
-
Ασυρματική ερώτηση τώρα:
έχω ένα router της linksys που υποστηρίζει λέει μέχρι 300mbps και έχει εσωτερική κεραία. Επειδή δεν είχα καλό σήμα στο γκαράζ έβαλα σε άλλο σημείο το παλιό sagem modem router που είχα της otenet (είναι για isdn και δε μπορώ να το βάλω ως κύριο) και παίρνω από εκεί σήμα, το οποίο είναι κάπως καλύτερο. Βέβαια έχει μία εξωτερική κεραία μη αποσπώμενη.
Σκέφτομαι λοιπόν να το αντικαταστήσω με ένα TP-Link Access point που παίρνει διπλή κεραία αποσπώμενη, και ίσως το βάλω και κάτω για πιο ισχυρό σήμα, σαν repeater ή να αντικαταστήσω το linksys με το αντίστοιχο router TPLink που κι αυτό έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το access point και αν δε δω μεγάλη διαφορά να βάλω καλύτερες κεραίες και να 'χτυπήσω' και το access point.
Όλα αυτά επειδή δε γίνεται να τραβήξω καλώδιο κάτω..
-
πραγματικά όμως
-
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]