-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Γιώργο αυτό πως μπορώ να το ξέρω αν δλδ ο επεξεργαστής μου μπορεί αν τρέξει λειτουργικό Χ64?Αν σου πω τι επεξεργαστή έχω ας πουμε? (Το λάπτοπ είναι σπιτι και δεν θυμάμαι τι εχει )
απ οτι ξερω, εαν ειναι AMD υποστηριζει 64χ bit, τωρα για intel πρεπει να μπεις στη σελιδα του κατασκευαστη να το κοιταξεις
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Παιδιά, ψάχνω και εγώ για Laptop - όχι για μένα.
Προδιαγραφές : καλό και μέχρι** 800 €** αυστηρά, όχι σαν..... Αυτονομία αδιάφορη, και οροφή βάζω τα 400€. Ζητάω πολλά;
Υπόψιν, μην αρχίσετε προτάσεις του τύπου 'ανέβα άλλα 50€ και πάρε αυτό', εκτός αν έχετε σκοπό να τα τσοντάρετε εσείς
Σε λαπιτόπι δε θα τρέχει τίποτα σοβαρό! Για γραφείο είναι - ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ δεν θα εγκατασταθεί!
Κατ'εμε και με 500 € βρίσκεις το απαιτούμενο!
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
- 500 € με 800 €
- i3, i5
-
= 3 GB μνήμη
- Σκληρός με 7200 στροφές
- Οθόνη LED
- 15' Οθόνη
Από μάρκες (κατά σειρά προτίμησης) :
- DELL
- TOSHIBA
- HP
- SONY
- ΟΧΙ ACER
Ακούω προτάσεις - πάω και εγώ για αναζήτηση ...
Βρήκα κάτι:
-
Dell Inspiron 15.6'' N5010 Intel Core i3 380M
Το '-' : ο σκληρός τους είναι στα 5400 -
Dell Studio 15.6'' 1558 Intel Core i5 430M 2.26GHz
749,00 € (σχεδόν στα όρια).Νικία το νούμερο 1. Έχει τον σκληρό 7200, αλλά 3 GB μνήμη αντί 4 ...
Αυτά από το DELL μεριά ..
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κανα ο,τι εκανα εγω και πουλα το ups
σιγα τη χρησιμοτητα που εχει
θα το βάλω στην 3dtv μου αν δεν κάνει στο πισι...to ups το θέλω μόνο για να μην κάψω τίποτα με τα σκαμπανευασματα τάσης της ΔΕΗ...αν το τροφοδοτικό με αυτό το σύστημα αντέχει τις καταπονήσεις δεν με νοιάζει και αν σβήσει! Απλά ήταν πανάκριβα συγκριτικά τόσο το m/b που είχα πάρει τότε όσο και το psu και τα λυπάμαι
-
με καλο τροφοδοτικο και μια πριζα ασφαλειας , δεν εχεις να φοβασαι τιποτα
το τροφοδοτικο ουσιαστικα πρεπει να σε προστατεψει απο τα σκαμπανευασματα της δεη, το ups πιο πολυ το εχεις για να μη χασεις τη δουλεια σου σε περιπτωση διακοπης (αν και τα office πχ τη κρατανε ακομα και σε τετοιες περιπτωσεις)
-
καλά τι το πήρες το ντερέκι 850w?
anyway αν πας σε ups δε θα πάρεις just, αλλά κάτι παραπάνω για να είναι άνετα
εγώ στο δικό μου έχω υπολογιστή, 2 οθόνες, ενισχυτή και switch/router κ κρατάει πάνω από 10 λεπτά
-
καλα και αυτο που εχει τον καλυπτει , τα 850W δεν υπαρχει καμια περιπτωση στον κοσμο να τα χρησιμοποιησει, εκτος αν κανει triple sli και κλοκαρει στο διαστημα
απλα ειναι αχρηστο
-
με καλο τροφοδοτικο και μια πριζα ασφαλειας , δεν εχεις να φοβασαι τιποτατο τροφοδοτικο ουσιαστικα πρεπει να σε προστατεψει απο τα σκαμπανευασματα της δεη, το ups πιο πολυ το εχεις για να μη χασεις τη δουλεια σου σε περιπτωση διακοπης (αν και τα office πχ τη κρατανε ακομα και σε τετοιες περιπτωσεις)
Καλά, μην είσαι τόσο απόλυτος. Το θέμα είναι πιο πολύπλοκο.
http://www.pscpower.com/Whitepapers/Power Quality.pdf
http://www.wisegeek.com/what-is-a-power-conditioner.htmΚι εγώ στο σπίτι χρησιμοποιώ πριζάκια για τις αιχμές, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλοι παράγοντες για την καλή λειτουργία μιας συσκευής (με το να κόστος αυξάνει δυστυχώς).
-
απλά λέει το μ/β σηκώνει μέχρι και 4 κάρτες sli (η crossfire ...κάπως έτσι το είπε) και όταν το παρήγγειλα είχα την φαεινή ιδέα να το αφήσω εν λευκό σε φίλο overclocker...μέγα λάθος γιατί πήρα πράγματα που δεν ήταν για μένα!
...έτσι έχω ένα φασαριόζικο pc case με μπλε λαμπάκια και τεράστιους ανεμιστήρες στα πλάγια και παντού μ' ένα κουλερ σαν καρμπυρατέρ από παπακι για να ψύχει την cpu που φυσικά δεν υπερχρόνισα ποτέ!
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Προδιαγραφές : καλό και μέχρι** 800 €** αυστηρά, όχι σαν..... Αυτονομία αδιάφορη, και οροφή βάζω τα 400€. Ζητάω πολλά;
Υπόψιν, μην αρχίσετε προτάσεις του τύπου 'ανέβα άλλα 50€ και πάρε αυτό', εκτός αν έχετε σκοπό να τα τσοντάρετε εσείς
Σε λαπιτόπι δε θα τρέχει τίποτα σοβαρό! Για γραφείο είναι - ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ δεν θα εγκατασταθεί!
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
- 500 € με 800 €
- i3, i5
-
= 3 GB μνήμη
- Οθόνη LED
- 15' Οθόνη
- DELL
- TOSHIBA
- HP
- SONY
- ΟΧΙ ACER
Βρήκα κάτι:
-
749,00 € (σχεδόν στα όρια).Νικία το νούμερο 1. Έχει τον σκληρό 7200, αλλά 3 GB μνήμη αντί 4 ...
Αφού δεν θα τρέχει παιχνίδια, πραγματικά δεν ξέρω τι λείπει από αυτό:
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200016177Προσωπικά, προς τα κει κλίνω...
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
- 500 € με 800 €
- i3, i5
-
= 3 GB μνήμη
- Οθόνη LED
- 15' Οθόνη
- DELL
- TOSHIBA
- HP
- SONY
- ΟΧΙ ACER
Βρήκα κάτι:
-
Σύμφωνα με την υπογραμμισμένη γραμμή δεν υπάρχει λόγος να κοιτάς για ι5 και 7200rpm σκληρούς.
Ακόμα και το ι3 overkill θα είναι. (τώρα τελευταία πολύ την αναφέρω την εν λόγο λέξη )Ένα απλό dual core ή dual celeron ή athlon dual με 2gb ram θα σε καλύψει μια χαρά για γραφείο και δεν χρειάζεται να δώσεις πάνω από 500€.
Για κάτι ποιό άνετο εργονομικά (επεξεργασία κειμένου = 17άρι μόνιτορ και άνετο πληκτρολόγιο) εγώ θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.904523
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
απλά λέει το μ/β σηκώνει μέχρι και 4 κάρτες sli (η crossfire ...κάπως έτσι το είπε) και όταν το παρήγγειλα είχα την φαεινή ιδέα να το αφήσω εν λευκό σε φίλο overclocker...μέγα λάθος γιατί πήρα πράγματα που δεν ήταν για μένα!...έτσι έχω ένα φασαριόζικο pc case με μπλε λαμπάκια και τεράστιους ανεμιστήρες στα πλάγια και παντού μ' ένα κουλερ σαν καρμπυρατέρ από παπακι για να ψύχει την cpu που φυσικά δεν υπερχρόνισα ποτέ!
μεγα λαθος οντως
τη ψυκτρα σου βαλε απο περιεργεια? (και τι pc σου φτιαξε?)
τα led στους ανεμιστηρες παντως δε μπορω να τα συνηθισω, κι εγω ειμαι καγκουρας στο pc μου, αλλα οχι κι ετσι
βεβαια στο επομενο κουτι μου δε ξερω τι μπορει να γινει
-
έψαξα και το βρήκα...αυτή είναι η ψύκτρα μου νομίζω...
http://www.thermaltakeusa.com/Product.a ... 51&ID=1809
τι γνώρισα από τα φωτάκια...
η δική μου έχει μπλε σαν κρεοπωλείο το βράδυ...
έχουν και μια άλλη με κόκκινα σαν μπουρδελ@!και αυτό είναι το κουτί...
http://www.thermaltakeusa.com/Product.a ... 25&ID=1771
-
60 usd , ελπιζω να μη σημαιναν 60 ευρω για ουτε μισο κιλο μεταλλο..
εγω εχω 800 γραμμαρια κρεμασμενα στη μητρικη μου + αλλα 100 περιπου ο ανεμιστηρας , ειναι πολυ γερες οι ατιμες
αλλα led και αλλα τετοια δεν εχω, κλειστα τα παντα και σκοτεινα
-
εγώ τα πήρα το καλοκαίρι του 2008...τότε ήταν ακριβότερα γιατί ήταν νέα μοντέλα!
-
τα προηγουμενα χρονια οι επιλογες ηταν πολυ λιγοτερες , παντως αν εξαιρεσεις το οπτικο αποτελεσμα, μια καλη ψυξη ακομα και σε στοκ μηχανημα δεν εβλαψε ποτε κανενα
οι εργοστασιακες πολυ συχνα αποδεικνυονται ανεπαρκεις, οπως συμβαινει στη περιπτωση του δικο μου επεξεργαστη οπου η στοκ ψυξη ειναι πραγματικα για γελια
στο κουτι της εμεινε, δεν την εβαλα ποτε επανω
-
με καλο τροφοδοτικο και μια πριζα ασφαλειας , δεν εχεις να φοβασαι τιποτατο τροφοδοτικο ουσιαστικα πρεπει να σε προστατεψει απο τα σκαμπανευασματα της δεη, το ups πιο πολυ το εχεις για να μη χασεις τη δουλεια σου σε περιπτωση διακοπης (αν και τα office πχ τη κρατανε ακομα και σε τετοιες περιπτωσεις)
1- Από τα σκαμπανεβάσματα σε προστατεύει το ups το οποίο ενσωματώνει και λειτουργία avr (σταθεροποιητής τάσης), από εκεί και μετά όταν γίνει η διακοπή θα σε αφήσει να κάνεις ένα σωστό shutdown έτσι ώστε και την δουλειά σου να μην χάσεις αλλά και να μην σκάσει κανένα αρχείο του λειτουργικού.
2- Μάλλον δεν σου έχουν τύχει σκασμένα win λόγο διακοπής μέχρι τώρα...
3- Τα πολύ ακριβά και πολύ καλά τροφοδοτικά παρέχουν ένα μικρό επίπεδο σταθεροποίησης, τα περισσότερα ακριβά και καλά θα σε προστατεύουν από spikes και αυτό όχι απόλυτα (πάντα κάτι μπορεί να περάσει και να σου μαμήσει το σύστημα), τα υπόλοιπα του κιλού άσε καλύτερα...
(πόσοι νομίζεις ότι έχουν ακριβά τροφοδοτικά στα συστήματα τους ;;; ) -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
έψαξα και το βρήκα...αυτή είναι η ψύκτρα μου νομίζω...http://www.thermaltakeusa.com/Product.a ... 51&ID=1809
τι γνώρισα από τα φωτάκια...
η δική μου έχει μπλε σαν κρεοπωλείο το βράδυ...
έχουν και μια άλλη με κόκκινα σαν μπουρδελ@!και αυτό είναι το κουτί...
http://www.thermaltakeusa.com/Product.a ... 25&ID=1771
H thermaltake διακρινίταν πάντα για τα καγκούρικα προϊόντα που διέθετε, μιλάμε από εποχές xaser (10ετία και βάλε)
Όχι πως δεν είναι ποιοτικά, απλά μερικές φορές έδιναν πολύ (για πολύ μιλάμε όμως) σημασία στην εμφάνιση. -
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Για το αν θα περάσει κάποιος τα 7 σε 64bit ή 32bit σε ένα λάπτοπ πρέπει να ισχύουν κάποιες προυποθέσεις στον επεξεργαστή ή οποιαδήποτε άλλο υποσύστημα?Πρέπει μονάχα ο επεξεργαστής να υποστηρίζει το ανάλογο instruction set:
http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64Έχω ένα τροφοδοτικό thermaltake toughpower 850w στον υπολογιστή μου με την λειτουργία PFC (Power Factor Corrected)! (σήμερα έμαθα για αυτό το feature). Είναι υποτίθεται καλύτερο από αυτά που δεν το έχουν!
Το πρόβλημα είναι ότι δεν το σηκώνει κανένα ups (μέχρι) 1400va που έχω! Αντιστοιχων watts τροφοδοτικό δίχως αυτό το σηκώνει άνετα!
Δηλαδή αυτό πρέπει σύμφωνα με όσα πετυχα στο διαδίκτυο να συνεργαστεί μόνο με ups που ακολουθεί τον τύπο psu watts x 1.25;Τα έχεις μπερδέψει λίγο. PFC πλέον έχουν όλα τα τροφοδοτικά (είναι κανονισμός της ΕΕ). Το θέμα είναι αν είναι Active ή Passive. To Passive PFC είναι πιο φτηνό και υλοποιείται με απλά φιλτράκια LC. Αυτά δεν έχουν πρόβλημα με UPS. Τα Active PFC είναι με ενεργά κυκλώματα και είναι πιο αποτελεσματικά,** όμως χρειάζονται τροφοδοσία με κυματομορφή που να είναι κανονικό ημίτονο**, που τα φτηνά UPS δεν βγάζουν. Δεν έχει σχέση με την ισχύ του UPS.
http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=3964
με καλο τροφοδοτικο και μια πριζα ασφαλειας , δεν εχεις να φοβασαι τιποτα
Το καλό τροφοδοτικό και το φίλτρο θα σε σώσουν όταν κοπεί εντελώς το ρεύμα;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
(πόσοι νομίζεις ότι έχουν ακριβά τροφοδοτικά στα συστήματα τους ;;; )
ο σπυρος παντως εχει
-
φυσικα αφου υπαρχουν χιλιαδες διαγωνισμοι κουτιων παντου ακομη και εδω γιατι να μην δωσει σημασια στην εμφανιση?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]