-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Ο λέιζερ που είπες έχει κόστος 71,36 ευρώ και το τόνερ του 64,90 ευρώ!! Ναι, αν είναι να τον χρησιμοποιήσει μία κι έξω αξίζει κατά κάποιον διαστροφικό τρόπο, αφού είναι κάπως σαν να παίρνεις τον εκτυπωτή δώρο μαζί με το τόνερ!Τι cost per copy εχει ομως...
-
Φάνηκε ο του χώρου...
εδιτ--->να κάνω και εγώ το κομμάτι μ' που έχω και παντελόνι Lee
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Ακριβώς. Έτσι όπως τα λες είναι.Πάντως εγώ προσωπικά, θα τηρούσα μια στάση αναμονής για κάποιο χρονικό διάστημα επειδή φέτος αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις, όπως για παράδειγμα αυτό.
Μια ματιά στην ταμπλέτα της Motorola
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=63744&catid=14 -
Μόνο σ' εμένα φαίνονται οι ταμπλέτες δύσχρηστες, σε σχέση με ένα netbook;
Την κρατάς όπως ο σερβιτόρος το δίσκο και πατάς κουμπάκια σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο αφής για να γράψεις με το ένα χέρι δυο αράδες. Το netbook ζυγίζει ~1,1 κιλό μόνο, το ipad ~700 γρ., σιγά τη διαφορά.
Δεν μπορείς να την αφήσεις όρθια κάπου, πχ σε ένα γραφείο ή σε ένα τραπεζάκι καφετέριας, αλλά πρέπει συνέχεια να τη σηκώνεις για να μη σκύβεις να διαβάσεις, εξασφαλίζοντας αργά ή γρήγορα είτε το αυχενικό, είτε την τενοντίτιδα.
Δεν έχει επαρκή μνήμη (RAM ή 'ROM'), δύσκολα της περνάς όποιο λειτουργικό θέλεις για διάφορους λόγους, η επεξεργαστική ισχύς είναι μόνο για τα βασικότατα, είναι ευπαθής χωρίς το κάλυμμα της οθόνης, αν χαλάσει κάτι μάλλον πάει στα σκουπίδια (ενώ στο netbook μπορείς να αλλάξεις σχετικά οικονομικά μνήμη, σκληρό, πληκτρολόγιο).
Θα έπαιρνα ταμπλέτα μόνο για πολύ ειδική χρήση. -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Ακριβώς. Έτσι όπως τα λες είναι.
Πάντως εγώ προσωπικά, θα τηρούσα μια στάση αναμονής για κάποιο χρονικό διάστημα επειδή φέτος αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις, όπως για παράδειγμα αυτό.
Μια ματιά στην ταμπλέτα της Motorola
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=63744&catid=14Εξαιρετική! Μένει να δούμε και την τιμή που θα έρθει στην Ελλάδα. Μοναδικό μειονέκτημα κατά τη γνώμη μου η έλλειψη μεγάλου αριθμού εφαρμογών έναντι του iPad. Βέβαια σε αυτό τον τομέα για εμένα υπερτερούν τα tablet με windows όπου έχεις τα πάντα. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει, αλλά μάλλον για εμένα η τελική επιλογή θα είναι android 3.0 VS windows 7.
Παραθέτω και 2 ενδιαφέροντα συγκριτικά μεταξύ xoom και ipad:
http://www.droid-life.com/2011/01/23/comparison-chart-motorola-xoom-vs-ipad/
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μόνο σ' εμένα φαίνονται οι ταμπλέτες δύσχρηστες, σε σχέση με ένα netbook;
Την κρατάς όπως ο σερβιτόρος το δίσκο και πατάς κουμπάκια σε ένα εικονικό πληκτρολόγιο αφής για να γράψεις με το ένα χέρι δυο αράδες. Το netbook ζυγίζει ~1,1 κιλό μόνο, το ipad ~700 γρ., σιγά τη διαφορά.
Δεν μπορείς να την αφήσεις όρθια κάπου, πχ σε ένα γραφείο ή σε ένα τραπεζάκι καφετέριας, αλλά πρέπει συνέχεια να τη σηκώνεις για να μη σκύβεις να διαβάσεις, εξασφαλίζοντας αργά ή γρήγορα είτε το αυχενικό, είτε την τενοντίτιδα.
Δεν έχει επαρκή μνήμη (RAM ή 'ROM'), δύσκολα της περνάς όποιο λειτουργικό θέλεις για διάφορους λόγους, η επεξεργαστική ισχύς είναι μόνο για τα βασικότατα, είναι ευπαθής χωρίς το κάλυμμα της οθόνης, αν χαλάσει κάτι μάλλον πάει στα σκουπίδια (ενώ στο netbook μπορείς να αλλάξεις σχετικά οικονομικά μνήμη, σκληρό, πληκτρολόγιο).
Θα έπαιρνα ταμπλέτα μόνο για πολύ ειδική χρήση.Οπωσδήποτε υπάρχουν συμβιβασμοί στη χρήση της ταμπλέτας σε σχέση με ένα netbook. Όμως υπάρχουν και αντίστοιχα πλεονεκτήματα. Ήμουν στο Πλαίσιο πριν λίγο και δοκίμασα και τα 2. Το 10-12 ιντσών laptop θέλει περισσότερη άπλα διότι ανοικτό καταλαμβάνει διπλάσιο χώρο. Δεν είναι πιο γρήγορο από την ταμπλέτα, δεν είναι ευκολοδούλευτο χωρίς ποντίκι σε σχέση με την οθόνη αφής (δοκίμασε να τα δουλέψεις και τα 2 στον καναπέ ή στο αυτοκίνητο ή ακόμα και όρθιος).
Αντίθετα, η ταμπλέτα μπορεί να δουλευτεί και να σταθεί (αν την έχεις στη θήκη 'βγάζει' ποδαράκι από πίσω ), έχει πολλές φορές καλύτερα χαρακτηριστικά από τα netbook (π.χ. 2-4GB Ram), δυνατότητα επιλογής λειτουργικού (android ή Win 7) και τις περισσότερες φορές μεγαλύτερη αυτονομία.
Στην τελική όλα είναι θέμα επιλογής, ανάλογα με τις ανάγκες. Απλά θεωρώ ότι οι ταμπλέτες δεν είναι μόνο για ειδική χρήση όπως λες. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ο λέιζερ που είπες έχει κόστος 71,36 ευρώ και το τόνερ του 64,90 ευρώ!! Ναι, αν είναι να τον χρησιμοποιήσει μία κι έξω αξίζει κατά κάποιον διαστροφικό τρόπο, αφού είναι κάπως σαν να παίρνεις τον εκτυπωτή δώρο μαζί με το τόνερ!
Τι cost per copy εχει ομως...
Laser: 71.36 + 64.9 = 136.26 με κόστος ανά σελίδα στις 1500: 0.09084
Inkjet: 32 + (1500 / 190 * 10.70) = 116.47 με κόστος ανά σελίδα στις 1500: 0.07765Ποιος έχει το μικρότερο κόστος ανά ασπρόμαυρη σελίδα;;
Edit: ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ!!
Φάνηκε ο του χώρου...
εδιτ--->να κάνω και εγώ το κομμάτι μ' που έχω και παντελόνι Lee
Το σχόλιό σου δεν το κατάλαβα πάτερ... κέαρ του εξπλέιν;;
-
Στο κοστος ανα σελιδα προσθεσε και τα ξεραμενα μελανια του inkjet οταν δεν τυπωσεις για καποιο χρονικο διαστημα ( + την τσατιλα γιατι δεν μπορεις να τυπωσεις οταν το χρειαζεσαι).
-
Laser: 71.36 + 64.9 = 136.26 με κόστος ανά σελίδα στις 1500: 0.09084
Inkjet: 32 + (1500 / 190 * 10.70) = 116.47 με κόστος ανά σελίδα στις 1500: 0.07765Ποιος έχει το μικρότερο κόστος ανά ασπρόμαυρη σελίδα;;
Το αρχικό κόστος κτήσης εμπεριέχει και τα μελάνια/τόνερ. οπότε το 71.36 + 64.9 = 136.26 δεν παίζει σαν πρόσθεση.
[Γενικότερα το κόστος κτήσης, δεν το διαιρείς έτσι απλά με το 1500 εκτός κι αν όπως λες μιας χρήσεως. Οπότε βέβαια το κόστος είναι 0,04757 ανά σελίδα]ΤΟ αυτό και για τον inkjet.
[0,1684 θεωρώντας ότι τα αρχικά μελάνια είναι πλήρους μεγέθους, που δεν είναι. Σε αντίθεση με το 'μαμίσιο' τόνερ που είναι κανονικό]Μετά το πρώτο batch των μαμίσιων έχουμε
0,04327 για laser
0,05632 για inkjetΟπότε κάτι δεν πολυυπολογίζεις καλά, ή κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ.
-
Βασικά, ναι, στον υπολογισμό έκανα λάθος την πρόσθεση του τόνερ, αφού στην αρχική τιμή περιλαμβάνεται.. οπότε για τον λέιζερ το κόστος ανά σελίδα για 'ωμές' / 'μια κι έξω' 1500 σελίδες είναι 71.36 / 1500 = 0.048 ευρώ. Το ίδιο λάθος έκανα και για τον inkjet, οπότε το (σωστό..) κόστος σ` αυτόν βγαίνει (32 + (1500 - 190) / 190 * 10.70) / 1500 = 0.071 ευρώ και ναι, βγαίνει φθηνότερος ο λέιζερ (ανά σελίδα) κατά 48%. Οπότε, σαφώς είχα λάθος ως προς το ποιος είναι φθηνότερος παραπάνω, αλλά εξακολουθείς να κερδίζεις με τον inkjet την έγχρωμη εκτύπωση.
Όσο για το μαμίσιο τόνερ ότι είναι κανονικού μεγέθους.. πως είσαι τόσο σίγουρος;
-
Όσο για το μαμίσιο τόνερ ότι είναι κανονικού μεγέθους.. πως είσαι τόσο σίγουρος;έχω τυπώσει πολύ περισσότερες από 1500 σελίδες (τα τελευταία 3+ χρόνια) και ακόμα τυπώνει καλά [νομίζω το είχα κοιτάξει κι όλας όταν τον είχα αγοράσει, ότι το μαμίσιο toner είχε τον ίδιο κωδικό με το ανταλλακτικό ]
-
Εγώ πάντως που έχω έναν πάμφνηνο samsung ασπρόμαυρο laser, έχω ξεχάσει πότε τον πήρα και εκτυπώνω όποτε το χρειαστώ χωρίς κανένα πρόβλημα.
Παλιότερα που είχα inkjet το μόνο που είχα ήταν ξεραμένα μελάνια και σπασμένα νεύρα.Στα + των laser η πιο γρήγορη εκτύπωση και το ότι το τόνερ διαρκεί πολύ περισσότερο. Πέρα από το κόστος το να αλλάζεις τα μελανάκια κάθε τρεις και λίγο είναι σπαστικό.
Inkjet δεν ξαναπαίρνω ποτέ.
-
1ον) Να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις.
2ον) Επειδή δεν είναι για μένα και δεν ξέρω αν θέλουν έγχρωμο θα τους πω ένα μοντέλο από κάθε λύση μαζί με θετικά και αρνητικά και ας διαλέξουν ότι θέλουν.
-
αν ειναι μεγαλοι ανθρωποι ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι παιζει να σου πουν οτι θελουν και χρωμα
-
Για γραφείο συλλόγου είναι. Κανονικά δεν πρέπει να θέλουν έγχρωμο αλλά για καλό και για κακό έβαλα και από τα 2 στη λίστα.
-
Edit: ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ!!
γμτ, και ετοιμαστηκα για ξυλο...
Υπ'οψιν πως στις αναφερομενες ενδεικτικες σελιδες μιλαμε για καλυψη 5% μιας Α4 σελιδας σε draft ποιοτητα εκτυπωσης.
-
Παιδες υπαρχει το εξης θεμα...Εχω κατεβασει 2 διαφορετικα Screen Recorders αλλα ΚΑΝΕΝΑ δεν αναγνωριζει τα ηχεια μου κατα συνεπεια δεν γινεται εγγραφη ηχου! Τι να κανω;
-
http://www.techsmith.com/camtasia/
Αυτό είναι ένα από τα δύο που κατέβασες; -
Οχι!Ηταν το Camstudio και το VV FlashBack Pro
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
Παιδες υπαρχει το εξης θεμα...Εχω κατεβασει 2 διαφορετικα Screen Recorders αλλα ΚΑΝΕΝΑ δεν αναγνωριζει τα ηχεια μου κατα συνεπεια δεν γινεται εγγραφη ηχου! Τι να κανω;Εννοείς την κάρτα ήχου. Τα ηχεία χρειάζονται για να ακούσεις. Τι προσπαθείς να κάνεις εγγραφή? Χρειάζεται και μικρόφωνο?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]