-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Η Lenovo, η Asus, η HP, η Dell αλλά και άλλες εταιρείες κατασκευής υπολογιστών έχουν σταματήσει τις παραδόσεις προϊόντων που διαθέτουν το προβληματικό chipset του επεξεργαστή Sandy Bridge της Intel. Παράλληλα υπόσχονται να αποζημιώσουν τους πελάτες τους για το πρόβλημα. Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα με της δεύτερης γενιάς επεξεργαστές Core i5 και i7 ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα και οφείλεται στο chipset Cougar Point.
H Lenovo και η Asus έχουν ήδη πωλήσει έναν μικρό αριθμό προϊόντων με το συγκεκριμένο ελαττωματικό chipste και για αυτό τώρα ανακοίνωσαν πως προσφέρουν στους πελάτες τους αντικατάσταση και αν αυτό δεν τους ικανοποιεί τότε θα παίρνουν τα χρήματα τους πίσω.
'Έάν κάποιος πελάτης μας δεν είναι ικανοποιημένος από το πρόγραμμα αντικατάστασης της εταιρείας τότε θα εργαστούμε προς την κατεύθυνση εξεύρεσης μίας εναλλακτικής λύσης, όπως η πλήρης επιστροφή χρημάτων από το κατάστημα αγοράς', γράφει η ανακοίνωση της Lenovo.
Την Πέμπτη εκπρόσωπος της HP δήλωσε πως το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο σε ένα μοντέλο desktop που πωλείται στην Ευρώπη και πως έχει παγώσει την κατασκευή και πώληση υπολογιστών με το chipset της Intel.
'Οι πελάτες μας μπορούν να επιστρέψουν τους υπολογιστές τους και να διαλέξουν για αντικατάσταση ένα συγκρίσιμο προϊόν ή να λάβουν αποζημίωση.'
H Dell ανακοίνωσε πως τα μοντέλα XPS 8300, Vostro 460, Alienware M17x R.3 και Alienware Aurora R.3 είναι πιθανόν να έχουν πρόβλημα αλλά δεν έχει γνωστοποιήσει ποια είναι εκείνα τα μέτρα που λάβει για να αποζημιώσει τους πελάτες της, κάτι που υπόσχεται να κάνει σύντομα.
Η MSI έχει επίσης σταματήσει τις πωλήσεις των αντίστοιχων μηχανημάτων. Όποιοι πελάτες της εταιρείας επιθυμούν, μπορούν να επιστρέψουν τα μηχανήματα που έχουν αγοράσει προκειμένου να αντικατασταθούν ενώ όσοι δεν θέλουν να περιμένουν για την αντικατάσταση μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους πίσω. Σημειώνεται πως τα πρώτα συστήματα που θα αντικαταστήσουν το ελαττωματικό chipset θα κυκλοφορήσουν τον Απρίλιο.
Άλλοι κατασκευαστές όπως η Sony δηλώνουν πως δεν έχουν πουλήσει κανένα προϊόν με το συγκεκριμένο chipset.
'Bρισκόμαστε εν μέσω συζητήσεων με την Intel, αλλά δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε σχετικές λεπτομέρειες' δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Μπορείτε να δείτε την λίστα των μοντέλων με πρόβλημα, πατώντας
πατώντας τι ???
-
Εκτος απο το FB που ασχετοι προσπαθουν να σε κανουν φιλο το κανουν και στο Skype?Πριν λιγο μιλαγε η συζυγος με την αδερφη της οταν ηρθε μυνημα απο αγνωστη/ο ,απο Ιταλια μαλλον ,που ηθελε να γινουμε φιλοι!
-
πες και εσυ πως ειναι στο τηλ να μην στελνω αδικα...
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
πες και εσυ πως ειναι στο τηλ να μην στελνω αδικα...πονηρουλη
Μιας και ξερεις Ιταλικα διαβασε τι μου εγραψε:Vorrei aggiungerti su Skype και το username (ακριβως τα μεταφερω) -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
πονηρουλη
Μιας και ξερεις Ιταλικα διαβασε τι μου εγραψε:Vorrei aggiungerti su Skype και το username (ακριβως τα μεταφερω)«Θα ήθελα να σε προσθέσω στο Skype».
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Μου φαινεται παρα πολυ κακη συσκευη ( για ταμπλετα ) και τα 7 δεν ειναι για ταμπλετα
Αυτο με τον επεξεργαστη του και γενικα τα χαρακτηριστικα του (που ειναι απαραιτητα για τα 7) θα πρεπε να ειναι λαπτοπ (και οχι πολυ ακριβο μαλιστα ), εχει κανονικο τροφοδοτικο και γελοια αυτονομια σαν συνεπεια.
Ακομη μια περιπτωση που πουλουν σαβουρο-hardware πανακριβα γιατι και καλα ειναι μικρο λεπτο φορητο και ομορφουλι, αλλα εδω σε αντιθεση με αλλες γνωστες περιπτωσεις κατι μου λεει οτι δε θα πιασει το κολπο
Αυτη ειναι η αποψη σου, η οποια ειναι καθ ολα σεβαστη, αν και εχεις αδικο σ οτι αφορα τα 7αρια.
Τα χω δουλεψει σε λαπτοπ fujitsu με περιστρεφομενη οθονη και βολευουν μια χαρα.
μπορεις να τα δουλεψεις με το δαχτυλο για να γραψεις, να σερφαρις, να δεις φωτο και βιντεο αλλα μπορεις να παρεις και το πενακι και να δουλεψεις Corel...ξερεις ποιο ειναι για μενα το κυριο προβλημα? οι ενεργοβοροι επεξεργαστες που απαιτουν τα windows (μεχρι στιγμης)
αν ειναι να εχεις αυτονομια μια ωρα χωρις πριζα, τοτε για ποια φορητοτητα μιλαμε ? και γιατι να μην εχεις λαπτοπ να τελειωνουμε, αλλα να λες οτι εχεις ταμπλετα για το εφφε..
επισης οπως και να χει τα 7αρια δεν ειναι φτιαγμενα για να τα χειριζεσαι με το δακτυλο οπως και τα μεχρι τωρα android δεν ειναι και τα πλεον καταλληλα για ταμπλετες συμφωνα με τη google (τουλαχιστον παρεχουν καποια αξιοπρεπη αυτονομια)
η αποψη μου ειναι οτι θα πρεπει να προχωρησουν κι αλλο οι εξελιξεις αν ειναι να μιλησουμε για ταμπλετες , δε θεωρω οτι καποιο απο τα μεχρι τωρα προιοντα αξιζει
-
Θέλω μια βοήθεια:
ζητώ να αγοράσω εξωτερική θήκη usb για σκληρό 3.5' 1 Τerra (Sata II) που να μην έχει διακόπτη,
να ανοίγει κάθε φορά που ανοίγω τον Η/Υ.σε απόλυτα λογική τιμή....
γιατί αυτή που έχω είναι για τα
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
γιατί αυτή που έχω είναι για ταΔυστυχώς μου φαίνεται ότι οι προδιαγραφές που δίνεις εξασφαλίζουν ότι και η νέα θήκη θα είναι εξίσου
Πάρε κάτι με eSATA ή USB3, το USB2 είναι απελπιστικά αργό για τέτοιους όγκους δεδομένων.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
γιατί αυτή που έχω είναι για τα
Δυστυχώς μου φαίνεται ότι οι προδιαγραφές που δίνεις εξασφαλίζουν ότι και η νέα θήκη θα είναι εξίσου
Πάρε κάτι με eSATA ή USB3, το USB2 είναι απελπιστικά αργό για τέτοιους όγκους δεδομένων.
το laptop έχει usb2.
δεν με χαλάει η ταχύτητα αλλά το ότι για να ανοίξει ο δίσκος με τον διακόπτη πρέπει να τον ανοιγοκλείσω 3-4 φορές.
και έχει κ δική του τροφοδοσία , φαντάσου. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
πονηρουλη
Μιας και ξερεις Ιταλικα διαβασε τι μου εγραψε:Vorrei aggiungerti su Skype και το username (ακριβως τα μεταφερω)αν ειναι ομορφες προσεχε μαλλον ειναι ο Σιλβιο...
δεν σε χαλασε με τον Cavalliere παρεουλα bunga bunga!!!!!
-
Προσπαθώ εδώ και ώρα να δω στον Η/Υ ένα dvd 8cm από μια βιντεοκάμερα που είχα, αλλά ο Η/Υ δεν το βλέπει καν. Θυμάμαι να το είχα κάνει finalize και το είχα δει. Βέβαια τότε είχα τα ΧΡ και όχι τα 7άρια που έχω τώρα. Προσπαθώ να εγκαταστήσω το τελευταίο firmware του dvd driver αλλά δεν μπορώ (μου ανοίγει ένα μαύρο παράθυρο dos και μετά δεν γίνεται τίποτα). Καμιά λύση..?
EDIT: Και τα xp και τα 7άρια που έχω, είναι 64bit (που δεν το νομίζω ).
-
Ψάχνω φθηνό, αξιόπιστο εκτυπωτή με φθηνά μελάνια για εντελώς βασική χρήση.
Καμία πρόταση;
-
Θα έλεγα με κλειστά μάτια κάποιος hp. Αν όμως έχεις την παραμικρή υποψία για αριθμό εκτυπώσεων πάνω από το απολύτως ελάχιστο, πήγαινε σε κάτι καλύτερο. Οι πολύ φθηνοί είναι απελπιστικά αργοί..
-
οι hp ειναι κατι αξιοπιστο?
εγω θα προτεινα φθηνιαρικο ασπρομαυρο λειζερ για βασικη χρηση ειναι ο,τι πιο οικονομικο
-
Ναι, για βασική χρήση είναι κάτι αξιόπιστο και πάμφθηνο. Οι φθηνιάρικοι λέιζερ που λες αφενός έχουν αρκετό κόστος λόγω τόνερ + τύμπανο (γιατί οι φθηνοί λέιζερ δεν αλλάζουν μόνο τόνερ, αλλά και τύμπανο μαζί), αφετέρου μόνο αξιόπιστοι δεν είναι με τις τόσες διαδρομές που κάνει το χαρτί μέσα τους..
-
ας παρει ενα τετοιο και μεχρι να τυπωσει τις 1500 σελιδες θα εχουν ασπρισει τα μαλλια του και θα το εχει πεταξει απο μονος του
και τωρα που το σκεφτομαι κι εμενα τα εχει φτυσει ο εκτυπωτης μου (epson απο το 2000-2001 μιας και μιλαμε για αξιοπιστια ) και θα ηθελα εναν
inkjet δε ξαναγοραζω ειναι τραγικα ακριβα τα μελανια, λεφτα δεν εχω για σοβαρο λειζερ, αρα θα παρω τη ξεφτιλα
αυτο με το ενα ετος εγγυηση μου τη σπαει ειναι μουσχαροι τα παλικαρια σε αυτο το μαγαζι? δε νιωθουν απο ελληνικη νομοθεσια?
εντιτ
χμμμ γενικα ισχυει αυτο.. και νομιζα οτι ειχε παψει να υπαρχει η κοροιδια με το ενα ετος εγγυηση
(εκτος απο την πανμεγιστη apple φυσικα ) -
Τα Epson ήταν και είναι αστέρια, δεν το συζητάμε αυτό. Ο λέιζερ που είπες έχει κόστος 71,36 ευρώ και το τόνερ του 64,90 ευρώ!! Ναι, αν είναι να τον χρησιμοποιήσει μία κι έξω αξίζει κατά κάποιον διαστροφικό τρόπο, αφού είναι κάπως σαν να παίρνεις τον εκτυπωτή δώρο μαζί με το τόνερ!
Inkjet βασικά παίρνεις για ποιοτικό χρώμα, πχ pixma Κατά τα άλλα, έκαστος στο είδος του...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν με χαλάει η ταχύτηταOK, πάντως αν έχει το λάπτοπ υποδοχή pc card ή express card αναβαθμίζεται φτηνά κι εύκολα. Να το έχεις υπόψη σου.
αλλά το ότι για να ανοίξει ο δίσκος με τον διακόπτη πρέπει να τον ανοιγοκλείσω 3-4 φορές.
και έχει κ δική του τροφοδοσία , φαντάσου.Γι αυτό ζητάς χωρίς διακόπτη;
Αυτό είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου κομματιού που έχεις, όχι μειονέκτημα του διακόπτη, την ύπαρξη του οποίου IIRC θα αποφύγεις μόνο σε θήκες 2,5' (που παίρνουν ρεύμα από τη USB).Εγώ έχω ένα τέτοιο και δουλεύει μια χαρά.
Ναι, για βασική χρήση είναι κάτι αξιόπιστο και πάμφθηνο. Οι φθηνιάρικοι λέιζερ που λες αφενός έχουν αρκετό κόστος λόγω τόνερ + τύμπανο (γιατί οι φθηνοί λέιζερ δεν αλλάζουν μόνο τόνερ, αλλά και τύμπανο μαζί), αφετέρου μόνο αξιόπιστοι δεν είναι με τις τόσες διαδρομές που κάνει το χαρτί μέσα τους..
Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για τους φτηνούς Inkjet (των
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Τα Epson ήταν και είναι αστέρια, δεν το συζητάμε αυτό. Ο λέιζερ που είπες έχει κόστος 71,36 ευρώ και το τόνερ του 64,90 ευρώ!! Ναι, αν είναι να τον χρησιμοποιήσει μία κι έξω αξίζει κατά κάποιον διαστροφικό τρόπο, αφού είναι κάπως σαν να παίρνεις τον εκτυπωτή δώρο μαζί με το τόνερ!Inkjet βασικά παίρνεις για ποιοτικό χρώμα, πχ pixma Κατά τα άλλα, έκαστος στο είδος του...
αναλογα τι θελει να τυπωσει..
αμα το θελει για εργασιες και σημειωσεις σχολης, δε χρειαζεται κατι πιο πολυπλοκο
φιλος μου εβγαλε τη πληροφορικη με ενα μολις toner και αρχαιο ασπρομαυρο εκτυπωτη
επειδη το βλεπω και απο το πατερα μου που τυπωνει τα κερατα του για τη δουλεια του (και δε με ακουει να παρει κανα λειζερ), οι inkjet δε συμφερουν με τιποτα, δε πα να γεμιζεις τα μελανια, δε πα να αγοραζεις ιμιτασιον , δε συμφερουν
και αμα δε χρειαζεσαι πραγματικα τα χρωματα ακομα χειροτερα
ναι το παραπανω λειζερ το παιρνεις και τον πετας μολις τελειωσει το toner , δε το συζηταμε
-
Ρε παιδιά, για όγκο εκτυπώσεων πας σε λέιζερ, αυτό είναι σίγουρο. Απλά, ο άνθρωπος μίλησε για βασική χρήση και οικονομική λύση. Και βασική χρήση σημαίνει και που και που και καμιά φωτογραφία , άρα χρειάζεται και το χρώμα. Έτσι νομίζω, τουλάχιστον.
Από την άλλη, μόλις κοίταζα στο eshop τα εξής:
HP DESKJET 1000 J110A CH340B στα 32 ευρώ
Μελάνια το μάυρο 10,70 και το τρίχρωμο 13,51.Και τα HP μελάνια (αν δεν κάνω λάθος) είναι σετ με τις κεφαλές, οπότε ουσιαστικά βάζεις και καινούρια κεφαλή με κάθε μελάνι
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]