-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Καλα το εχουμε ξαναγραψει, αλλα άσχετα με το αν συμφωνούμε ή οχι, η αστυνομία ειναι εκτελεστικό όργανο.Κοινως, ελέγχει την τήρηση των νόμων.
Ακριβώς! Και ένας από τους νόμους που δεν τηρήθηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν της παρακώλυσης συγκοινωνιών, λόγω της κλειδωμένης μπάρας.
-
Η μπάρα είναι εκεί για να επιβάλει τον νόμο του κράτους που λέει ότι οι οδηγοί υποχρεούνται να καταβάλουν διόδια. Παρακώλυση συγκοινωνιών προκαλεί οποίος προσπαθεί να παραβιάσει αυτο τον νόμο και αρνείται να πληρώσει για να περάσει, εμποδίζοντας όλους τους άλλους πίσω του.
-
Να βάλουν και ελευθερο σκοπευτή τότε να τηρησει το νόμο.
ΚΑΝΕΝΑΣ ιδιώτης, με ΚΑΜΙΑ μπάρα, δεν μπορεί να κάνει τον αστυνομικό, για το αν θα παρανομήσω ή όχι. Αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας. Επιπλέον υπάρχουν και κάποιες προδιαγραφές που ορίζουν οτι η μπάρα θα πρέπει να ανεβαίνει με κάποια ελάχιστη πίεση, για λόγους ασφαλείας. Στα καλαμπαλίκια μας αυτές όμως, πρέπει να επιβάλουμε τον νόμο και την τάξη. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αυτό είναι δουλειά της αστυνομίας.Πάρα πολύ όμορφα. Τότε γιατί παραπονιέσαι όταν η αστυνομία κάνει την δουλειά της και βεβαιώνει παραβάσεις;
-
Κατάλαβες ποιο ειναι το πρόβλημά μου και του δημοσιογράφου επίσης? Οτι η αστυνομια βεβαιώνει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ παραβάσεις. Η παρακώλυση στο κάτω-κάτω θεωρείται πιο σοβαρή παράβαση. Άσε που προϋπήρχε της 'φωτογραφικής' παράβασης για τα διόδια.
-
Ρε συ, Ταύρε, έξυπνο παιδί είσαι, μου κάνει εντύπωση η άρνηση σου να καταλάβεις κάτι απλό. Το κράτος νομοθετεί. Το κράτος αποφασίζει τι είναι νόμιμο και τι παράνομο και βάσει αυτών των νόμων η αστυνομία πράτει ανάλογα.
Από την στιγμή που το κράτος σποφάσισε ότι πρέπει να πληρώνεις διόδια για να περάσεις από ένα συγκεκριμένο σημείο, ότι και να πεις, αν αρνείσαι να το κάνεις είσαι παράνομος και το κράτος θα σε κυνηγήσει. Εσένα, όχι αυτόν με τον οποίο συνεργάζεται για να μαζέψει λεφτά, ή για να φτιάξει έργα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ρε συ, Ταύρε, έξυπνο παιδί είσαι, μου κάνει εντύπωση η άρνηση σου να καταλάβεις κάτι απλό. Το κράτος νομοθετεί. Το κράτος αποφασίζει τι είναι νόμιμο και τι παράνομο και βάσει αυτών των νόμων η αστυνομία πράτει ανάλογα.Από την στιγμή που το κράτος σποφάσισε ότι πρέπει να πληρώνεις διόδια για να περάσεις από ένα συγκεκριμένο σημείο, ότι και να πεις, αν αρνείσαι να το κάνεις είσαι παράνομος και το κράτος θα σε κυνηγήσει. Εσένα, όχι αυτόν με τον οποίο συνεργάζεται για να μαζέψει λεφτά, ή για να φτιάξει έργα.
Ας με κυνηγήσει. Ας βάλει τον μπάτσο 24/7 μετά τα διόδια να με γράψει. Δεν έχει δικαιωμα όμως να με κρατήσει εκει. Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό?
Και από πού κι ως που δικαιολογούνται οι παρανομίες του ταδε, επειδή το κράτος κάνει μπίζνα μαζί του? -
Προφανώς ο Χρήστος είναι και υπερ των αστυνομικών που φυλάνε ένα σωρό γύφτους επιχειρηματίες και πολιτικάντηδες, είναι υπέρ των αστυνομικών που φυλάνε τις ΠΑΕ και τα γήπεδα, όπως και τις εγκαταστάσεις του Μπόμπολα. Τη δουλειά τους κάνουν βρε αδερφέ.
-
Ταύρε, εδώ είναι το θέμα. Αν το κράτος αποφασίσει ότι έτσι πρέπει να γίνει, τότε ο τάδε δεν είναι παράνομος ενώ εσύ είσαι. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, έτσι έχει αποφασίσει το κράτος. Το να ψάχνεις νομικίστικα παραθυράκια δεν έχει νόημα.
Vasgti το δικό σου προφανές απέχει αρκετά από το δικό μου, αλλα δεν έχει καμία σημασία αυτο, έτσι δεν είναι; Αν αυτο πιστεύεις, δεν έχω λόγο να προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Προφανώς ο Χρήστος είναι και υπερ των αστυνομικών που φυλάνε ένα σωρό γύφτους επιχειρηματίες και πολιτικάντηδες, είναι υπέρ των αστυνομικών που φυλάνε τις ΠΑΕ και τα γήπεδα, όπως και τις εγκαταστάσεις του Μπόμπολα. Τη δουλειά τους κάνουν βρε αδερφέ.Το ίδιο κράτος βεβαια αδυνατεί να βάλει αστυνομικούς να περιπολούν στις γραμμές του τρένου, εκει που οι γύφτοι κάνουν πλιάτσικο στα σύρματα της ηλεκτροδότησης, Τι? Εκεί δεν εμπλέκεται εργολάβος και ο ΟΣΕ είναι προβληματικός? Έλα μωρέ, τώρα, λεπτομέρειες, τυχαίο θα ειναι...
Ταύρε, εδώ είναι το θέμα. Αν το κράτος αποφασίσει ότι έτσι πρέπει να γίνει, τότε ο τάδε δεν είναι παράνομος ενώ εσύ είσαι. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, έτσι έχει αποφασίσει το κράτος. Το να ψάχνεις νομικίστικα παραθυράκια δεν έχει νόημα.
Νομικίστικο παραθυράκι ένας νόμος που προϋπάρχει του 'φωτογραφικού' περί διοδίων? Σειρά μου να βαρέσω το κούτελό μου!
-
Vasgti το δικό σου προφανές απέχει αρκετά από το δικό μου, αλλα δεν έχει καμία σημασία αυτο, έτσι δεν είναι; Αν αυτο πιστεύεις, δεν έχω λόγο να προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη.Για πες σε τι διαφέρει από τα παραπάνω όταν βάζεις αστυνομικούς (απασχολώντας τους από άλλα σοβαρότερα θέματα) να αστυνομεύουν τα ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ διόδια;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Vasgti το δικό σου προφανές απέχει αρκετά από το δικό μου, αλλα δεν έχει καμία σημασία αυτο, έτσι δεν είναι; Αν αυτο πιστεύεις, δεν έχω λόγο να προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη.
Για πες σε τι διαφέρει από τα παραπάνω όταν βάζεις αστυνομικούς (απασχολώντας τους από άλλα σοβαρότερα θέματα) να αστυνομεύουν τα ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ διόδια;
Άσε, ξέρω την απάντηση: στη μια περίπτωση ορίστηκε νομοθετικά από το καλό μας κράτος, άρα υπερ-ατού!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Νομικίστικο παραθυράκι ένας νόμος που προϋπάρχει του 'φωτογραφικού' περί διοδίων? Σειρά μου να βαρέσω το κούτελό μου!Ποιος νόμος προυπάρχει; Παρακώλυση συγκοινωνιών σύμφωνα με το κράτος υφίσταται μόνο από όσους αρνούνται να πληρώσουν για να περάσουν από τους σταθμούς διοδίων.
Δες το λίγο διαφορετικά. Αποφασίζεται η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και μπαίνουν μπάρες στο σημείο που τεμνεται με την Βας. Σοφίας στην οποία τα αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένα να στρίβουν. Εσύ αντι να ακολουθήσεις τον νόμο, μπαστακώνεσαι μπροστά στην Πανεπιστημιου κλείνοντας τον δρόμο σε όλους τους άλλους, απαιτώντας να σου ανοίξουν (το δικαίωμα σου στην παρανομία). Έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να σε γράψει η αστυνομία; Έχεις το διακαιωμα να απαιτείς να σου ανοίξουν; Θα άλλαζε κάτι αν τις μπάρες τις λειτουργούσε ιδιωτική εταιρία security η οποία επελέγη ως πιο συμφέρουσα και αποτελεσματική από την δημοτική αστυνομία;
Vasgti. Δεν προστατεύει τα συμφέροντα του ιδιώτη (μόνο), αλλά κυρίως του κράτους. Τα διόδια τελούν υπό την διαχείριση του ιδιώτη, αλλά σημαντικό κομμάτι τους (το ΦΠΑ) πηγαίνει στα κρατικά ταμεία.
-
Με την ίδια λογική Χρήστο τότε γιατί δεν κάθεσαι να φας την κλήση, αφού κατ' επανάληψη έχεις ομολογήσει πως παρανομείς όταν ταξιδεύεις; Απλό είναι, στα μπλόκα θα περάσεις με όσα ταξίδευες και πριν. Γιατί παρανομείς και δεν δέχεσαι να φας το πρόστιμο; Αφού το ποσό της κλήσης θα μπεί στα κρατικά ταμεία.
-
Ποιος νόμος προυπάρχει; Παρακώλυση συγκοινωνιών σύμφωνα με το κράτος υφίσταται μόνο από όσους αρνούνται να πληρώσουν για να περάσουν από τους σταθμούς διοδίων.Α, μόνο αυτό λογίζεται σαν παρακώλυση συγκοινωνιών. Εγώ άλλα ήξερα, να τα ξεχάσω, έτσι?
Δες το λίγο διαφορετικά. Αποφασίζεται η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και μπαίνουν μπάρες στο σημείο που τεμνεται με την Βας. Σοφίας στην οποία τα αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένα να στρίβουν. Εσύ αντι να ακολουθήσεις τον νομό, μπαστακώνεσαι μπροστά στην Πανεπιστημιου κλείνοντας τον δρόμο σε όλους τους άλλους, απαιτώντας να σου ανοίξουν (το δικαίωμα σου στην παρανομία). Έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να σε γράψει η αστυνομία; Έχεις το διακαιωμα να απαιτείς να σου ανοίξουν; Θα άλλαζε κάτι αν τις μπάρες τις λειτουργούσε ιδιωτική εταιρία security η οποία επελέγη ως πιο συμφέρουσα και αποτελεσματική από την δημοτική αστυνομία;
Ας τις λειτουργούσε και ο ίδιος ο πάπας. Κανένας δεν μπορεί να το παίζει σερίφης, παρά μόνο οι αστυνομικοί.
Vasgti. Δεν προστατεύει τα συμφέροντα του ιδιώτη (μόνο), αλλά κυρίως του κράτους. Τα διόδια τελούν υπό την διαχείριση του ιδιώτη, αλλά σημαντικό κομμάτι τους (το ΦΠΑ) πηγαίνει στα κρατικά ταμεία.
Συμφέρον του κράτους ειναι και να μην γίνεται μπάχαλο κάθε λίγο και λιγάκι το δίκτυο του ΟΣΕ, για ό,τι σημαινει αυτό σε διαφυγόντα κέρδη ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, όπως το κόστος της αντικατάστασης, χαμένες εργατοώρες κτλ. Εκεί γιατί δεν υπάρχει τόση θέρμη?
Με την ίδια λογική Χρήστο τότε γιατί δεν κάθεσαι να φας την κλήση, αφού κατ' επανάληψη έχεις ομολογήσει πως παρανομείς όταν ταξιδεύεις; Απλό είναι, στα μπλόκα θα περάσεις με όσα ταξίδευες και πριν. Γιατί παρανομείς και δεν δέχεσαι να φας το πρόστιμο; Αφού το ποσό της κλήσης θα μπεί στα κρατικά ταμεία.
Μου δίνεις ασίστ και σε ευχαριστώ. Θα δεχόταν άραγε ο ΧΛ, αν τον πάρω χαμπάρι να έρχεται με πολλά πίσω μου στην ΕΟ, να φροντίσω να τον ακινητοποιήσω, μέχρι να έρθει η αστυνομία να βεβαιώσει παράβαση?
-
Γιατί η αστυνομία είναι τις περισσότερες φορές ανύπαρκτη. Σε ένα δημόσιο τομέα που λειτουργεί προβληματικά, γιατί περιμενες αυτή να είναι πιο αποτελεσματική; Αν ήταν, δεν θα το συζητούσαμε καν αυτο το θέμα, οι πρώτοι που θα έκαναν την εξυπνάδα να περάσουν με την μαγκιά θα είχαν τσιμπήσει τα πρόστιμα τους και το θέμα θα είχε σβήσει.
Είναι ακριβώς η ανικανότητα των αρχών που αφηνει να δημιουργούνται θέματα εκει που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Θα δεχόταν άραγε ο ΧΛ, αν τον πάρω χαμπάρι να έρχεται με πολλά πίσω μου στην ΕΟ, να φροντίσω να τον ακινητοποιήσω, μέχρι να έρθει η αστυνομία να βεβαιώσει παράβαση?Το κουραζεις. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στις εταιρίες που διαχειρίζονται τα διόδια να απαιτούν την καταβολή τελών για να επιτρέψουν σε κάποιον να περάσει. Δεν σου δίνει εσένα το δικαίωμα να ακινητοποιήσεις ένα αυτοκίνητο που κάνει τροχαία παράβαση.
-
Και επειδή η αστυνομία ειναι ανυπαρκτη, παίρνει το δικαίωμα ο υπάλληλος των διοδίων, ωσαν άλλος Τσακ Νόρρις, να το παίξει σερίφης, ο υπερτατος υπερασπιστης του νόμου. Ακομα κι αν χρειαστεί να παρανομήσει για να το κάνει.
-
Δεν παρανομει. Κάνει την δουλειά που του ανέθεσε το κράτος. ΕΣΥ παρανομεις αρνούμενος να συμορφωθεις με τον νόμο που το κράτος ψήφισε.
-
Πάμε πάλι. Παρακώλυση συγκοινωνιών.
Αν δεν υπήρχε, δε θα είχαν παει στο αυτόφορο τον υπαλληλο. -
Στην θέση σου, πριν ανοίξω την σαμπάνια, θα περίμενα να δω το αποτέλεσμα της δίκης.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!