-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
εσύ και καποια αλλα 'γιουσουφάκια' εδω μεσα
Πολυχρονεμένε εφέντη πασά ρίξε μια ματιά στις βασικές θέσεις του κινήματος και αφήστε το ρεγάλο του τύπου 'δεν πιστεύω να εννοούν αυτό' και 'μάλλον εννοούν κάτι άλλο' και που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι.*
Η μεγάλη βαβούρα γίνεται από 'αποίκους' της ευρύτερης περιοχής Ωρωπού-Κιούρκων που ετεροχρονισμένα την είδαν κέντρο-Αθήνα και δεν πληρώνω γιατί έχω πληρώσει φόρους και τέτοιες ιστορίες. Και μαζί κόλησαν και τα 10χρονα που θα πάρουν την τσίχλα από το περίπτερο χωρίς να πληρώσουν για να στηρίξουν το κίνημα.
Από τη στιγμή που ανήκεις στο κίνημα κάντε κάτι με το θέμα των επιδιώξεων και έστω για ξεκάρφωμα γράφτε κάτι στο μανιφέστο σας για την Αθηνών-Πατρών που έχει βαφτεί με αίμα γιατί αυτή τη στιγμή παίρνετε παραμάζωμα -ως κίνημα πολιτών my ass- σοβαρά θέματα επειδή έχετε ως κύρια αιτήματα μικροσυμφέροντα.
Υπάρχουν κάτοικοι σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας που περιμένουν να γίνει κάποιο τέτοιο έργο (που προφανώς η αγαπημένη εκάστοτε κυβέρνηση δεν θα έκανε ποτέ) για να ανασάνουν.*Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι διαβάστε να δείτε τι ζητάνε. Αν ξηλώσουν τις Αφίδνες και τα οινόφυτα και ανέβουν οι χρεώσεις στους άλλους σταθμούς (λέμε τώρα) το γέρο και το σινάφι του τους χάσατε από πελάτες.
doom δεν έχεις καταλάβει ότι αυτοί που δεν πληρώνουν είναι ένα μάλλον ετερόκλητο σύνολο επιδιώξεων...
Εγω φιλε καταλαβαινω οτι την τελευταια φορα που ανεβοκατεβηκα αθηνα θεσσαλονικη αθηνα εδωσα 52 Ε,για ενα δρομο που επρεπε να δωσω 15 Ε
Αν εσυ ειναι ευχαριστημενος τοτε οκ,μαλλον θα εισαι ευχαριστημενος και με πολλα κακως κειμενα αυτου του τοπου -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι απο εδω ειναι τοσοι εναντιοι σε οσους αρνουνται να πληρωσουν
Προσωπικα πιστευω οτι αν επιμεινου οι επιτροπες και γιγαντωθουνε με την συμμετοχη ολων μας θα αναγκαστουν να λογικευτουν οι εταιρειες και θα γινει ενας συμβιβασμος
Ειναι ληστεια να κοστιζει 55 Ε σε διοδια ενα ανεβοκατεβασμα αθηνα θεσσαλονικη-αθηναΟ nass είχε γράψει κάτι σοφό νωρίτερα ... ότι στις περιπτώσεις αυτές το 'φαρμακο' είναι χειρότερο της 'αρρώστιας' ... υπάρχει ένθεσμος τρόπος επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων ... οι μικρής κλίμακας ενέργειες ομάδων πολιτών ως μέσο πίεσης προς την ράθυμη και αναποτελεσματική πολιτική ηγεσία και δημόσια διοίκηση είναι καθόλα αποδεκτές ... αυτό όμως απέχει από τις εξεγερτικές ονειρώξεις όσων επιχειρούν για μια ακόμα φορά να χειραγωγήσουν μια - σε κάποιο βαθμό δικαιολογημένη - κοινωνική αντίδραση ...
-
εσύ και καποια αλλα 'γιουσουφάκια' εδω μεσα
Πολυχρονεμένε εφέντη πασά ρίξε μια ματιά στις βασικές θέσεις του κινήματος και αφήστε το ρεγάλο του τύπου 'δεν πιστεύω να εννοούν αυτό' και 'μάλλον εννοούν κάτι άλλο' και που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι.*
Η μεγάλη βαβούρα γίνεται από 'αποίκους' της ευρύτερης περιοχής Ωρωπού-Κιούρκων που ετεροχρονισμένα την είδαν κέντρο-Αθήνα και δεν πληρώνω γιατί έχω πληρώσει φόρους και τέτοιες ιστορίες. Και μαζί κόλησαν και τα 10χρονα που θα πάρουν την τσίχλα από το περίπτερο χωρίς να πληρώσουν για να στηρίξουν το κίνημα.
Από τη στιγμή που ανήκεις στο κίνημα κάντε κάτι με το θέμα των επιδιώξεων και έστω για ξεκάρφωμα γράφτε κάτι στο μανιφέστο σας για την Αθηνών-Πατρών που έχει βαφτεί με αίμα γιατί αυτή τη στιγμή παίρνετε παραμάζωμα -ως κίνημα πολιτών my ass- σοβαρά θέματα επειδή έχετε ως κύρια αιτήματα μικροσυμφέροντα.
Υπάρχουν κάτοικοι σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας που περιμένουν να γίνει κάποιο τέτοιο έργο (που προφανώς η αγαπημένη εκάστοτε κυβέρνηση δεν θα έκανε ποτέ) για να ανασάνουν.*Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι διαβάστε να δείτε τι ζητάνε. Αν ξηλώσουν τις Αφίδνες και τα οινόφυτα και ανέβουν οι χρεώσεις στους άλλους σταθμούς (λέμε τώρα) το γέρο και το σινάφι του τους χάσατε από πελάτες.
doom δεν έχεις καταλάβει ότι αυτοί που δεν πληρώνουν είναι ένα μάλλον ετερόκλητο σύνολο επιδιώξεων...
eddie παρατηρω οτι σχεδον ολα σου τα ποστ αναφερονται για το 'μικρο σπιτι στο λιβαδι' κτλ.
ηρθε η ωρα να ανοιξεις λιγο το κλειστο μυαλο σου να βγεις απο αυτο το λιβαδι και να πεις κατι καινουργιο. -
ολες οι μεγαλες φωτιες απο μια σπιθα αρχισαν
μια κοινωνικη αντιδραση μπορει να εχει θετικο αποτελεσμα μπορει να μην εχει καθολου αποτελεσμα μπορει και να εχει αρνητικο αποτελεσμα
εκ του αποτελεσματος θα κρινουμε
ως τοτε ωψομεθα -
doom εγώ προσωπικά (επειδή καθένας ασχολείται στο επίπεδο που τον αφορά) από την Α.Ο και από την Τρίπολης-Καλαμάτας είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και θεωρώ ότι (ειδικά η δεύτερη περίπτωση) ότι δίνεις στα διόδια το γλιτώνεις σε βενζίνη χωρίς να υπολογίζουμε το χρόνο και τα νεύρα. Από εκεί και πέρα δεν αμφιβάλλω ότι τα διόδια είναι ακριβά, ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν γίνεται το ίδιο καλή δουλειά όπως στην Α.Ο και ειδικά στην Αθηνών-Πατρών γίνεται της Πόπης.
Όμως θεωρώ ότι αυτό που γίνεται σήμερα ενέχει σοβαρούς κινδύνους για το πώς μπορεί να επιτευχθούν ορισμένα πράγματα.
Αν διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες θα δεις ότι δίπλα σε άτομα που έχουν την ίδια άποψη με όλους μας (περί μείωσης τιμών διοδίων) έχουν ενταχθεί διάφοροι αναρχοαυτόνομοι που είτε πάνε να βγάλουν κάποιο γενικότερο απωθημένο (κουβέντα περί μαγκιάς κλπ) ή απλά γουστάρουν φάση που γλιτώνουν το 2,80 της Α.Ο.
Αναρωτιέμαι πραγματικά (ας απαντήσει κάποιος που να ξέρει) αν οι κινηματίες προσέγγισαν ποτέ τις εταιρείες (μέσω δημαρχαίων-πολιτικών κλπ) για να ζητήσουν κάποια καλύτερη έκπτωση για τους κατοίκους των περιοχών ή το ριξαν κατευθείαν στο αντάρτικο.kristos απλά διάβασα τις βασικές θέσεις του κινήματος. Και από αυτές εξάγεται το ζήτημα του μικρού σπιτιού στο λιβάδι. Διάβασε τες κι εσύ γιατί φράσεις του τύπου 'δεν νομίζω να εννοούν' και 'ίσως να μην εννοούν' μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνες.
-
Μετά τους πάνθηρες μας βρήκαν και οι διοδίστας…
Είμαι σίγουρος ότι συμμετέχει αποφασιστικά στο «κίνημα» ο pezos.
-
Ο χρήστης k2825 έγραψε:
Δείτε και λίγο τι παίζει με την Αττική οδό, τι σύμβαση είχαν ποσα έχουν κερδίσει και πόσα θα πληρώσουμε ακόμα!
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01 ... _9086.html
Ρε φίλε, σοβαρολογείς!?
Παραθέτω απόσπασμα για όσους - δικαίως - βαριούνται να διαβάσουν το λίνκ που έδωσες παραπάνω:
'Η Αττική Οδός συνεχίζει να πολλαπλασιάζει τα κέρδη των πολυεθνικών. Οι εργαζόμενοι που δοκιμαζόμαστε σκληρά στην κρίση του καπιταλιστικού συστήματος καλούμαστε να αποδεχτούμε θυσίες και περικοπές, αρκεί να συνεισφέρουμε στην κερδοφορία του κεφαλαίου. Οι μισθοί και συντάξεις μειώνονται, η ανεργία καλπάζει ακάθεκτη και τα διόδια αντί να καταργούνται ακριβαίνουν, όπως και τα εισιτήρια των δημόσιων συγκοινωνιών, τα εισιτήρια στα δημόσια νοσοκομεία κ.ο.κ..'
Οι τύποι της θολοκουλτουριάρικης πολύχρωμης ακροαριστεράς και οι συνοδοιπόροι σε νέες περιπέτειες ...
εσυ το είδες αυτό?
Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ “κόστισε” 1,3 δις ευρώ περίπου. Το δημόσιο κατέβαλλε 420 εκ. Ευρώ, 675 εκ. Ευρώ έλαβαν δάνειο οι εργολάβοι με την ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και 175 εκ. Ευρώ η δική τους , πραγματική συμμετοχή, χωρίς να μπορεί να υπολογιστούν οι υπερτιμολογήσεις που έγιναν στο έργο.
Το 2009 τα έσοδα της Αττικής οδού ξεπερνούν το 1 (ένα) εκ. ευρώ την ημέρα. Τα κέρδη από τα οκτώ χρόνια λειτουργίας έχουν ξεπεράσει όχι μόνο τα δάνεια και τη συμμετοχή των εργολάβων, αλλά τη συνολική αξία (όπως αυτή δηλώθηκε επίσημα) της κατασκευής του έργου. Το δημόσιο ποτέ δεν αξίωσε την εφαρμογή της ρήτρας που προέβλεπε η αρχική σύμβαση για επιστροφή του έργου στο δημόσιο...
τί στο καλό ισχυει τέλος πάντων
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
εσυ το είδες αυτό?
Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ “κόστισε” 1,3 δις ευρώ περίπου. Το δημόσιο κατέβαλλε 420 εκ. Ευρώ, 675 εκ. Ευρώ έλαβαν δάνειο οι εργολάβοι με την ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και 175 εκ. Ευρώ η δική τους , πραγματική συμμετοχή, χωρίς να μπορεί να υπολογιστούν οι υπερτιμολογήσεις που έγιναν στο έργο.
Το 2009 τα έσοδα της Αττικής οδού ξεπερνούν το 1 (ένα) εκ. ευρώ την ημέρα. Τα κέρδη από τα οκτώ χρόνια λειτουργίας έχουν ξεπεράσει όχι μόνο τα δάνεια και τη συμμετοχή των εργολάβων, αλλά τη συνολική αξία (όπως αυτή δηλώθηκε επίσημα) της κατασκευής του έργου. Το δημόσιο ποτέ δεν αξίωσε την εφαρμογή της ρήτρας που προέβλεπε η αρχική σύμβαση για επιστροφή του έργου στο δημόσιο...
τί στο καλό ισχυει τέλος πάντων
Δεν έχω διαβάσει την σύμβαση παραχώρησης ... παρόλαυτα με τα χάλια της ελληνικής δημοσιας διοίκησης διόλου απίθανο να αληθεύει ... Και ποιά είναι η λύση? Οι τραμπουκισμοί και οι κραυγές περί κακών καπιταλιστών και κεφαλαίου? Οι ανέξοδες - ή και επωφελείς για την τσέπη των κινητοποιούμενων - ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής?
Τα δικαιώματα ορίζονται κατά νόμο και κατά νόμο διεκδικούνται ... οι επαναστατικές κορώνες των μπαχαλάκιδων δεν είναι η λύση ...
-
και ποια ειναι η λυση?
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Εγώ αυτό που βλέπω είναι οτι το τελευταίο 9μηνο που υπάρχουν αυτές οι επιτροπές δεν έχουν πετύχει απολύτως τίποτα.Μάλλον έχουν πετύχει αύξηση των σταθμών διοδίων και αύξηση των τιμών.Το ακούσαμε κι αυτο! Επειδή κάποιοι δεν πληρώνουν διόδια αυξήθηκε η τιμή τους, ε δε νομίζω να είναι ακριβώς έτσι!
Με την παραχώρηση της εκμεταλλευσης σε ιδιωτικές εταιρίες αυτές καθορίζουν τιμές και δεν βλέπω διάθεση απο την πολιτεία να τους φρενάρει πουθενα.Ρε παιδια το θέμα είναι ένα, δεν είπε κανεις να μπείτε στο κίνημα ή όπως αλλιώς το λένε δεν είμαι μέλος τους ουτε τους υποστιρήζω φανατικά! Κι εμένα με υποψιάζουν όσοι με κορώνες προσπαθούν να πετύχουν κάτι. Δεν μπορώ όμως τόσο εύκολα να τους ρίξω άδικο. Μπορεί να είναι και χαζό απο μέρους μου δεν ξέρω. Αλλά πραγματικά το 55αρι που έσκασα όταν κατέβηκα Αθήνα για τις γιορτές ακόμα με πονάει. Και μπορεί να είμαι φτωχός και να το βλέπω έτσι τί να πώ. Απλά πιστευω πως είναι ληστεία. Και δεν βλέπω κανεναν άλλον να κάνει κάποια κίνηση είτε νομικά είτε όπως να είναι! Μάλλον όλοι το βλέπουν λόγικό να πληρώνουν όσα πληρώνουν.
Τα τέλη γιατι τα πληρώνουμε τότε, τους φόρους? Που πάνε όλα ρε παιδιά και γενικότερα το λέω? Αν είναι να πληρώνεις φόρους, τέλη, και ενα σωρό άλλα και να πληρώνεις για την παιδεία την υγεία και τους δρόμους ....ε τί να πω έτσι τα πληρώνουμε όλα 100 φορές το ίδιο και το ίδιο.
55 ευρώ διόδια για μια διαδρομή είναι πολύ απλά ίσως παραπάνω και απο το μεροκάματο πολλών απο εμάς. Και το ποσό αυτό ξαναλέω σε άλλες χώρες το πληρώνουν για να χρησιμοποιούν τους δρόμους για εναν ολοκληρο χρόνο.
Ολα τα άλλα ειναι απλά φιλοσοφιες. Το θέμα είναι να κάνουμε κάτι για αυτο, αν βέβαια θεωρούμε πως υπάρχει λόγος γιατί για κάποιον μπορεί να ειναι και φτήνα όλα αυτά!!! -
Αν μπορώ να σκεφτώ μια κατεύθυνση λύσης είναι προσέγγιση τοπικής αυτοδιοίκησης (περιφερειάρχες-δημαρχαίοι) με συγκεκριμένα αιτήματα για ειδική έκπτωση στους κατοίκους των περιοχών. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα που θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα (γιατί και αυτοί οι τρόμπες δεν θα έχουν να ασχολούνται με το πώς να κυνηγάνε για πρόστιμα αλλά θα προεισπράτουν μαζικά) και από εκεί και πέρα προσέγγιση πάντα μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης ή και βουλευτών για το θέμα παρεχομένων υπηρεσιών και συμβάσεων με τις εταιρείες αυτές.
Έχει γίνει κάτι από αυτά ήδη; -
Ο χρήστης zamc έγραψε:
Και δεν βλέπω κανεναν άλλον να κάνει κάποια κίνηση είτε νομικά είτε όπως να είναι!Αυτή την απορία έχω και εγώ.
Γιατί κανείς δεν κάνει κάποια νομική κίνηση αφού τα διόδια είναι παράνομα;
Ακόμη περιμένω απάντηση. -
Αυτό κι εγώ δεν το ξέρω φίλε μου, το θέμα είναι να υπάρχει μια ορθολογική τιμή για χρήση δρόμου/ Πχ να πείς για ενα κομάτι 500 χιλιόμετρα σωστού δρόμου πρεπει να ειναι ενα ποσο χ. Και να ειναι λογικό και όχι ότι του κατέβει του καθενός!
Αλλωστε υπάρχει και το θέμα του ποιος παίρνει τα χρήματα. Στην περίπτωση που στην Αττική οδό εχει συμπληρωθεί το ποσο που είχε υπογραφεί για την παραχώρηση σε ιδιώτες, δεν μας νοιάζει αν τα χρήματα παράνομα πάνε ακόμα σε ιδιώτες και όχι στο κρατος? -
μετα πηρε και τα ρέστα του απο τους παρευρισκόμενους
Ποιά ήταν τα 'ρέστα' του;
Ρέστα για την βαρβατίλα που ξεχειλίζει.
-
Και δεν βλέπω κανεναν άλλον να κάνει κάποια κίνηση είτε νομικά είτε όπως να είναι!
Αυτή την απορία έχω και εγώ.
Ακόμη περιμένω απάντηση.To οτι οι εταιρειες δεν κανουν κατι για να παρουν τα λεφτα τους απο αυτους που δεν πληρωνουν δεν σας κινει τις υποψιες??
-
Και δεν βλέπω κανεναν άλλον να κάνει κάποια κίνηση είτε νομικά είτε όπως να είναι!
Αυτή την απορία έχω και εγώ.
Ακόμη περιμένω απάντηση.To οτι οι εταιρειες δεν κανουν κατι για να παρουν τα λεφτα τους απο αυτους που δεν πληρωνουν δεν σας κινει τις υποψιες??
Για αυτούς τα έχουμε διαβάσει πολλές φορές.
Οι επιτροπές γιατί δεν αποκαλύπτουν τις παρανομίες τους στην πράξη; -
To οτι οι εταιρειες δεν κανουν κατι για να παρουν τα λεφτα τους απο αυτους που δεν πληρωνουν δεν σας κινει τις υποψιες??Πότε παραγράφονται οι αστικές απαιτήσεις;
-
To οτι οι εταιρειες δεν κανουν κατι για να παρουν τα λεφτα τους απο αυτους που δεν πληρωνουν δεν σας κινει τις υποψιες??
Την ίδια απορία είχα και έχω. Ας ελπίσουμε να μην αποδειχτεί ότι οι εταιρείες εκμεταλεύονται τον πανικό για να αλλάξουν τη διάρκεια των συμβάσεων και κονομήσουν ακόμα πιο χοντρά.
-
To οτι οι εταιρειες δεν κανουν κατι για να παρουν τα λεφτα τους απο αυτους που δεν πληρωνουν δεν σας κινει τις υποψιες??
Την ίδια απορία είχα και έχω. Ας ελπίσουμε να μην αποδειχτεί ότι οι εταιρείες εκμεταλεύονται τον πανικό για να αλλάξουν τη διάρκεια των συμβάσεων και κονομήσουν ακόμα πιο χοντρά.
ξερετε καποια ιδιωτικη εταιρεια να θελει να χανονται ευρω απο το ταμειο της?να μπορει να τα παρει πισω και να μην το κανει εδω και ενα χρονο?
-
Δεν ξέρω και όπως έχω ξαναγράψει αυτό το στοιχείο βρωμάει. Από την άλλη κάποιος ανέφερε για επιμήκυνση της διάρκειας της σύμβασης επειδή παρουσιάζουν μειωμένα κέρδη κλπ. Εικάζω...
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!