-
Πέσ το στον Καραμανλή πως είναι Αντικειμενικά ο καλύτερος αφού πηρε πλειοψηφία να μην ξανακάνει εκλογές
Ρε, τι διολισθαίνουμε, συζητάμε με χαρά και περνάμε ωραία (εγω τουλάχιστον) -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
fog
Το ζητημα της ηλικιας ΕΣΥ το ανεφερες σαν απαντηση στον skye που προσπαθησε να εξηγησει της επιλογες του ανθρωπινου μυαλου. Κολλησες μαλιστα σ’ αυτό ενώ σου εξηγησα ότι δεν παιζει κανενα ρολο μπροστα στην εικονα και την αντικειμενικοτητα της ομορφιας: στην πραγματικοτητα δεν εχει καμια σημασια αν η Μπελουτσι (η φτιασιδωμενη ΕΙΚΟΝΑ της, εστω, για να προλαβω τον γνωστο εγκαθετo ) είναι 30, 40, 150, αλλα αν είναι ομορφη ή όχι. Από εκει και μετα κακως (εν γνωσει μου) μπηκα στη διαδικασια να σε πεισω με επιχειρημα την ηλικια, γιατι χασαμε την ουσια, που είναι επαναλαμβανω η ΕΙΚΟΝΑ.
Δλδ δεν ειπα ότι αντικειμενικα η Μπελουτσι είναι 30 (το αντιθετο ειπα ότι στο ματι φαινεται 30), ειπα ότι αντικειμενικα είναι ομορφη.Την ηλικία τη χρησιμοποίησα γιατί ήταν το ΠΡΩΤΟ κριτήριο που έθετε το απόσπασμα που εσύ και o skye επικαλεσθήκατε σαν 'κριτήρια αντικειμενικής ομορφιάς'.
Τώρα βέβαια καταλήξαμε ότι αυτά δεν ισχύουν και τόσο, έχουν εξαιρέσεις και παίζει ρόλο και λίγο πως μας 'ΦΑΙΝΕΤΑΙ' κάτι κλπ. Συμφωνώ. Μόνο που επειδή υπάρχουν εξαιρέσεις και κάποια κριτήρια είναι κατά πως μας φαίνονται (για μένα ΔΕ φαίνεται 30 είπαμε) και όχι κατά πως μετριούνται, γι αυτό και λέγονται υποκειμενικά.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Πέσ το στον Καραμανλή πως είναι Αντικειμενικά ο καλύτερος αφού πηρε πλειοψηφία να μην ξανακάνει εκλογέςΕίναι άκυρο το παράδειγμά σου. Αυτός ψηφίστηκε από κάποιους, όχι απ' όλους. Στο παράδειγμά μου, ΟΛΟΙ θα έχουν διαλέξει κάποιους σαν όμορφους και κάποιους σαν άσχημους. Άρα δεν μιλάμε για πλειοψηφικά ή μειοψηφικά μεγέθη, αλλά με απόλυτα.
-
Εχεις δεί κι άλλο πείραμα εδώ , 5 ανθρώποι δεν συμφωνούμε για την ηλικία μιας γκόμενας(σιγά την απόκλιση δλδ 15 χρόνια +-) κι ο καθένας γράφει τα δικά του. Αλλα δεν έχει επιστημονική πιστοποιησηΕ καλα o koutsan και μονο για ν' αποδειξει οτι η Τζοουνς ειναι καλυτερη και για να μην τον πουν μικροαστο ειναι ικανος να τη βρισκει και 55, δε λεει κατι
Εσυ εχεις τα συμφεροντα σου, εγω τα δικα μου , αποκλειεται να συμφωνησουμε στο θεμα της ηλικιας της Μονικα
Ισως μονο πρεπει να συμφωνησουμε να βρουμε γκομενα στον hi-fi και εναν αξιο αντικαταστατη της μεγαλης απωλειας του φορουμfog
Εγω δεν εβαλα κανενα αποσπασμα
Επισης δεν δεχομαι καμια εξαιρεση εκτος της φυλης (πρεπει να το εχω γραψει ισαμε 30 φορες) και, στο παρον θεμα, δε με απασχολει η ηλικια (μονο για την ανταλλαγη επιχειρηματων χρησιμοποιηθηκε) αλλα η ομορφια που λεω ευθυς εξαρχης οτι δε 'φαινεται' αλλα 'ειναι'.-ΥΓ. Τασε αυτο με τον Καραμανλη ηταν χτυπημα κατω απο τη μεση
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
fog
Το ζητημα της ηλικιας ΕΣΥ το ανεφερες σαν απαντηση στον skye που προσπαθησε να εξηγησει της επιλογες του ανθρωπινου μυαλου. Κολλησες μαλιστα σ’ αυτό ενώ σου εξηγησα ότι δεν παιζει κανενα ρολο μπροστα στην εικονα και την αντικειμενικοτητα της ομορφιας: στην πραγματικοτητα δεν εχει καμια σημασια αν η Μπελουτσι (η φτιασιδωμενη ΕΙΚΟΝΑ της, εστω, για να προλαβω τον γνωστο εγκαθετo ) είναι 30, 40, 150, αλλα αν είναι ομορφη ή όχι. Από εκει και μετα κακως (εν γνωσει μου) μπηκα στη διαδικασια να σε πεισω με επιχειρημα την ηλικια, γιατι χασαμε την ουσια, που είναι επαναλαμβανω η ΕΙΚΟΝΑ.
Δλδ δεν ειπα ότι αντικειμενικα η Μπελουτσι είναι 30 (το αντιθετο ειπα ότι στο ματι φαινεται 30), ειπα ότι αντικειμενικα είναι ομορφη.Την ηλικία την χρησιμοποίησα γιατί ήταν το ΠΡΩΤΟ κριτήριο που έθετε το απόσπασμα που εσύ και o skye επικαλεσθήκατε σαν 'κριτήρια αντικειμενικής ομορφιάς'.
Τώρα βέβαια καταλήξαμε ότι αυτά δεν ισχύουν και τόσο, έχουν εξαιρέσεις και παίζει ρόλο και λίγο πως μας 'ΦΑΙΝΕΤΑΙ' κάτι κλπ. Συμφωνώ. Μόνο που επειδή υπάρχουν εξαιρέσεις και κάποια κριτήρια είναι κατά πως μας φαίνονται (για μλενα ΔΕΝ φαινεται 30 είπαμε) και όχι κατά πως μετριούνται, γι αυτό και λέγονται υποκειμενικά.
Η φαινόμενη ηλικία της Μόνικας είναι σαφώς υποκειμενική. Ο Asimov μπορεί να την κάνει 30, εγώ 35 (Χρήστο, νομίζω πως φαίνεται χαλαρά 35, αν και ...όπως είπες, είναι η εξαίρεση του κανόνα! ), ο koutsan 40 (γιατί του αρέσουν οι μεγάλες, νομίζει πως θα είναι πιο έξυπνες, αλλά φευ... ), εσύ που μελέτησες το βιογραφικό της 45... Άρα είναι ΣΑΦΩΣ υποκειμενικότατο μέγεθος.
Επειδή όμως στην ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ομορφιά, μετράει ένα σύνολο πραγμάτων, ΑΝ η δεδομένη φαινόμενη ηλικία της εν λόγω, είναι ...εντός των προδιαγραφών που έδωσε ο skye (και σαφώς και είναι αφού βλέποντας την Μονικα, έστω και τώρα, σίγουρα θα ήθελες να τεκνοποιήσεις μαζί της , έστω και με κάποια...δυσκολία! ), τότε είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ όμορφη.Η αντικειμενικότητα, σαφώς και προσαρμόζεται και στην εποχή! Και οι λόγοι είναι προφανείς: πριν 50 χρόνια μια γυναίκα 45 χρονών ήταν περίπου απιθανο να τεκνοποιήσει, σήμερα είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο. Τα όρια ΣΑΦΩΣ και δεν είναι απολύτως στατικά, αυτό δεν αλλάζει την αντικειμενικότητά τους, αν δηλαδή προσαρμόζονται, το κάνουν γιατί αλλάζουν οι αρχικοί παράμετροι: πχ όμορφο= ικανό αναπαραγωγικά. Πριν 200 χρόνια ήταν άλλο το παράθυρο της αναπαραγωγικής περιόδου, σήμερα άλλο. Άρα; Υπάρχει διαφοροποίηση μεν, αλλά η βασική αρχή είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ή ίδια, και ουσιαστικά, αν το πάρεις και ...softwarικά, η ...ρουτίνα σου είναι η ΙΔΙΑ, αλλάζεις μόνον την...κληση της και δίνεις άλλο όρισμα στην ηλικία!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πέσ το στον Καραμανλή πως είναι Αντικειμενικά ο καλύτερος αφού πηρε πλειοψηφία να μην ξανακάνει εκλογές
Είναι άκυρο το παράδειγμά σου. Αυτός ψηφίστηκε από κάποιους, όχι απ' όλους. Στο παράδειγμά μου, ΟΛΟΙ θα έχουν διαλέξει κάποιους σαν όμορφους και κάποιους σαν άσχημους. Άρα δεν μιλάμε για πλειοψηφικά ή μειοψηφικά μεγέθη, αλλά με απόλυτα.
Εκτός πως διαφωνώ εντελώς με το 'αντικειμενικά' σου, εγω πιστευω πως αν το επόμενο λεπτό επαναλάβεις το πείραμα σου θα έχεις 100% διαφορετικό αποτέλεσμα. Και ξέρεις γιατί; Γιατί την δεύτερη φορά που θα ψηφίσεις επειδή θα έχεις διαμορφωσει νέα κριτήρια για το θέμα ομορφιά μιας και θα έχεις περισσότερα data απο την πρώτη ψηφοφορία. Την πρώτη φορά πίστευες πως οριακά η χ γκόμενα είναι όμορφη, όταν συνέχισες όμως το τσεκ είδες πχ πολλές άλλες άσχημες που σε έκαναν να καταλάβεις πως η χ είναι όμορφη.
Αντερστάντ; -
Την εχει πιασει τετοιος λοξυγγας την Μονικα που ο Βινσεντ δεν ξερει τι συμβαινει!!!!
-
Είναι άκυρο το παράδειγμά σου. Αυτός ψηφίστηκε από κάποιους, όχι απ' όλους. Στο παράδειγμά μου, ΟΛΟΙ θα έχουν διαλέξει κάποιους σαν όμορφους και κάποιους σαν άσχημους. Άρα δεν μιλάμε για πλειοψηφικά ή μειοψηφικά μεγέθη, αλλά με απόλυτα.
Εκτός πως διαφωνώ εντελώς με το 'αντικειμενικά' σου, εγω πιστευω πως αν το επόμενο λεπτό επαναλάβεις το πείραμα σου θα έχεις 100% διαφορετικό αποτέλεσμα. Και ξέρεις γιατί; Γιατί την δεύτερη φορά που θα ψηφίσεις επειδή θα έχεις διαμορφωσει νέα κριτήρια για το θέμα ομορφιά μιας και θα έχεις περισσότερα data απο την πρώτη ψηφοφορία. Την πρώτη φορά πίστευες πως οριακά η χ γκόμενα είναι όμορφη, όταν συνέχισες όμως το τσεκ είδες πχ πολλές άλλες άσχημες που σε έκαναν να καταλάβεις πως η χ είναι όμορφη.
Αντερστάντ;Βάζεις την χρονική παράμετρο, αλλά είναι ΠΑΛΙ άκυρη: ναι μεν το πείραμα μπορεί να βγάζει διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά αφού ζητάς την απολυτότητα, ιδού:
Για δεδομένο χρόνο dt-->άπειρο έχω μια κρίσιμη μάζα που είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ όμορφη ή ασχημη. ΝΑΙ ή ΌΧΙ;Μην μου πεις πως δεν έχει νόημα επειδή ο χρόνος είναι μικρός, πολλά από αυτά που συζητάμε ΔΕΝ έχουν νόημα λόγω των...σχιζοφρενικών αρχικών συνθηκών που ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ να βάζουμε!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Την εχει πιασει τετοιος λοξυγγας την Μονικα που ο Βινσεντ δεν ξερει τι συμβαινει!!!!Στο μεταξυ ο πονηρος ο Τασος την πεταξε στο τραπεζι για ν' αποπροσανατολισει την κουβεντα και το καταφερε: πιο πολυ κολλησαμε στο αν ειναι 30 ή 35 ή 45 και ελαχιστα στο αν το 100% των ανδρων θα εβρισκαν την εικονα της (εστω τη ρετουσαρισμενη) ομορφη (ο koutsan δεν πιανεται για προφανεις λογους )
Εγω θα εκανα το εξης πειραμα: θα κατασκευαζα μια ψηφιακη εικονα ενος τελειου προσωπου (με εξισωσεις κλπ) και θα το εριχνα στο τραπεζι μαζι με αλλα, πραγματικα προσωπα, για να το καταταξουν τα πειραματοζωα. Αν η διαισθηση μου ειναι σωστη το ψηφιακο προσωπο θα επαιρνε την πρωτη θεση σε ολες τις λιστες -
@HF
Δεν έβαλα χρονική παράμετρο, δεν διάβασες τον συλλογισμό μου -
@HF
Δεν έβαλα χρονική παράμετρο, δεν διάβασες τον συλλογισμό μουΧρονική είναι η παράμετρος. Γιατί σε δεδομένο χρόνο (τον ίδιο ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ 6 ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ), ο καθένας θα έχει ΜΙΑ άποψη.
Επομένως, για τον ΔΕΔΟΜΕΝΟ χρόνο, θα έχω ΜΙΑ άποψη που θα είναι ΙΔΙΑ για ΟΛΟΥΣ, σε ότι αφορά μια μάζα ΟΜΟΡΦΩΝ και μια μάζα ΑΣΧΗΜΩΝ.
Ναι;
Ε , λοιπόν, το ΔΕΔΟΜΕΝΟ χρόνο, θα έχω μια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ άποψη.
-
Εγω σήμερα θα φάω καλαμάρια
(και μπύρες ) -
Εγω σήμερα θα φάω καλαμάρια
(και μπύρες )Κι εγώ ντολμαδάκια. Χωρίς μπύρες
-
-
Θέλει προσοχή με τι συνδυάζεις τις μπίρες!
Η μπίρα μόνη της δεν παχαίνει. Οι συνδυασμοί όμως ...Και θα καταλήξεις να μπεις στο γκρουπ των άσχημων στο πείραμά μου...
(σε κάθε χρονική στιγμή... ) -
Γρηγορη για σενα δουλευω
-
@HF
Δεν έβαλα χρονική παράμετρο, δεν διάβασες τον συλλογισμό μουΧρονική είναι η παράμετρος. Γιατί σε δεδομένο χρόνο (τον ίδιο ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ 6 ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ), ο καθένας θα έχει ΜΙΑ άποψη.
Επομένως, για τον ΔΕΔΟΜΕΝΟ χρόνο, θα έχω ΜΙΑ άποψη που θα είναι ΙΔΙΑ για ΟΛΟΥΣ, σε ότι αφορά μια μάζα ΟΜΟΡΦΩΝ και μια μάζα ΑΣΧΗΜΩΝ.
Ναι;
Εντάξει, χρονική.
Θα έχεις μια άποψη για την υποκειμενική αντίληψη για την ομορφιά του πληθυσμού την δεδομένη στιγμή.
Αυτό.
Και επειδή σου εξήγησα(αν κατάλαβες) πως το επόμενο δευτερόλεπτο δεν ισχύει τπτ, αν νομίζεις πως μπορείς να αξιοποιήσεις την πληροφορία σε λιγότερο απο ένα δευτερόλεπτο θα πρέπει να βιαστείς αρκετά . -
Θέλει προσοχή με τι συνδυάζεις τις μπίρες!
Η μπίρα μόνη της δεν παχαίνει. Οι συνδυασμοί όμως ...Και θα καταλήξεις να μπεις στο γκρουπ των άσχημων στο πείραμά μου...
(σε κάθε χρονική στιγμή... )Ασχημος δεν ξέρω αν είμαι, αυτό είναι υποκειμενικό , σίγουρα είμαι αδύνατος άρα πίνω όσες μπύρες θέλω
-
@HF
Ναι;
Εντάξει, χρονική.
Θα έχεις μια άποψη για την υποκειμενική αντίληψη για την ομορφιά του πληθυσμού την δεδομένη στιγμή.
Αυτό.
Και επειδή σου εξήγησα(αν κατάλαβες) πως το επόμενο δευτερόλεπτο δεν ισχύει τπτ, αν νομίζεις πως μπορείς να αξιοποιήσεις την πληροφορία σε λιγότερο απο ένα δευτερόλεπτο είσαι γρήγορος .Aν με ενδιέφερε η...αξιοποίηση, θα έκανα το πείραμα διαφορετικά. Το έκανα έτσι για να σου μπω στο μάτι!
Κατάλαβα απόλυτα πως στο επόμενο δευτερόλεπτο δεν ισχύει τίποτε, αλλά στο...δευτερόλεπτό μου ισχύουν τα πάντα όλα και είμαι στις...προδιαγραφές σου. Η αντίληψη εκείνο το δευτερόλεπτο είναι ΑΝΤΙΚΕΙΝΙΚΗ, συνολικά είναι υποκειμενική (γιατί αλλάζει το επόμενο δευτερόλεπτο , σωστά...).
Είπα εξ αρχής: παράλογο και άχρηστο πείραμα, αντίστοιχο με τα κριτήρια που εσύ και η fog θέσατε όμως, να ...εντάξουμε καλά και σώνει το σύνολο του πληθυσμού (ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό, ίσα-ίσα...).
-
Κατάλαβα απόλυτα πως στο επόμενο δευτερόλεπτο δεν ισχύει τίποτε, αλλά στο...δευτερόλεπτό μου ισχύουν τα πάντα όλα και είμαι στις...προδιαγραφές σου. Η αντίληψη εκείνο το δευτερόλεπτο είναι ΑΝΤΙΚΕΙΝΙΚΗ, συνολικά είναι υποκειμενική (γιατί αλλάζει το επόμενο δευτερόλεπτο , σωστά...).
Οχι οχι οχι.
Οχι, εκείνη την χρονική στιγμή γνωρίζεις την υποκειμενική αντίληψη του πληθυσμού εκείνης της στιγμής.
Θες να πούμε αντικειμενική την διαδικασία δημοψηφίσματος για την τάση του κόσμου για το τι είναι όμορφο εκείνης της στιγμής, δεν έχω πρόβλημα. Αυτό δεν συνιστά κάτι αντικειμενικό σε σχέση με την ομορφιά.
Να παντρευτείς, να συζείς ή να είσαι εργένης?